Įkraunama...
Įkraunama...

Karpos

QUOTE(grange @ 2010 10 29, 11:13)
Atėjau kaip tik pasisakyt apie savo naudojimą duofilm. praėjo 19 dienų, bet skirtumą jau matau akivaizdų, tiek ant piršto, tiek ant kojos  thumbup.gif labai tikiuos, kad padės, viskas pasinaikins ir tos brudės neataugs.
o jei ir ataugs, tai dabar žinosiu, ką naudot, nes efektas yra (ne taip kaip su tuo wartner, man nepadėjo, o mokėjau 22 eur  doh.gif  kai šitas viso labo nepilni 6 kainavo..). gal kitiems padeda, bet man šiuo atveju nepadėjo, nes skirtumo nebuvo, o su duofilm yra.

Noriu paklaust, tų,kas naudojo, per kiek laiko jums praėjo viskas, kada jau nebesimatė jokių -ymių karpos?
Aš tai pasidariau foto ant piršto kaip buvo ir kaip dabar,tai "gražu" žiūrėt, kaip aš anksčiau jo nepabandžiau, ir kankinaus  doh.gif

sveiki susidomejau ir as del karpu kadangi pamaciau jog pas mano vaika triju metu pamaciau ant sono karpute ir aplinkui dar tris mazulytes unsure.gif kazkaip nesuprantu is kur jos isdygo unsure.gif istikro ir pati turiu viena ant akies voko mazulyte kuri beveik nematoma, ir pora ant kaklo bet paciai cia jokia beda man jos netrukdo biggrin.gif bet va del vaiko neramu pasidare, o tas duafilm tinka vaikams naudoti? is kur ji perkat siunciates is jav taip? galvoju istikro nueiti pas gyd del tu karpuciu vaiko ,nes man jos nepatinka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(awsra @ 2010 10 29, 22:09)
bet paciai cia jokia beda man jos netrukdo  biggrin.gif  bet va del vaiko neramu pasidare, o tas duafilm tinka vaikams naudoti? is kur ji perkat siunciates is jav taip? galvoju istikro nueiti pas gyd del tu karpuciu vaiko ,nes man jos nepatinka  unsure.gif

na, karpos šiaip užkrečiamos, o jei imunitetas silpnas, tai galėjo pasigaut.

ar tinka vaikams, nežinau negaliu pasakyt, reiktų paskaityt anotaciją (lapelį išmečiau..). aš pirkau vaistinėj, gyvenu ne lt,tai pas mus yra.

o šiiap ir tau pačiai, kad ir nemaišo, bet reiktų išsigydyt ir visai nebus.
Atsakyti
Siaubas,tos karpos doh.gif Vasarą turėjau ant vieno kulno kokias 5, ant pado vieną ir ant piršto vieną.Buvo visos išnykusios (tepiau ugniažolės koncentruotu tuo tirpaliuku).Dabar doh.gif Šiandien pažiūrėjau doh.gif Vienas kulno šonas visas nuėjęs karpom,piršto didžiojo apačia visa ir ant pačio pado kokios 4 doh.gif Ir lyg ant kito kulno kažkas mezgasi doh.gif doh.gif
Tai grįšiu iš ligoninės ir vėl reiks užsiimt tuo tepliojimu.Taip norėtųsi per 1dieną jas išsigydyt doh.gif Su tuo sh doh.gif nervuoja tepliotis,ypač,kai jau prasigraužia iki gilesnių sluoksnių ir kiekvieną kartą pasitepus pradeda graužt,degint,niežėt doh.gif doh.gif
Atsakyti
jei vargšiukė, nu tikrai bjaurus dalykas jos doh.gif
Aš tikiuos, kad man neataugs, nes jau taip įvyko unsure.gif
Atsakyti
Perskaičiau dalį šios temos, tai pagal komentarus nusprendžiau, kad geriausias būdas karpoms šalinti DUOFILM, bet jo vaistinėse nebepardavinėja (klausiau mažiausiai 5 vaistinėse). Taigi manau efektyviausias būdas lieka deginimas azotu. Kur Kaune būtų galima tai padaryti? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Noriu pasidalinti asmenine patirtimi šalinant karpas savo 9-mečiui sūnui smile.gif Panašiai apie rudens vidury pastebėjau vieną karpą ant didžiojo kojos piršto. Plokščia, atvira. Didėti pradėjo neregėtais tempais. Rodės kiekvieną dieną vis didėja ir plečiasi. Pačioje pradžioje nesiskundė vaikas, kad skaudėtų liečiant, vaikščiojant. Bet kuo ji augo ir plėtėsi, žinoma pradėjo jausti diskomfortą doh.gif Dar blogiau, pastebėjau, kad aplink daug mažučių karpų atsiradę ir dar viena nemenka ant pėdos krašto verysad.gif Visas šis progresas įvyko per maždaug 2 mėn. Išbandėm Acetocaustin. Mums labai padėjo. Karpos dingo per 1 mėn. Tepti kartą į savaitę, jokių skausmingų pojūčių, visiškai neskaudėjo ir rezultatai labai greiti. thumbup.gif
Atsakyti
Kaip as igydziau gilyn augancias karpas ant kulnu seses vaikams:

Gydytoja nerekomendavo salto azoto.
Tepiau ACETOCAUSTINU keleta kartu - vienam is vaiku akivaizdziai labai pablogejo po pirmo karto patepus - pradejo skaudet, sunkiai galejo paeit, nors tepiau tikrai tik ant karpos. Kitam ir siaip skaudejo.
Nutraukiau Acettocaustina ir pasiskaicius SM pradejau tepti Citroceptu. Vienam kazkuriam maziui dar ir pakrapstydavau su adata ta bjaurybe (buvo augancios gilyn karpos - gydytoja sake, kad liaudyje vadinamos "vinukais") jau neturejau jokios vilties kad isgis, nes visai tuo Citroceptu netikejau, bet nebuvo ka daryt - drastisku priemoniu negalejau imtis - ir taip vaikams skaudejo.
Gaila nezinau per kiek laiko, bet manau gal per koki menesi taip tepant vakarais vaikiukai buvo svariais kulniukais, manau Acetocaustinas vis del to pagrindini darba padare, o Citroceptas pabaige.

Mergiote dar turejo ir ant rankos karpa, storai aplink aptepiau vazelinu ir ja su Acetocaustinu patepiau. Tai kol su broliu tepliojaus ta begede sugebejo vazelina nusivalyt, acetocaustinas nutekejo i sonus nuo karpos ir laabai apdegino sveika oda. Atrode laaabai negraziai, bijojau, kad liks randas ir kad sese mane uzmus grizus is uzsienio, nes ranka ilgai toj vietoj buvo paraudusi. Bet neuzmuse, o rankute dabar visai sveika thumbup.gif O kulniuku odelei jei to acetocaustino ir patenka ant sveikos odos tai nieko, bet vistiek labai reik saugot.

Tikiuosi mano patirtis bus naudinga. Sekmes visoms!
Atsakyti
Gal kas neseniai deginot karpas Jogailos gatvej kur kosmetologinis nuo sovietmecio stovi. Kokia ten kaina azotinio prideginimo? Neturi jie interneto puslapio turbut sad.gif
Atsakyti
Noriu paklausti - su tuo Acetocaustin tepant karpos pacios nunyksta, ar reikia jas kazkaip iskrapstyt? Man gydytojas paskyre irgi ta skysti, bet as jau menesi laiko tepu ir vis dar gili duobute ant pedos yra... Atrodo, kad po truputi traukiasi, bet galvoju ar pati uzgis, ar reikia kazka daryt? Kaip jums buvo ir ka jus daret? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte:) @ 2007 03 05, 23:06)
Sveikutes. Niekada nesu turejus karpu, siandien suzinojau kad jos dar ir uzkreiamos. Pirmoji karpa asirado ant rankos, bet nekreipiau i tai demesio, ne nesupratau kas tai, o dabar dar dvi atsirado anr spenelio. Gal kas zinote kaip kovoti su jomis, pirsta tai tepu kazkokiu specialiu skysciu kuris nudegina, o spenelio lyg ir nesinori, gal negalima?

Siaip kiek zinau, karpos ne tik uzkreciamos, bet kartais jos parodo ir zmogaus savijauta. jei prastas kraujas truksta vitaminu-tada ir karputes gali atsirast, kraujui pagerejus ir oragnizmui atsistacius jos turetu isnykti. na o as dar ir tepiau paprasciausiu kremu ''neutrogena'' melynu ir man jis padejo bigsmile.gif
Atsakyti
Aš vis dar galynėjuosi su karpom doh.gif turiu liaudiškai tariant-dafigą jų ant pado.Daugiausiai ant kulno.Ten dabar viskas susijungę yra į tokį vieną reikalą,kuriame matau kelias dešimtis šaknelių karpų doh.gif Ir dar ant piršto yra,bet mažiau,o ant pačio pado gal kokios 5 doh.gif doh.gif
Dabar esu užsienyje,tai bandau teptis salicilio ir pieno rūgšties skystalu kažkokiu.Lyg ir geriau kažkiek.Bet jei šitas nepadės-grįžus į Lietuvą nusideginsiu visas iki vienos su azotu.Kad taip neskaudėtų susileisiu vietinio anestetiko ir vsio.Nes jau kiek galima... doh.gif
Atsakyti
O as noriu padekoti forumietems, kurios rekomendavo DUOFILM, nu nerealu, galinejausi su karpa ant kaktos jau pora metu ir vis ji didesne atauga, tetis is lenku parveze to skyscio,man tereikejo savaites laiko ir viskas, net demes nera, kad ten kas buve ir ne taip skauda, kaip azotu. Vyras irgi nuo vaikystes turejusi karpa, bet jam ji netrukde, tai nenaikino, su Duofilm pasalino greitai ir nesvarbu ar ji isisenejus ar ne. Kas turit galimybe, butinai paprasykit pazystamu, kad is lenku ar is rusu parveztu sio skyscio, jo mazai reikia, man daugiau nei puse buteliuko liko ir nera jis brangus mirksiukas.gif o su tuo Aco.... menesi laiko as ta savo karpa kankinau ir nieko gero neisejo is to.
Jei kam labai reikia, bet neturit pazystamu, galiu paprasyti tecio, kad parveztu, jis vaizuoja kas savaite mirksiukas.gif rasykit i a.z. mirksiukas.gif
Atsakyti