Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

QUOTE(new_idea @ 2010 03 31, 15:48)
Dabar ieškau darbo apie metus, t.y. 9 mėn.,  po magistro baigimo.  Tikiuosi, jog pavyks, nes dedu tam visas pastangas, bet vadinti savęs degrade dėl susiklosčiusių aplinkybių neleidau ir niekam neleisiu - ligos aš nepasirinkau - kiekvienas gali susirgti - man tai nutiko sulaukus 24 m.

Nereikia smerkti, kai nieko nežinai  schmoll.gif

Manau, kad tokių atvejų čia niekas ir neaptarinėja. Jūs dedate pastangas rasti darbą ir nedirbote dėl ligos, tai kaip tik labai svarbios ir suprantamos priežastys. Šios temos centre yra tos, kurios pačios PASIRINKO nedirbti, be jokių išorinių aplinkybių įtakos.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 06 02, 15:31)
Manau, kad tokių atvejų čia niekas ir neaptarinėja. Jūs dedate pastangas rasti darbą ir nedirbote dėl ligos, tai kaip tik labai svarbios ir suprantamos priežastys. Šios temos centre yra tos, kurios pačios PASIRINKO nedirbti, be jokių išorinių aplinkybių įtakos.

Matote, gali būti kita medalio pusė, t.y. - kad tie, kurie atseit visuomenės duomenimis PASIRINKO nedirbti, išties turi svarių priežasčių, bet tiesiog nenori jų skelbti net ir patiems artimiausiems draugams, giminėms... Aš galbūt anksčiau ir pati į nedirbančias keistai žiūrėjau, bet dabar visąlaik pagalvoju, kad aš galbūt KAŽKO nežinau ir neturiu teisės daryti kažkokių išvadų, nes išties kiekvienas savo gyvenimo kalvis. mirksiukas.gif Ir, manau, kievienai moteriai maloniau eiti į darbą, užsidirbti, būti įvertintai, realizuoti save nei tarkim knistis per dienų dienas buityje ir savyje tuo pačiu schmoll.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
tikrai puiki tėmelė thumbup.gif , šią situaciją išgyvenam dabar, auginam du vaikus berniuką šešių metų ir mergytę trejų. Tad namuose sėdžiu šeši metai doh.gif , aišku dveji metai pragyventi UK rolleyes.gif , dabar jau treji metai studijuoju, bet susirast darbą šiais laikais verysad.gif yra išties sunku, tad dabar jau visom keturiom už darbą, noriu išeiti iš namų bendrauti su žmonėmis, savo turimas žinias paversti praktika, bet nesigailim mes abu su vyru, kad pirma pas mus buvo sukurta šeima, o paskui pradėta rūpintis karjera rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JDA: 21 birželio 2010 - 21:38
Oi, kaip as svajoju nedirbti bent keleta metu .. Pavargau ziauriai tongue.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(new_idea @ 2010 06 09, 09:27)
Matote, gali būti kita medalio pusė, t.y. - kad tie, kurie atseit visuomenės duomenimis PASIRINKO nedirbti, išties turi svarių priežasčių, bet tiesiog nenori jų skelbti net ir patiems artimiausiems draugams, giminėms... Aš galbūt anksčiau ir pati į nedirbančias keistai žiūrėjau, bet dabar visąlaik pagalvoju, kad aš galbūt KAŽKO nežinau ir neturiu teisės daryti kažkokių išvadų, nes išties kiekvienas savo gyvenimo kalvis.  mirksiukas.gif    Ir, manau, kievienai moteriai maloniau eiti į darbą, užsidirbti, būti įvertintai, realizuoti save nei tarkim knistis per dienų dienas buityje ir savyje tuo pačiu  schmoll.gif

Tai jei tu nežinai tų priežasčių, neturi teisės daryti išvadų, kaip tai pati deklaruoju, bet vistiek pareiški, kad "kiekvienai moteriai maloniau..." biggrin.gif O iš kur tas poreikis nuvertinti nedirbančias, kad jau jos tai tikrai savęs nei vertina, nei realizuojasi, tik knisasi buityje ir savyje?? doh.gif lotuliukas.gif Jau tokios menkos, menkystos, tos nedirbančios. Žemės kurmiai. Lūzerės lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 07 05, 14:17)
Tai jei tu nežinai tų priežasčių, neturi teisės daryti išvadų, kaip tai pati deklaruoju, bet vistiek pareiški, kad "kiekvienai moteriai maloniau..." biggrin.gif O iš kur tas poreikis nuvertinti nedirbančias, kad jau jos tai tikrai savęs nei vertina, nei realizuojasi, tik knisasi buityje ir savyje?? doh.gif  lotuliukas.gif Jau tokios menkos, menkystos, tos nedirbančios. Žemės kurmiai.  Lūzerės lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Va tas požiūris toks labiausiai ir užknisa. Aš vaikų kol kas neturiu, esu dirbusi "tikrus" ofisinius darbus, tačiau dabar bandau pradėti šį tą SAVO, susikurti mėgstamą darbą ir sukurti vieną kitą darbo vietą, o tą darau būdama namie ir "laisvu grafiku". Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad aš niekada neišeinu iš darbo, man negalioja laisvadieniai nei savaitgaliai, nes aš dirbu nuolat biggrin.gif O kadangi būnu namie, tai ir pačiai keistai atrodo, kad va, visą dieną namie, o valgyt nepadaryta biggrin.gif Rezultate pusę dienos duodiesi po namus, o vakaras praeina dirbant - sėdint prie kompo. Aplinkinių akimis - visą dieną nieko neveiki, bambą kasinėjiesi ir miegi biggrin.gif Draugė išeidinėjo atostogų (tų, kur ir atostoginius moka), pasiskundžiau, kad man tokios dar ilgai nenusimato, sako, taigi tu nuolat atostogauji doh.gif Kyla kartais minčių eit atgal "į ofisą", bet... lengvasis variantas nevisad maloniausias ax.gif
Atsakyti
nedirbanti moteris... o kaip tokiu metu darbo susirasti ? sad.gif visur tokie reikalavimai, kad oho-ho... ateini i darbo pokalbi, o ten dar 50 zmoniu stovi ir visi nori darbo... kosmaras...
Atsakyti
aš vis apie ta savirealizaciją pagalvoju.. g.gif : dažniausiai kaltinamos nedirbančios moterys, dėl to kad savęs nerealizuoja - (ir iš karto kaip taisyklė) degraduoja.. tai gal tuomet galite paaiškinti, kaip save realizuoja moterys vargstančios įv. parduotuvių skyriuose, kasose, sandėliuose ar valymo firmose ar dirbdamos kokį nors menkai apmokamą, bet didžiulių pastangų ir sveikatos reikalaujantį darbą? Man atrodo, kad jeigu YRA galimybė nedirbti bet kokio darbo, tai geriau ir nedirbti, o pasiieškoti ("palaukti") tinkančio pagal specialybę, norą ir pan. 4u.gif
Atsakyti
nesmerkiu jokiu... 4u.gif manau, kad visi turim tureti galimybe pasirinkti (aisku jei taip gali) kaip norim gyventi. Man skaudu, kad valstybe skatina moteris dirbti, o tuo tarpu vaikus augina svetimi zmones. Vieniem pilnavertis ir "krutas" gyvenimas kai dirba, prisiperka daiktu (kuriu tiek ir nereikia), kitam seima, ramybe.... Bent jau dauguma mano pazystamu zmoniu ziuri i zmogu pagal tai kur kuo dirba ir kiek turi pinigu, pamirsdami apie asmenines savybes. Gal esu senamadiska, bet nelabai suprant zodzio nedirbanti moteris. Kodel siais laikais moterys save taip nuvertina. Ne jau darbas namie (tvarkymas, maisto ruosimas ir dar daug kitokiu funkciju) yra poilsis ar malonumas? Juk tai darbas ir mano nuomone save gerbiantis vyras turetu uzdirbti pinigus, o moteris priziureti visa kita. Cia nematau jokiu lygiu teisiu uz kurias moterys kovojo, juk daro viska ta pati, bet dar turi prie to ir uzdirbti pinigus. Kolkas sedziu namuose (ir del to ne kiek ne kompleksuoju, nors dauguma gailiai stebisi), kuriuos priziuriu, vyrui jau nereikia sau sukti galvos del namu ruosos, padedu jam ir jo veikloje, be to dabar galiu tobuleti, geriau pazinti save, tiesiog kiekviena diena dziaugiuosi, kad galiu daryti tai kam anksciau neturejau laiko. Kolkas vyras bent jau labai patenkintas, kad gryzes randa ramia susitvarkiusia ir laiminga zmona. O ne kaip anksciau nusiplukiusia, skubancia, pykta, pavargusia po darbu. Nors suprantu, kad tai imanoma jei vyras uzdirba, jei taip nebebutu ir man tektu ieskoti darbo verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(amukas @ 2010 08 17, 22:47)
Gal esu senamadiska, bet nelabai suprant zodzio nedirbanti moteris. Kodel siais laikais moterys save taip nuvertina. Ne jau darbas namie (tvarkymas, maisto ruosimas ir dar daug kitokiu funkciju) yra poilsis ar malonumas?

Darbas, bet jsi netrunka 8 valandas per dieną, kaip kiekvienas normalus vertę kuriantis darbas. O jei užtrunka, kažką darote ne taip (nebent gyvenat pily... na išimčių visada yra...).
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 08 19, 21:46)
Darbas, bet jsi netrunka 8 valandas per dieną, kaip kiekvienas normalus vertę kuriantis darbas. O jei užtrunka, kažką darote  ne taip (nebent gyvenat pily... na išimčių visada yra...).

O kiek jūsų manymu tas darbas trunka?

Dirbu, bet pavargau... Man labai suprantamas amuko pasisakymas.
Jokia čia ne lyčių lygybė kai esi atsakinga ir už pinigų parnešimą ir už namų ūkio vedimą. Buities vis tiek nepavyks padalinti po lygiai su vyru, o uždirbt lygiai su vyru irgi sudėtinga.
Daugelis dejuoja kad neturi darbo, o aš virkauju dėl to, kad turiu biggrin.gif Mielai diena iš dienos užsiimčiau "degradavimu" rūpindamasi namais ir vaikais, nei "kaldama" tą varganą atlyginimą, be kurio irgi , deja, būtų nekas... Be to ne toks didingas dalykas man atrodo tas BVP kūrimas. Daugiau prasmės matau savo auginamų "produktukų" puoselėjime cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Damkė @ 2010 09 02, 23:52)
O kiek jūsų manymu tas darbas trunka?

Dirbu, bet pavargau... Man labai suprantamas amuko pasisakymas.
Jokia čia ne lyčių lygybė kai esi atsakinga ir už pinigų parnešimą ir už namų ūkio vedimą. Buities vis tiek nepavyks padalinti po lygiai su vyru, o uždirbt lygiai su vyru irgi sudėtinga.
Daugelis dejuoja kad neturi darbo, o aš virkauju dėl to, kad turiu biggrin.gif Mielai diena iš dienos užsiimčiau "degradavimu" rūpindamasi namais ir vaikais, nei "kaldama" tą varganą atlyginimą, be kurio irgi , deja, būtų nekas... Be to ne toks didingas dalykas man atrodo tas BVP kūrimas. Daugiau prasmės matau  savo auginamų "produktukų" puoselėjime cool.gif

na, manau, cia viskas daugiau maziau priklauso nuo galimybiu g.gif jeigu vyras uzdirba pakankamai, tai manau ir zmonai su seima namie jokiu problemu. juk tos veiklos nedirbant irgi galima prisigalvoti, apie koki "degradavima" mes cia kalbame... zinoma, buitis anksciau ar veliau nusibosta, bet priklausomai nuo metu laiko galima prisigalvoti ivairios veiklos. prijauciancioms sportui galima su vaikais uzsiimti aktyvia veikla: dviraciai, ant kalno su rogutemis ir panasiai. visiskai negalincioms be darbo tiktu kazkokiu tai prekiu platinimas ar kazkas panasaus. na ir aisku, niekada nera velu mokytis, tai puikus budas prablaskyti smegeneles ir uzmirsti namus thumbup.gif
man asmeniskai turbut likimas nedovanos sios dovanos (smirineti su vaikais po namus ir negalvoti apie darba) todel turbut ir turiu daug patarimu, ka veikciau, jeigu nereiketu galvoti, kaip prasimanyti $ doh.gif
Atsakyti