

Paprastas glajus
į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų ir užvirinkite. Visą laiką maišykite, kol cukrus ištirps. Virinkite 3-5 min., kol glajus šiek tiek sutirštės.
Citrininis glajus
ištirpinkite dubenėlyje sviestą ir sumaišykite su citrinos sultimis ir išsijota cukraus pudra. Dubenėlį įstatykite į verdančio vandens puodą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Glajus turi būti tirštas. Per daug neperkaitinkite, nes bus prėskas ir grūdėtas.
Apelsinų glajus
ištirpinkite dubenėlyje sviestą ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir išsijota cukraus pudra. Dubenėlį įstatykite į verdančio vandens puodą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Glajus turi būti tirštas. Per daug neperkaitinkite, nes bus prėskas ir grūdėtas. Glajų tepkite plačiaašmeniu peiliu arba medine mentele ant atvėsinto kekso.
Šokoladinis glajus
nedideliame puode sumaišykite šokoladą ir grietinėlę. Kaitinkite ant šiltos viryklės, kol ištirps šokoladas ir neliks gumulėlių. Tada nukelkite nuo viryklės ir truputį ataušinkite.
Karališkas glajus
5 ½ stiklinės išsijotos cukraus pudros,
keturių kiaušinių baltymų,
2 šaukštelių citrinų sulčių.
Elektriniu plakikliu 30 sekundžių plakite kiaušinių baltymus.
Suberkite cukraus pudrą ir palengva plakite, kol baltymai sustandės. Įmaišykite citrinų sultis ir dar paplakite. Glajų galima padaryti įvairių spalvų įmaišius kulinarinių dažų.