Įkraunama...
Įkraunama...

Kas naudinga ir nenaudinga kūdikiams

Apie sauskelnes ir as skaiciau, tik ne tai kad sunta, bet pastoviai aukstesne temperatura nei turetu buti, tai mazdaug kaip suauges vyras susijaudina ir seklidese pakyla temperatura, o berniuku (jei sauskelnes uzdetos nelaisvai - ypac kai ant sauskelniu uzdeda bodzius) lytines funkcijos vystymuisi ta temperatura yra per didele. Esu ne medike, rasau ka supratau.
As vyresne auginau su palom, bet del alergijos, aisku nera didelio malonumo, bet jei turi skalbimo masina ( nes pastoviai reikia keisti ne tik marles bet ir kelnytes) nera didele beda.
Del vaiku supurtymo. Cia nebutinai, kad is pykcio, gali buti siaip netycia krestelejus, pvz. nesiesi vaika, paslysti ir tas staigus judesys kai bandai atsistoti. O paziurekit ir Semetos mankstas - viskas daroma plastiskai be astriu kampu, nes jie butent yra kenksmingi.
Ir dar del charakterio. Maniske iki 4m. buvo nevaldomas vaikas, ne is blogos puses - gera, bet energijos tai daug ir dar biski, o veliau pasidare pikta ( bet butent kai linki pikto), irzli, niekas neidomu, dabar jau persilauze, bet verslininke nebus- labai jau drovi.
Atsakyti
As gal ir nelabai cia i tema. Daug kur esu skaicius apie tai kad vos sukrestas vaikutis, ar stipriau pasuptas vezimelyje, gali patirt smegenu sutrenkima, todel labai stengiaus kad netycia taip neatsitiktu. Bet iki siol nesuprantu, kaip islieka sveikos smegenys vaiku, su kuriais tevai uzsiima dinamine gimnastika (esu kategoriskai pries ja, nors priezasciu neaiskinsiu), juk vaikuciai ten metomi tokiais stagiais judesiais, tai kaip ju galvelese kose nepasidaro, nu niekaip nesuprantu. Tai kas klysta, ar senu zmoniu patirtis bei medikai, teigiantys kad vaiko smegenys labai lengvai pazeidziamos, ar Gerb. Semeta, propoguodamas dinamine gimnastika?
Atsakyti
Nepyk Fanta, bet tavo straipsniukas man primena tas pačias baisias reklamas apie prostatita ir pan. po kurių norisi pasakyti "tik nereikia mūsų gasdinti". Jei domėjaisi tyrimais, tai yra matyt jau naujesnių, kuriais remiantis tegiama, kad modernios sauskelnės (jas teisingai keičiant) yra tokios pat pralaidžios orui kaip ir marliukai, o dėl to, kad šlapimas geriau sugeriamas iššutimo galimybė tik sumažėja.
Dėl kratymo - nelaimingi atsitikimai būna net ir gerose šeimose - užuojauta kam taip nutiko.Specialiai niekas taip nedaro.
6-8 mėn.? Iki trejų metų? Žinoma, labai svarbus laikas žmogaus gyvenime - kaip ir likę visi kiti mėnesiai vaikystės, paauglystės, bet vėlgi tai tas pats kas gasdinti mamas po cezario - jūsų vaikas negavo tokio svarbaus artumo! Mano giliu įsitikinimu, jei net tuos pora mėnesių tėvelis negalėjo būti šalia vaiko, bet buvo puikiu tėvu likusius 18 metų, vaikas išaugs pilnaverčiu puikiu žmogumi. Ir t.t. ir pan.

Tfu, kaip nekenčiu kai kas nors be reikalo gasdina. Mamos ir taip dėl įvairiausių dalykų bijo ir pergyvena ir nereikia "pagalbos" prisigalvojant papildomų neramumų.
Atsakyti
Va Mingaude jau kazka ir pasake apie ta manksta, bet kokia dar astrus kampai ? Man cia kazkokia sapalione, ne viena karta pati maciau tas manksteles, nu taip issibiuot vaika, tai regis ten kaip po centrifugos smegeneles prie kaukles turetu buti prisiplojusios.
Atsakyti
QUOTE (sniegena2 @ 2004 12 02, 07:51)
Nepyk Fanta, bet tavo straipsniukas man primena tas pačias baisias reklamas apie prostatita ir pan. po kurių norisi pasakyti "tik nereikia mūsų gasdinti". Jei domėjaisi tyrimais, tai yra matyt jau naujesnių, kuriais remiantis tegiama, kad modernios sauskelnės (jas teisingai keičiant) yra tokios pat pralaidžios orui kaip ir marliukai, o dėl to, kad šlapimas geriau sugeriamas iššutimo galimybė tik sumažėja.
Dėl kratymo - nelaimingi atsitikimai būna net ir gerose šeimose - užuojauta kam taip nutiko.Specialiai niekas taip nedaro.
6-8 mėn.? Iki trejų metų? Žinoma, labai svarbus laikas žmogaus gyvenime - kaip ir likę visi kiti mėnesiai vaikystės, paauglystės, bet vėlgi tai tas pats kas gasdinti mamas po cezario - jūsų vaikas negavo tokio svarbaus artumo! Mano giliu įsitikinimu, jei net tuos pora mėnesių tėvelis negalėjo būti šalia vaiko, bet buvo puikiu tėvu likusius 18 metų, vaikas išaugs pilnaverčiu puikiu žmogumi. Ir t.t. ir pan.

Tfu, kaip nekenčiu kai kas nors be reikalo gasdina. Mamos ir taip dėl įvairiausių dalykų bijo ir pergyvena ir nereikia "pagalbos" prisigalvojant papildomų neramumų.

Esu lygiai tokios pat nuomones. wink.gif
Atsakyti
Semetos kursu nelankiau, tik domejausi, yra tarsi toks supimas, bet kai nori pakeisti puse tai tarsi paleidi is inercijos ir kai judesys pasibaige tik tada supi i kita puse. Nera sustabdymo "ant stabdziu", i tuos kursus nejau, nes prisiskaiciau kad mazu vaiku labai lengvai issinarina sanariukai, o ten vaiko svori turi atlaikyti viena kuno dalis.
Atsakyti
QUOTE (babble @ 2004 12 02, 07:14)
o del pykcio isliejimo...atsiprasau, bet cia jau nesveiku zmoniu pavyzdui pateikei..abejoju, ar kas noredami nuraminti krato savo kudiki g.gif blink.gif
as pvz. nekratau...

Savo laiku pazinojau visai normalia mamyte, bet vienasyk ji paliko man savo mergyte pasaugot - kol nueis pas gydytoja. Ir parode, kaip ja uzmigdyti, nes buvo beateinas laikas miegoti. Ji ja uzpurtydavo vezimelyje. Tiesiogine to zodzio prasme - paguldydavo i vezimeli ant sono, prispausdavo rankom, kad nesikeltu ir purtydavo "aukstyn-zemyn" kiek tik linges leisdavo, kol mergyte uzmigdavo. Pati stebiuos, kaip vaikelis isvenge smegenu sutrenkimo - normaliai vystosi, dar ir dabar retkarciais sutinku..
O del pykcio issiverzimo - manau, tai gali ivykti bet kam, nes tokiai situacijai negali buti visada pasiruoses. Tik kad kiekvienas kitaip nuleidzia gara. Negaliu smerkt tu tevu, nes nebuvau ju kailyje nei tuo metu, nei dabar.
As, pvz, irgi nepurtau - nors kartais oi, kaip noreciau (sakysit - labili nervu sistema? - nesiginsiu), bet susilaikau, nes zinau, kokie gali buti padariniai (tipo - is svetimu klaidu pasimokiau)..
Atsakyti
QUOTE (*Drambliukas* @ 2004 12 02, 09:54)
Va Mingaude jau kazka ir pasake apie ta manksta, bet kokia dar astrus kampai ? Man cia kazkokia sapalione, ne viena karta pati maciau tas manksteles, nu taip issibiuot vaika, tai regis ten kaip po centrifugos smegeneles prie kaukles turetu buti prisiplojusios.

Oi daug buvo apie dinamine gimnastika prisneketa, jeigu tu pries ja tai kam gilintis dar? Juk taves neperkalbesim wink.gif
Maniske "sportavo" nuo gimimo iki 9 men. turbut, gal trumpaiu siek tiek nes jau nebepakeliau. Sveikos, guvios, nieko nebijom, aukstis musu draugas, zemyn galva pakabet malonumas, tuo paciu labai jaucia atstuma, yra labai atsargi, niekad nepadarys taip kad galetu susizeist tycia ar netycia, jaucia visus kampus, kai pradejo vaiksciot nei vienos melynes neturejo del to kad i baldus ar kazka kita atsitrenktu, as netvirtinu kad tai yra isimtinai gimnastikos deka, bet tikiu kad ji labai daug kuo prisidejo prie mano vaiko erdves suvokimo ir atstumo matymo.
Kai maniskei buvo panires stipinkaulis traumatologe pasake kad uzmirskit dabar menesiui kad turit sita ranka, ja reik saugot ir ateity ji bus silpnesne ir t.t. ir pan. vos ne i invalidus irase mano mazaja. Nuejau pas kinezeterapeute ir ji man isaiskino kad jeigu paliksiu ta ranka taip ramiai, tada ji gal ir bus silpnesne ateity, jos manymu kaip tik reikejo po trumpo poilsio pradet ta rankute mankstint, po truputi, palengva. (stipinkaulis buvo panires kai maniskei buvo pora menesiu, kaip jau ir rasiau dinamine gimnastika mes darem iki mazdaug 9).

tarp kitko dinamine gimnastika tai ne gyd.Semetos isradimas, jis tik propaguoja ja Lietuvoj.
Atsakyti
Auges, ne del smegenu sutrenkimo as nesu salininke sios gimnastikos, bet kaip tu sakei tema ne apie tai. Tiesiog man keista, kad jei vaikui pavojingas stipresnis krestelejimas, tai kaip tada vaikiukai darantys dinamine gimnastika nuo to nenukencia, nes jei isties butu pavojingi krestelejimai, kiek vaikuciu jau butu suzaloti, juk tevai ne is pirmo karto ismoksta taisiklingai atlikinet manksta, juk ir ju judesys gali netycia but netikslus. Tai gal jau nera tokie pavojingi tie krestelejimai, as tai norejau pasakyt wink.gif

P.S. As nesakiau, kad Semeta dinamine gimnastika isrado, as juk sakiau, kad jis ja propaguoja wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 02 gruodžio 2004 - 10:40
Del gimnastikos ji yra visai gera, tik nedaugeliui kudikiu tinka, bent jau man gydytoja neuropatologe taip aiskino.
Del sauskelniu. Kai tik isgirstu, tyrimu duomenimis nustatyta, juoktis tik norisi. Zinotumet kaip jie atliekami, koki duomenys gaunami ir kaip jie apslifuojami iki reikiamu dry.gif Tuo labiau 60 % vyru nevaisingi del sauskelniu, absurdas laugh.gif Ko gero likusieji 40 taip dirba, todel kasmet ir dideja gyventoju pasaulyje.
Atsakyti
Del sauskelniu. As tik uz jas thumbup.gif Tik berniukams jas reiktu det truputi didesnes ir bodziukus laisvesniu-kad vyriskumui daugiai erdves butu smile.gif
Atsakyti
Mielos mamytes, na gi nebukit tokios piktos, zmogus issake savo nuomone ar pasidalino tuo, ka skaites biggrin.gif Norit priimkit, norit ne, o priesinga poziuri josios nuomonei galima issakyti ir graziais zodziais heart.gif . Juk visos mes turim zmogiskumo,ar ne? wub.gif Ir pagaliau koks gi skirtumas ar si moteris turi vaiku ar ne smile.gif
Atsakyti