Kalbant apie požiūrį į nedirbančias moteris, man tai nekelia neigiamų emocijų, tokių moterų niekada nenuvertinčiau. Net ir nedirbdama moteris gali turėti idomia veikla ir save realizuoti. Jeigu ji turi tokia galimybe, kodel gi ne... svarbiausia, kaip jauciasi moteris, o ne koks aplinkinių požiūris į ja.
QUOTE(abejingas @ 2013 01 04, 18:35)
Aš esu nedirbantis vyras. Na bent jau į darbą vaikšto žmona. Jai patinka, man ne. Turime vieną vaiką, nes daugiau būtų savo gyvenimo žlugdymas. Aš mėgstu skaityti, lėbauti su draugais ir blogai nesijaučiu. Svarbu neturėti nesveikų norų: brangių mašinų, skudurų, ir kitko, dėl ko reikėtų plėšytis. Knygų skaitymas tikrai pigus užsiėmimas, bibliotekos dar nemokamos, filmai iš torrent - per metus paržiūriu daugiau nei metuose dienų. Ir manau, kad teisės nedirbti neturi tik moterys ar tik vyrai. Kas nenori tas nedirba, kas nori - dirba. O diplomus turiu dviejų universitetų, bet karjera ir pinigų vaikymasis ne man. Vienas filosofas laikė laime galėjimą nedirbti protingiems žmonėms. O senovėje dirbo tik vergai...
Su tokia filosofija manau ir trecias diplomas nepakenktu, nes anie du matau nieko gero nedave
be komentaru
Mano vyras nedirba. Zinau, kad dauguma smerkia, gal tik i akis nepasako. Bet mum tai priimtina ir cia musu gyvenimas. Aisku neesu labai laiminga del finansiniu dalyku, bet as esu is tu moteru, kurios nori siekt karjeros, nemegstu seimininkaut namuose. Dazniausiai namie tvarkosi vyras, kai turesim vaiku juos augins vyras, kad galeciau gryzt i darba ir nereiktu samdyt aukliu. taip kad matau tame ir pliusu. Neaisku kaip bus ateity, gal kada ir pasikeisim rolem. Bent jau siuo metu jei as sedeciau namie, o vyras dirbtu jausciausi labai blogai, tikrai man tai butu sunkiau psichologiskai pernesti nei dabartine situacija. Cia gal is tevu santykiu man kazkoks tai kompelsas, nes mama nedirbo, kol mus su broliu i mokykla isleido, visi ja smerke, visada buvo nuo tevo finansiskai priklausoma, negalejo issiskirti, sau prisiekiau kad neikad nebusiu nuo vyro priklausoma, geriau jau priesingai.
QUOTE(Vicious_L @ 2013 05 08, 12:32)
Mano vyras nedirba. Zinau, kad dauguma smerkia, gal tik i akis nepasako. Bet mum tai priimtina ir cia musu gyvenimas. Aisku neesu labai laiminga del finansiniu dalyku, bet as esu is tu moteru, kurios nori siekt karjeros, nemegstu seimininkaut namuose. Dazniausiai namie tvarkosi vyras, kai turesim vaiku juos augins vyras, kad galeciau gryzt i darba ir nereiktu samdyt aukliu. taip kad matau tame ir pliusu. Neaisku kaip bus ateity, gal kada ir pasikeisim rolem. Bent jau siuo metu jei as sedeciau namie, o vyras dirbtu jausciausi labai blogai, tikrai man tai butu sunkiau psichologiskai pernesti nei dabartine situacija. Cia gal is tevu santykiu man kazkoks tai kompelsas, nes mama nedirbo, kol mus su broliu i mokykla isleido, visi ja smerke, visada buvo nuo tevo finansiskai priklausoma, negalejo issiskirti, sau prisiekiau kad neikad nebusiu nuo vyro priklausoma, geriau jau priesingai.
O kaip tavo vyras dėl to jaučiasi? Ar nėra spaudimo iš aplinkinių, ypač vyrų, kad moteriai po padu, kad neuždirba, neatlieka savo vyro pareigos išlaikyt šeimą? Ar ilgai jau jis nedirba? Jį tai tenkina, ar ieškosi darbo?
QUOTE(Vaka @ 2013 02 28, 02:35)
Su tokia filosofija manau ir trecias diplomas nepakenktu, nes anie du matau nieko gero nedave
be komentaru
be komentaru
QUOTE(Vaka @ 2013 02 27, 18:35)
be komentaru
be komentaru
oi, gerai cia 10 balu!
QUOTE(mylimuke @ 2013 05 11, 22:32)
O kaip tavo vyras dėl to jaučiasi? Ar nėra spaudimo iš aplinkinių, ypač vyrų, kad moteriai po padu, kad neuždirba, neatlieka savo vyro pareigos išlaikyt šeimą? Ar ilgai jau jis nedirba? Jį tai tenkina, ar ieškosi darbo?
Jisai tai nesijaucia blogai del to kad nedirba, nes jis man ir sake kad nedirbs kai mes susipazinom pries septynis metus, niekada rimtai ir nedirbo. Jisai yra toks kad is jo nelabai kas pasisaipytu, tai i akis niekas nieko ir nesako, nera jis ir po padu. Nera taip kad jis ruosiasi but visa gyvenima islaikytiniu ir kad per 7 metus nebutu parneses ne lito i namus. Jis nori koki versla sukurti, dirbt ant saves , tik kad nelabai sekasi jam igyvendint savo idejas. Siuo metu, kai jau rimtai galvojam apie seima, vaikus, jis tapo sukalbamesnis, svarstom galimybe isvykt i uzsieni, jei pasitaikytu galimybe gaut koki darba, tai priejom kompomiso, kad uzsieni dirbtu, bet ir tai, as visai nenoriu i uzsieni, man gal net priimtiniau butu cia ir toliau dirbti, o kad jis geriau namie butu ir man padetu vaikus auginti. Paskaiciau temele cia esancia apie moteris karjeristes, tai ten prieita isvados, kad moteris turinti vaiku, neturi galimybes kazko daugiau pasiekti, o tarkim as noriu siekt karjeros, mano vyrui labiau patinka namie but, tai kodel turime taikytis prie sablonu ir as turiu vaikus augint, namus priziuret, o ne atvirksciai.
QUOTE(Vicious_L @ 2013 05 12, 23:07)
Paskaiciau temele cia esancia apie moteris karjeristes, tai ten prieita isvados, kad moteris turinti vaiku, neturi galimybes kazko daugiau pasiekti, o tarkim as noriu siekt karjeros, mano vyrui labiau patinka namie but, tai kodel turime taikytis prie sablonu ir as turiu vaikus augint, namus priziuret, o ne atvirksciai.
Žinoma, juk čia jūsų šeima, svarbu, kad jums gerai būtų. Jei vyras sutinka ir vaikus auginti, viskuo namie rūpintis, tai išvis super.
Nedirbanti esu jau 6 metus ,vyras gerai uždirbdavo ,ir sau galėjau tai leisti ,turiu užsiemimą ,ir mylimą hobį.Bet pakeitus darbą ,alga jo sumažėjo ,bet visvien jis nenori, kad dirbčiau,savam mieste darbo nėra ,reiktų važiuot į didmiestį 20 km ,vaikas tuoj tuoj į mokyklą eis ,po mokyklinės veiklos prižiūrėt reiks ,juk nepaliksi jo vieno,namuose ,kur tėvai už 20km ,o giminių neturime ,tad teks dar metus namie pasėdėt.
QUOTE(Vicious_L @ 2013 05 08, 12:32)
Mano vyras nedirba. Zinau, kad dauguma smerkia, gal tik i akis nepasako. Bet mum tai priimtina ir cia musu gyvenimas. Aisku neesu labai laiminga del finansiniu dalyku, bet as esu is tu moteru, kurios nori siekt karjeros, nemegstu seimininkaut namuose. Dazniausiai namie tvarkosi vyras, kai turesim vaiku juos augins vyras, kad galeciau gryzt i darba ir nereiktu samdyt aukliu. taip kad matau tame ir pliusu. Neaisku kaip bus ateity, gal kada ir pasikeisim rolem. Bent jau siuo metu jei as sedeciau namie, o vyras dirbtu jausciausi labai blogai, tikrai man tai butu sunkiau psichologiskai pernesti nei dabartine situacija.
Jaunas vyras, vaikų nėra, sėdi namuose ir jaučiasi gerai išlaikomas žmonos? Tokie vyrai atitinkamą pavadinimą turi. Iš kur tu žinai kas tuos vaikus augins, gal tau teks ir dirbti ir vaikus auginti, nes jis gi pripratęs bus būti laisvo oro direktorium. Kitas dalykas, vaikai tai ne tik džiaugsmas, bet dar ir papildomos burnos, išlaidos, sugebėsi viena tiek uždirbti.
O kas trukdo abiems dirbti, kodėl tik toks pasirinkimas -arba vyras sėdi namuose, arba tu.
QUOTE(Vicious_L @ 2013 05 12, 23:07)
Jisai tai nesijaucia blogai del to kad nedirba, nes jis man ir sake kad nedirbs kai mes susipazinom pries septynis metus, niekada rimtai ir nedirbo. Jisai yra toks kad is jo nelabai kas pasisaipytu, tai i akis niekas nieko ir nesako, nera jis ir po padu. Nera taip kad jis ruosiasi but visa gyvenima islaikytiniu ir kad per 7 metus nebutu parneses ne lito i namus. Jis nori koki versla sukurti, dirbt ant saves , tik kad nelabai sekasi jam igyvendint savo idejas. Siuo metu, kai jau rimtai galvojam apie seima, vaikus, jis tapo sukalbamesnis, svarstom galimybe isvykt i uzsieni, jei pasitaikytu galimybe gaut koki darba, tai priejom kompomiso, kad uzsieni dirbtu, bet ir tai, as visai nenoriu i uzsieni, man gal net priimtiniau butu cia ir toliau dirbti, o kad jis geriau namie butu ir man padetu vaikus auginti. Paskaiciau temele cia esancia apie moteris karjeristes, tai ten prieita isvados, kad moteris turinti vaiku, neturi galimybes kazko daugiau pasiekti, o tarkim as noriu siekt karjeros, mano vyrui labiau patinka namie but, tai kodel turime taikytis prie sablonu ir as turiu vaikus augint, namus priziuret, o ne atvirksciai.
O kodėl jis turi jaustis blogai, kai jam nieko daryti nereikia -šerk, mylėk, niekada nepalik-pasakiškas gyvenimas.
O apie savo verslą, tai bla bla bla, pasakėlių sekėjas. O klausimas nekilo, kodėl jis iki šiol to verslo neįkūrė. Verslui įkurti neužtenka tik sėdėti nieko nedarant namuose ant žmonos sprando, o reikia pačiam kažką daryti.
Ajajai sukalbamesnis tapo, gal dirbtų, gal užsienyje, nu jo, su tokiu tik ir planuoti vaikus ir šeimą, po kokių kelių metų, tema SM, ką daryti vyras neišlaiko šeimos, neturim pajamų, pavargau, nežinau kaip gyventi.
Nemokamas patarimas tu ne apie šeimą ir vaikus galvok su juo, o pasieškok kito, vyro, kuris būtų ramstis, o ne alfonsas.
man tai smalsu del to nedirbancio vyro...
KODEL jis nenori dirbti? Tipo, rasytojas (neivertintas, nieko neisleides), menininkas (nieko neveikiantis) ar kuo jis uzsiima? Namai isvalyti, sutvarkyti, zmonos su garuojancia vakariene laukia? Jei taip, tai jau neblogai.
Bet is kitos puses, tai vaiku gaila. Kad ir nera dar ju. Gi tas tetusis jokio stazo netures, jokios pensijos negaus, tai is ko gyvens? Vien moteris is savo pensijos tikrai jo neislaikys, tai tures vaikai duot tetusiui pinigus, kad valgyt turetu ka. O kaip paciu vaiku gyvenimas? Gal jiems patiems pinigu truks, o cia dar tevas ant sprando...
KODEL jis nenori dirbti? Tipo, rasytojas (neivertintas, nieko neisleides), menininkas (nieko neveikiantis) ar kuo jis uzsiima? Namai isvalyti, sutvarkyti, zmonos su garuojancia vakariene laukia? Jei taip, tai jau neblogai.
Bet is kitos puses, tai vaiku gaila. Kad ir nera dar ju. Gi tas tetusis jokio stazo netures, jokios pensijos negaus, tai is ko gyvens? Vien moteris is savo pensijos tikrai jo neislaikys, tai tures vaikai duot tetusiui pinigus, kad valgyt turetu ka. O kaip paciu vaiku gyvenimas? Gal jiems patiems pinigu truks, o cia dar tevas ant sprando...
QUOTE(Leksa @ 2013 06 01, 08:00)
man tai smalsu del to nedirbancio vyro...
Nesulauks pensijos.
Bet šiaip tikrai įdomi situacija, nesu tokio bairio girdėjas