As pateisinu nedirbančią moterį tokiu atveju, kada vyras uždirba tiek, kad galima gyventi nebeskaičiuojant. Ir tada vyras simboliškai "moka" algą žmonai tokią, kaip aukšto lygio vadovui
Bet - moteris plius minus turi būti ne piemenka ir su darbine,gyvenimiška patirtimi. Tokiu atveju matau tik pliusus: kūrenamas namų židinys ( ne grindys plaunamos, skalbamia ir pan.), rūpinamasi vaikais, atostogomis, puoselėjami namai, o ir prieš tai sukapta patirtis dirbant neleidžia nuprotėti ar nesuregzti protingo sakinio.
Esu prieš, kada turtingas vyras uždaro namie 20metę, be pasaulio pažinimo, kritinio mąstymo . Tik sėdėk, vaikus augink, nes MAN VYRUI patogu rasti tave namie man grįžus po trijų dienų gastrolių.
Tad stenkimės nemaišyti šių dviejų skirtingų situacijų.
Esu kategoriškai nusistačiusi prieš nedirbančias damas šiuo atveju: kada šeimai trūksta finansų, vyras tempia mamutą namo vos gyvas po trijų darbų, o dar ir damos neapsiriboja savo poreikių. Arba vyrauja požiūris - aij, nėra ir nereikia, užteks pusė etato padirbi pardavėja parduotuvėje.
Dar priskirčiau vieną dirbančių kategoriją šiai temai: dirbu, gaunu minimumą, nepakeliu šiknos susirasti geriau apmokamą darbo vietą, nes aš taip pripratus ir man PATOGU (kada galimybės ir sugebėjimai leidžia).
P.s. esu pati dirbanti ir pati nemaža mamutą tempianti namo, nes vyras, kol kas negali man mokėti "padorios algos", ir negali maksimaliai patenkinti šeimos poreikių vienas nieko neatsisakant. Jei neteks būti namų šeimininke, nieko tokio - galiu dirbti ir uždirbti. Jei teks, būsių patenkinta ir laiminga, kad galiu kiekvieną dieną nesinervuoti darbe ir leisti laiką, kaip noriu, o ir gyvenimo kokybė nuo to netampa prastesnė.