Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepas nuo tuberkuliozės

QUOTE(zirzile @ 2007 03 06, 17:36)
sveikutes  4u.gif
norejau paklausti gal kas susiduret , mum raudonuoja ta vieta kur gimdymo namuose skiepino (tuberkuliozes  skiepuku ) ir toks zirnio dydzio guziukas  blink.gif  blink.gif pradejau nerimauti gal kas negerai mum  verysad.gif  verysad.gif

gal kas turit gera vaiku daktare kaune pasiulyti ,noreciau nusivesti savo mazajy kad jy apziuretu  4u.gif
busiu labai dekinga  4u.gif

mes lankomes saules seimos centre pas gydytoja marija miakiševa, labai gera daktare

o ten to skiepuko negalima nei liesti nei krapstineti nei valineti, jis savime praeis.
o gal jau parejo?
Atsakyti

i 
TEMOS SKELBIMO TAISYKLĖS
® Prieš užvesdami naują temą, pasinaudokite Paieška, galbūt forume jau yra tokia tema.
® Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž).
® Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
® Pasistenkite kuo konkrečiau įvardinti temos pavadinimą.
Atsakyti
QUOTE(Papinuke @ 2007 04 02, 13:26)
mes lankomes saules seimos centre pas gydytoja marija miakiševa, labai gera daktare

o ten to skiepuko negalima nei liesti nei krapstineti nei valineti, jis savime praeis.
o gal jau parejo?

nenepraejo dar doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mums jau virs 7 men. Zinau, kad sitas skiepas turi puliuoti ir gyti iki 1 metu, bet musu skiepo vieta labai negraziai atrodo doh.gif Pradzioje buvo maza raudona demele, bet dabar pliaciasi doh.gif Nezinau, i koki vaiku daktara del sito skiepo kreiptis verysad.gif
Atsakyti
ispradziu pediatrui parodyt, o po to ftiziatrui...
Atsakyti
Sveikos,

pas mano dukrytę to skiepo vietoje dabar yra didelis atviras pūlinys. Viena gydytoja sakė, kad savo praktikoj dar tokio nematė... O viskas buvo taip: iš pradžių buvo guzelis, po to jis pradėjo kilti (kai buvo mažajai apie 3 mėn), kilo iki pasidarė ~2 cm skersmens. Dabar jau pratrūko ir valosi, žaizdą plaunu, klijuoju ir tepu Betadin tepalu. Gydytoja sako, kad gis dar apie 2 mėn.
Patarimas iš patirties - jei pūlinys kyla didelis, siūlau nieko nelaukiant reikalauti siuntimo arba pas ftiziatrą, arba pas chirurgą, nes su dideliu pūliniu nereikia laukti, kol jis pats pratrūks, geriau jį atverti (liks mažesnis randas). Aš laukiau ir dabar gailiuosi.
Atsakyti
as bent jau nepastebejau kad kas butu buve netaip g.gif ,musu skiepas buvo pavykes smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

mano patirtis su situ skiepu tai vaje vaje.... net operacija per ta skiepa iskentejom ir 3 men gerem antibiotikus verysad.gif Zodziu skiepas nuo tuberkuliozes mus uzkrete tbc... Ir man puliavo ir buvo l.negrazi ta viena, bet kai jau lygtais apsigydeme pastebejau tos rankutes pazastyje gyzeli!!! Kuris vis didejo... kiek mus tampe po ligonines kol istyre ir issiaiskino tas tai yra. blink.gif Pasirodo tai limfadenitas... o kai isoperato ir istyre to guzelio turini pasirodo, ten tbc, tai dar ir gydyma gavom nuo tos ligos. Kiek bandziau skaityti ir dometis, tai priezastis: per giliai suleista vakcina.
Atsakyti
QUOTE(Daivuzele @ 2007 07 14, 14:31)
Sveikos,

mano patirtis su situ skiepu tai vaje vaje.... net operacija per ta skiepa iskentejom ir 3 men gerem antibiotikus  verysad.gif  Zodziu skiepas nuo tuberkuliozes mus uzkrete tbc... Ir man puliavo ir buvo l.negrazi ta viena, bet kai jau lygtais apsigydeme pastebejau tos rankutes pazastyje gyzeli!!! Kuris vis didejo... kiek mus tampe po ligonines kol istyre ir issiaiskino tas tai yra.  blink.gif  Pasirodo tai limfadenitas... o kai isoperato ir istyre to guzelio turini pasirodo, ten tbc, tai dar ir gydyma gavom nuo tos ligos. Kiek bandziau skaityti ir dometis, tai priezastis: per giliai suleista vakcina.

scare.gif kadangi mes ne Lt tai gimdymo namuose negavom jokiu skiepu, o skiepa gavom kai leliui jau 3 men buvo. Nu jau menuo traejo, o skiepo vietoj tik truputi raudona g.gif ir nieakas ten nepuliuoja schmoll.gif ar dar anksti tiketis reakcijos? Per kiek laiko mazdaug turi ispuliuoti? Mes jau greitai i Lt gristam, tai baisu kazkaip vaika be imuniteto siai baisiai ligai veztis. Ka daryti?????????????
Atsakyti
sveiki. mums nesusidarė randelis, kai vaika paskiepijo gimdymo namuose nuo tuberkuliozes. as tai pasakiau gydytojai, bet ji sake, lauksim iki 11 menesiu, o tada jei ka reiks padaryt mantu reakcija. kai jam suejo 11 menesiu, gydytojai priminiau ir pasakiau, o jos atsakymas buvo: kadangi dabar visoj europoj nebeskiepija pakartotinai tai ir pas mus nebera tu skiepu. tai mano vaikas taip ir liko nepaskiepitas, bet gydytoja nuramino, kad nieko baisaus, ir nebutinai visiems vaikams turi buti tas randelis, o vakcina gali but suveikus. ar kam yra taip buve g.gif tikiu kad yra. pasidalinkit savo nuomonem, ir pasakykit, ar man reikia kazkur papildomai kreiptis ir sunerimti, ar tai nieko baisaus ir niekur nesikreipt blush2.gif
Atsakyti
Nesu gydytoja, tik pasakysiu, ka girdejau. jei nesusidaro randelis, vadinasi nesusidare ir imunitetas. patarciau pasikonsultuoti su kita, geranoriskesne gydytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sonatarin @ 2007 07 31, 19:24)
sveiki. mums nesusidarė randelis, kai vaika paskiepijo gimdymo namuose nuo tuberkuliozes. as tai pasakiau gydytojai, bet ji sake, lauksim iki 11 menesiu, o tada jei ka reiks padaryt mantu reakcija. kai jam suejo 11 menesiu, gydytojai priminiau ir pasakiau, o jos atsakymas buvo: kadangi dabar visoj europoj nebeskiepija pakartotinai tai ir pas mus nebera tu skiepu. tai mano vaikas taip ir liko nepaskiepitas, bet gydytoja nuramino, kad nieko baisaus, ir nebutinai visiems vaikams turi buti tas randelis, o vakcina gali but suveikus. ar kam yra taip buve g.gif tikiu kad yra. pasidalinkit savo nuomonem, ir pasakykit, ar man reikia kazkur papildomai kreiptis ir sunerimti, ar tai nieko baisaus ir niekur nesikreipt blush2.gif

Europoj ne tik pakartotinai, bet ir išvis nuo tuberkuliozės neskiepija, man rodos paaiškėjo, kad tas skiepijimas neefektyvus.
Atsakyti