nesuprantu kodel rasot kad nemalonios, visos pavaduotojos labai malonios.
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2010 04 30, 14:02)
nesuprantu kodel rasot kad nemalonios, visos pavaduotojos labai malonios.
Labai malonios kai nieko neprašai ir nereikalauji Pabandyk paprašyti ko nors, kas tau priklauso, tai tuoj pamatysi, kokia furija Aišku, įdėjus į kišenę matyt taptų saldi lyg medu, bet aš rinkausi kitą kelią Žiūrėsim, kaip bus nuo rugsėjo
Na nzn iš tikrųjų, bet Z.Andrekienė bent jau mums yra labai maloni. Dėl mokytojos Lipinskienės - mokyklą baigiau prieš 17 metų, taigi patys suprantat, kaip seniai aš buvau pradinukė Mokytojos Lipinskienės klasė buvo šalia mūsų, tai girdėdavom per sieną, kaip KLYKIA... Bet dabar kiti laikai, gal valdosi, o karštas temperamentas yra gerai Šnekėjausi neseniai su moterimi, kuri buvo Lipinskienės auklėtinė, tai sakė, kad normali buvo, o jei rėkdavo, tai iš reikalo. Vat taip. Bet kartojuosi, tai buvo labai seniai.
Aš šiemet leidau dukrą į pirmą klasę pas mokytoją, apie kurią buvau prisiskaičius visokių dalykų - ir labai negerų, ir puikių. Ką galiu pasakyti - kol kas esu be proto fantastiškai patenkinta, kad dukra mokosi būtent pas ją. Kaip bus toliau - nežinau. Matosi, kad moteris ugninga, ale valdosi... ir ji klasę valdo, o ne atvirkščiai. DUkrai autoritetas didžiulis yra... Aš link kur suku - prieš dukros pirmą klasę buvau supanikavus, išgirdusi vieną istoriją apie šią dukros mokytoją - (nesakau, kad neteisybė). Tiesiog ta istorija buvo labai seniai; netikiu, kad žmonės keičiasi, bet tikiu ir tikiuosi, kad ji gali save kontroliuoti ir situaciją irgi... Galbūt su mokytoja Lipinskiene irgi taip pat. Bet stebėti situaciją reikėtų, paklausinėt vaiką, ką mokytoja sakė, ar barasi ir pan.
Aš šiemet leidau dukrą į pirmą klasę pas mokytoją, apie kurią buvau prisiskaičius visokių dalykų - ir labai negerų, ir puikių. Ką galiu pasakyti - kol kas esu be proto fantastiškai patenkinta, kad dukra mokosi būtent pas ją. Kaip bus toliau - nežinau. Matosi, kad moteris ugninga, ale valdosi... ir ji klasę valdo, o ne atvirkščiai. DUkrai autoritetas didžiulis yra... Aš link kur suku - prieš dukros pirmą klasę buvau supanikavus, išgirdusi vieną istoriją apie šią dukros mokytoją - (nesakau, kad neteisybė). Tiesiog ta istorija buvo labai seniai; netikiu, kad žmonės keičiasi, bet tikiu ir tikiuosi, kad ji gali save kontroliuoti ir situaciją irgi... Galbūt su mokytoja Lipinskiene irgi taip pat. Bet stebėti situaciją reikėtų, paklausinėt vaiką, ką mokytoja sakė, ar barasi ir pan.
Pries sesis metus ir as baigiau sita mokyklele. Visus dvylika metu joje buvau,nuo pirmos B iki 12 B klases. Ir tikrai nereikejo nei psichologu pagalbos nei dar ko nors. Neperdekit taip stipriai del mokytoju,saunus jie toj mokykloj,tik griezti ir reiklus. Jeigu turi Versmej seseta pazymiu knygelej,taj zinai kad tiek ir esi vertas,o ne turedamas 10 aukure jautiesi viska zinantis,o istikruju taip nera. Jeigu atejes pas matematike Siuchina ar pas chemikore Ciapaite ar pas istorike Vareikiene parodysi kad tikrai mokeisi,kad atlikai namu darbus taves niekas neapreks,ar dar ko nepadarys. Tiesiog atsizvelkit ir i mokytojus,kurie turi suvaldyti 20 ar 30 mokiniu,o ne visi mokiniai turi valdyti viena mokytoja. Jeigu reiktu sugryzti,tikrai grysciau i versme,kad ir reiktu vaziuot is kito miesto galo. Sauni mokykla,saunios bei reiklios mokytojos,geri mokiniu rezultatai,geri pasiekimai olimpiadose.
QUOTE(plunksnyte_irl @ 2010 05 15, 02:28)
Jeigu reiktu sugryzti,tikrai grysciau i versme,kad ir reiktu vaziuot is kito miesto galo. Sauni mokykla,saunios bei reiklios mokytojos,geri mokiniu rezultatai,geri pasiekimai olimpiadose.
Ačiū už tokią padrasinančią nuomonę Manau, labai į temą visoms mamytėms, drebančioms prieš tokį svarbų žingsnį mūsų mažiukų gyvenime
QUOTE(plunksnyte_irl @ 2010 05 15, 02:28)
Jeigu turi Versmej seseta pazymiu knygelej,taj zinai kad tiek ir esi vertas,o ne turedamas 10 aukure jautiesi viska zinantis,o istikruju taip nera.
Na , va čia ir negaliu sutikti Manoji mokėsi Aukure, išėjo į Vytautinę, tai negaliu pasakyti ,kad skiriasi pažymiai, net padidėjo vidurkis. Aš manau ,jei vaikas nori mokytis, tai jis mokysis bet kur, o jei ne - kiškit jūs jį nors į auksinį narvelį, o jis nečiulbės .
O dėl mokytojų visose mokyklose yra visokių
Beje ,gal kas žino gal jau yra sąrašai iškabinti būsimų pirmokų
O aš šiandien sulaukiau skambučio iš pavaduotojos,ji man pasakė kad klasės yra jau suformuotos ir mano vaikas nepateko į sąrašus kadangi aš nepristačiau visų dokumentų,nors kai mes buvom užsirašyti aš ir prašymą užpildžiau jos pasakymu kad nereikėtų eiti balandį dar,ir ji man pasakė kad sveikatos pažymėjima galiu atnešti vėliau gali tai padaryti ir mano mergaitė ,nes ji ten mokinasi.O dabar matai aš dokumentų neatnešiau ir maniškis kai už borto liko,ji pasiūlė man eiti į smeltės mokyklą.Aš tikrai buvau rami nes jaučiaui kaip užrašiusi saviškį o pasirodo vat kokie dalykai dedasi,matai daug pirmokų šiais metais matomai nori kyšio.Dabar likau pasimetusi ir nežinau ką daryti kur tą vaiką užrašyti.O apie tokia pavaduotoja tai neturiu žodžių,vietų ir pinigų nėra reiškias vaikas gali neiti į mokyklą
Na ką aš galėčiau pasakyti šia tema - pabendravusi su pavaduotoja supratau, kad ji yra absoliučiai rami ir jaučiasi padėties šeimininkė Rajonas - gausiai apgyvendintas, mokykla turi gerą vardą, tad mokinių medžioti šiia mokyklai nereikia. Užtat su visais elgiasi kaip tik nori. Šiaip tai turbūt nėra šansų gauti vietą, jei nepriklauso pagal rajoną, nebent kyšiukas, bet man tai atrodo neverta Geriau pasieškoti kitos mokyklos - netoliese yra manau tikrai neblogų - Gedminų, Zudermano, o ir ta pati Mašioto sako šiemet labai geros pradinių kl. mokytojos. Linkiu sėkmės gauti gerą mokytoją, nesvarbu, kurioje mokykloje
Tame ir reikalas kad pagal gyvenamą vietą priklauso,juk mergaitė eina atsimenu sunkokai priėmė kadangi mes nuomuojamės butą,bet nunešėm visus dokumentus,dabar matomai sudarė klases kas davė kas kaip,o čia nieko nekišo ir nustūmė į šoną,nešti nieko nesiruošiu tikrai neverta ir nėra labai jau tokia super mokyklą,tik kad va bijau kad ir į kitas galim nepatekti.Norėčiau pabandyti į Zudermano mokyklą,bet ten sunkokai eina patekti ,o ypač turbūt šiuo metu kai daug kur jau klasės suformuotos.
Zudermano mokykla turi vietų, kaip ir Mašioto. Tik į Zudermaną norint patekti, man rodos reikia į vokiečių bendruomenę įstoti, ten nesunku, simbolinis mokestis, ir maždaug viskas Bet nelabai supratau, kaip nepriima, jei pagal gyvenamą vietą priklauso?? Negali būt jokių kalbų - PRIVALO priimt. Skambint į švietimo skyrių. Taip tikrai negali būti