Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(Dante @ 2007 03 18, 15:50)
Siaip idomus mastymas lietuvoj, priperka kalna snapso, tris kruvas maisto, kaip minejo tukstanciai limuzinui, balandziai, fejerverkai ir tt, o vat fotografas kad kuo pigesnis ir dar bando kuo daugiau nusideret...  kazkaip keistai skamba. snapsas is geriaimas (buna nekokia savijauta paskui), maistas pasalinamas is organizmo, limuzinas vakare isvaziuoja i garazo , o vat nuotraukos metu metus guli lentynoje.... kaip prisiminimas....
MAnau reiktu perziuret kiekvienai prioritetus ir pamastyt kur galima taupyt, o kur ne....

Nesu fotografė, bet labai pritariu šiai nuomonei 4u.gif Kadangi aš linkstu į vaizduojamuosius menus, o MB turi muzikinį išsilavinimą, tai mes netaupysim fotografui ir muzikantui - vien dėl to, kad liktų atsminimas, būtų į ką pažiūrėti ir šventės nusidainuojantis bei pastoviai gerti siūlantis muzikantas negadintų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(syte @ 2007 03 18, 21:27)
Nesu fotografė, bet labai pritariu šiai nuomonei  4u.gif  Kadangi aš linkstu į vaizduojamuosius menus, o MB turi muzikinį išsilavinimą, tai mes netaupysim fotografui ir muzikantui - vien dėl to, kad liktų atsminimas, būtų į ką pažiūrėti ir šventės nusidainuojantis bei pastoviai gerti siūlantis muzikantas negadintų  ax.gif

Šiaip jau ir aš nefotkinu, bet kiek man žinoma, fotografai pardavinėja nuotraukas ir jų tiesioginis honoraras priklauso nuo parduotų nuotraukų kiekio. tongue.gif Visai kas kita vidio operatoriai. Jie ima už nufilmuotas vestuves. Taipat ir su muzikantais, jeigu nei muzikantai nei piršlys nesiūlys išgerti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tai tada fotografui bus sunkūs laikai verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Na, fotografai įvairiai apmokestina savo darbą; vieni - taip kaip jūs sakėte, kiti - už valandas ar kitaip. Iš patirties, nelabai kam įdomūs tokie kadrai, kai svečiai netenka savo fotogeniškumo wink.gif Tuo metu kur kas mažiau vertingų kadrų galima pagaut ir mažiau užsakoma. Dėl to neretas užsakovas ir užsisako fotografą iki užstalės.

Dėl taupymo fotografijų sąskaita: iš tikrųjų yra labai skirtingo reiklumo skoniui ir kokybei porų, tik atvirai pasakius, kartais gali stebint, jei labai daug dėmesio skiriama išvaizdai ir įspūdžiui, o į fotografiją žiūrima kaip į degtukus: „ar tie, ar tie, koks skirtumas“, „jie gi papliauškins ir tiek“ smile.gif Čia jau skirtingi prioritetai ir vertybės, o žmonės apskritai dar per mažai susiduria su gera fotografija, išskyrus geras reklamas ir pan., kad ją deramai vertintų.

QUOTE(GoŠa @ 2007 03 18, 22:50)
Šiaip jau ir aš nefotkinu, bet kiek man žinoma, fotografai pardavinėja nuotraukas ir jų tiesioginis honoraras priklauso nuo parduotų nuotraukų kiekio. tongue.gif Visai kas kita vidio operatoriai. Jie ima už nufilmuotas vestuves. Taipat ir su muzikantais, jeigu nei muzikantai nei piršlys nesiūlys išgerti  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif tai tada fotografui bus sunkūs laikai verysad.gif  verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(GoŠa @ 2007 03 18, 21:50)
Šiaip jau ir aš nefotkinu, bet kiek man žinoma, fotografai pardavinėja nuotraukas ir jų tiesioginis honoraras priklauso nuo parduotų nuotraukų kiekio. tongue.gif Visai kas kita vidio operatoriai. Jie ima už nufilmuotas vestuves. Taipat ir su muzikantais, jeigu nei muzikantai nei piršlys nesiūlys išgerti  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif tai tada fotografui bus sunkūs laikai verysad.gif  verysad.gif

Na, tie fotografai, kuriais mes domėjomės, ima už darbo laiką ir nuotraukų atskirai nepardavinėja wink.gif Operatoriaus mes neimsim, nes nemanom, kad tai būtina. O dėl muzikantų siūlymo išgerti, tai girtų kadrų mes tikrai nenorim schmoll.gif be to tokius sunkoka ir pagauti bus, nes iš kompanijos praktiškai visi tik paragaujantys mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Leo` @ 2007 03 18, 22:26)
Na, fotografai įvairiai apmokestina savo darbą; vieni - taip kaip jūs sakėte, kiti - už valandas ar kitaip. Iš patirties, nelabai kam įdomūs tokie kadrai, kai svečiai netenka savo fotogeniškumo wink.gif Tuo metu kur kas mažiau vertingų kadrų galima pagaut ir mažiau užsakoma. Dėl to neretas užsakovas ir užsisako fotografą iki užstalės.

Dėl taupymo fotografijų sąskaita: iš tikrųjų yra labai skirtingo reiklumo skoniui ir kokybei porų, tik atvirai pasakius, kartais gali stebint, jei labai daug dėmesio skiriama išvaizdai ir įspūdžiui, o į fotografiją žiūrima kaip į degtukus: „ar tie, ar tie, koks skirtumas“, „jie gi papliauškins ir tiek“ smile.gif Čia jau skirtingi prioritetai ir vertybės, o žmonės apskritai dar per mažai susiduria su gera fotografija, išskyrus geras reklamas ir pan., kad ją deramai vertintų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jai fotografai parduoda nuotraukas, tai kokio formato jos buna? Jaunuju albumui ir sveciams. Tikiuosi nebuna 9x13. Ar cia susitarimo reikalas?
Atsakyti
Susitarimo dalykas, kaip ir daugelis dalykų. Paprastai siūlo įvairių dydžių skirtingomis kainomis ir mažesnių nei 10×15 nesiūlo.

QUOTE(lyra10 @ 2007 03 19, 18:36)
Jai fotografai parduoda nuotraukas, tai kokio formato jos buna? Jaunuju albumui ir sveciams. Tikiuosi nebuna 9x13. Ar cia susitarimo reikalas?

Atsakyti
QUOTE(syte @ 2007 03 18, 23:59)
Na, tie fotografai, kuriais mes domėjomės, ima už darbo laiką ir nuotraukų atskirai nepardavinėja wink.gif Operatoriaus mes neimsim, nes nemanom, kad tai būtina. O dėl muzikantų siūlymo išgerti, tai girtų kadrų mes tikrai nenorim  schmoll.gif be to tokius sunkoka ir pagauti bus, nes iš kompanijos praktiškai visi tik paragaujantys  mirksiukas.gif

Kaip skau, balius prasideda, fotografo darbas pasibaigia smile.gif. Na nebent pradzioj visi renkasi, duona druska, mamos teciai sutinka, kokios nors uzduotys ir tt. Cerkele, dvi ir mano darbas baigtas smile.gif. Na nebent dar kaipkaip sokanciu jaunuju keli kadrai... ir vsio. Bent mano nusiteikimas, tai gerianciu, rukanciu ir valganciu NEFOTOGRAFUOJU, kaip ir daugelis manau (bet kolegos manau yra mate tu topiniu fotografu kadru kur nuotaka ruko biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Dante @ 2007 03 19, 23:09)
Kaip skau, balius prasideda, fotografo darbas pasibaigia smile.gif. Na nebent pradzioj visi renkasi, duona druska, mamos teciai sutinka, kokios nors uzduotys ir tt. Cerkele, dvi ir mano darbas baigtas smile.gif. Na nebent dar kaipkaip sokanciu jaunuju keli kadrai... ir vsio. Bent mano nusiteikimas, tai gerianciu, rukanciu  ir valganciu NEFOTOGRAFUOJU, kaip ir daugelis manau (bet kolegos manau yra mate tu topiniu fotografu kadru kur nuotaka ruko biggrin.gif ).

oho...siaubacija...jauciu labai graziai atrodo blink.gif nu nenoreciau tokio fotografo...nezinau mes mokesime tikstanti lituku plius 200nuotraukus darys sake.Tai daug ar mazai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dante @ 2007 03 19, 21:09)
Kaip skau, balius prasideda, fotografo darbas pasibaigia smile.gif. Na nebent pradzioj visi renkasi, duona druska, mamos teciai sutinka, kokios nors uzduotys ir tt. Cerkele, dvi ir mano darbas baigtas smile.gif. Na nebent dar kaipkaip sokanciu jaunuju keli kadrai... ir vsio. Bent mano nusiteikimas, tai gerianciu, rukanciu  ir valganciu NEFOTOGRAFUOJU, kaip ir daugelis manau (bet kolegos manau yra mate tu topiniu fotografu kadru kur nuotaka ruko biggrin.gif ).

Sutinku 100%, kad fotografo darbas baigiasi baliui prasidejus, susedus uz stalo, na nebent musu valsa (jei tik mes ji ismoksim cool.gif galetu kas nors iamzinti, o siaip nuobodybe ir kancia foto su uzstales vaizdais ziureti
Atsakyti
QUOTE(remisita @ 2007 03 19, 22:30)
oho...siaubacija...jauciu labai graziai atrodo blink.gif nu nenoreciau tokio fotografo...nezinau mes mokesime tikstanti lituku plius 200nuotraukus darys sake.Tai daug ar mazai? g.gif

Gal gali parasyti kokio dydzio ir kokia kaina nuotrauku.Mano manymu 15x21 būtų pats tas, na dar 13x18. Kaip kitos, apie tai galvojat?
Atsakyti
Remisita, dar tavo vestuves neprasideje, o jau verksleni ar ne per brangiai moki... uzuojautele fotografui del tokiu klientu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2007 03 20, 10:20)
Remisita, dar tavo vestuves neprasideje, o jau verksleni ar ne per brangiai moki...  uzuojautele fotografui del tokiu klientu smile.gif

jeigu tau panasu kad as verkslenu tai tu fool.gif tu kazkoks tikrai truputuka suzaloto intelekto,nes terupi tik pasikabineti...isiskaityk i sakini pries uzjausdamas mano fotografa.
Papildyta:
QUOTE(lyra10 @ 2007 03 20, 10:20)
Gal gali parasyti kokio dydzio ir kokia kaina nuotrauku.Mano manymu 15x21 būtų pats tas, na dar 13x18. Kaip kitos, apie tai galvojat?

butent tokio man atrodo ir bus dydzio,as to fotografo nuotraukas paziurejau inete ir man thumbup.gif ati realiai dar nebuvau jo sutikusi,nes as ne Lietuvoj,bet siaip esu laaaabai patenkinta bigsmile.gif
Atsakyti