QUOTE (vija @ 2004 02 24, 06:28) |
Norge, o gal tau nesinori grizti i darba, nes pats darbas taves nevilioja? Jei tai butu kitoks darbas, ne su ES teisiniais aktais, ir poziuris butu kitoks? |
Darbas mano idomus. Teisiniai aktai ir ivairiu kabliuku ieskojimas man patinka. Be to, daug stazuociu, kursu, nuolat besikeiciantis kolektyvas. Viskas tvarkoj. Nemanau, kad objektyviai vertinant, gali buti koks idomesnis darbas . Bet mane dirbancia vis slegdavo mintis, kad as taip ir nugyvensiu visa gyvenima darydama VIENA IR TA PATI. Tik nesuprask siaurai. Man tekdavo kas kelis metus keisti specializacija, tokia darbo specifika. Ir darbo vieta reikedavo keisti, ir is Lietuvos isvaziuoti keliems metams (su visa seima), apie trumpalaikes komandiruotes net nekalbu. Bet vis pagalvodavau: tiek daug idomiu sriciu yra, tiek dalyku masinanciu, o as negalesiu ju "paragauti". Negi man vienai tokios mintys budavo . Negi tu nepagalvoji, kad idomu butu kardinaliai viska viska pakeisti?
Mano vyras pries pora metu pasake, kad noretu vat taip- viska mesti, kas pasiekta, ir pasinerti i visai kita sriti, kuri be galo domina. Apie jo tuometini atlyginima nerasysiu, nes pagalvosi, kad esu beprociu beprote, kad palaikiau tokia jo minti. Ir jis mete.
Mano ir jo tevai vos priepuolio negavo, prognozavo, kad artinasi musu seimos paskutinioji. O vyras grizdavo is darbo svytintis. Nors pirmus kellis menesius ejom i diiiiideli minusa. Po truputi po truputi atsigavom. Finansai taip pat. Suplanavom nauja busta, vaiku mokyklas, vasarnamiui zeme nusipirkom ir.... vel ta pati mintis- negi visas gyvenimas jau nuspejamas, prognozuojamas?!!!! Ir uzpildem anketas zaliai kortai . Jei geguze pavyktu laimeti, tai viska paliktume ir isvaziuotume su vaikais i JAV. Turbut i Sietla . Dar metus-kitus paauginciau vaikus, ir pradeciau kokia veikla- moksla ar koki darba, kas mane tuo metu labiausiai viliotu . O gal trecia beibi .
Negi tau tokiu minciu nebuna?
Na tadatu turi nuostabu vyra, kuriuo gali pasitiketi 100%. Toks zmogus kuris bandys rasti iseiti ir issisukti net is beviltiskos padeties. Pasitikintis savo jegomis ir nebijantis rizikuoti
Bet ju yra tooookiu nevekslu... Va musu visai artimi pazistami. Mamyte is vargano mokytojos atlyginimo islaiko 3 asmenu seima. Vyras turi sveikatos problemu, bet gera galva, mokslini laipsni. Jam benzinui ir skutimosi priemonems uztenka is pasalpos. O kitkas jam nerupi. Daro namuose mokslinius atradimus, kuriu niekam nereikia, savo malonumui. Ir nuolat bamba ant valdzios, kuri gadina jam gyvenima ir nevertina mokslininku. Erke ir tiek. O moteriske jau i pergamenta panasi, vos gala su galu suduria...
Bet ju yra tooookiu nevekslu... Va musu visai artimi pazistami. Mamyte is vargano mokytojos atlyginimo islaiko 3 asmenu seima. Vyras turi sveikatos problemu, bet gera galva, mokslini laipsni. Jam benzinui ir skutimosi priemonems uztenka is pasalpos. O kitkas jam nerupi. Daro namuose mokslinius atradimus, kuriu niekam nereikia, savo malonumui. Ir nuolat bamba ant valdzios, kuri gadina jam gyvenima ir nevertina mokslininku. Erke ir tiek. O moteriske jau i pergamenta panasi, vos gala su galu suduria...
kaip as zaviuosi tokiais zmonem kaip Norge vyras, kuris sugeba mesti gerai apmokama darba ir viska pradet is naujo! o as tik svajoju apie tai, bet truksta to avantiurizmo ir pasitikejimo savimi. Tuoj igysiu antra specialybe, bet vel...planuoju nedirbti pagal ja:(
Mielai sedecaiu su vaikeliu namie. Tureciau ju tris keturis. Rupinciausi dideliu namu ir zinau, kad jausciausi laiminga. Deja realybe tokia, kad paauginau vaika metus, isejau i nemegstama darba, o apie antra vaika dar negaliu pasvajot. Nekeikiu vyro, uzdirba jis normaliai, nekeikiu situacijos Lietuvoje...
O gal taip ir turi but, kad svajones neissipildo 100 proc.?
Mielai sedecaiu su vaikeliu namie. Tureciau ju tris keturis. Rupinciausi dideliu namu ir zinau, kad jausciausi laiminga. Deja realybe tokia, kad paauginau vaika metus, isejau i nemegstama darba, o apie antra vaika dar negaliu pasvajot. Nekeikiu vyro, uzdirba jis normaliai, nekeikiu situacijos Lietuvoje...
O gal taip ir turi but, kad svajones neissipildo 100 proc.?
Nemoku apsakyti kaip noreciau visa laika skirti vaikui, seimai ir vien tik tam kas man labiausiai patinka
Deja tam reiketu emigruoti. Nes Lietuvelej vyro darbas kuri jis labai megsta yra visai nevertinamas... Ir is tokio atlyginimo jis galetu vos ne vos pragyventi vienas. Apie seimos islaikyma net pagalvot butu per drasu.
Beje patinka man mano darbas, megstu ji. Labai idomus ir nuolat besikeiciantis, bet sritis, kurioje noreciau ji taikyti Lietuvoje yra tokia sustingusi kad, tai ka padariau joje priesh 10 metu tebera vienintelis darbas musu shalyje
Periodiskai kyla mintis emigruoti visa sheima :// Jei ne maziukas tai turbut butume priesh 2 metus ir ishvyke...
Deja tam reiketu emigruoti. Nes Lietuvelej vyro darbas kuri jis labai megsta yra visai nevertinamas... Ir is tokio atlyginimo jis galetu vos ne vos pragyventi vienas. Apie seimos islaikyma net pagalvot butu per drasu.
Beje patinka man mano darbas, megstu ji. Labai idomus ir nuolat besikeiciantis, bet sritis, kurioje noreciau ji taikyti Lietuvoje yra tokia sustingusi kad, tai ka padariau joje priesh 10 metu tebera vienintelis darbas musu shalyje
Periodiskai kyla mintis emigruoti visa sheima :// Jei ne maziukas tai turbut butume priesh 2 metus ir ishvyke...
Ir dar- man rodos, kad atejo laikai, kai pasirinkimas nedirbti ir "sedeti su vaikais" reikalauja ypatingai dideles drasos. Visuomenes spaudimas, feministinis judejimas tokias moteris smerkia. Sakau, ar ne laikas kurti kita judejima- antifeministini- uz moters teise nedaryti karjeros, uz teise auginti vaikucius, nedirbti, rupintis namu jaukumu, kurstyti seimos zidini...
Juokas juokais, bet paminesit mano zodi, po kiek laiko tikrai atsiras toks judejimas. Nujauciu ...
Apie tai, kad "sedejimas" gali buti turiningesnis uz karjera, jau berods ir gincytis nebeverta...
Juokas juokais, bet paminesit mano zodi, po kiek laiko tikrai atsiras toks judejimas. Nujauciu ...
Apie tai, kad "sedejimas" gali buti turiningesnis uz karjera, jau berods ir gincytis nebeverta...
QUOTE (norge @ 2004 02 24, 08:21) |
Ir dar- man rodos, kad atejo laikai, kai pasirinkimas nedirbti ir "sedeti su vaikais" reikalauja ypatingai dideles drasos. Visuomenes spaudimas, feministinis judejimas tokias moteris smerkia. Sakau, ar ne laikas kurti kita judejima- antifeministini- uz moters teise nedaryti karjeros, uz teise auginti vaikucius, nedirbti, rupintis namu jaukumu, kurstyti seimos zidini... Juokas juokais, bet paminesit mano zodi, po kiek laiko tikrai atsiras toks judejimas. Nujauciu ... Apie tai, kad "sedejimas" gali buti turiningesnis uz karjera jau berods ir gincytis nebeverta... |
Tai kad jau kokie 7 metai kaip yra toks 'tylus' judejimas
Ivairiausios, ivairiausio likimo ir specialybiu moterys nuo mokytoju iki rezisieriu, dailininkiu. Ir po truputi stumiam idejas, istatymus bei ju pataisas, kad tai butu REALU.
Bet taip letai ir skausmingai viskas juda :////
QUOTE (Gudra @ 2004 02 24, 08:29) |
[/QUOTE] Tai kad jau kokie 7 metai kaip yra toks 'tylus' judejimas Ivairiausios, ivairiausio likimo ir specialybiu moterys nuo mokytoju iki rezisieriu, dailininkiu. Ir po truputi stumiam idejas, istatymus bei ju pataisas, kad tai butu REALU. Bet taip letai ir skausmingai viskas juda ://// |
Tai ko taip tyliai? Feminisciu bijot? Jei kas- mane paimkit, as toms feministems parodysiu .
Na bet sutikit, rizikos tokiame gyvenimo bude yra... Niekas nezino, kas laukia ateity. Yra tokiu dalyku, kaip to vienintelio seimos islaikytojo netiketa liga, negalia, galu gale netektis, skyrybos. Atleidimas is darbo nera svarbus - darba susirasti galima kita. Blogiau, kai dirbti nebegali ar nebera kam dirbti. Kaip tada auginti tarkim kokius 3 nuostabius vaikucius? Ka gali pasiulyti darbdaviui moteris, tarkim paskutinius 10 m. kurenusi namu zidini ir visa laika skyrusi savo pomegiams bei seimos patogiam gyvenimui?
Rizika yra, sutinku. Bet kitas varijantas- gyventi nuobodziai. As isejima is darbo auginti vaiku prilyginu kardinaliam darbo ar gyvenimo budo keitimui. Reikia pameginti, jei tai masina, jei troksti tuo uzsiimti. Kitaip taip ir nesuzinosi, ar nepraleidai progos pagyventi idomiai ir laimingai.
Vienzo, kas nerizikuoja, tas negeria sampano . Man rodos, jau geriau gyventi su paklimais-nusileidimais, rizika, netikrumu, nuotykiais, gyvenimo issukiais, nei visa gyvenima stabiliai po truputuka didinti gerbuvi.
Vienzo, kas nerizikuoja, tas negeria sampano . Man rodos, jau geriau gyventi su paklimais-nusileidimais, rizika, netikrumu, nuotykiais, gyvenimo issukiais, nei visa gyvenima stabiliai po truputuka didinti gerbuvi.
QUOTE (norge @ 2004 02 24, 08:35) |
Tai ko taip tyliai? Feminisciu bijot? Jei kas- mane paimkit, as toms feministems parodysiu . |
Tai kad cia ne feministese esme )
Netgi kartais galima ir joms aciu pasakyt, nes kone kiekvienasyk per 'lygiu teisiu ir galimybiu' spragas pavyksta ka nors prastumti
O del pagalbos ir palaikymo - dekui Turesiu omenyje, kad galima kreiptis
man labai artimas Norges poziuris i idomuma ir nuoboduma
mes kazkaip labai dinamiskai gyvenam. Va, susinetyciavom su vyru vaikiuka, vos tik gimus dukrytei - isvaziavom metms i Anykscius. Vyrui reikejo pirmine rezidentura atlikti. galjom likti ir Vilniuj, taciau issivyniojom zemelapi ir issirinkom Anykscius, nes pasirode labai gera geografine padetis ir pats miestukas patiko. Pasibaigus metams, grizom i Vilniu. kad viskas neatrodytu vien gelytes - isejau i darba. Va dabar puse metu padirbau ir jau man rutina. rezgam planus toliau dar toliau planuojam isvaziuoti, tik dar irgi zemelapi tyrinejam. Neapsisprendem. Dar man galvoj kirba viena specialybe igaut. Tik ta daryti planuoju ne LT
Is tiesu gyvenam trumpai. O mano gyvenimo dalis, kuria as geriausiai prisimenu, visa "pastatyta" ant avantiuru ir rizikos. juk taip idomiau
mes kazkaip labai dinamiskai gyvenam. Va, susinetyciavom su vyru vaikiuka, vos tik gimus dukrytei - isvaziavom metms i Anykscius. Vyrui reikejo pirmine rezidentura atlikti. galjom likti ir Vilniuj, taciau issivyniojom zemelapi ir issirinkom Anykscius, nes pasirode labai gera geografine padetis ir pats miestukas patiko. Pasibaigus metams, grizom i Vilniu. kad viskas neatrodytu vien gelytes - isejau i darba. Va dabar puse metu padirbau ir jau man rutina. rezgam planus toliau dar toliau planuojam isvaziuoti, tik dar irgi zemelapi tyrinejam. Neapsisprendem. Dar man galvoj kirba viena specialybe igaut. Tik ta daryti planuoju ne LT
Is tiesu gyvenam trumpai. O mano gyvenimo dalis, kuria as geriausiai prisimenu, visa "pastatyta" ant avantiuru ir rizikos. juk taip idomiau
Jurga, kokie jus saunuoliai!
Butent. Net nebutina salies keist, ar kardinaliai profesijos. Mes kazkada galvojom- vaziuojam i Klaipeda pagyvent, jurinis miestas . Tik kad darbai kitaip susisuko ir isvaziavom i Ryga- irgi jurini miesta . Gyenimas buvo nenuobodus. Nors mano karjera buvo padeta ant lentynos kuriam laikui, stilis visiskas . Bet seima is to tik islose, o tai reiskia, kad musu komanda laimejo . O tai ir svarbiausia.
Butent. Net nebutina salies keist, ar kardinaliai profesijos. Mes kazkada galvojom- vaziuojam i Klaipeda pagyvent, jurinis miestas . Tik kad darbai kitaip susisuko ir isvaziavom i Ryga- irgi jurini miesta . Gyenimas buvo nenuobodus. Nors mano karjera buvo padeta ant lentynos kuriam laikui, stilis visiskas . Bet seima is to tik islose, o tai reiskia, kad musu komanda laimejo . O tai ir svarbiausia.