Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepas nuo tuberkuliozės

QUOTE(Zuwytes @ 2009 06 07, 14:09)
Apie "geruma" turiu savonuomone,bet taip tai normali reakcija i si skiepa  mirksiukas.gif  Placiau galite rasti kitoje temoje apie tuberkuliozini skiepa  rolleyes.gif
Papildyta:
http://www.supermama...howtopic=165859

va cia tema apie tai

Man tai vis dar idomu, kaip jums pas ftiziatra sekesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2009 06 10, 17:07)
Man tai vis dar idomu, kaip jums pas ftiziatra sekesi smile.gif

Kadangi padetis normalizavosi,pas ftiziatra nejom. Dabar jau apgije, nebepuliuoja, bet randas bus didziulis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2009 06 10, 17:27)
Kadangi padetis normalizavosi,pas ftiziatra nejom. Dabar jau apgije, nebepuliuoja, bet randas bus didziulis  unsure.gif

Oi, gaila, kad randas didelis verysad.gif Bet gerai, kad pasveikot 4u.gif . Man tai dar neaisku, kokio dydzio musu randas bus, buvom pas chirurga, tai sake, kad graziai gyja, bet musu pulinys kiek mazesnis uz jusu buvo.
Atsakyti
na menuo po skiepo kolkas nieko, tik taskas raudonas.
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2009 06 04, 19:38)
sveikos mamos....pasidalinkite savo patirtimi...ar visu leliukams uzpuliavo rankyte po teberkuliozinio skiepo?mums jau 5men ir isvis nieko,net maziausio randelio....sesele sako,kad galejo organizmas nepasisavint vakcinos  verysad.gif  tai dabar turiu galvos skausma....  blink.gif  tai kaip jums buvo? smile.gif

Jei nera jokios zymes, dar nereiskia, kad skiepas nesuveike. Anglijoje tokie vaikai pakartotinai neskiepijami, tyrimu duomenimis dazniausiai imunitetas vis tiek susidaro. Mano pirmajam tik buvo paraudimas, susidare nedidelis randelis. Antrajam vakcina buvo per giliai suleista, susidare didelis pulinys, bet jau dabar atrodo isivale, uzgijo ir randas neatrodo, kad didelis liks.
Atsakyti
niu va, radau ir as sia temele....
mano bernuzeliui lygiai taip pat, kaip zuvytes mergytei verysad.gif jam 5 menesiukai siandien, skiepa gavo 3 dienu, gyvenam anglijoje, seimos gydytojas israse antibiotiku, tai net nezinau, ar gerti, bet turbut teks, bijau, kad kokia bacila neisinestu unsure.gif
o kaip zuvytes dukriuko sveikatyte? jau seniai rasyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angliuuke @ 2009 07 28, 17:24)
niu va, radau ir as sia temele....
mano bernuzeliui lygiai taip pat, kaip zuvytes mergytei  verysad.gif jam 5 menesiukai siandien, skiepa gavo 3 dienu, gyvenam anglijoje, seimos gydytojas israse antibiotiku, tai net nezinau, ar gerti, bet turbut teks, bijau, kad kokia bacila neisinestu  unsure.gif
o kaip zuvytes dukriuko sveikatyte? jau seniai rasyta  g.gif

o kam jums antibiotikai? g.gif jei nuo skiepo uzsikretete tuberkulioze tai turi buti specifinis gydymas, jei tas spuogas taip sureagava del netaisiklingo suleidimo tai antib vaikui nepades tik apsunkinsite padeti susilpnindami imunine sistema antibiotikais.
Maniskei padare kraujo tyrima, nieko blogo nerado, tai patepiau kelias dienas Baneocin tepalu (cia tiesa irgi antibiotikas, bet vietiskai veikiantis)kad nebutu uzkretimo zaizdai ir dabar jau uzgijo tik liko randas 2.5 cm verysad.gif
Atsakyti
Mano mergytei irgi tokia pati situacija. Pradzioje buvo nedidelis paraudimas, gydytoja sake viskas ok, taip ir turi buti. O po to pradejo dideti ir per menesi uzaugo baisus pulinys. Vakar jis pratruko pats, paskambinau gydytojai tai liepe labai gerai isvalyti zaizda su spiritu, o ir paciai pasisaugoti, nes puliuose yra tuberkuliozes sukelejai. Siandien ateis apziureti ir sake israsys tepalo.
As tik niekaip nesuprantu kodel nei viena gydytoja neperspejo, kad taip gali atsitikti ir ka tokiu atveju reikia daryti. Visiems butu maziau streso...
Atsakyti
QUOTE(Neitė @ 2009 08 03, 15:26)
Mano mergytei irgi tokia pati situacija. Pradzioje buvo nedidelis paraudimas, gydytoja sake viskas ok, taip ir turi buti. O po to pradejo dideti ir per menesi uzaugo baisus pulinys. Vakar jis pratruko pats, paskambinau gydytojai tai liepe labai gerai isvalyti zaizda su spiritu, o  ir paciai pasisaugoti, nes puliuose yra tuberkuliozes sukelejai. Siandien ateis apziureti ir sake israsys tepalo.
  As tik niekaip nesuprantu kodel nei viena gydytoja neperspejo, kad taip gali atsitikti ir ka tokiu atveju reikia daryti. Visiems butu maziau streso...

Aha perspeti kazkodel niekas neperspeja - kai man antras vaikas, tai zinojau kad turi puliuoti, bet kad sitaip doh.gif schmoll.gif cia del to kad arba netaisiklingai suleido arba per didele doze.
O kai pirmajai uzpuliavo tai supanikavau baisiausiai - nes net neisivaizdavau kad taip gali buti mad.gif
Atsakyti
Bet baisiausia kad tikrai labai daug teveliu isgazdinti yra topulinio, neisivaizduoju kaip taip nepasako doh.gif man irgi pvz sokas buvo doh.gif
Atsakyti
Gerai kad pasikvieciau gydytoja. Ji spaude ta zaizda is visu pusiu ir labai labai stipriai, buvo daug puliu ir kraujo, o as maniau kad pati esu pakankamai gerai isvaliusi verysad.gif
Liepe keturias dienas nemaudyti vaiko ir turetu pradeti gyti. Jeigu puliuos toliau, teks imtis rimtesniu priemoniu t.y. vaistu. Tikiuosi neprireiks, jau siandien zaizdele graziau atrodo...
Tiesa sake, kad reikia prisiminti jog vaikas turejo tuberkuliozes skiepo komplikacija ir pasakyti kai jam ims Mantoux mėginį, nes jis gali buti teigiamas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neitė @ 2009 08 04, 13:30)
Gerai kad pasikvieciau gydytoja. Ji spaude ta zaizda is visu pusiu ir labai labai stipriai, buvo daug puliu ir kraujo, o as maniau kad pati esu pakankamai gerai isvaliusi verysad.gif
  Liepe keturias dienas nemaudyti vaiko ir turetu pradeti gyti. Jeigu puliuos toliau, teks imtis rimtesniu priemoniu t.y. vaistu. Tikiuosi neprireiks, jau siandien zaizdele graziau atrodo...
  Tiesa sake, kad reikia prisiminti jog vaikas turejo tuberkuliozes skiepo komplikacija ir pasakyti kai jam ims Mantoux mėginį, nes jis gali buti teigiamas g.gif

As virintam vandenyje maudydavau kol buvo atviras pulinys mirksiukas.gif
Atsakyti