Įkraunama...
Įkraunama...

Kas naudinga ir nenaudinga kūdikiams

Idomumo delei: o kada sauskelnes atsirado? Nes as visa laika maniau, kad neperseniausiai g.gif

Radau:
Marion Donovan was a young mother in the post-war baby boom era. She came from a family of inventors and inherited the inventing 'gene'. Unhappy with leaky, cloth diapers that had to be washed, she first invented the 'Boater', a plastic covering for cloth diapers. Marion Donovan made her first Boater using a shower curtain. A year later she carried her ideas further. Using disposable absorbent material and combining it with her Boater design, Marion Donovan created the first convenient disposable diaper. Manufacturers thought her product would be too expansive to produce. Marion Donovan, left unable to sell or license her diaper patent, went into business for herself. A few years later, she was able to sell her company for $1 million.

Cloth Diapers - Maria Allen
Cloth diapers were first mass produced by Maria Allen in 1887.

Contoured Disposable Diapers
In 1949, Stanley Mason patented the world's first disposable and pin-free diapers that were contoured to fit a baby's bottom.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievalota: 02 gruodžio 2004 - 13:41
ne toks jau didelis skirtumas,kada tos sauskelnes atsirado-juk tada joms buvo simtas metu iki dabartiniu.na pagalvokit,kaip jos atrode?tas pats merlius ar paklode,tik padaryti taip,kad butu galima uzsegt.o tokie,kokius turim dabar,atsirado ne per seniausiai.vat ir butu idomu suzinot,kada tie vaisingumo-nevaisungumo tyrimai daryti ir su kokiais pampersais uzaugo.beje,nevaisingumas atsiranda ne vien nuo pampersu...vat cia reiktu pagalvot...
Atsakyti
Na neuzsipulkit visos fantos. Kiekviena juk is jos pastebejimu galime pasidayti tik savo vaikuciui tinkamas isvadas. Manau, kad kiekvienai is musu, o ypac jautria oda turinciu vaikuciu, pediatre dave toki patarima - kuo daugiau oro voniu. Taip, as naudoju sauskelnes, keiciu jas tikrai labai daznai, bet retsykiais tam kraneliui duodu atokvepi, nors ir tik ta darau, kad gaudau fontanus - leidziu jam nuogam pabuti. O siaip ir vaikas labai megsta nuogutis pabuti - plesia sauskelnes, kai keiciu. Padarykite kiekviena toki maza eksperimenta - uzdekite sauskelnes ir po keliu minuciu jas patikrinkite. Jos bus sausos, bet temperatura tikrai bus aukstesne nei aplinkos. Va cia ir yra bedos.
Gasdinti juk niekas negasdina, tik perspeja.
Atsakyti
Aš savo mergytę auginau su pampersais, kartais keisdavau vystyklais, bet kantrybės užtekdavo savaitei, po to vėl grįždavau prie pampersų. Bet jokiu būdu jų netaupydavau, dažnai keisdavau. O va dabar susimąsčiau. Kažkas čia rašė apie "mano dienas". Tai va, man prasidėjo pienligės, dažni uždegimai, vaistai padėdavo "tam kartui" ir problema išsisprendė tada, kai išmečiau visus "allways", "alldays", "Libresse" ir pan. Nusipirkau lino atraižu ir prisidariau įklotukų, dabar viskas čiki čiki smile.gif Tai tokie pastebėjimai be išvadų smile.gif

Dinaminę gimnastiką mes darėme nuo gimimo iki beveik metų ir dabar mergina labai mėgsta pasivartyti, bet jau su tėveliu, nes mama nebepakelia smile.gif
Atsakyti
Nu zinokit mane tai temos autore sunervino dry.gif

Nu as nesuprantu kaip galima taip nekritiskai rasyti. Jei rasai, kad buvo atlikti kazkokie tyrimai ir zinoves tonu kazka aiskini - tai prasom rasyti konkreciai - kur, kada, kokioj saly, kas atliko tyrima, kiek tiriamuju dalyvavo, kokie rezultatai. Jei tiek smegenine neisnesa, tai bent nuoroda kokia duotum, o ne aiskintum gatviniu prekybos agentu zargonu apie kazkur ne Lietuvoj padaryta kazka su is to sekanciom labai tiksiom ir kategoriskom isvadom - 60 proc. nevaisingumas...

Ai sorry, dantas mano vaikui isdygo, tai biski pati per daug jautri pasidariau sad.gif
Atsakyti
nereikia isijaust skaitant foruma, kad cia moksline konferencija ir visi tik nuorodas, brezinius, statistinius duomenis nurodo.
pasake zmogus ka skaite kazkokiam zurnale , internete ar pan.
pasvarstykim:tikim tuo, netikim, kaip jums atrodo, ka jus skaitet ...ir viskas...
idomu, ar susitikusios su draugem, kai kazka joms nori papasakot, ka skaitei, ar pateikinejat tikslius duomenis, mokslininku vardus, datas?
cia gi forumas!!!! o ne daktaro disertacija.
Atsakyti
QUOTE (SiDo @ 2004 12 03, 12:24)
Nu zinokit mane tai temos autore sunervino dry.gif

Nu as nesuprantu kaip galima taip nekritiskai rasyti. Jei rasai, kad buvo atlikti kazkokie tyrimai ir zinoves tonu kazka aiskini - tai prasom rasyti konkreciai - kur, kada, kokioj saly, kas atliko tyrima, kiek tiriamuju dalyvavo, kokie rezultatai. Jei tiek smegenine neisnesa, tai bent nuoroda kokia duotum, o ne aiskintum gatviniu prekybos agentu zargonu apie kazkur ne Lietuvoj padaryta kazka su is to sekanciom labai tiksiom ir kategoriskom isvadom - 60 proc. nevaisingumas...

Pritariu smile.gif .

Tos spekuliacijos apie pampersų žalą tai jau ima įsipykti. doh.gif Na, ir kokia gi temperatūra pamperse, kuris reguliariai dažnai keičiamas? Ir kokia temperatūra vystykluose? Tiesa, žinau tokių "čiūdų"- moterys, taupydamos kelnes, vaikui ant vystyklo deda polietileno plevelės gabalą. ohmy.gif Taigis, kokia temperatūre toje ceratoje? biggrin.gif

Internete daug šiukšlių yra, nebūti jų imti už gryną pinigą. wink.gif
Atsakyti
O aš pritariu autorės mintim. Kokie dar pampersai?!!!! BŪTINAI PALUTĖS!!! Iš pradžių reik tarp kojų įbrukt merlinę, paskui vyniot į perkelinę, paskui vyniot į flanelinę, kad kai apsimyš- maža nepasirodytų. Ir nepamirškit tvirtai privystyt rankas, nes kitaip vaikas akis išsikabins. Palutes mirkyti pelenų šarme, paskui perplauti ūkiniu muilu. Vanduo būtinai turi būti iš šulinio ir šildomas ant krosnies. Prieš naudojant kiekvieną reik stropiai išlyginti karštu lygintuvu. Visų palučių reik maždaug po 40 štukų, nes kitaip nespės džiūti. Sekmės wink.gif
P.S. ne tik išnyks rizika nesulaukti anūkų, bet ir vyras jus labiau mylės. Juk kas gali būti žaviau už suskirdusias motiniškas rankas, nulūžinėjusius nagus , pajuodusius paakius, susivėlusią ševeliūrą?
Vat tik vienas klausimas, ar palutės padeda vaiką išugdyti teisingos seksualinės orentacijos? Nes jeigu sūnus užaugęs taps gėjumi- anūkų vistiek nebus 2.gif
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 03 gruodžio 2004 - 16:41
QUOTE (vobla @ 2004 12 03, 14:14)
O aš pritariu autorės mintim. Kokie dar pampersai?!!!! BŪTINAI PALUTĖS!!! Iš pradžių reik tarp kojų įbrukt merlinę, paskui vyniot į perkelinę, paskui vyniot į flanelinę, kad kai apsimyš- maža nepasirodytų. Ir nepamirškit tvirtai privystyt rankas, nes kitaip vaikas akis išsikabins. Palutes mirkyti pelenų šarme, paskui perplauti ūkiniu muilu. Vanduo būtinai turi būti iš šulinio ir šildomas ant krosnies. Prieš naudojant kiekvieną reik stropiai išlyginti karštu lygintuvu. Visų palučių reik maždaug po 40 štukų, nes kitaip nespės džiūti. Sekmės wink.gif
P.S. ne tik išnyks rizika nesulaukti anūkų, bet ir vyras jus labiau mylės. Juk kas gali būti žaviau už suskirdusias motiniškas rankas, nulūžinėjusius nagus , pajuodusius paakius, susivėlusią ševeliūrą?
Vat tik vienas klausimas, ar palutės padeda vaiką išugdyti teisingos seksualinės orentacijos? Nes jeigu sūnus užaugęs taps gėjumi- anūkų vistiek nebus 2.gif

laugh.gif thumbup.gif Aciu, vobla, pakelei man nuotaika smile.gif
Atsakyti
Oi motereles jus ir duodat thumbup.gif
Tikrai nemaniau, kad mano straipsniukas jum sukels tiek emociju. Jei nuo tokiu zodziu taip nervinates, tai kas dedasi jusu namuose, kai jusu vaikas rekia pilnu pajegumu?
Aciu mamytem, kurios tolerantiskesnes. O del mano pastebejimu, tai nesijaudinkit, tai tikrai ne paskalos ir internete to nerasit. Tai zodziai moters, turincios patirti, kurios tik pavydet. Ji priedo desto seimos pedagogika ir dirba su seimomis, rengia seminarus ir pan. tevams aktualiais klausimais.
Dar keli pastebejimai. Kaip keista, kai parasai viena, o zmones perskaito ka kita. AS NERASIAU, KAD NENAUDOKITE SAUSKELNIU!! Parasiau apie ju minusa. Nevaisingumas issivysto del aukstos temperaturos sauskelnese, nebutinai jos turi buti pilnos. O nevaisinguma norint nustatyti, nebutina laukti, kol vaikas taps vyru.
Ot tie lietuviai, kada jus nejausite malonumo, peikdami kitus. Bet jei jums nuo to nors kiek lengviau, mielai prasom clap.gif Vistiek as jus myliu heart.gif

Atsakyti
Sveikos mamytes,

perskaiciau sia diskusija, tai ir juokas paeme, ir surimtejusi kelis sykius buvau... ne kiek nesmerkiu taves fanta uz pasisakyma, tiesiog siais laikasi tiek priestaringu nuomoniu yra, kad kartais nebezinai, nuo ko greibtis, kuo tiketi, ka daryti....

isvaziuojant is gimdymo namu, gavome toki patarima is gydytoju: neklausykite nei bobuciu, nei probobuciu - vadovaukites savo protu, darykite tai, kas jums atrodo teisingiausia, geriausia jusu vaikui. dziaugiuosi, kad mano vyras visada pritaria tai nuomonei ir mes randame bendra iseiti. del musu sios pozicijos jau ne karta pykomes su tevais, seneliais. ne karta turejau irodineti, kad cia musu vaikas ir mes ji auginsime taip, kaip mums atrodo teisingiausia, o ne taip, kai buvo pries 50 metu. pripazistu, kad yra tokiu dalyku, kurie buvo daug geresni nei siandien, tad renkuosi juos, bet negaliu atsiduoti 100 proc savo mociutes vaiku auginimo patirciai.
pavyzdziui, sauskelnes mano babytei kazkoks siaubas, pamaniau, pasiaukosiu del vaiko ir desiu vystyklus, gal tikrai geriau???? 5 min vaikas verkia, ziuriu slapias, pakeiciu. dar 5 vel verkia - slapias, pakeiciu, dar 5....taip pat... nu galvoju mazas, 1 men, per daznai slapinasi, veliau pabandysiu. veliau tas pats... jis istisai verkia, o verkia nes slapias, tik uzdejus sauskelnes jis ramus ir patenkintas. kai paaugom dar syki dariau eksperimenta, tas pats, bet jau ne tik pats bet ir visa lova buvo slapia, nes ismoko issivaduoti is tu slapiu vystyklu. taigi, man si patirtis tikrai niekuo nepadejo. iseiti radau tokia: kuo dazniau keiciu sauskelnes, leidziu pasispardyti ir kasdien pamirkti vonioje. kadangi jau koki menesi sedim ant puoduko, tai irgi gaunasi savotiska oro ventiliacija, tad tikiuosi, kad isvengsim tu blogu prognoziu... nors as tiesa pasakius nelabai noriu tuo tiketi, bet atsarga - gedos nedaro g.gif
taigi, vieniems vienos tiesos tinka, kitiems kitos. diskutuoti galima i valias. del vaiku purtymo tai man is viso baisu pasidare perskaicius, ar kas taip daro? bet kaip kitos mamytes pasisake, buna ir nelaimingu atsitikimu. todel kiekviana mamyte saugo savo vaikeli kaip imanydama...
tad nereaguokime taip skaudziai, ka perkaitome ir su kuo nenorime sutikti, laikykimes savo nuomones, kuria atsirinkome is daugumos.
sekmes

Atsakyti