Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepas nuo tuberkuliozės

QUOTE(kaktusytek @ 2012 02 06, 14:54)
bet kita vertus, kai buvau tuberkulioziniam vilniuje, tai sako dabar mada neskiepyt, todel daugeja serganciu tuberkulioze. nu ir zinok, kad gudras, kaip elgtis sitam gyvenime...

daugėja tikrai ne dėl to ,kad neskiepija biggrin.gif nes skiepas nuo užsikrėtimo neapsaugo,tik nuo sunkių tbc formų ir tik ankstyvoje vaikystėje,tam jis ir sukurtas smile.gif visi žmonės,nesvarbu,kažkada skiepyti ar ne,turi vienodus šansus užsikrėsti tbc,o ar susirgs,tai čia jau nuo imuniteto priklauso.Užsieny daug kur jau seniai šiuo skiepu naujagimiai neskiepijami,o tbc sergančių ten vis tiek nedaugėja biggrin.gif Sergamumas tbc ir skiepas nesusiję schmoll.gif mirksiukas.gif didelį sergamumą pas mus lemia visai kiti faktoriai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 06 vasario 2012 - 16:31
ech... nezinau nezinau... nera vienos tiesos... as pries skiepus, bet ir bijau ligu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktusytek @ 2012 02 06, 22:56)
ech... nezinau nezinau... nera vienos tiesos... as pries skiepus, bet ir bijau ligu smile.gif

Butent sia vieta naudojasi farmacijos kompanijos. Jei kazko bijau - issiaiskinu ko bijau ir kokios alternatyvos. ir tada turiu SAVO nuomone reikia man skiepo/vitamino/vaisto/ bet ko kito ar ne. o baimes akys dideles
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2012 02 07, 11:01)
Butent sia vieta naudojasi farmacijos kompanijos. Jei kazko bijau - issiaiskinu ko bijau ir kokios alternatyvos. ir tada turiu SAVO nuomone reikia man skiepo/vitamino/vaisto/ bet ko kito ar ne. o baimes akys dideles
4u.gif

drinks_cheers.gif taip taip,naudojasi žmonių baime ir žinių trūkumu,tada pagąsdinus labai lengva įkalbėti
Atsakyti
sveikos mamytes neseniai pries kelias dieneles paskiepijom musu dvynukes vienai ta skiepo vietele paraudo o kitai visiskai nieko nera zymes kad buvo durta.pasakykite savo nuomuone dekoju mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ligitukas @ 2012 03 25, 09:21)
sveikos mamytes neseniai pries kelias dieneles paskiepijom musu dvynukes vienai ta skiepo vietele paraudo o kitai visiskai nieko nera zymes kad buvo durta.pasakykite savo nuomuone dekoju mirksiukas.gif

p.s.ar gera reakcija yra tokia kad butinai turi parausti? doh.gif
Atsakyti
Paskiepinom antra musu berniuka ir ziuresim, kaip bus. Kadangi broliui gavosi komplikacija - limfadenitas, tai kai skiepino maziuka, visom gydytojom saukiau - stebekit, kad butu kokybiskai paskiepintas. 3 gydytojos sake, kad greiciausiai pirmo berniuko organizmas sureagavo blogai i pacia vakcina, o viena gydytoja pripazino, kad ir suleista neteisingai galejo but. Tai kai si skiepinom, skiepinimo metu man aiskino, rode, kad va tik i paodi, ir va, jei pabala skiepo vieta - vadinasi kokybiskai suleista. Tikiuos labai, kad sis berniukas isvengs komplikaciju.... o skiepyt ar ne - nekilo klausimu. Skiepinsiu visais privalomais, papildomais jau ne. Nes vyresni berniuka nuo roto skiepinom, nezinau, ar verta buvo. Labai kiso ir vejaraupiu skiepa, bet manau uzteks ir tu skiepu, kurie privalomi.
Atsakyti
Sveikutes,

mes irgi turim ta beda,ryoj klinikose operuos kilda mus,nors stebi gydytoja mus nuo 6 men kai pastebejom guziukus(vienas didelis kitas mazesnis)vienas lugtai kalcinuotis noretu,bet isgasdino paraudimas to guziuko tai sunerimau ir isvada pjaunam,va 14dienu jau gerem vaistukus...neramu kaip,kas,kiek...bet tuo paciu ir visa ta laika man buvo baisu,kaip tiksinti bomba jis man buvo,sukarsciuoja jau gal to limfmazgio,gal jau pradejo puliuot ir taip kas men pas gydytojus;(
nu ziuresim kas cia geriau...tik viena sakau baisu kad komplikaciju nuo tu skiepu tik daugeja,niekas nesigilina,o medikai neperspeja tevu kas ju laukia...seimos gydytojai aplaidziai net netikrina,neapziuri....
idomu man tik tai kad karts nuo karto 37,1 laikosi vakare temperatura,kazin kodel?gerem po puse tapbeles izonizido...
kazin kiek laiko isviso ji reikes gerti?bei ar reikia geruju bakeriju gerti,kad organizmas atsigautu po to brudo...
beje gal kas galite pasipasakoti kaip po operacijos maziukas jautesi?kokia visa eiga buvo?
na ka kitoms maytems noriu palinketi tik stiprybes,vilties ir kantrybes...
Atsakyti
Sveikos mamytes. Prasau Jusu patarimo, gal kam taip yra buve su vaikuciais. Paskiepyta mergaite gimdymo namuose TBC, niekas nieko nepaaiskino...2 men amziuje uzciuopiau infiltrata rankyte giliai, seimos gyd. sake laukti kol atsivers (atseit gali atsoiverti iki 1metu laiko), tai ash taip ir laukiau...dabar mergytei beveik 9 men, infiltatas pakiles 1,5 x 1cm skersmens...galvoju reikia ilisti i neta ir pasiskaityti ir tada supratau, kad cia tikrai komplikacija ir taip neturi buti, prasysiu siuntimo ftiziatrui, bet kol sulauksiu patekimo pas ji, tai turbut plaukus nusirausiu...
Gal buvo pas jus toks atvejis, kad pulinukas neatsivertu labai ilgai? Ar reikejo gydymo preistuberkulioziniais vaistais?
Atsakyti
Laba blush2.gif

Mano mergytei yra 10 mėn, ir nėra rando po šio skiepo g.gif yra tik toks mažas mažas rausvas taškelis ir toks kai lieti jaučiamas nelygumas, bet pavadinti rando negalėčiau schmoll.gif Pati gydytoja kai buvo 6 mėn. vizitacijai negalėjo pasakyti, ar yra randas ar nėra doh.gif ar šiais laikais skiepija antrąkart? g.gif Kažkaip nesinori vėl kartoti šio skiepo ir taip jų bijau doh.gif Beja, pas manęs pačios ant kairiojo peties du maži randeliai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietytė @ 2012 05 22, 15:18)
Laba  blush2.gif

Mano mergytei yra 10 mėn, ir nėra rando po šio skiepo  g.gif yra tik toks mažas mažas rausvas taškelis ir toks kai lieti jaučiamas nelygumas, bet pavadinti rando negalėčiau  schmoll.gif Pati gydytoja kai buvo 6 mėn. vizitacijai negalėjo pasakyti, ar yra randas ar nėra  doh.gif  ar šiais laikais skiepija antrąkart?  g.gif Kažkaip nesinori vėl kartoti šio skiepo ir taip jų bijau  doh.gif  Beja, pas manęs pačios ant kairiojo peties du maži randeliai  doh.gif

Mano sunelis nesureagavo is kart i skiepa, o po oda guziukas atsirado tik po2.5 menesio. Dabar jau matos ryskiai raudona demele, lyg ir pulinas daros, viduje toks kaip guziukas kietokas. Idomu ir man, cia jau ferai? Ar reikes vel eiti? Ar is vis cia kazkas ne to, kokia tai komplikacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MinaMa: 23 gegužės 2012 - 10:51
Sveikos,

Seniai jau cia nebesilankiau. Pergyvenom bcg-ita. Mums jau 3 metai. Negydem, organizmas pats susitvarke. Aisku, tai ilgas procesas, kuris reikalauja is mamos daug stiprybes! Mes net i darzeli dar neinam. Betbjau pradejom skiepytis ir nuo rudens eisim. Dziugu, kad kaune yra ledu pajudejimas siuo klausimu. Skiriamas stebejimas, neskubama girdyti vaistai ir pjaustyti. Visoms mamytems palinkeciau stiprybes ir neskubeti, ko pasekoje galima pasigilinti i problema ir priimti tinkamiausia sprendima! Linkiu kad cia kuo maziau mamyciu uzklystu... O visiems susidurusiems - begalines kantrybes 4u.gif

Sveikatytes visiems
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bondis: 26 birželio 2012 - 22:20
Kiek girdejau BCG skiepas nera efektyvus pries liga, tevai bijodami ligos paskiepina vos uzgimusi vaikeli ir uzkrecia vargseli kuris gyvenime gal taip ir nebutu sirges tuberkulioze. Baisu klausyti kaip tevai alina ir taip dar nesusiformavusia kudikelio imunine sistema su visokiais skiepais unsure.gif
Atsakyti