Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepas nuo tuberkuliozės

QUOTE(Spurgiucs @ 2011 12 30, 09:43)
Gal kitos mamos ir nesutiks su manim, bet jei paskyrė antibiotikų, gal reiktų juos sugirdyti. Nežinau, kuriam laikui Jums juos skyrė. Duokit dar gerųjų bakterijų būtinai, kad stipriai nepaveiktų žarnyno.
Šiaip jau normalu, kad pūliai darosi, jie bėga ir šašiukas ne kartą nukrenta.

Aš suprantu, kad paskyrė.. Anksčiau darydavau viską, ką liepia daktarai. Gyvendama Anglijoje pradėjau elgtis kiek kitaip. Jie čia išrašo antibijotikus "to prevent" t.y. apsidraudimui. Išrašė antibijotikus, kai mano vyresnėlei buvo stomatitas ir taip pablogino jos padėti it kitų istorijų. buvo viena gydytoja iš Lietuvos šalia mūsų, tai kartais pakonsultuodavo. Dabar nėra jos.

Tiesa, antibijotikus čia išrašo seselės, o gydytojas tik pasirašo ant recepto, nematęs vaiko, pagal seselės aprašą.
Einu šiandien perrišti ir prašysiu kito gydytojo apžiūros, radau lietuvių-rusų kliniką, tikriausiai važiuosiu ten.
Antibijotikai ne saldainiai... Vyresnėlei sugadinau imunitetą oi oi...
Maitinu pati, tikėjau, kad sveikos augsim, o dabar pati įkišau vaiką į tuos skiepus. negalėjau miegoti visą naktį, nuo kaltės ir baimės ir to beviltiškumo ir baimės dėl angliškų daktarų.

Ar kam klijavo tą pūlinį? Ar kas gėrėte antibijotikus dėl to pūlinio?
Atsakyti
siaip dar jeigu gerai pamenu risti nereiketu, ir siaip zaizdelem geriau kvepuoti negu apristas laikyti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 13:16)

Jis gi ir turi ispuliuot, vyresneliui 3 kartus ispuilavo, maziukei tikrai daugiau, jau irgi kreipiausi pas gyd kad negyja niekaip, bet kaip ir priklauso po kreipimosi iskart uzgijo, puliavo bent 5 kartus tai tikrai ir buvo labai didelis, nes iskiles guzas raudonas
Atsakyti
QUOTE(Ozkutas @ 2011 12 30, 12:35)
siaip dar jeigu gerai pamenu risti nereiketu, ir siaip zaizdelem geriau kvepuoti negu apristas laikyti blush2.gif

na taip.. ir tas man nepatinka...
einu uz pusvalandzio i poliklinika perrisimui, dar karta pakalbesiu su gydytoju, o rytojui uzsiregistravau i lietuviu-rusu klinika..
gydytojo diagnoze buvo "absesas", bet taip juk ir turi buti - pūlinys..
pasimetus, lauksiu bet kokios informacijos
ačiū atsiliepusioms.
Atsakyti
Buvau pas gydytojus. Verkiau, tai prieme kitas gydytojas (ne sesele).. as UK siuo mai)etu, tad cia kita tvarka.
Rankyte atrodo geriau, bet liepe gerti antibijotikus. Kaip paaiskino, kad jai odos uzdegimas gavosi t.y. (cituoju) ant odos visada yra bakteriju ir durimo metu ju papuole.
kartojo 10 kartu man tai (anglu as suprantu ir kalbu gerai). Anglu as suprantu gerai, bet visa kita man nesuprantama. Kam yra sterilumas? Kam pateipas spiritu pries duriant? O kodel infekcijos nebuvo visas 8 savaites?

Dabar ant rankytes raudona deme kokie 2cm x 1cm, niekas nebega, neiskile. Neleidau klijuoti, tai dave pleistriuku namo parsinesti.
As galiu sugirdyti antibijotikus,bet jei vel prades puliuoti (kaip suprantu ir turi) vel girdyti reikės?

O kokmio dydzio jums paraudimas buvo?

Atsakyti
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 18:17)
Buvau pas gydytojus. Verkiau, tai prieme kitas gydytojas (ne sesele).. as UK siuo mai)etu, tad cia kita tvarka.
Rankyte atrodo geriau, bet liepe gerti antibijotikus. Kaip paaiskino, kad jai odos uzdegimas gavosi t.y. (cituoju) ant odos visada yra bakteriju ir durimo metu ju papuole.
kartojo 10 kartu man tai (anglu as suprantu ir kalbu gerai). Anglu as suprantu gerai, bet visa kita man nesuprantama. Kam yra sterilumas? Kam pateipas spiritu pries duriant? O kodel infekcijos nebuvo visas 8 savaites?

Dabar ant rankytes raudona deme kokie 2cm x 1cm, niekas nebega, neiskile. Neleidau klijuoti, tai dave pleistriuku namo parsinesti.
As galiu sugirdyti antibijotikus,bet jei vel prades puliuoti (kaip suprantu ir turi) vel girdyti reikės?

O kokmio dydzio jums paraudimas buvo?

Mano mergaitei pulinys buvo 3cm ilgio 1 cm i auksti, puliavo gal 4-5 menesius, atrode baisiai.
Anot daktaru - neteisingai suleista.
Antibijotiku negerem- pagal kraujo tyrimus gydytoja nusprende kad nereik papildomai smukdyt imuniteto.
~10 menesiu kai buvo dukrytei - pradejo uzsitraukineti. Niekuo netepiau, niekuo nerisau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 13:16)
Aš suprantu, kad paskyrė.. Anksčiau darydavau viską, ką liepia daktarai. Gyvendama Anglijoje pradėjau elgtis kiek kitaip. Jie čia išrašo antibijotikus "to prevent" t.y. apsidraudimui. Išrašė antibijotikus, kai mano vyresnėlei buvo stomatitas ir taip pablogino jos padėti it kitų istorijų. buvo viena gydytoja iš Lietuvos šalia mūsų, tai kartais pakonsultuodavo. Dabar nėra jos.

Tiesa, antibijotikus čia išrašo seselės, o gydytojas tik pasirašo ant recepto, nematęs vaiko, pagal seselės aprašą.
Einu šiandien perrišti ir prašysiu kito gydytojo apžiūros, radau lietuvių-rusų kliniką, tikriausiai važiuosiu ten.
Antibijotikai ne saldainiai... Vyresnėlei sugadinau imunitetą oi oi...
Maitinu pati, tikėjau, kad sveikos augsim, o dabar pati įkišau vaiką į tuos skiepus. negalėjau miegoti visą naktį, nuo kaltės ir baimės ir to beviltiškumo ir baimės dėl angliškų daktarų.

Na, jei jie tokiu principu vaistus skiria, tada galima ir neduot smile.gif Manau, dėl šventos ramybės reikia kraują stebėt - jei tyrimas geras, tai tiesiog laukit, kol išpūliuos. O tai užtrunka - vieniems mažiau, kitiems ilgiau.
O šiaip keista, kad net jei odos uždegimas yra, užklijuoja pleistru. Kai mano vaikučiams pūliai pratrūkdavo, tiesiog su vata suvilgyta spiritu nuvalydavau, pakeisdavau drabužėlius - galima ir palyginti rūbelius, kurie liečiasi su žaizda - kad tikrai ko nors neužneštų į žaizdą wink.gif Žinoma, maudant nešlapinti.
Atsakyti
Dar kartą dėkoju atsiliepusioms. Situacija dabar tokia:

Buvau privačioje klinikoje pas gydytoją rusę, kaip ji pasakė, tai tikrai ispūdinga reakcija ir supranta, kodėl gydytojai taip sureagavo. ji odos uždegimo nemato. Liepė stebėti, nieko neklijuoti ir tik steriliai prilaikyti rankytę. Antibijotikų negeriame. Labai neramu... Bet mergytė linksma, judri, nieko blogo kol kas nepastebėjau.
skambinau ir Lietuvos pediatrei, sakė būna visokių reakcijų, antibijotikų nepatarė duoti, bet, žinoma, telefonu menka konsultacija.
Įkelsiu nuotraukytę rytoj (nemoku kaip) kaip atrodo mergytės skiepas.

Labai neramu.
Atsakyti
Tfu tfu tfu nebuvo baisių pūliavimų ar kt komplikacijų. Buvo guziukas, tada šašas ir teliko randas.
Mamyte, CHICA, suprantu kaip klaikiai jaučiatės, mum buvo ir ne kokia patirtis su paskutiniuoju skiepu. Laikykitės, viskas bus tikrai gerai! 4u.gif
Atsakyti
Mano berniukui puliavo kokius 4 men, paskui labai baisiai pratruko ir uzgijo. Po keletos men. atsirado guzelis pazasty. Santariskese pasake - limfadenitas. Gydymo jokio, nes limfmazgis sukalkejo. Reikes isoperuot ji, o kada - spresti mums.... SIAUBAS
Atsakyti
QUOTE(kaktusytek @ 2012 02 06, 07:47)
Mano berniukui puliavo kokius 4 men, paskui labai baisiai pratruko ir uzgijo. Po keletos men. atsirado guzelis pazasty. Santariskese pasake - limfadenitas. Gydymo jokio, nes limfmazgis sukalkejo. Reikes isoperuot ji, o kada - spresti mums.... SIAUBAS

baisu unsure.gif doh.gif blink.gif tik gimusį sveiką vaikelį sužaloja ir padaro ligoniu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 06 vasario 2012 - 10:40
QUOTE(žydrynė @ 2012 02 06, 11:38)
baisu  unsure.gif  doh.gif  blink.gif tik gimusį sveiką vaikelį sužaloja ir padaro ligoniu  unsure.gif

ir dar pasako kad tai vardan vaiko sveikatos schmoll.gif
Atsakyti
bet kita vertus, kai buvau tuberkulioziniam vilniuje, tai sako dabar mada neskiepyt, todel daugeja serganciu tuberkulioze. nu ir zinok, kad gudras, kaip elgtis sitam gyvenime...
Atsakyti