QUOTE(AsIrTu @ 2007 03 23, 14:35)
Buvo čia kažkada nuomonių, kad ir būsimoms jaunosioms patinka pasiskaityti apie įvairią fotografavimo techniką ir kitokius dalykus. Tai kas gi joms draudžia į tuos pačius forumus prisijungti ir skaityti ten vien tik profesionalų (arba jiems prijaučiančių) diskusijas...
Iš dalies lyg ir būtų taip: statistinis fotografas paprastai daugiau žino apie fotografiją nei statistinė nuotaka, bet jiems tarpusavyje kiti dalykai aktualūs nei nuotakoms, be to, į forumo dalyvius priimami dirbantys fotografai (na, čia kalbu apie forumą, apie kurį čia jau ir anksčiau buvo užsiminta). O su vestuvine fotografija susiję klausimai / informacija gana specifinė ir ko gero esu matęs tik dvi lietuviškas svetaines, kur būtų surašyti vestuves fotografuojantys fotografai ir kokias dvi, kuriose būtų konkretesni fotografo arba ne patarimai jaunavedžiams, susiję su vestuvių fotografija. Ir tik vieną, kur būtų pateikta išsamesnė informaciją tiems, kas nori gilesnės informacijos kai kuriais techniniais aspektais. Taip kad bent jau mano dabartinėmis žiniomis, tokios informacijos lietuviškai tikrai nėra daug.
Nors fotografų forume susilaukė atgarsio ir priemonių kai kurie pasisakymai iš šito forumo, tačiau šitame forume neturiu moderatoriaus teisių (tiesą sakant, visiškai nenoriu
) ir čia tvarkytis tenka jums. Mano nuomone, pačios nuotakos galėtų būt aktyvesnės
, nes mažokai matyti naujų atsiliepimų apie fotografus, nors ši tema pirmiausia tam ir yra skirta.
Galų gale yra gi ir Supermamos forume tam skirtų temų (pvz. Pomėgių ar darbų skyreliuose). O dabar gaunasi, kad kai kurie veikėjai tik ir teršia eterį. Nesakau, kad absoliučiai visi fotografai čia taip elgiasi. Yra ir tokių, kurie palaiko tvarką ir nebando išsišokinėti. Ir tokie savo srities meistrai man tikrai daugiau imponuoja. Už juos kalba jų darbai ir patenkintų klientų atsiliepimai. Manau, kad tai yra svarbiau, negu bandyti drumsti vandenį, įgrįsti viesiems iki kaulų. O labiausiai pagirti galėčiau Tomą Lopatą
To photograph is to hold one's breath, when all faculties converge to capture fleeting reality. It's at that precise moment that mastering an image becomes a great physical and intellectual joy. -Henri Cartier-Bresson