QUOTE (norge @ 2004 02 24, 12:56) |
Butent. Net nebutina salies keist, ar kardinaliai profesijos. Mes kazkada galvojom- vaziuojam i Klaipeda pagyvent, jurinis miestas . Tik kad darbai kitaip susisuko ir isvaziavom i Ryga- irgi jurini miesta . Gyenimas buvo nenuobodus. Nors mano karjera buvo padeta ant lentynos kuriam laikui, stilis visiskas . Bet seima is to tik islose, o tai reiskia, kad musu komanda laimejo . O tai ir svarbiausia. |
va va, pas mus irgi svarbiau komanda, nei darbo karjera
nors as cia visai nuklydau nuo temos, tai noriu "pritemtpi savo praeita posta prie temos... As galvoju, o koks skirtumas, ka kiti apie mane, sedincia namie mamyte, pagalvos?! na as nesu sedinti namie, bet noreciau tokia but. Manau, svarbiau ka mano seima apie tai galvos, o ne kiti. Dabar laukiu meto, kol mano seima apie mane nedirbancia galvos gerai T.y. kai leis finansai. O tai, atrodo, jau ne uz kalnu
Ateityje, "sededama namie" as noreciau dar kai ka studijuoti tik dar nezinau ar tai sau istesesiu...
bet tikrai, nedirbanti moteris turi daugiau galimybiu tobuleti...
Noriu pazymeti, kad termina "sedinti namie mamyte" as suprantu, kaip "nedirbanti mamyte, skirianti pakankamai laiko savo malonumui, pomegiams, seimos zidinio kurstymui ir pan. dalykams, kuriems neturi laiko dirbanti mamyte".
Nu pasnekam apie ta titaniska 24 h per para moters-mamos darba - sedejima su vaiku. Visu pirma, man vaiko prieziura iki metu buvo vienas malonumas. Ir laiko sau ir savo pomegiams daugiau rasdavau nei po dabar darbo. Plius priziuri ir stebi kaip auga ir laveja nuosavas vaikas. Kaip jis kiekviena diena keiciasi. Man patiko. Rupesciu namuos uztenka - nuobodziauti nera kada. Na va - toks periodas grubiai primeskim iki 3 m. O paskui? Neisivaizduoju tokios superturbo mamytes, kuri patenkintu visus jau vyresnio vaiko poreikius (fiziologiniu poreikiu lieka minimaliai), jau nekalbu apie bendravima su bendraamziais. Vaikai iseina i darzelius ar mokykeles, nuo 6-7 m. - mokykla, popamokine veikla. Vienzo, seimyna (vyras, vaikai) i namus grizta vakarop. Ka visa diena veikia mama? Na pagamina vakariene is triju patiekalu (aisku, jei krapstymasis virtuveje jai yra malonumas, nes atzagaria ranka darytas maistas man neskanus). Kambarius kuopia? Ka ten kuopi, jei namuose is principo tik ji viena per diena? Na visa diena nuo ryto iki vakaro tikrai protingu knygu neskaito... Taigi siudieninis paveikslelis dazniausiai buna toks (siukstu ne vienai is jusu netaikau ): grozio salonas, kirpykla, masazas, soliariumas, turne po parduotuves, kavute su panasaus likimo draugemis... Kas dar? Nu kazin ar tai galima pavadinti asmenybes tobulinimu, greiciau degradavimu...
QUOTE (vija @ 2004 02 24, 11:27) |
Na va - toks periodas grubiai primeskim iki 3 m. O paskui? Neisivaizduoju tokios superturbo mamytes, kuri patenkintu visus jau vyresnio vaiko poreikius <...> Kas dar? |
Kas dar? - ogi kito mažylėlio laukimo periodas.. o po to - viskas iš naujo
Na, Norge vel sugrizai prie senu temu
Nesupyk, bet man atrodo, kad vistiek tave kazkoks kirminas grauzia, nes butent tu vel atnaujinai sita tema..
O siaip man pvz. irgi yra daug idomiu dalyku gyvenime, kuriuos noreciau isbandyti, bet nelieka laiko, truksta energijos..Nors negaliu pasakyt, kad daugiausia knygu perskaiciau trumpais nedirbimo laikotarpiais(na, istiesu tai jie buvo LABAI trumpi, gal todel)..Pvz. per atostogas as dazniausiai nieko taip ir neperskaitau...
Ir siaip istiesu esu ziauri tingine, as zinoma su malonumu nedirbciau, jeigu jau savo buciau uzsidirbus-svajoju apie socia ir turtinga pensija(tikiuosi kur kas ankstesne negu priklauso pagal istatymus ..Bet darbas, ritmas mane savotiskai mobilizuoja-tada nuveikiu daugiau ir saves tobulinimo srityje, o kitaip gali but, kad tiesiog nerupestingai ir tusciai slampineciau..
O siaip tai man tevai iskiepijo begalini savarankiskuma-nors vyras ir milijona uzdirbtu, noriu ir pati kazka sugebet, bijau likt ant ledo extra atveju..Be to man vis neramu, kad vyrai labai silpnos butybes-daznai mirsta jauni nuo sirdies smugiu, fui nenoriu prisisneket...
Nesupyk, bet man atrodo, kad vistiek tave kazkoks kirminas grauzia, nes butent tu vel atnaujinai sita tema..
O siaip man pvz. irgi yra daug idomiu dalyku gyvenime, kuriuos noreciau isbandyti, bet nelieka laiko, truksta energijos..Nors negaliu pasakyt, kad daugiausia knygu perskaiciau trumpais nedirbimo laikotarpiais(na, istiesu tai jie buvo LABAI trumpi, gal todel)..Pvz. per atostogas as dazniausiai nieko taip ir neperskaitau...
Ir siaip istiesu esu ziauri tingine, as zinoma su malonumu nedirbciau, jeigu jau savo buciau uzsidirbus-svajoju apie socia ir turtinga pensija(tikiuosi kur kas ankstesne negu priklauso pagal istatymus ..Bet darbas, ritmas mane savotiskai mobilizuoja-tada nuveikiu daugiau ir saves tobulinimo srityje, o kitaip gali but, kad tiesiog nerupestingai ir tusciai slampineciau..
O siaip tai man tevai iskiepijo begalini savarankiskuma-nors vyras ir milijona uzdirbtu, noriu ir pati kazka sugebet, bijau likt ant ledo extra atveju..Be to man vis neramu, kad vyrai labai silpnos butybes-daznai mirsta jauni nuo sirdies smugiu, fui nenoriu prisisneket...
Sutinku su Vija, man nedarbas yra degradavimas. Paulausko zmona ir tai dirba, aisku ne del pinigu, nors turi visas salygas kad nedirbti. Jeigu as tureciau superturtinga vyra, tai vistiek dirbciau, bet savo malonumui.
as savo malonumui irgi irbciau. bet kol dar neuzugintas vaikas (maniskei tik pusantru) , tai man didziausias malonumas butu auginti savo vaika...
Vija, as rasiau tik apie mamas, auginancias maziukus vaikus, kol jie dar neina i mokykla ar darzeli. Kol kas save isivaizduoju su daug vaiku, tai dar negaliu isivaizduoti kaip bus, kai nebebus maziuku seimoj
Vija, as rasiau tik apie mamas, auginancias maziukus vaikus, kol jie dar neina i mokykla ar darzeli. Kol kas save isivaizduoju su daug vaiku, tai dar negaliu isivaizduoti kaip bus, kai nebebus maziuku seimoj
Na, sutinku, kad augint vaika yra rimciausiais ir svarbiausias darbas, bet kita vertus, tai juk taip naturalu-praktiskai kiekviena tai puikiai sugebam
O argi nesmagu sugebet ir kazka daugiau-kuri gali tai paneigti
O argi nesmagu sugebet ir kazka daugiau-kuri gali tai paneigti
Svetima, tas kirminas, kuris mane grauzia, tai turbut tai, kad esu kaip kokia Tade Blinde . Man sirdi skauda uz mano koleges, kurias uz "sedejima" namie deda ne tik dirbantys zmones, kitos moterys-mamos, bet ir nuosavi vyrai ! O kodel deda? Todel, kad visiems jiems smegenis praplove tie zyzimai, kad nedirbi=degraduoji. As tai nieko- mano liezuvis gerai pakabintas, galiu greit vietas tokiems zyzliams parodyt . Ir vyras mano , ne koks pyplikas, pasiduodantis visuomenes kvailiems inoriams. O vat kitos moterys pradeda abejoti, kad gal tikrai tai, ka jos jaucia kaip laime, yra baisi beda, plius gal vyras teisus aiskindamas, kad nieko nedirbi- tik su vaiku trali vali- degrade. Ir seimoj nesutarimai prasideda tada... Tai ir rekauju, kad auksciau galvas pakeltu moterys, kurios megaujasi gyvenimu, su dziaugsmu augina vaikus, turiningai leidzia laika tobuledamos. Deja, ne visos tai gali sau leisti . Mums pasiseke . Ir visos mes sugebam daug daugiau, nei tik vaikus paauginti. Bet jau atsibodo apie tai, jau rasiau simta kartu.
O kad jau karts nuo karto dedat ir ant stovejimo prie puodu kiaura diena, tai nusprendziau siandien, ivairoves delei, paruosti vakariene vyrui. Bo paprastai tik vyrui grizus kazka skubiuoju budu padarom. O vat siandien pasiimsiu pati didziausia samti ir kad maisysiu, kad maisysiu . Ctob znali.
O kad jau karts nuo karto dedat ir ant stovejimo prie puodu kiaura diena, tai nusprendziau siandien, ivairoves delei, paruosti vakariene vyrui. Bo paprastai tik vyrui grizus kazka skubiuoju budu padarom. O vat siandien pasiimsiu pati didziausia samti ir kad maisysiu, kad maisysiu . Ctob znali.
Norge, man labai idomi tavo dienotvarke Jei ne paslaptis ar galetum ja parasyt?
Nezinau Norge, ir vel prasides kalbejimas is savo varpiniu..Nes as atvirksciai vis girdziu kaip negerai dirbti, kol vaikas dar mazas, ypac iki metu..na bet jau rasiau..nebesikartosiu..Todel galeciau steigt judejima uz dirbancias moteris-uz tas kurios yra priverstos ar tiesiog nori dirbti-tiesa tai nebutu nieko naujo..elementarus feminizmas tikraja to zodzio prasme ir tiek..
Beje ziurint pasauliniu mastu, tikrai daugiau yra nedirbanciu moteru, negu dirbanciu, tai kurias cia reikia ginti?
Beje ziurint pasauliniu mastu, tikrai daugiau yra nedirbanciu moteru, negu dirbanciu, tai kurias cia reikia ginti?
ginti nieko nereikia ... visos saunios ...nei vienu negalima pavadinti bedarbem juk nebereikalo aukles uz vaiko prieziura ima 500 lt. kaip manot a??? o dar cia prie viso kito ir namu tvarkymas ir valgyt ruosimas ir pan ir t.t. taip kad visos dirbkim savo megstama darba ir nesipykim...
Mes nesipykstam-diskutuojam kaip visada, nors tiesa sakant reiktu maziau kalbu, daugiau darbu ..o tai gaunasi, kad ir dirbancios, ir turiningai leidziancios laisvalaiki galu gale veikiam ta pati-forume tupim