labuka.pries kiek tai laiko labai susidomejau skiepais ir ju zala, ieskojau info, daug skaiciau, nusprendziau vaikelio neskiepyti, bet paskutinem dienom palikau skiepa nuo tuberkuliozes.ligoninej paskiepyjo, bet po kiek laiko pamaciau, jog nera jokios zymes ant petuko.kaip suprasti?nesuveike skiepas?kazka lyg girdejau, kad buna taip, po to vel tenka kartoti, bet ar tokiu atveju nevertetu visai tada jo atsisakyti.man labai idomu kas cia ivyko.juk tas bakterijas kaip bebutu jau suleido, nenoreciau vel jas leisti is naujo antra karta.ar butu dviguba doze to uzkrato tokiu atveju?aciu uz atsakyma
laba vakariuka,
skaitinejau skaitinejau foruma, bet neuzmaciau tokio atvejo kaip musu....Mano suneliui jau 5 menesiai, skiepas ispuliavo 2 menesyje...dabar durio vietoje raudona demele, o aplink paraudusi, tokia kaip raupsuota odele, siurksti, siurksti, toks vaizdas lyg karsciuotu, kaip kokia antra oda ant virsaus uzsidejusi, mazdaug 3-4cm...ar buvo kamnors taip?
skaitinejau skaitinejau foruma, bet neuzmaciau tokio atvejo kaip musu....Mano suneliui jau 5 menesiai, skiepas ispuliavo 2 menesyje...dabar durio vietoje raudona demele, o aplink paraudusi, tokia kaip raupsuota odele, siurksti, siurksti, toks vaizdas lyg karsciuotu, kaip kokia antra oda ant virsaus uzsidejusi, mazdaug 3-4cm...ar buvo kamnors taip?
QUOTE(Happpy @ 2011 05 07, 23:37)
laba vakariuka,
jums reikia pas gydytoją
QUOTE(ernoja @ 2011 04 09, 09:06)
O iš kur atsiranda atropinis dermatitas neskiepytam, net ligoninėje pirmom dienom, vaikui?
Prieš kelias dienas buvau pas draugę, kadangi ji natūralistė, ekologiško būdo propaguotoja, nustebino metų neturinčios mergaitės bėrimai. Žinau, pati yra sakiusi, kad ligoninėj atsisakė skiepų, taip pat ir poliklinikoj. Ir štai dukrytei atropinis dermatitas. Dabar gydosi liaudiškom priemonėm, nors jau svarsto ir apie gydytojų siūlomus vaistus, nes nė kiek negerėja.
Taigi iš kur atsiranda AD tokiems vaikams???
Prieš kelias dienas buvau pas draugę, kadangi ji natūralistė, ekologiško būdo propaguotoja, nustebino metų neturinčios mergaitės bėrimai. Žinau, pati yra sakiusi, kad ligoninėj atsisakė skiepų, taip pat ir poliklinikoj. Ir štai dukrytei atropinis dermatitas. Dabar gydosi liaudiškom priemonėm, nors jau svarsto ir apie gydytojų siūlomus vaistus, nes nė kiek negerėja.
Taigi iš kur atsiranda AD tokiems vaikams???
jei gu tavo drauge visiska naturaliste, tai gal ji ir daugkartinius vystyklus naudoja su vilnonemis kelnytemis? Mat lanolinas (naturalus vilnos riebalas) yra kaip ir alergenas, dal jis ir issauke mergytei atopini dermatita?..
O as del skiepu ir pati pasimetusi esu.. Kol kas nei vieno skiepo neatsisakom, guodzia mintis, kad vaikui susirgus viena is skiepijamu ligu persirgs lengva forma, be didesniu komplikaciju...
O kas del tuberkuliozes skiepo, tai antra kart as pati neskiepinciau o ir pati rando ant rankos neturiu nuo sito skiepo, nors ir skiepinta esu.. Dar kazkur teko skaityti, kad nebutinai turi tas randas atsirast..
QUOTE(Happpy @ 2011 05 10, 09:51)
Gydytoja pasake, kad nieko tokio, sualergizavo.
mano pirmajam daznai taip sakydavo kai skusdavaus kad va atsirado alergija,vaiku pediatre sako nieko tokio, nusipirkti elidel tepaliuka 70lt ir praeis odos berimas. tai oda isgydydavo tas tepaliukas, bet viduj organizme kaip uztersta taip uztersta, o po poros metu paumejo alergija. pradziai po skiepuko, visai nesureiksminau o po to po kokio surelio, tai neduodavau jei alergizuodavo, po to ramu buvo pora metuku nebuvo visai alergijos, o paskui isgerti nuo kosulio liepe stipriu antibiotiku ir po paros ivezem i priemima, nes visas istino nuo ju. ir prasidejo alergijos visos, suaktyvejo labai po stipraus isberimo. dabar belieka uztersta organizma valyti kad alergija isvyti
Cia pasakoja mama, kurios vaikui tuberkuliozes skiepas sukele autizma:
http://www.supermama...?...93036&st=24
Istorija su sekminga pabaiga. Bet ne visiems taip sekasi...
Tad pries tai, kaip skiepyti savo atzala, pagalvokit, o gal jau geriau autanazija?
http://www.supermama...?...93036&st=24
Istorija su sekminga pabaiga. Bet ne visiems taip sekasi...
Tad pries tai, kaip skiepyti savo atzala, pagalvokit, o gal jau geriau autanazija?
O kas del tuberkuliozes skiepo, tai antra kart as pati neskiepinciau o ir pati rando ant rankos neturiu nuo sito skiepo, nors ir skiepinta esu.. Dar kazkur teko skaityti, kad nebutinai turi tas randas atsirast..
[/quote]
Turėjome ir mes komplikacija nuo TBC skiepo, limfadenitas, operacija 2 mėn kūdikiui su pilna narkoze ir 3 mėn antibiotikų kursas...
Taigi informacijos gavome tokios: šis skiepas apsaugo kūdikius iki 2 metų amžiaus nuo pačių sunkiausių (ne nuo visų) tuberkuliozės formų ir nėra labai efektyvus (t.y. toli gražu ne 100%). Taigi ar skiepyti antrą kartą tikrai gerai pagalvočiau... tuo labiau, kad tik metai belieka.
Aišku paklausus gal nereikėjo skiepyti, atsakymas vienas reikėjo ir reikia ir niekas čia nekaltas... Nors anotacijoje yra tokia komplikacija dėl per giliai suleisto skiepo...
Patirtis nekokia.. Ir skiepų baimė begalinė...
QUOTE(Lion79 @ 2011 05 25, 13:34)
Turėjome ir mes komplikacija nuo TBC skiepo, limfadenitas, operacija 2 mėn kūdikiui su pilna narkoze ir 3 mėn antibiotikų kursas...
Taigi informacijos gavome tokios: šis skiepas apsaugo kūdikius iki 2 metų amžiaus nuo pačių sunkiausių (ne nuo visų) tuberkuliozės formų ir nėra labai efektyvus (t.y. toli gražu ne 100%). Taigi ar skiepyti antrą kartą tikrai gerai pagalvočiau... tuo labiau, kad tik metai belieka.
Aišku paklausus gal nereikėjo skiepyti, atsakymas vienas reikėjo ir reikia ir niekas čia nekaltas... Nors anotacijoje yra tokia komplikacija dėl per giliai suleisto skiepo...
Issiaiskinti reikia tas baimes. Nuo ko skiepija. Kuo pavojinga ta liga. Kokios skiepo ilgalaikes pasekmes.
As visa tai issiaiskinus skiepu prisipazinsiu bijau labai. Daug labiau nei tu ligu nuo kuriu skiepijama. Todel vaiku neskiepiju visiskai
Sveikos, noreciau patarimo, nes visa drebu ir nezinau ka daryti
Penktadieni 6klase, tikrino ir skiepijo nuo tuberkuliozes, i oda suleido kaskokiu vaistu ir issoko pumpis. Po keliu valandu viskas susinormalizavo, pumpis isnyko, tik liko idurimo zyme, lyg viskas gerai. Penktadienio vakara netycia ta vieta biski suslapinau, greit nuvaliau ir uzklejavau pleistriuku. Siandien nulupusi pleistriuka lyg viskas buvo tvarkoj, dabar ziuriu yra paraudonave aplink idurima 1cm atstumu. Pirmadieni turi ziuret ar sergam ar ne, tai dabar visa stresuoju nezinau ka daryt
Gal kas susiduret?
Penktadieni 6klase, tikrino ir skiepijo nuo tuberkuliozes, i oda suleido kaskokiu vaistu ir issoko pumpis. Po keliu valandu viskas susinormalizavo, pumpis isnyko, tik liko idurimo zyme, lyg viskas gerai. Penktadienio vakara netycia ta vieta biski suslapinau, greit nuvaliau ir uzklejavau pleistriuku. Siandien nulupusi pleistriuka lyg viskas buvo tvarkoj, dabar ziuriu yra paraudonave aplink idurima 1cm atstumu. Pirmadieni turi ziuret ar sergam ar ne, tai dabar visa stresuoju nezinau ka daryt
Gal kas susiduret?
Visų pirma Jūsų neskiepijo, o atliko mantu tyrimą, mes patys vaikystėje tą procedųrą vadinome bumbuliuko darymu. Tai kad sušlapinote negerai, o dar blogiau kad užklijavote pleistru. Daryt dabar nieko nereikia, tik gydytojai paaiškint kaip elgėtės po tyrimo, apie sušlapinimą ir pleistrą. Gali siųsti atlikti papildomus tyrimus. Svarbiausia nepanikuot anksčiau laiko
Sveikos mamukai, man toks klausimukas iskilo,kai buvo 2 men mums pratruko tas pulinukas ir isbego puliukai. uz poros savaiciu puliuku vel atsirado,na o po keliu dienu pastebejau kad priepuliuku atsirado sviezio kraujuko..musu vonele tokia su "hamaku"kur vaikutis guli,ir kaiptik tose vietose kur petukai medziagyte eina ir gali buti kad ta zaizdele ten prisitryne,ir atsirado dar to viduje kraujuko..
taigi mane kas baimina-ar tie puliukai susimaise su kraujuku,ar pateke giliau i audinius gali buti tuberkuliozes uzkratas?
maziukas jau pora savaiteliu su temperatura zema,skaitineju kad tuberkuliozes simptomas irgi zema temperatura..
taigi mane kas baimina-ar tie puliukai susimaise su kraujuku,ar pateke giliau i audinius gali buti tuberkuliozes uzkratas?
maziukas jau pora savaiteliu su temperatura zema,skaitineju kad tuberkuliozes simptomas irgi zema temperatura..