Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

Na, negaleciau nedirbti.sedejimas namie turbut uzknistu wink.gif Gal del to ir nenoriu pastot antrakart...
Atsakyti
O as pabusiu kitoj barikadu pusej sy karta.
Esu seimos zmogus, apie gryzima i darba net nera noro pagalvoti. Man patinka namie. As nepatiriu streso. As jauciuos atsipalaidavus. Niekas nelipa ant galvos su jokiom uzduotim, nieks niekur nevarineja. Pasidarau darbus kada noriu , kokius noriu. Ir prie interneto laiko praleidziu kiek man patinka. Maziuka priziuret - malonumas vienas (aisku buna visko, kai neuzmiega , zirzia ar pan.,) bet visa tai praeina.
Nesu karjeros moteris. Ir nesuprantu tu mamu, kurios palieka vaikus nuo keliu menesiu ir lekia, tarsi be ju ten viskas griuna. Man ju gaila.
Atsakyti
As irgi nenoreciau nedirbti. Man labai patiko NOA mintys. Nors prie seimos biudzeto savo darbu galima sakyti neprisidedu, bet dirbu sau. Negaliu sedeti namie nei dienos. O toms, kurios sako, kad va, yra visokiausios veiklos, gali visur eiti, lavintis ir .t.t tai ka, viskas uz dyka?? Aisku, gali nedirbti, rupintis namais, savimi, sportuoti, eiti ir t.t. BET KIEKVIENAME ZINGZNYJE REIKIA PINIGU. Va, kodel nenoriu nedirbti. Nes is vyro prasyti pinigu savoms islaidoms - man liezuvis neapsivercia.
Atsakyti
O as kaip tik isejau is darbo labai ankstyvu dekretiniu atostogu (25ta savaite). Pati nusprendziau kad gana dirbt, ir paskutini menesi jau laukiau, kada galesiu sau visa laika skirt. Darbas mano stovimas buvo, tai labai kojytes pavargdavo, o ir siaip beveik nebudavo ka veikt, tik dienas prastuminet. Ir ka gi – pirma atostogu savaite issiruosdavau I miesta kiekviena diena (visgi Londonas). Dabar eina antra, tai as vakar siaip ne taip isspyriau save is namu, ir nepasakyciau kad vertejo, tik pusles prisitryniau… Kita savaite jau teks prisiverst pasivaiksciot, nes tai bus mano paskutines gastroles pries gryztant I Lietuva, taigi reik dar si bei ta nusipirkt… ale jau taip tyngiu…
Bet kai pagimdysiu, nors ir neisiu dar darbo ieskot, bet uztat mokytis – tikiuosi suspet. Ir manau kad tai ne mazesnis darbas – spet eiti I paskaitas ir darbus rasyt;  diplomo gavimas – tai juk viskas del to paties busimo darbo, kad geriau tave vertintu, kad nesijaustum tik mama su vaiku, reikia tobulejimo, kad bent jau pati save geriau vertintum…
tongue.gif
Atsakyti
Del vyru poziurio i nedirbancias-dirbancias moteris. Ar ne per daug viska suprimityvinam? Ar dabas tikrai pagarbos moteriai garantas?

Labai dziaugiuosi, kad vyras mane vertina, klausia mano nuomones ivairiais savo darbo klausimais, giria savo draugams. Taip buvo ir kai dirbau, ir kai vaikus auginau.

O vat su dauguma mano draugiu jis pabendrauja pusvalandi-valanda ir iskart nuraso - "boba". Visos tos drauges karjeras padariusios, bet tai jam ispudzio nesukelia. Juk bendraujant reikia daugiau, nei ismanyti savo darba. Idomi moteris turi tureti daug interesu, placia pasauleziura. Pletkai, deja, i tu interesu rata nepapuola.

Atsakyti
Pritariu Jamaikai. NOA pasake nuostabiai, taciau netgi ivertinta namu seimininke gali pasijusti nejaukiai su dirbancia moterimi, kuri drasiai uzsisakines Martini. O nedirbanti? Gyvendama is Sodros as turiu daug ko atsisakyti: graziu paskutines kolekcijos rubu, kirpyklu, brangiu sporto saliu, kosmetikos reikmenu. Aisku nesijauciu del to baisiai nuskriausta. Tiesiog visalaik taip gyventi nesinori. Juk darausi nebeidomi net ir savo vyrui...
Atsakyti
Norges, labai teisingai pasakei user posted image ir nera ta "namu myletoja" neidomi sukiuzusi boba savo vyrui user posted image Cia gal vyro keistokas poziuris ir zmoniu skirstymas. Kuo geresne ar blogesne namu seimininke ir valdove ar karjeros moteris (nors ne visas gali pavadinti karjeros, greiciau darbiniais arkliais), kuri taip pat negali namu apleisti ir speti visur kaip supermoteris. Tai irgi prie gero nepriveda, nes kazkas nukencia - deja dazniausiai seima ir vaikai.
Jei mane skriaustu ir paliktu gyventi tik su soc. pasalpa, del to, kad as nesedziu kabinete nuo 8 iki 17 ir "nieko neveikiu", tai butu labai rimtas pokalbis su tokiu "protinguoliu" >:( Nors tokio tipo vyru kazkaip neteko sutikti. Kazkoks pazeminimas ir totali nepagarba zmonai [img]http://www.mainzelahr.de/smile/genervt/09.gif[/img], kazkokia siuksle laiko, nieko neverta "islaikytine". Siaubas. Su tokiu vyro poziuriu sudetinga butu gyventi. Nemegstu skrudzu makdaku, fui. lyg ne kartu gyventu. [img]http://www.mainzelahr.de/smile/genervt/menno.gif[/img]  
Atsakyti
Siaip mes cia ziurim truputi is skirtingu pusiu atrodo. KAdangi si diskusija prasidejo kitoj temoj (apie staiga ant galvos nukritusi milijona ir daugiau  ;D) tai todel as ir sakau kad darbas nera vienintelis israiskos ir savirealizacijos budas. TAi kad ir sios temos klausimas : "...Jei galėtumėt sau leisti, vyras pakankamai uždirbtų ir skatintų jus nedirbti, ar jūs to pati norėtumėt?Ar atrastumėte nuolat sau įdomios veiklos, ar nedarbas jūsų neslėgtų? ...". Siaip tai as suprantu kad moteriai pasijust visiskai laisvai reik i rpaciai uzdirbt, taciau kartais as sutikciau but islaikoma vyro (nedirbt paciai), sakysit jokios savigarbos? Ne, as tiesiog nesu viena is tu feminisciu atmetanciu bet ka kas siejama su vyrais ir pagalbos bei viso kito priemimo is ju. As nesu pries kad vyras galetu mane islaikyt, o as jau susirasciau ka veikt ir be nuolatinio sedejimo valdiskam darbe biggrin.gif
Atsakyti
Nors as nedirbu, bet jauciuosi pakankamai laisvai ir niekas man galvos nekvarsina klausimais: "na kada tu pradesi dirbti???", nes tai mano pasirinkimas. Zinoma, kaip sakoma "nespjauk i sulini.." Moteriai reikia apsidrausti nuo netiketumu, tam ir yra "draudimas" [img]http://www.mainzelahr.de/smile/genervt/tocktock.gif[/img] O kam duota zmogui smegenys, tam kad mastytum [img]http://www.mainzelahr.de/smile/schuechtern/angel-devil.gif[/img]
Atsakyti
Dar karteli savo trigrasi ikisiu biggrin.gif. apie jausma buti vyro islaikomai.

Kazkas raso - prasyti vyro pinigu savo reikalams. Keistai skamba. O kai jus einat i restorana, tai ar uzsisakinejat patiekalus, kad ju kainos proporcingai atitiktu jusu atlyginimus? O kai atostogaujat, ar daugiau uzdirbantis sutuoktinis gyvena geresniame viesbutyje? O lektuvu skrendat vienas ekonomine klase, o kitas biznio?

Nesuprantu. Kokios dar dalybos seimoje. Yra du mylintys, kartu vaikus auginantys, bendra ateiti kuriantys zmones. Jei jau taip sekmingai susikloste gyvenimas, kad vyras padare karjera ( ne be zmonos paramos), tai normalus vyras tik dziaugsis, galedamas leisti savo moteriai uzsiimti tuo, kas jos sirdziai mieliausia. Aisku, jei seimoje su pinigais striuka, tai kita kalba. Bet dirbti kad turetum pinigeliu savo islaidoms, o neimti ju is daug uzdirbancio vyro? Nesuprantu. Gal esme ne savigarboje, o ...kompleksuose. O gal vyras "ne tas"?

Dabar gaunu Sodros kompensuojamus 60 proc. darbo uzmokescio. Dar keletas menesiu, ir tu grasiu nebus. Bet esu 100 proc. isitikinus, kad nesulauksiu jokiu uzuominu apie pinigus. O pati jauciuosi ir jausiuos puikiai. seimoje darau tai, ko jokiais pinigais neivertinsi. Tikriausiai tai vadinasi seimos zidinio kurstymu wink.gif.

Atsakyti
Auges teisingai pastebejo del temos;)
... oi kaip noreciau pasedeti nors kiek namuose!!! Oi kaip rasciau ka veikti.  :P Man tai butu didziule prabanga! ;D ;D ;D
As daugiau uz nedirbancia issilavinusia moteri, kuri zino ir jaucia, kad galima save realizuoti taip, kad paciai sau ir aplinkiniams butum idomi. wink.gif ir kad seima nenuskriausta butu. wink.gif Aplamai, gyventi reikia taip, kad butum laiminga, ir, jeigu tavosios laimes dalis yra saves realizacija ne darbineje aplinkoje, tai pirmyn ten, kur norisi...
Atsakyti
Negaleciau nedirbt.  Dirbau siek tiek net kai buvau dekretinese.  Dabar maziukui jau tuoj 6 men, o as jau grizau i darba.  Ir speju visur, ir pervargusi nesijauciu.  Aukle namie daug padeda, as grizusi visa vakara su vaik ir vyru praleisti galiu.  Ir tas bendravimas kokybiskesnis, kai nuo visu pailsi.  Darbe visgi issikraunu ir griztu namo 'pagerejusi'.  
Atsakyti