Įkraunama...
Įkraunama...

Grafika

tai gal galetu papasokoti kasnors kas ta sausa adata? kaip su ja dirbti? labai idomu.... gal kokiu nuorodu dar turite? g.gif ax.gif
Atsakyti
Sausa adata yra oforto technika. Raižoma ant organinio stiklo paprasta data, po to naudojami spec dažai, kurie įtrinami į plokštelę, į tai ką išrėžei. ir spaudžiama su presu ant drėgno ofortinio arba akvarelinio popieriaus. Prieštai reikią gerai išmirkinti ir nusausinti. Deja, namų sąlygom neišeina to padaryti...

štai čia iš http://www.ipc.lt/wg...php?zs=9&zn=125 apie sausą adatą. Tik tais tiek kad naudojam (bent jau mokykloje) organinį stiklą, jis ir pigesnis, lengviau raižosi.
Sausoji adata - giliaspaudės grafikos technika. Raižomąja adata raižoma ant poliruoto metalo (dažniausiai vario, cinko) plokštelės. Išraižytų linijų kraštuose paliktos šerpetos spausdinant sulaiko dažus ir suteikia atspaudui tapybiškumo. Atspaudų skaičius nedidelis (nuo vario plokščiu apie 30, nuo cinko apie 10). Sausoji adata kaip pagalbinė technika dažnai taikyta oforte. Atsirado XV a., ypač paplito nuo XIX a. II pusėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Migla...Miglelė~: 15 lapkričio 2008 - 19:35
kaip pasiilgau grafikos :c, dabar neber salygu jai visiskai. ofortas 10kl.
user posted image
Atsakyti
Sveikos,

Na ir sujudino sirdele man si temele, kazkada mokykloj labai buvau pasirerus i grafika, uzsiimdavau kalkografija, tokia paprasta technika namu salygom lengva daryt kazka tik galimybes mazos su ja, bet as dar dapiesdavau, daklijuodavau kazka. Ikelsiu viena darbeli dar turiu ant sienos, toks pavarges pablukes jau, o veliau eisiu daugiau paieskot. tikiuos uzsuka dar kas nors cia? jusu darbai fantastiski ir technikos super 4u.gif

Mano darbiukas

tikiuos isikele, kaip jau sakiau tai senas ir toks suvarges darbelis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyssnia: 04 gruodžio 2008 - 08:31
kazkaip tuscia cia g.gif imetu pora pasipeckiojimu su tusu, sory uz apsvietima doh.gif

sito niekaip nepabaigiu gal jau kokia 20h darau po biski lotuliukas.gif po kokio menesio imesiu visa lotuliukas.gif
user posted image
cia fragmentas is to pacio
user posted image

user posted image
sitas turetu normaliai stoveti,bet kazkodel ji man kelia sonu.. verysad.gif
user posted image
Atsakyti
siaip tikra sausa adata raizoma ne ant stiklo, o ant cinko ploksteliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 18 sausio 2009 - 17:20
Swan, gražus darbas wub.gif (Nujaučiu, kad mokeisi KDG wink.gif )
Nep, pagal senasias tradicijas, tikroji taip wink.gif bet dabar dažnai naudojomas organinis stiklas (plastikas), nes pigiau, gal kiek lengviau dirbti (tiksliai nežinau, nes kolkas raižiau tik ant organinio....)

Mano 2008metų pusmečio grafikos darbai (11kl.)

Lino raižinys "Per daug arbatos"
user posted image
Kartono raižinys "Žvilgsnis"
user posted image
Medžio (fanieros) raižinys "Growing up"
user posted image

Papildyta:
ir darbas prie kurio ilgiausiai praleidau laiko tai knygutė "Kačių karalienės rūmai". (rašiau atskirą žinutę, nes anoje netilpo visos nuotraukos, tiksliau nuskanuoti darbai.) Naudojau ryžini popierių, pieštuką ir juodąją arbatą smile.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
user posted imageuser posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
ir čia toks fragmentas iš ištiestos, nufotkinau (vieno psl dydis apie 26x15cm, tikslai nepamenu.)
user posted image

Atsakyti
Migla, grazu, turbut stosi i Dailes akademija.
Atsakyti
Ačiū, Nep, smile.gif taip, stosiu, tik dar neapsisprendžiu kokią spesialybę pasirinkti.. (mokykloj grafiką pasirinkau, bet dar nesu tikra ar norėčiau ir toliau, giliau ją mokintis. Vilioja ir kitos specialybės: tekstilė, keramika, stiklas, vitražas...)
Atsakyti
Myliu KDG wub.gif ir visas visas, kurios ten mokosi ir dalinasi čia savo žiniomis wub.gif esu iš tos pačios mokyklos.
Atsakyti
~Migla...Miglelė~ mhm baigiau kdg (:
ps. patiko man tavo kaciu karaliene X>
Atsakyti
QUOTE(~Migla...Miglelė~ @ 2009 01 18, 20:46)
Ačiū, Nep, smile.gif taip, stosiu, tik dar neapsisprendžiu kokią spesialybę pasirinkti.. (mokykloj grafiką pasirinkau, bet dar nesu tikra ar norėčiau ir toliau, giliau ją mokintis. Vilioja ir kitos specialybės: tekstilė, keramika, stiklas, vitražas...)

as baigiau vitraza. rinkis geriau tokia, is kurios galetum pragyventi mirksiukas.gif
Atsakyti