Turime,deja, ir mes bėdą po šio skiepo.
Mano dukružė " cezariukas". Ir ką jūs sau galvojat? Mane iš operacinės į reanimaciją, o naujagimį nunešė į inkubatorių ir ten ją paskiepijo iš karto nuo tbc. Jokio nei mano, nei vyro sutikimo. Vyras kaip skiepija nufilmavo. Tik iš laimės žmogus iš pat pradžių nesusigaudė ir nepagalvojo, kas čia per skiepas. Taip kad aš dukrelę prie savęs prisiglaudžiau jau paskiepytą. O paskui juk medikams reikia parašų, kaip sakant, tėvų sutikimo dėl skiepų. Tai štai kokia yra medikų praktika Šiauliuose šiuo klausimu. Kaip sakiau, paskiepija , o paskui tėvų parašai. O parašai gaunami taip: ateina po kelių dienš į palatą vizituojanti gydytoja ir sako maždaug, kad šiandien mums laiminga diena ir mus išleis į namus. Mes apsidžiaugiam, juk galvojome, kad po cezario ligoninėje būsime ilgiau. O čia toks džiaugsmas- su pirmagime važiuojame į namus. Gydytoja sako, tuoj sutvarkysime dokumentus ir važiuosit. Pralaukiam visą dieną nuo pat ryto, kaip neišleidžia taip neišleidžia. Nebetenkame kantrybės. Ir tada atneša kažkokia slaugė dokumentus ir sako, va čia pasirašykit, va čia pasirašykit... Žodžiu, krūva dokumentų, kuriuos man reikia pasirašyti. Bandau dar žiūrėti, kur pasirašau. Bet gudriai sugalvota. Pirmuose dokumentuose, kur pasirašau, nieko įpatinga ir nereikšminga. Pasirašinėju tuose dokumentuose, vaikas pradeda nerimauti, nebežiūtiu, aišku, kur ir pasirašau, nes noriu kuo greičiau namo. Tai, kaip suprantu, ir dėl tbc skiepo pasirašiau. Pati kalta esu. Pamoka man.
Tai va, grįžome ir gyvenome sau laimingai iki pusės metų. Tuomet mano dukrai šalia užgijusio ir pamiršto tbc skiepo atsirado kažkoks guziukas. Parodom gydytojai.Žodžiu, patenkame pas ftziatrą.Ši liepia to guziuko,kurio viduje matosi kažkoks pulys, šašą nuplėšti, berti miltelius ir užklijuoti pleistru. Aišku, nors gydytoją įspėjau, nuo pleistro vaikas pasigavo dar alergiją, gavom ją gydyti antibiotikais ( tiesiog " nuostabūs" medikai).Iš to guzelio su laiku išbėgo visas tas pulys, dabar , rodos, ir užgijo, tik ant rankelės raudona dėmelė. Mums jau metai, todėl nuvežėme parodyti vėl vaikutį tai gydytojai. Tai ji dabar pažastyje užčiuopė pupos dydžio guzelį. Ir man dar meluoja, kad čia vaiko reakcija į skiepą. Maždaug, paskiepyta gerai, skiepas geras, o va vaikas tik blogai reaguoja į skiepą. Pasiutimas kyla juodai.Pagimdžiau sveiką vaiką, tai jį pirmą dieną medikai patys apnuodijo ta vakcina be tėvų sutikimo. Ruošiamės dabar vežti Kaunan, o gal ir į Vilnių savo saulužę. Baisu net pagalvoti, kas dar mūsų laukia.
Kiekvienai savo pažįstamai, kuri laukiasi, dabar patariu, neskiepykit, dar prieš gimdymą griežtai atsisakykit šio skiepo, nes paskui neklausus paims ir paskiepys.
Jei gimdyčiau antrą kartą, jokiu būdu neskiepyčiau.
Mes tai skiepijom nors sis skiepas UK ir neprivalomas
sveikos,norejau paklausti,gal kas susiduret,kas galetu buti,kai bcg randelio vietoje ir aplink ji atsirado isberimas rausvas, smulkiais smulkiais spuogeliais, lyg kokia alergija butu kleckui 10men ir tik dabar pastebejau, anksciau lyg viskas normaliai buvo
Sveiki,
noriu pasidalinti vieno vaiko istorija po hepatito B skiepo. Berniukui Janui Amerikoje. Dabar, gailiuosi, kad savo vaika, ka tik neseniai gimusi, skiepijau siuo skiepu. Nes labai rizikavau. Juk nieks nezino, koks vaikas gime, kokia jo imunine sistema ir pan.
Ispejimas : Vaizdai gali labai sujaudinti http://iansvoice.org/default.aspx
noriu pasidalinti vieno vaiko istorija po hepatito B skiepo. Berniukui Janui Amerikoje. Dabar, gailiuosi, kad savo vaika, ka tik neseniai gimusi, skiepijau siuo skiepu. Nes labai rizikavau. Juk nieks nezino, koks vaikas gime, kokia jo imunine sistema ir pan.
Ispejimas : Vaizdai gali labai sujaudinti http://iansvoice.org/default.aspx
Kažkodėl prieš skiepijant medikai nenori supažindinti su visomis galimomis komplikacijomis. Manau, kad verta paprašyti parodyti tą sąrašėlį... Juk prie kiekvieno vaisto privalomas informacijis lapelis apie visas kontradikcijas...
QUOTE(Glamour22 @ 2011 12 13, 22:42)
Kažkodėl prieš skiepijant medikai nenori supažindinti su visomis galimomis komplikacijomis. Manau, kad verta paprašyti parodyti tą sąrašėlį... Juk prie kiekvieno vaisto privalomas informacijis lapelis apie visas kontradikcijas...
Ne tik kad nenori supazindint bet dar paklausus apie komplikacijas visais budais tai neigia ir irodineja kad ju nera
Tuberkoliozės skiepas vakaruose nėra įtraukiamas į rekomenduojamų skiepų sąrašą.
Kovoje prieš tuberkuliozę svarbiausias faktorius yra žmogaus imunitetas. Svarbu, kad jis būtų stiprus ir nenusilpęs. Kitavertus, skiepai veikia 10-15 metų ir suaugusieji praktiškai visi gyvena be skiepo. Tikimybė susirgti padidėja tuomet, kai žmogaus imunitetas yra stiprokai nusilpęs arba palaikomas nuolatinis kontaktas su asmeniu sergančiu atvira tuberkuliozės forma.
Kovoje prieš tuberkuliozę svarbiausias faktorius yra žmogaus imunitetas. Svarbu, kad jis būtų stiprus ir nenusilpęs. Kitavertus, skiepai veikia 10-15 metų ir suaugusieji praktiškai visi gyvena be skiepo. Tikimybė susirgti padidėja tuomet, kai žmogaus imunitetas yra stiprokai nusilpęs arba palaikomas nuolatinis kontaktas su asmeniu sergančiu atvira tuberkuliozės forma.
QUOTE(Glamour22 @ 2011 12 18, 20:39)
Tuberkoliozės skiepas vakaruose nėra įtraukiamas į rekomenduojamų skiepų sąrašą.
Teisingai. Tik yra du "bet": TBC paplitimas LT ir tuose pačiuose vakaruose, beigi rekomendacija atvykėliams iš LT ir kitų šalių su panašiu sergamumu TBC vakcinuotis
Kai gimdžiau antrąjį jau buvau šiek tiek apsišvietus ir apsisprendus, kad ką tik gimusio neskiepysiu, pradėsiu skiepijimo programą kai paūgės ir sustiprės. Taip ir padariau. Pirmuosius skiepus maniškis gavo tik sulaukęs 3,5 mėn.
Nuo tuberkuliozės iš viso neskiepijau, nes perskaičiau ką apie tai oficialiai mano PSO, pasidomėjau kiek laiko galioja tas skiepas, kokia jo apsauga.
Pasirodo to skiepo efektyvumas yra 50/50 (arba susirgsi, arba - ne)
Taigi jei nesiskiepysi, tai tikimybė tau susirgti irgi yra 50/50 (susirgsi - arba nesusirgsi).
Tai kokia prasmė skiepytis? Juk nei badas, nei maras, aplinka neasociali?
Tik tame, kad kažkas gauna už tai valstybės pinigus ir kad biurokratų algoritmai surašyti ir vis nepakeičiami nuo pokario laikų dėl tų pačių finansinių kažkieno sumetimų...
Geriau tegu tuos pinigus skiria jau susirgusiųjų geresniam išgydymui - vaistams, reabilitacijai, prevenciniams tikrinimams.
O geriausiai tai buvo ligoninėje, sakau, neskiepysiu savo vaiko, neleidžiu. Tai gydytoja iš karto kad šoko - kokie argumentai, kodėl? Bet aš mintyse pasiunčiau ją toli toli, nes neprivalau nieko jai aiškinti, dar įsivelsiu į kokią beprasmę diskusiją. Tad pasakiau trumpai - nes tokia mano valia ir nedrįskite savavališkai to daryti. Ir niekam nedaviau savo mažiuko, niekas jo nebadė ir jokio brūdo į jį nekišo.
Stiprybės visoms, niekas neturi teisės skiepyti jūsų vaikų be jūsų sutikimo.
Nuo tuberkuliozės iš viso neskiepijau, nes perskaičiau ką apie tai oficialiai mano PSO, pasidomėjau kiek laiko galioja tas skiepas, kokia jo apsauga.
Taigi jei nesiskiepysi, tai tikimybė tau susirgti irgi yra 50/50 (susirgsi - arba nesusirgsi).
Tik tame, kad kažkas gauna už tai valstybės pinigus ir kad biurokratų algoritmai surašyti ir vis nepakeičiami nuo pokario laikų dėl tų pačių finansinių kažkieno sumetimų...
Geriau tegu tuos pinigus skiria jau susirgusiųjų geresniam išgydymui - vaistams, reabilitacijai, prevenciniams tikrinimams.
O geriausiai tai buvo ligoninėje, sakau, neskiepysiu savo vaiko, neleidžiu. Tai gydytoja iš karto kad šoko - kokie argumentai, kodėl? Bet aš mintyse pasiunčiau ją toli toli, nes neprivalau nieko jai aiškinti, dar įsivelsiu į kokią beprasmę diskusiją. Tad pasakiau trumpai - nes tokia mano valia ir nedrįskite savavališkai to daryti. Ir niekam nedaviau savo mažiuko, niekas jo nebadė ir jokio brūdo į jį nekišo.
Stiprybės visoms, niekas neturi teisės skiepyti jūsų vaikų be jūsų sutikimo.
QUOTE(pukupuku @ 2011 12 19, 11:54)
Skiepas neapsaugo nuo užsikrėtimo.
Skiepas apsaugo nuo sunkių diseminuotų formų kūdikius ir mažus vaikus. 50 proc. šiuo atveju reiškia, kad dviems kūdikiams užsikrėtus mikobakterija, TBC meningitas su 90 proc. mirštamumo statistika išsivystys vienam iš 2(arba 5 iš 10). Perpus sumažinti mirštamumą ne taip jau ir blogai, tiesa?
Tikimybė susirgti kiek keičiasi priklausomai nuo tikimybės sustikiti su sergančiuoju atvira forma, tiesa? Tada palyginam LT ir vakarų Europos sergamumo rodiklius, ir ta statistika nušvinta kitoje šviesoje.
P.S skirti pinigus vaistams ar prevencinėms programoms, žinoma puiku, tik va ir kai kurie sergantieji naudojasi teise nesigydyti arba gydytis tiek, kiek jiems tai patinka.
Sveiki,
jau jaučiuosi beviltiškai. paskiepijau dukrytę tbc (nors galėjau to nedaryti, leido rinktis UK). Gailiuosi labai...
Noriu patarimo, bent jau pradžiai:
mergytei 4 mėnesiai, prieš 8 savaites gavo tbc skiepą, prieš gerą savaitę paraudo ir iškilo guzas-raudonas raudonas, luposi odelė, kartą pašlapiavo.
Guzas kokių 2cm x 1 cm.
Buvau pas gydytoją UK, jis paspaudė guzą ir ištryško balti pūliai. Sesutė išvalė ir užklijavo. Gydytojas išrašė antibijotikus (Augmentin) - plataus veikimo!
Temperatūros nėra, mergytė rami.
Ar tikrai nuo to šašo reikalingi antibijotikai?
Kiek skaičiau, tai jei didesne komplikacija: limfmazgių uždegimas reikalingi antibijotikai.
Ryt einam perrišti, antibijotikų dar nedaviau.. enkyla ranka... ieškau gydytojo kito tik čia UK sunku
O kad galėčiau atsukti laiką atgal...
jau jaučiuosi beviltiškai. paskiepijau dukrytę tbc (nors galėjau to nedaryti, leido rinktis UK). Gailiuosi labai...
mergytei 4 mėnesiai, prieš 8 savaites gavo tbc skiepą, prieš gerą savaitę paraudo ir iškilo guzas-raudonas raudonas, luposi odelė, kartą pašlapiavo.
Guzas kokių 2cm x 1 cm.
Buvau pas gydytoją UK, jis paspaudė guzą ir ištryško balti pūliai. Sesutė išvalė ir užklijavo. Gydytojas išrašė antibijotikus (Augmentin) - plataus veikimo!
Kiek skaičiau, tai jei didesne komplikacija: limfmazgių uždegimas reikalingi antibijotikai.
Ryt einam perrišti, antibijotikų dar nedaviau.. enkyla ranka... ieškau gydytojo kito tik čia UK sunku
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 00:55)
Sveiki,
Guzas kokių 2cm x 1 cm.
Guzas kokių 2cm x 1 cm.
Gal kitos mamos ir nesutiks su manim, bet jei paskyrė antibiotikų, gal reiktų juos sugirdyti. Nežinau, kuriam laikui Jums juos skyrė. Duokit dar gerųjų bakterijų būtinai, kad stipriai nepaveiktų žarnyno.
Šiaip jau normalu, kad pūliai darosi, jie bėga ir šašiukas ne kartą nukrenta.