Įkraunama...
Įkraunama...

Kas naudinga ir nenaudinga kūdikiams

QUOTE(*fanta* @ 2004 12 03, 17:52)
O nevaisinguma norint nustatyti, nebutina laukti, kol vaikas taps vyru.

geraaaasssss.......idomu butu suzinot kokiu budu???? blink.gif blink.gif Ish horoskopo gal? laugh.gif
Siaip tai shventa tiesa, kad nuo aukshtu temperaturu vyrai nevaisingi tampa. Bet kudikiai anyway nevaisingi, siaipjau.... huh.gif Dar tiesa, kad gryzhus i normalia temperatura, vaisingumas atsistato. Tingiu dabar ieskot moksliniu straipsniu, bet jei labai prikibsit, galesiu surast ir irodyt smartass.gif Esme tame, kad spermatogeneze vyksta nuolat ir vyrai, kitaip nei moterys turi ne konkretu skaiciu lytiniu lasteliu, o jie gaminasi nuolat. Taigi, jei jusu brangusis kelias dienas is eiles gerai pasikaitino pirtyj arba sirgo ir smarkiai karsciavo, galimas daiktas, kad jo vaisingumas gerokai sumazejo ar jis netgi tapo keletui dienu nevaisingu. Bet po keliu dienu jau galima planuot 2.gif wink.gif
Man labai patiko, vienas tyrimas, kur keletas savanoriu (ar ne prancuzu?) kasdien po kelias valandas mirke savo 'turtus' karshto vandens bliudeliuose. Per pora menesiu (jei atmintis neapgauna) tapo visiskai nevaisingi,- ju spermoj nerado nei vieno gyvo spermatozoido. Nustojus 'shildyt' per savaite vaisingumas, dideliam nusivylimui, gryzho...o tiek vilciu buvo deta i 'naturalia kontracepcija' laugh.gif
O del kudikiu kratymo ,- taip, taip ir dar karta taip! Tai pavojinga, tai irodyta ir keista, kad LT apie tai labai mazai kalbama unsure.gif
Dar ir apie dinamine manksta tureciau ka pasakyti, ale tingiu baisiai naktinet...
tik paminesiu, kad ne prie sirdies ji man...laabai ne prie shirdies g.gif
Atsakyti

Zinot o as supratau, kodel visokios ten nukvake destytojos pedagoges edukologes taip vadinamos desto jaunoms mamytems tokias nesamones - jos gi pavydi mums. Maza to, kad pavydi mums jaunystes ir to, kad jos jau niekad netures mazu leliuku, joms dar pavydas ima del to, kad siais laikais vaikus auginti yra daug lengviau blink.gif Todel ir prisigalvoja tokiu nesamoniu apie sauskelniu zala ir bando ipirsti mums palutes, kad nors kazkiek sumazintu musu dziaugsma wink.gif

Jeigu sauskelnes tikrai sukeltu 60 procentu nevaisinguma ir tai butu patvirtinta rimtais moksliniais tyrimais - apie tai zinotu visi medikai ir apie tai butu seniai parasyta zurnaluose ir kitoje literaturoje.

Atsakyti
ha ha ha skaiciau skaiciau komentarus ir stebejausi puolimu smile.gif savaime suprantama, kad sauskelnes laaabai patogu, bet nelabai sveika, taciau puolimas ir kaltinimas autores, kad ji PRIES sauskelnes, manyciau, gana perdetas. Jus pacios labai maloniai jauciates per tas dienas su paketais? Manyciau, ne, bet tenka jais naudotis ir aciu dievui, kad ne kiekviena diena tenka. Taip ir vaikuciui- reikia kazkada ir nuogam pabut, ir su marle pabut. Savaime suprantama, kad ne apie istisa para septynias dienas per savaite eina kalba smile.gif Kazkodel zmones pas mus daznai linke i krastutinumus. Jei pasakysi, persivalgyt nesveika, tai tave uzsipuls galiausiai, jog tu apskritai PRIES maista ir nori visus badu numarint. Juokingiausia, kad mano giminaite dar treju metu vaikui dejo pampersus, nezinau kodel ar vardan patogumo, ar is tingejimo mokyt vaika ant puoduko sestis ir i siusiuko prasyt. Net vasara savo namo kieme su pampersu lakste ir visas kunas buvo nudeges o uzpakalis baltas kaip suris smile.gif

"na nieko sau patarimai parasyti tokiu tonu..."- kokis dar tonas raidese? As asmeniskai jokio cia tono nepastebejau, eilinis pasisakymas ir tiek. O jei kam tonas visgi matosi, tai gal pabandykite kitaip perskaityt, svelniau, atsipalaidavus, ramiau biggrin.gif

beje, mamytes, gal gal galit pasidalint kiek panasiai per menesi isleidziat sauskelnems? Laukiu nesulaukiu savo lialkaus tik vis bijau, kad islaidos virsys pajamas, gi savam vaikuciui nieko negaila. Cia viena mamyte pareske, kad vien ant sauskelniu jai per menesi 600lt reikia tai truputi siurpas nukrete smile.gif
Atsakyti
" Berniukų sėklidžių temperatūra yra žemesnė nei viso kūno.Manoma, kad sauskelnių pavojus slypi tame, kad dėl sauskelnių perkaista berniukų sėklidės, todėl jie užaugę gali būti nevaisingi.Vokiečių medikai mano, kad būtent dėl sauskelnių per 25 metus gerokai padidėjo vyrų nevaisingumas.Tačiau iki šiol nėra moksliškai pagrystų tyrimų ir jų išvadų, įrodančių, jog berniukai, segintys sauskelnes, vėliau liks nevaisingi. Tėveliams patarčiau sauskelnes keisti dažnai, tai yra kas 3 - 4 valandas ir visada pasituštinus."

Šaltinis - "Mamos žurnalas" 2005 nr 2.

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2005 02 25, 20:26)
Cia viena mamyte pareske, kad vien ant sauskelniu jai per menesi 600lt reikia tai truputi siurpas nukrete smile.gif

blink.gif nieko sau g.gif
Aš išleisdavau apie 100 lt, kai sūnui buvo 2 metukai; kūdikiui iki 200 lt MAXIMUM doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2005 02 25, 19:26)

beje, mamytes, gal gal galit pasidalint kiek panasiai per menesi isleidziat sauskelnems? Laukiu nesulaukiu savo lialkaus tik vis bijau, kad islaidos virsys pajamas, gi savam vaikuciui nieko negaila. Cia viena mamyte pareske, kad vien ant sauskelniu jai per menesi 600lt reikia tai truputi siurpas nukrete smile.gif

čia tai jau iš kažkokios fantastikos srities blink.gif už tokią sumą aš nupirkčiau 10-12 pokų pampersų per mėnesį,tas būtų maždaug 500 pampersų...kur tiek dėt?čia man penkiem mėnesiam išeitų...
bent jau mum išeina apie šimtas litų-du pakai "pampers" jumbo,atorodo taip vadinas,po 58 sauskelnes pake...tai va
Atsakyti
Mer irgi pamperiams isleidziam ~100Lt.
600Lt. - negali but, tokiu brangiu pampersu nemaciau pirkt tongue.gif
Atsakyti
Sakot, tokiu pamperiu brangiu nera? O tai gal moteryte kas valanda jas keicia? smile.gif Mes savajam isleidziam apie 80 litu, nes diena, kai nemiega ir bunam namuose, as jam palutes keiciu. Na nera tas darbas is maloniuju, bet jis dickis per 1 val. tik kokius 1-2 kartus padaro. Uztai koks laimingas be pamperio!!!!!!!!!
Atsakyti
Vis tik sauskelnės be galo patogu, sakau, nes pirmo sūnaus vystyklus skalbiau, o antro tik sauskelnes šiukįliadėžėn mėčiau. Dėl temperatūros "teisingame" vystyklų pakete ( merlis, drobė, flanelė ir klijuotė, ir viskas tampriai susukta) ir geros kokybės sauskelnėj pasiginčyčiau. Man daugiau abejonių keltų visi tie absorbentai ar kas jie ten tokie, kurie dedami į stebuklingasias kelnes.

O duomenų dėl prastėjančios sėklos kokybės, gal ne dėl nevaisingumo, tai yra. Tik ar čia sauskelnės, ar bendras patogiai -užterštas gyvenimas kaltas...
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2005 02 25, 19:53)
" Berniukų sėklidžių temperatūra yra žemesnė nei viso kūno.Manoma, kad sauskelnių pavojus slypi tame, kad dėl sauskelnių perkaista berniukų sėklidės, todėl jie užaugę gali būti nevaisingi.Vokiečių medikai mano, kad būtent dėl sauskelnių per 25 metus gerokai padidėjo vyrų nevaisingumas.Tačiau iki šiol nėra moksliškai pagrystų tyrimų ir jų išvadų, įrodančių, jog berniukai, segintys sauskelnes, vėliau liks nevaisingi. Tėveliams patarčiau sauskelnes keisti dažnai, tai yra kas 3 - 4 valandas ir visada pasituštinus."

Šaltinis - "Mamos žurnalas" 2005 nr 2.

smile.gif

Aš skaičiau, kad vyrų nevaisingumo priežastis gali būti ir jų mamyčių naudojamos kontraceptinės tabletės prieš nėštumą. Tai visai neašku kiek čia tos žalos sauskelnės padaro g.gif
Bandžiau aš savo sūnui palutes keisti, bet tada kiek palučių reikia turėti blink.gif O jeigu namie šaltoka? Kantrybės, mamytės, auginant sūnelius wacko.gif
Atsakyti
labai gražiai ir kultūringai parašyta fantos žinutė 4u.gif .Gal ir ne su visais teiginiais sutinku, bet gi neliepia ir neverčia niekas to daryti. Tiesiog pateikta informacija be jokių pašalinių emocijų ir piktų replikų, ne taip kaip fantą įžeidinėjančiose žinutėse, kai mamos visai be reikalo užsipuola žmogų. Ir labai blogai, pritariu uups 100 proc, kad Lietuvoj tiek mažai kalbama apie sukrėsto kūdikio sindromą, kažkodėl visi įsivaizduoja kad tai tik asocialių tėvų darbelis.
O marliukais pakeisti retkarčiais sauskelnes, tai liuks dalykėlis. Tą pradėjau daryti, kai vaikelis pradėjo vaikščioti, nes su gulinčiu tai daug terlionės, tenka patalynę keisti. O su vaikštančiu labai patogu ir ant puodo lengva pasodinti , nes nereikia užseginėti lipukų, paprasčiausiai užmauni kelnes ir vaikas visą laiką sausas būna, gi nelaikysi su šlapiu marliu. Šiaip keičia dauguma sauskelnes ne po vieno pasysiojimo, pavaikšto mažiukai su turiniu. Čia šiaip pastebėjimas, aš irgi keisdavau kas keletą valandų, aišku jei rimčiau nepridarydavo.
Atsakyti
Na, trumpai tariant, labai panašu į kliedesius g.gif

Pampersų jau nebekomentuosiu, bet kad smegenys plaukioja ir trankosi į kaukole... sorry, visiška nesamonė schmoll.gif

O teorija, kad reikia vaikui viską leisti prieštarauja mano supratimui. Vaiką reikia mylėti ir auklėti, tokia mūsų pareiga. O kai mažyliai siautėja, o tėvai jais žavisi schmoll.gif nelabai kaip atrodo.

papasakosiu nutikimą. Aš matavausi marškinėlius parduotuvėje, o trimetis siautėjo tarp rūbų ir vis pribėgdavo prie mano kabinos ir atidengdavo užuolaidą. Tai pasikartojo kokius 5 kartus. tuo metu mamulė nerūpestingai šnekėjo su pardavėja ir net nemanė mažiaus raminti. man trūko kantrybė. patykojau mažojo chuligano ir kai jis įkišo ranką į kabiną čiupau jį, pasikišau po pažastimi ir patraukiau durų link. šis pradėjo muistytis, bet aš tvirtai jį laikiau, ir išsinešiau iš parduotuvės. Įdomiausia, kad mamulės reakcija buvo nulinė. Taigi vos neparsitempiau vaiko namo doh.gif nuėjus nuo parduotuvės 100m ir mamulė išlindo vytis, taigi paleidau verkiantį chuliganą. Tikiuos pasimokė ir mažasis ir mamytė blush2.gif
Atsakyti