Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

Moteriai nedirbti, tai čia yra bet kurios šeimos asmeninis reikalas ir požiūris.  :D
Na aš tai pailsėčiau, nors visąlaik nedirbti, tai tam reikėtų labai geros finansinės padėties, kurios, deja, pas mane ir nėra... sad.gif
Begimdydama ir beaugindama vaikus namie prasėdėjau 5 metus, bet negalima lyginti anų metų, kai vaikai buvo mažučiai, neturėjom nei mobilių, nebuvo nei paprasto telefono, nepažinojau nei kaimynų.  :'( Vienu žodžiu man tebuvo tik namai, vaikai, puodai ir pan.  :-/  Tada tai, kai išėjau į darbą, man tai buvo pirmas žingsnis laisvės link.  ;D ohmy.gif
Aišku, jei dabar aš nedirbčiau, tai jau ir vaikai nemaži, galėčiau su jais gastroliuoti visur.  ;D
Nu jau visai nugrybavau į lankas.  ;D  Vienu žodžiu bent jau man jei dabar nedirbčiau, tai būtų tikrai kitaip.  :D
O dėl kitų moterų, tai aš visiškai demokratiškai žiūriu tiek į dirbančias tiek į nedirbančias. Nei vienos nei kitos man gyvenimo netrumpina.  ;D ;D ;D
Atsakyti
Man atrodo kai vyras nemazai uzdirba ir gali islaikyt nedirbancia moteri su vaikais, tai tada visai kitas klausimas - dirbt ar nedirbt ir galima tada diskutuot apie uzuominas ar ne uzuominas apie pinigus. Manau daugumoje seimu yra prabanga moteriai nedirbt. Vis tik seima yra bendra, ir jei vienas i viena puse tempia, o kitas i kita.. Jei moteris aiskina, kad ji yra vaiku motina ir ja privalo vyras islaikyt, o tas varo per kelis darbus, tai jau negerai. Juk darbdavys nepakelia atlyginimo vien del to kad gime vaikas.
Atsakyti
kaip ten bebutu,as pvz nedirbu ir ne tik pati jauciu del to nepasitenkinima,bet ir kazkaip pries zmones nejaukiai jauciuosi,kad  nedirbu.Vienas vaikas,kitas...O gyvenimo traukinys - tū tū.... Juk tokia profesija kaip mama visiems atrodo kaip nieko neveikimas,mazdaug aaaa,tai nieko nedarai,atostogos.O kad tai yra darbas be iseiginiu ir istisa para smile.gif,tai kiti dzn nepagalvoja...Todel man jau nusibodo ,,nieko neveikti'(t.y dirbti mama) ir laaabai noriu susirasti darba.Nes kartais pradedu susimastyti - kas as esu -moteris,o gal valgio gaminimo masina kokia? :-/ >:( sad.gif :-X
Atsakyti
Anksciau man budavo gaila moteru - arabiu. Maniau, kokios jos vargses, net dirbti negali, turi but vyro islaikytines, prasyt pinigu jaigu ko reik nusipirkt ir panasiai... Apie save galvojau: stai as - laisva europiete - feministe (tikrai tokia buvau), turiu puiku darba, esu laisva, nepriklausoma, kai turesiu vaika, leisiu i darza nuo metu, ar panasiai ir toliau varysiu, lipdysiu karjera... Bet gime mano piplius ir as istirpau... Nenoriu jo palikt kazkokiam darze, kazkokiai tetai, juk net savo mamai jo nepatikeciau... Kaip as galiu praleisti nors viena jo sypsena, neisgirsti pirmoji jo tariamus zodzius, kaip kazkas kitas gali mokint ji valgyt, piest, autis batukus. Niekas netures tiek kantrybes ir meiles, kurios mano vaikas yra vertas...
As noriu but su mano vaiku, tai yra mano darbas, as esu mama pagal profesija. Sutikau nesenai drauge, ji numete man replika, tipo as netobuleju... Man net juokas paime. As zinau dabar tiek daug apie zmogaus fiziologija, psichologija, mityba, sveikata, ismokau begales dainu ir eilerasciu, suradau tiek daug graziu vietu aplink, bevaiksciodama su vaiku, pagaliau issiugdziau valia, kantrybe, ismokau siut ir megzt ir dar daug ivairiu dalyku ka moka ir zino mamos ir apie ka zalio supratimo neturejau budama pana... But mama - tai reiskia tobulet kasdien. Man atrodo tai vienintelis darbas, kuris atsiperka su kaupu, kuris gali teikt tiek malonumo. Tiesa, viskas priklauso nuo moters poziurio, nuo jos vertybiu skales ir, kaip bebutu gaila, nuo seimos finansines padeties.
As patapau moterim - arabe. As esu su vaiku, o mano vyras rupinasi musu finansine gerove. Ir vistik, bebudama namie as laikau tuos tris namo kampus. O jaigu atsitiks kas mano vyruj, as galesiu perimt ir ta ketvirta, nepatruksiu...
Atsakyti
kaip ten bebutu,as pvz nedirbu ir ne tik pati jauciu del to nepasitenkinima,bet ir kazkaip pries zmones nejaukiai jauciuosi,kad  nedirbu.Vienas vaikas,kitas...

Kodel tau nejauku? Esi priversta teisintis? Suprantu. O tu nesiteisink ir negalvok taip pesimistiskai, kad tu esi "tik valgio gaminimo masina" ir viskas. Jei pati verziesi darban, tuomet cia nieko nebepridursi. Taciau jei reikia teisintis kazkokiam ilganosiui smalsuoliui, atsakyk labai paprastai: "as taip noriu ;D" arba "man taip gera gyventi, as esu laiminga" ir apskritai, koks kieno reikalas?? tongue.gif
Atsakyti
JAu šitoj temoj rašiau, kad kai vaikui sukaks metukai, planuoju grįžti į "aktyvią visuomeninę veiklą". Taigi, metukai jam jau beveik po  savaitėlės...Maniau,  susirasiu gerą auklę, ir viskas bus gerai. Bet nemaniau, kad bus taip sunku, tiesiog neįmanomai sunku apsisukti ir nueiti, kai sūnus  klykia ir prašosi paimamas ant rankų... :'(Jaučiuosi tokia žiauri, palikusi savo mažą žvirblelį, nes man reikia groti...Kartais man atrodo, kad net su pačia geriausia aukle vaikas traumuojamas - net ir paliekamas ne visai darbo dienai...Maniškis naktimis nebemiega, vis tikrina, ar dar esu šalia...
Bet... dar yra ir mano gyvenimas, karjera, mano visas iki šiol įdėtas juodas darbas, laikas...Nesinorėtų taip imti ir viską užbraukti  kad ir dėl tokio kilnaus tiklso kaip pasišventimas vaikui...
Beje, vieni mano pažįstami savo metukų vaiką aštuntą ryte "priduoda" auklei - nuveža į JOS NAMUS, ir aštuntą vakare pasiima - o per visą tą laiką auklė nė karto jo neišveda  į lauką.. :smile.gif  :o Mama  tai toleruoja, nes...šiuo metu ji "daro karjerą", ir tai - svarbiausia...Va taip...
Atsakyti
Aš pažįstu vieną šeimą, kuri jau 2 savaičių kūdikį palikdavo auklei, bet ne tai kad keletui valandų, o visai dienai. Mama "plėšosi" per du darbus(vienas dirbamas namie) ir dar mokosi 2 mokymosi įstaigose. Tėtis taip pat dirbantis. Tiesa pasakius niekaip nesuprantu ir nepateisinu tokių poelgių.
Atsakyti
Dani,tu gerai pasakei,koks kieno reikalas dirbu as ar ne ir kodel.bet dalykas tas,kad as ir pati jauciuosi kad per ilgai uzsisedejau namie.Labai ilgai.Ir bijau neigiamo kitu poziurio i nedirbanciaja tada,kai pradesiu ieskoti darbo - bijau,kad i mane ziures kaip i atsilikusia nuo visko,ju terminu tariant - BE PATIRTIES.Nes darbdaviui nusispjaut i mano kad ir tobula mamos patirti sedint namie su vaikuciais.Cia ir iskyla visa neigiamo poziurio i nedirbancia moteri bjaurioji puse.
Atsakyti
As noreciau sedeti namie, bet mano panos jau paaugusios, viena i darzeli, kita i mokykla, tad jau butu siek tiek laiko ir man. Bet nemanau, kad perdaug,abiem uzsiemimai, abi nuvezti pasiimti, bet kai vyras jau zyzia kad atsibodo visada derintis, kad ko cia plesaisi, kiek cia daugiau uzdirbi atsirado minciu, kad namie butu visai fainai. Nors tai nebutu tik namai, as tureciau dali darbo namie, tai nemanau, kad butu lengviau, tik nebutu nustatytu valandu. O pinigu reikia, nenoreciau eiti i parduotuve ir galvoti ar galiu sau tai leisti, aisku dabar irgi paskaiciuoji, bet dazniausiai galiu sau leisti tai ko manau reikia.
Va kiek prirasiau, bet galvoju jei moteris gali sau tai leisti ir sugeba buti ne tik namu seimininke ( tik puodai ir namu tvaka) tai yra labai fainai, patogu ir gerai seimai.
Atsakyti
Vis galvojau , kad labai greitai sugrįšiu į darbą  bet.... :-/
Na ir man kaip Zvirbliukei- vis gaila palikti sad.gif Mums jau 1m su keliom savaitėm- o pana dar nevaikšto- liudna kai paskaitau kad visu cia jau laksto sad.gif sad.gif tai noriu nors pirmus savo leles žingsnius pamatyti- va dar ir tupiu namuose. Manau pavasarį tai jau tikrai gryšiu i darba- neesu as namiseda ir šiap trūksta man veilkos, bet ... na dar truputėlį  ;)  
Atsakyti
Neliudek, Ramaska, maniskis irgi tik metu ir menesio vaiksciot pradejo. Kiek supratau, turi darba, i kuri galesi grizt, tad linkiu dziauktis, kad pati gali rupintis mazule, juk tokio amziaus dar labai nesavarankiska.
Saunuole, Dani, zaviuosi tavo pasitikejimu savimi, optimizmu.
As irgi panasiai kaip Mammy jauciuos:patirties beveik neturiu, kalbu zinios isgaravusios... Planavom antra vaikeli: abu kartu paauginsim, tada ir darbas. Deja...Po to kelis menesius galejau del nieko apsizliumbt, kokios dar darbo paieskos...Laukiau rudens, atejo ruduo, prasidejo ligos ligeles ir vel nesiryztu iseit is namu. O dienos bega...Atsilieku nuo siuolaikinio gyvenimo ritmo.
Bet ar buciau laimingesne, svetimai moteriai palikusi tam nepasirengusi vaika ??? Manau turi ateit laikas. Daznai kartoju: kiekvienam savo. Bus dar ir musu laikas. Ne is vienos moters girdejau, "kaip nutolo vaikai", tai rupinkimes jjais, kol jie to nori. Veliau patys tures skintis kelia, issikovot savo vieta. O mes - rupintis tik savimi.
Atsakyti
Vis galvojau , kad labai greitai sugrįšiu į darbą  bet.... :-/
Na ir man kaip Zvirbliukei- vis gaila palikti sad.gif Mums jau 1m su keliom savaitėm- o pana dar nevaikšto- liudna kai paskaitau kad visu cia jau laksto sad.gif sad.gif tai noriu nors pirmus savo leles žingsnius pamatyti- va dar ir tupiu namuose. Manau pavasarį tai jau tikrai gryšiu i darba- neesu as namiseda ir šiap trūksta man veilkos, bet ... na dar truputėlį  wink.gif  

suprantu, tave del pirmuju zingsneliu. Mano dukryte pirma karta nuejo pora zingsniuku kai jai buvo lygiai 1 m. Tada labai apsidziaugiau ir isejau i darba. Taciau antra karta tuos zingsnelius pakartojo tik si savaitgali, t.y. budama1 metu ir 2 menesiu. Gydytoja sake, kad ji yra tiesiog labai atsargi ir verciau savo tiksla pasiekia keturiomis, nei gauna guza.
Nuklydau nuo temos siek tiek, bet norejau pasakyti, kad laaabai man pazistamas noras pamatyti paciai pirmus vaiko zingsnelius, sgirsti pirmus zodzius. Dabar jau dirbu, bet pries darba ir grizos is darbo pakankamai pabendrauju su dukrele - diskomforto nejauciu. Tiesiog susitaikiau su tokia finansine situacija, kad turiu eit dirbti. O, patikekit, laaabai to nenorejau...
Atsakyti