Įkraunama...
Įkraunama...

Kas naudinga ir nenaudinga kūdikiams

QUOTE(uups @ 2004 12 13, 00:44)
Man labai patiko, vienas tyrimas, kur keletas savanoriu (ar ne prancuzu?) kasdien po kelias valandas mirke savo 'turtus' karshto vandens bliudeliuose. Per pora menesiu (jei atmintis neapgauna) tapo visiskai nevaisingi,- ju spermoj nerado nei vieno gyvo spermatozoido. Nustojus 'shildyt' per savaite vaisingumas, dideliam nusivylimui, gryzho...o tiek vilciu buvo deta i 'naturalia kontracepcija' laugh.gif

megalol.gif
QUOTE(Giko @ 2005 03 12, 12:46)
papasakosiu nutikimą. Aš matavausi marškinėlius parduotuvėje, o trimetis siautėjo tarp rūbų ir vis pribėgdavo prie mano kabinos ir atidengdavo užuolaidą. Tai pasikartojo kokius 5 kartus. tuo metu mamulė nerūpestingai šnekėjo su pardavėja ir net nemanė mažiaus raminti. man trūko kantrybė. patykojau mažojo chuligano ir kai jis įkišo ranką į kabiną čiupau jį, pasikišau po pažastimi ir patraukiau durų link. šis pradėjo muistytis, bet aš tvirtai jį laikiau, ir išsinešiau iš parduotuvės. Įdomiausia, kad mamulės reakcija buvo nulinė. Taigi vos neparsitempiau vaiko namo  doh.gif nuėjus nuo parduotuvės 100m ir mamulė išlindo vytis, taigi paleidau verkiantį chuliganą. Tikiuos pasimokė ir mažasis ir mamytė  blush2.gif

blink.gif blink.gif megalol.gif
Atsakyti
Kokios aistros smile.gif Mano galva,pateikta infrormacija visai aktuali,tik gal mokytojiškai pateikta ,bet tikrai nesuprantu piktų replikų autorei.
Dėl sauskelnių:jei yra bent kokia abejonė(o net gydytojai jas išsako),vadinasi,nereikia besąlygiškai jas girti.Tai patogus daiktas ,neįsivaizduoju ,kaip reiktų mažylę augint,bet gal ir ne viskas taip gerai ,jei vaikams net ne visos tinka.( o kuriam netinka palutės?)Be to,jos tobulės.Gal po 10metų pasigirs išvados ,kad jos 2005 m buvo labai netobulos ir kenksmingos.Kas gali tai paneigt? smile.gif
Aš už protingą šio buities stebuklo naudojimą.Nenormalu,kai 3-4m vaikas dar nesiprašo ant puoduko ,o mamytei ramu ,nes jis su sauskelnėm ir nesuka jai galvos.
Dėl nevaisingumo.kažkuri juokais parašėt ,kad ir suomiais ,besimaudantys saunose,turėtų turėt vaisingumo problemų.Ir turi.Tai valstybė ,kurioje didelė visuomenės dalis gydosi nuo nevaisingumo ir labai daug vaikų gimsta po IUI ar IVF.nepamenu ,kiek tai procentais ,bet labai daug.Jei rasiu ,parašysiu. smile.gif
Atsakyti
Nu apie tai kad visiska laisve duot - tai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif visiska nesamone doh.gif Jei mano vaikui laisve duot - po penkiolikos minuciu namai sugrius ir greitaja kviest reiks,nes galva nusisuks - ir taip jau smagiqausias zaidimas - begiot sekcijos krastais doh.gif As aukleju svelniai,bet grieztai - jai 1,5m. bet mergina aciu nuo 9men pagal paskirti naudoja,net uz pakeistas sauskelnes aciu sako,o neduok dieve popiereli numesi - tuoj i siuksliu deze nesa pakelus,ne taip kaip kai kuriu mameliu vaikai - eina,saldaini islupo,popiereli tekst zemen,o mamele paziuri ir nei puses zodzio nepasako blink.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2005 03 13, 20:04)
Nu apie tai kad visiska laisve duot - tai schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif visiska nesamone doh.gif Jei mano vaikui laisve duot - po penkiolikos minuciu namai sugrius ir greitaja kviest reiks,nes galva nusisuks - ir taip jau smagiqausias zaidimas - begiot sekcijos krastais doh.gif As aukleju svelniai,bet grieztai - jai 1,5m. bet mergina aciu nuo 9men pagal paskirti naudoja,net uz pakeistas sauskelnes aciu sako,o neduok dieve popiereli numesi - tuoj i siuksliu deze nesa pakelus,ne taip kaip kai kuriu mameliu vaikai - eina,saldaini islupo,popiereli tekst zemen,o mamele paziuri ir nei puses zodzio nepasako blink.gif

Kaip tau taip pavyko medute isaukleti?? g.gif g.gif Maniskis tai jokio asiu, jokio schmoll.gif tik ko nereikia-svyst i sali ir viskas blush2.gif reiks konsultuotis,kaip cia ji isauklejus smile.gif
Atsakyti
Aha, itariu ir mes pas meduliuka konsultacijos prasysim blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
O mes net specialiai ir nemokem blush2.gif Tiesiog namie daug tu aciu ir prasau naudojam ax.gif mirksiukas.gif Tai vaikas is paskos, o su siukkslytem taip buvo : maze megsta mandarinus, bet tik ciulpia sultis, o kas lieka spjauna lauk,tai uzmate kur as nesu ismest ir dar pasakau ka-ka viau, jai labai juokinga buvo,smagu, o dabar priprato tiesiog, kad siuksle reik ismest thumbup.gif
Atsakyti
[quote=babble,2004 12 02, 05:14]
Mano nuomone, tai tu cia *fanta* gerokai perlenkei..idomu ar pati, kai buna "tavo dienos" marlinius skudurus naudoji ar vis delto renkiesi higieninius paketus g.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Na klausykit, ponia *Fanta* ir nesamoniu jus cia priraset schmoll.gif Ypac mane domina klausimas del hig. paketu, tai tikriausiai skuduriukus naudojat mirksiukas.gif Vis gi ora praleidzia....... blink.gif
Ir siaip nelabai supratau, ka reiskia "Demesio mamytes! svarbu!", o po to paaiskinimas - neduokit per galva savo kudikiams - tai pavojinga blink.gif bash.gif protest.gif
Na, zinokyt, pirmiau galvot reikia, o po to rasyt umn.gif
Atsakyti
Iškelsiu ir aš šią temą į viršų.Manau mamytės perlenkė lazdą, kritikuodamos.
Aišku, pampersai - didelis buities palengvinimas.Ir daugelis net pasipiktino, kaip drįstama kėsintis į jų laisvę.Atseit, skalbsiu aš palutes...
Pažiūrėkime dabar - ši tema, kad pampersai nėra toks jau nekaltas dalykas - dar dažniau eskaluojama. Tad *fanta* tiesiog per anksti ją užvedė - ir tapo aršios kritikos objektu.
Jos mintys teisingos. Kai atsiras dar naujesnės kartos sauskelnės, pamatysite kad ir 100 proc ji buvo teisi.

Savo vaikui aš naudoju palutes pakaitom.Kai gimė, iki 4 mėn, dieną po kokias 5 valandas spardydavosi su palute. Nelabai sunku vakare skalbimo mašiną įjungti.
Vėliau tik su pampersais , o suėjus 14 mėn. - vėl vis dažniau su palute.Žinote, pastebėjau ,kad su palute jis dieną žymiai ilgiau išmiega.O pampersą bando jau nusiplėšti.

Dėl laisvės vaikui suteikimo - būtinai! Mes specialiai į parką kitus rūbus vežamės, kad galėtų kiek nori smėlyje žaisti ir viską išbandyti.

Ačiū *fanta* už mintis.Kas nenori priimti, lai nepriima.

Atsakyti
QUOTE(Simomama @ 2005 08 26, 13:45)
Iškelsiu ir aš šią temą į viršų.Manau mamytės perlenkė lazdą, kritikuodamos.
Aišku, pampersai - didelis buities palengvinimas.Ir daugelis net pasipiktino, kaip drįstama kėsintis į jų laisvę.Atseit, skalbsiu aš palutes...
Pažiūrėkime dabar - ši tema, kad pampersai nėra toks jau nekaltas dalykas - dar dažniau eskaluojama. Tad *fanta* tiesiog per anksti ją užvedė  - ir tapo aršios kritikos objektu.
Jos mintys teisingos. Kai atsiras dar naujesnės kartos sauskelnės, pamatysite kad ir 100 proc ji buvo teisi.

Savo vaikui aš naudoju palutes pakaitom.Kai gimė, iki 4 mėn, dieną po kokias 5 valandas spardydavosi su palute. Nelabai sunku vakare skalbimo mašiną įjungti.
Vėliau tik su pampersais , o suėjus 14 mėn.  - vėl vis dažniau su palute.Žinote, pastebėjau ,kad su palute jis dieną žymiai ilgiau išmiega.O pampersą bando jau nusiplėšti.

Dėl laisvės vaikui suteikimo - būtinai! Mes specialiai į parką kitus rūbus vežamės, kad galėtų kiek nori smėlyje žaisti ir viską išbandyti.

Ačiū *fanta* už mintis.Kas nenori priimti, lai nepriima.

Oi apie ta laisve doh.gif doh.gif doh.gif Niekas nesako - parke, lauke reikia issidukti, pazinti pasauli, bet kai atsiprasau, leidziama vaikui ant tevu galvos sokinet....Paskui matom po keliu, keliolikos metu pasekmes labai nekokias schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Lauzo medelius, rauna geles, mazesnius akmenim apmeto - nu kaip barsi gi pasauli vis atradineja, gi idomu ka jaucia maziukas, su lazda gaves blink.gif

Oi, pati susipainiojau, ka cia norejau pasakyt doh.gif doh.gif doh.gif Mintis ta - auklekim vaika svelniai - bet grieztai, ribos turi but 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduliukas: 26 rugpjūčio 2005 - 15:59
perskaiciau ir pasidare neramu,kad vistik gali pakenkti cry.gif .As nuo gimimo vien tik sauskelnes naudojau ir iki siol naudoju,
Atsakyti
ha ha ha skaiciau skaiciau komentarus ir stebejausi puolimu  savaime suprantama, kad sauskelnes laaabai patogu, bet nelabai sveika, taciau puolimas ir kaltinimas autores, kad ji PRIES sauskelnes, manyciau, gana perdetas. Jus pacios labai maloniai jauciates per tas dienas su paketais? Manyciau, ne, bet tenka jais naudotis ir aciu dievui, kad ne kiekviena diena tenka. Taip ir vaikuciui- reikia kazkada ir nuogam pabut, ir su marle pabut. Savaime suprantama, kad ne apie istisa para septynias dienas per savaite eina kalba 

Visiskai sutinku. Zmogus tik pasisake. Ir kam reikejo ji taip uzpulti blink.gif
Atsakyti
Dėl nevaisingumo... Mes naudojam sauskelnes. Bet gresiančios problemos mane baugina... Tiesiog dienos metu miegam tris kartus po valandą, tuo laiku migdau lelių ant vienkartinių klijuočių. Kaip toliau darysim, nežinau, kai tiek nemiegos g.gif
Atsakyti