Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

QUOTE(Atlantida @ 2012 01 30, 17:32)
O kai turesit vaiku, ziuresim kaip kalbesit.  smile.gif

Taituresim greit, esme kad USA ner amotinystes tokiu atostogu, gauni 12 savaiciu, dribi kol pagimdai, o jei svajoniu darba dirbi tai neimsi ir nemesi, taip kad va tongue.gif dirbsi, sportuosim ir vaikus auginsim, viska simanoma, tik noreti reikia! thumbup.gif
Atsakyti
Tai va,kad ne visada taip iseina... as trecio laukiu ir i darba taip ir nespejau grizti... tikrai ne del to,kad nenorejau. Mano imone likvidavo,kai buvau nescia su antru... aisku,nescia jau darbo negausi,tai ir neieskojau jau,o kai antram ejo i pabaiga pirmieji metukai bandziau ieskotis... mazdaug pusmeti... deja,neradau... Labai norejau pabegti jau is namu,jau jauciausi nepilnaverte,kai pasijutau nescia su treciu,vel nebebuvo kitos iseities kai dar atideti darbus... tai va taip ir tempiuosi... tuoj bus trecias,laikas nuo laiko save susistyguoju,pakaitom su ciuozianciu stogu ir noru vilku kaukt... O dar Sodra pradejo kalbeti,kad man db greiciausiai niekas nepriklausys... tai ka daryt man? bandysiu tik gimus vaikui ieskotis darbo ir labai labai noreciau dirbti,bet juk jau bandziau visa pusmeti-darbo neradau,o dabar turesiu vos pora menesiuku,kad neliktume be pajamu

QUOTE(Sofija83 @ 2012 02 02, 05:16)
Taituresim greit, esme kad USA ner amotinystes tokiu atostogu, gauni 12 savaiciu, dribi kol pagimdai, o jei svajoniu darba dirbi tai neimsi ir nemesi, taip kad va  tongue.gif  dirbsi, sportuosim ir vaikus auginsim, viska simanoma, tik noreti reikia! thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Aura88 @ 2011 07 13, 16:28)
Nepykit, neskaiciau ka diskutavot, bet pasisakysiu.

Mano nuomone, nors ir sunku derinti darba ir seima, bet moteris turi dirbti, tobuleti, buti lygiaverte partnere dirbanciam vyrui. Dirbanti moteris nera tokia priklausoma nuo vyro kaip nedirbanti. Zinot gyvenime gali nutikti visko, netekti antros puses (issiskirti), o jei tu nedirbai pries tai, neturi igudziu, patirties, tai issilaikyti sau ir seimai bus labai sunku.

P.S.  statistika rodo, jog nedirbancios moterys patiria daugiau smurto seimoje nei dirbancios. Neturedamos specialybes, darbo joms su vaikais kur kas sunkiau palikti vyra, nei dirbancioms.

sveikos . labai pritariu siai nuomonei.as esu namu seimininke jau daug metu. durai 11 sunui 4 metai. per ta laika dirbau gal 2 metus.. po sunaus kazkaip sunkiai sekesi rasti darba, o paskui laikui begant tai ieskojau tai neieskojau.veliau gavosi toks " uzsisedejimas namuose" ir dabar jau lyg ir bijau eit i darba... pasitikejimo nera savim, atrodo tokia nevykusi esu. bet dirbt labai noriu, nes nenoriu visa laika prasyt pinigu...
Atsakyti
Na ka, nedirbu ir as. Bet nezadu cia teisintis, kodel nedirbu, ir tikrai nesijauciu, jog buciau kazkam neidomi, kad stoveciau vienoje vietoje. Atsiranda tos veikslos ir dienos tirpsta akyse. Darbas-nedarbas turi savo pliusu ir minusu. Tos moterys, saunuoles, tikrai gerbiu, bites darbininkes jau ir neisivaizduoja savo gyvenimo kitaip, lekia skuba, bet jos taip ipratusios, ir ta kuri nedirba, joms atrodo degraduohanti asmenybe. Nekalbu apie visas smile.gif Tos kur nedirba, domisi kitais dalykais, kazkur kitur save realizuoja. Nu tikrai nemanau, kad jos ryte isleidzia vyra i darba ir guli lovoj iki sesiu, kol jis grizta biggrin.gif cia tai jau aisku butu virs visko smile.gif
Atsakyti
Na man moters idealas tikrai ne ta,kuri 5 metus viena vaika augina tongue.gif
Ji turi buti protinga, zavinga, tobulejanti ir tobulejimo prasme neturiu omeny,kad kaip ji ismoksta daug lopsiniu ar ivairiu misinuku receptu. Gal tarp mamu tokia moteris ir jauciasi gerai, bet puikiai suprantu ir kita visuomenes puse,kuri lyg ir primena: ei,tu netobuleji. As nekalbu apie 2 ar 3 metu dekretines, o apie tikrai daugiau laiko namuose.

As niekad negaleciau butu tik namu seimininke pilnu etatu, isskyrus tuos keleta metu kol vaikui reikia tavo 100% globos nuolat, nors ir tureciau tukstanciu tukstancius saskaitoje, tada galima dirbti ka tik nori,kas tau patinka,kad ir puse etato, keliauti, skaityti, dalyvauti visokiuose kursuose, seminaruose, cia gal jau idomesnis gyvenimas.

Puiku,kad kitos budamos namuose puikiai jauciasi,gal tai ir yra svarbiausia-jausti pilnatve, tik viena moteris ja suranda vienur,kita kitur, bet as asmeniskai negaliu suprasti kaip gali buti gerai nuolat namuose ir jaustis puikiai.
Atsakyti
paskutiniam pasisakymui-pritariu 100 proc.
Atsakyti
nematau jokio tobulumo, jei dirbi daug metu ta pati darba kaip koks robotas, reik buti karjeriste norint veiksmo gyvenime smile.gif, o tai ne kiekvienai.
Atsakyti
sutinku su dipsiu.. savo aplinkoje ne kažkiek tų karjerisčių matau -dauguma tiesiog dirbančios darbus be ypatingų perspektyvų, kad padėtų išlaikyti šeimas.. šiaip manau idealiausia, kai moteris dirba nepilnu etatu, tada ir šeima laiminga, ir pati nepersidirbusi, bet mažai kas tokią prabangą LT gali leisti, nors užsienyje tokia situacija dažna - ten moterys taip nesiplėšo..
Atsakyti
Pries gimdyma dirbau. Pasigimdziau, uzsibaigiau mokslus. Pirmagimiui 1.1 m, laukiuosi antro, gaunu dekreta ir... dar papildomai uzsidirbu, nes lieka laiko. Domiuosi marketingu, investicijomis-man tai patinka. Tikslas-sukurti savo versla, nes zinau, kad dar turiu 2-3 metus tai padaryti. Bet.. na nesu sena, bet kai eini i darba, tai ta pati rutina, atsikeli ryte, pavalgai, pamatini vaikus, iseini i darba, gryzti is darbo, labai smagu jei liekant laiko nueini i sporto, kluba, pasitvarkai namus, ir vakaras... dirbau nuo 18. nesupratau kur dingo mano 7 metai. Nes visada buvo tas pats. todel mano tikslas kazka sukurti, kazka patirti, kad budama 40ies nesakyciau-o dieve, dirbau, auginau vaikus, taupiau pinigus, nieko nepatyriau, kur praleke mano jaunyste? jei sugebi auginant vaikeli susirasti dar NAUDINGOS veiklos, tai as uz. bet jei nedirbi ir sedi namie isikandu virbalus, tai tikrai tokia motris greit "nupus". nesijauciu nedirbanti, veiklos pilna. O beto gaunu pajamas, tad nesedziu ir vyrui ant sprando.
Atsakyti
vistik yra darbu, kur rutinos nera, ir darbas kaip malonumas, patyriau savo kailiu pagaliau smile.gif, dabar laiminga smile.gif, darbe vos ne geriau nei namie...verta to paieskoti, kad pajusti ta jausma.
Atsakyti
lengvute, kokioje srityje dirbate, jei ne paslaptis? rolleyes.gif atsiprašau už klausimą ne į temą
Atsakyti
Na... Nedirbanti moteris visuomenes poziuriu yra geriau nei nedirbantis vyras...
Atsakyti