Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepas nuo tuberkuliozės

QUOTE(northstar @ 2012 06 27, 18:02)
Kiek girdejau BCG skiepas nera efektyvus pries liga, tevai bijodami ligos paskiepina vos uzgimusi vaikeli ir uzkrecia vargseli kuris gyvenime gal taip ir nebutu sirges tuberkulioze. Baisu klausyti kaip tevai alina ir taip dar nesusiformavusia kudikelio imunine sistema su visokiais skiepais  unsure.gif

Farmacininkai daug pinigu skiria, kad pakankamai prigasdintu tevus, kad sie nesigiline nei kaip nei nuo ko maksimaliai suskiepintu savo kudikius.
Pinigai mus valdo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2012 06 28, 07:29)
Farmacininkai daug pinigu skiria, kad pakankamai prigasdintu tevus, kad sie nesigiline nei kaip nei nuo ko maksimaliai suskiepintu savo kudikius.
Pinigai mus valdo   biggrin.gif

Pritariu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glamour22: 29 rugpjūčio 2012 - 15:18
Na, as dukryte tuberkulioze "uzkreciau" ( t.y. skiepijau BCG) jau 6a jos gyvenimo savaite. Nes.... Lietuva yra padidintos rizikos krastas plius mano mama gydytoja ( velgi padidinta rizika). Taigi svarsciau svarsciau ir sitoj vietoj nutariau geriau apsidrausti, nei rizikuoti susirgti sita liga pilna forma.
Komplikaciju po skiepo neapturejo dukryte - randukas nedidukas.
Kiek zinau, jei toliau gyvensim rizikos aplinkoje, skiepa reikes kartoti kazkur po 10-15 metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smarty_978: 29 rugpjūčio 2012 - 15:38
QUOTE(smarty_978 @ 2012 08 29, 15:38)
Kiek zinau, jei toliau gyvensim rizikos aplinkoje, skiepa reikes kartoti kazkur po 10-15 metu.

Jei jau sakot, kad skiepą reikės kartot, nors šiaip jis nekartojamas. Tai gal ir pati esat pakartojusi tą skiepą, juk Lietuva padidintos rizikos šalis, ir mama Jūsų gydytoja, mažu susirgsit mirksiukas.gif Nekartojot? Na kaip čia dabar doh.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 08 30, 09:58)
Jei jau sakot, kad skiepą reikės kartot, nors šiaip jis nekartojamas. Tai gal ir pati esat pakartojusi tą skiepą, juk Lietuva padidintos rizikos šalis, ir mama Jūsų gydytoja, mažu susirgsit  mirksiukas.gif Nekartojot? Na kaip čia dabar  doh.gif  cool.gif

Pritariu! smile.gif Dar neteko girdeti, kad pasibaigus BCG vakcinos teoriniam veikimui, suaugusiems butu teigiama, kad skiepa reiketu pakartoti. Pazymetina, kad Lietuvoje BCG skiepas, atliekamas TIK gimdymo namuose. Sis skiepas kitur nei daromas, nei laikomas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glamour22: 03 rugsėjo 2012 - 12:21
QUOTE(Glamour22 @ 2012 09 03, 13:18)
Pritariu! smile.gif Dar neteko girdeti, kad pasibaigus BCG vakcinos teoriniam veikimui, suaugusiems butu teigiama, kad skiepa reiketu pakartoti. Pazymetina, kad Lietuvoje BCG skiepas, atliekamas TIK gimdymo namuose. Sis skiepas kitur nei daromas, nei laikomas ax.gif

sutinku. mum ta pati visi daktarai sako kai diskutuoja neskiepinimo tema, na BCG jus jau vistiek negausite, net jei ir noretumete...
Atsakyti
Laba diena, labai domiuosi siuo metu skiepais, nes laukiam nestuke.gif
Visokiu ,,uz" ir ,,pries" yra .... pasimetus esu.
Apie tuberkuliozes skiepus gal galetu kas pasakyti. Ar tikrai ju negalima veliau susileisti (ne gimdymo namuose), ir gal buna jie mokami? Ta prasme mokami, geresni, svaresni ir t.t.?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(sol_brillante @ 2012 12 20, 12:50)
Laba diena, labai domiuosi siuo metu skiepais, nes laukiam  nestuke.gif
Apie tuberkuliozes skiepus gal galetu kas pasakyti. Ar tikrai ju negalima veliau susileisti (ne gimdymo namuose), ir gal buna jie mokami? Ta prasme mokami, geresni, svaresni ir t.t.?
g.gif

Kiek žinau "švaresnių" nėra,bent jau Lietuvoje
Atsakyti
Labai skubu, kas žinote, jei yra nudreskiamas skiepo randas iki kraujuko, kas gali atsitikti? Ar reikia kreiptis į medikus?
Atsakyti
QUOTE(sol_brillante @ 2012 12 20, 12:50)
Laba diena, labai domiuosi siuo metu skiepais, nes laukiam  nestuke.gif
g.gif

Su skiepu nuo tuberkuliozes turime nemalonia situacija. Jeigu šiandien reikėtų rinktis, neskiepyčiau visai. Mano dukrytei blogai suleido skiepą - reikia po oda, o seselė pataikė į raumenuką. Dabar turime 3 padidėjusius limfmazgius pažastytėj. Vienas yra net 1,3 cm dydžio. Kol kas stebim, ar nesikeičia. Bet dar laukia vizitas į Santariškes ir spręs ar operuoti, ar palikti. Dėl blogo medikų darbo kūdikėlius reikia operuoti, košmaras.
Atsakyti
QUOTE(Vaidaram @ 2013 02 22, 14:56)
Su skiepu nuo tuberkuliozes turime nemalonia situacija. Jeigu šiandien reikėtų rinktis, neskiepyčiau visai. Mano dukrytei blogai suleido skiepą -  reikia po oda, o seselė pataikė į raumenuką. Dabar turime 3 padidėjusius limfmazgius pažastytėj. Vienas yra net 1,3 cm dydžio. Kol kas stebim, ar nesikeičia. Bet dar laukia vizitas į Santariškes ir spręs ar operuoti, ar palikti. Dėl blogo medikų darbo kūdikėlius reikia operuoti, košmaras.

sveikos ir pas mus panasi beda,tik mano mergytei 5 greit bus,tai tas guzelis taip ir yra nei pamazejes nei padidejes,kol buvo mazyte apvazinejom ne viena gyditoja,visi sake laukt ir stebet,neoperavau,dabar vel giliai susimascius esu ir vel zadam pas gyditojus vaziuot,taip ir nezinau ka daryt,gal kas taip pat esat tokioje situacijoje?ar jie gali supiktibet kaip nors,ar taip ir gyvena zmones su tais livfmazgiais pazasti?
Atsakyti
QUOTE(Glamour22 @ 2012 09 03, 13:18)

Is tikro idomu... Kazkada mokykloje darydavo pakartotina skiepa (mazdaug 16 metu viakams), bet ne visiems, o ti ktiems kas neturejo Mantu reakcijos. Tai realiai is klases buvo paskiepyti tik kokie 3 zmones. g.gif
Atsakyti