Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 05 05, 12:28)
As siuo metu nedirbu, "sedziu" dekretinese! Kaip man gera, kaip as nuo to kaifuoju! Jeigu butu galimybe- dar kokius 3 kartus pabuciau nescia ir pasidziaugciau kiekviena nauja maziaus diena..... Ir tikrai neiciau i darba! As namie jau 7 menesius ir visiskai nepasiilgau darbo. Planuoju visus 2 metus praleisti su vaiku! Ir man patinka buti vista sedincia namuose. Buta speju sutvarkyti max per 1 val, pietus- 30 min (virimo proceso neskaiciuoju). Mokinuosi 2 uzsienio kalbas, ziuriu filmus, skaitau. Aisku, neturiu vyro, kuris priekaistautu, kad isstorejau, nieko neveikiu ar sedziu jam ant sprando (nesakau, kad vyro neturejimas gerai, bet mano gyvenimo situacija siuo metu tokia).
Aisku, pries tai buvo "raudonas" atestatas, prestiziniai moklai, gerai apmokamas darbas...

saunuole drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal nuskambes kvailai, bet kad nera laiko eiti i darba doh.gif O dar paskaiciavau, kad grizusi i darba dirbsiu tam, kad uzdirbciau lygiai 0, o gal ir i minusa, nes mergaite del sveikatos negali visa diena lankyti darzelio, kitais metais jau i mokykla, 12.00 jau bus laisva, reikes pasiimti, paskui bureliai, mazius i darza dar neis - reiktu samdyti aukle.
Jam taip pat nuo rudens prasides dainavimo pamokos, reiks vezioti.
O "sedziu" namie tai taip - keltis kartu su vyru, kaip i darba, tada prasideda - sunys, visokios proceduros, tada siltnamis, tada pusryciai, tada geliu ir viso kito laistymas, jeigu vasara, tada darbas prie aplinkos, nes namas naujas tai tenka ir moli karuciu tampyti ir akmenis ir t.t., be to visada yra ka israveti, ka pasodinti, ka isplauti ir pdziauti, paskui nudziauti biggrin.gif ir t.t., ir t.t. ir t.t., visokie pietu miegai, dainavimai ir dailes studijos - tik spek sukti ir ziuri jau vakariene reik ruosti doh.gif
Darbe turbut pasiilseciau kaip reikiant, bet man toks "sedejimas" namie patinka, as neturiu laiko net padepresuot, kaip cia dabar as namu seimininke, sedinti namie ir neturinti veiklos biggrin.gif
O ir vyras suprato, kad vienam reik namie but kol vaikai savarankiski bus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 05 15, 23:46)
Tokia jau "patiniška" prigimtis. Mano vyras irgi nuolat užsimena, kai pasikundžiu, kad nugarą skauda, kad kam man dirbti, užtenka mokslų kol kas, jis mielai mane išlaikys. bet man yra kažkoks vidinis nusistatymas, kad išlaikytine būti be rimtos priežasties (pvz. ieškai, bet nerandi darbo, prižiūri mažamečius vaikus, sergi rimta liga) yra tiesiog neteisinga. Morališkai nepateisinama.
Visuomenė visad abuvo nusiteikusi prieš tokius atvejus. Nes realiai jeigu jai kas nors nutiktų, pagalbos ji ieškotų iš kitų,  visus jos namie "sėdėjimo" metus pradirbusių. Darbštumas mūsų (ir kitose daugiau ar mažiau) kultūroje yra vertybė. Nieko keisto, kad į tokias moteris žiūrima geriausiu atveju kreivai...

Pritariu kiekvienam zodziui drinks_cheers.gif
Pas mus siuo metu situacija, kad gal man irgi geriau butu nedirbti, uztektu ir MB atlyginimo, bet kazkoks vidinis nusistatymas isijunges ir viskas doh.gif Nieko negaliu sau padaryti .. Ir stebiuosi savo kai kuriomis vyru islaikomomis pazistamomis, kurios istisas dienas leidzia namie prie kompo arba skaitydamos "Zmones" .. O vieninteliai isejimai tai iki kosmetologinio kabineto ... Man tai taip kvepia tustybe rolleyes.gif
Na, bet kiekvienam savo ... cool.gif
Atsakyti
As kolkas nesu nei mama, nei zmona ( aciu Dievui atsizvelgiant i mano amziu), bet nedirbancias moteris smerkiu. Jeigu jau vyro indelis i seimos biudzeta leidzia moteriai nedirbti, tai kodel gi tai moteriai neuzsiemus tuo,ko ji visada norejo. Gal norejo stoti i dailes akademija, bet tevai jai primigtinai siule ekonomika ir ji pasuko tuo keliu, bet sirdy jaute nuoskauda visa laika. taigi, butu puiki galimybe save realizuoti patinkancioje srityje. O tokiu moteru, kurios sakosi, kad ju pasaukimas seima, as nesuprantu. Moteris jau toks sutverimas, kad sugeba suspeti visur. Kaip galima jaustis naudingai, kai visa laika tunai namie? Sakysit del vaiku? Bet ar vaikai tikrai didziuosis savo mama, kuri nieko po saves nepaliko( isskyrus pacius vaikus)? Tiesiog, jei mano mama butu sedejusi namie, nemanau, kad dabar jai jausciau tokia pagarba kaip dabar, kai ji sugebejo tiek pasiekti profesineje srityje ir kartu tureti mylincia seima, jaukius namus, laisvalaikio uzsiemimus, draugus... Joks vyras manes neuzdarytu i narveli. Geriau jau mirciau, nei nesimokyciau , nesokciau ir nedirbciau mylimo darbo... Tokia mano pozicija, kritikuokit jei norit.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 07 07, 16:33)
Gal nuskambes kvailai, bet kad nera laiko eiti i darba doh.gif O dar paskaiciavau, kad grizusi i darba dirbsiu tam, kad uzdirbciau lygiai 0, o gal ir i minusa, nes mergaite del sveikatos negali visa diena lankyti darzelio, kitais metais jau i mokykla, 12.00 jau bus laisva, reikes pasiimti, paskui bureliai, mazius i darza dar neis - reiktu samdyti aukle.
Jam taip pat nuo rudens prasides dainavimo pamokos, reiks vezioti.
O "sedziu" namie tai taip - keltis kartu su vyru, kaip i darba, tada prasideda - sunys, visokios proceduros, tada siltnamis, tada pusryciai, tada geliu ir viso kito laistymas, jeigu vasara, tada darbas prie aplinkos, nes namas naujas tai tenka ir moli karuciu tampyti ir akmenis ir t.t., be to visada yra ka israveti, ka pasodinti, ka isplauti ir pdziauti, paskui nudziauti biggrin.gif  ir t.t., ir t.t. ir t.t., visokie pietu miegai, dainavimai ir dailes studijos - tik spek sukti ir ziuri jau vakariene reik ruosti doh.gif
Darbe turbut pasiilseciau kaip reikiant, bet man toks "sedejimas" namie patinka, as neturiu laiko net padepresuot, kaip cia dabar as namu seimininke, sedinti namie ir neturinti veiklos biggrin.gif
O ir vyras suprato, kad vienam reik namie but kol vaikai savarankiski bus ax.gif

zinok ir man tas pats buvo-kol mazesnes mergaites buvo ejo i darzeli-bandziau dirbt-bet vis sirgdavo,o paskui mokykla tik iki pietu-bet kaip ir tu keliausi 6 kartu su vyru biggrin.gif ir tegu nebando kuri sakyt kad namu uki apsokinet,spet vaika i mokykla ar darzeli nuvezt-parvezt,o kur bureliai smile.gif as mielai dirbciau-bet kas mano namais ir seima pasirupins blush2.gif
Atsakyti
Nesuprantu temos. Pervadint reiktų: "Nedirbantis žmogus. Požiūris į jį".

O požiūris mano radikaliai neigiamas.
Atsakyti
Žinau iš savo praktikos ką tai reiškia nedirbti. Kai iš Kauno persikraustėme į kitą Lietuvos galą, beje, kaimą, tai darbo ieškojau tikrai aktyviai ir ilgai, bet ... Viskas veltui. Džiaugiuosi, kad mano vyras iš karto gavo gana gerą darbą, o aš labai ilgai sėdėjau namie ... Niekam to nelinkiu. Savo noru niekada nesutikčiau ...
Atsakyti
Nedirbanti moteris g.gif
Ziurint kokia situacija. Jei nedirba del to, kad neranda darbo - vienoks poziuris. Dazniausia - kaip i nevykele.
Jei nedirba todel, kad augina vaikus - kitas poziuris (kas sake, kad vaiku auginimas - ne darbas?). Vieni ja laiko tingine, kiti, turintys ir patys auginantys vaikus - laiko vargsele, uzsisukusia rutinoje.
Jei nedirba del to, kad vyras ja gali islaikyti - dar kitas poziuris. Tai laikoma ispindejimu. Isskyrus atvejus, kai moteris uzsiima seimai, jai ar visuomenei naudinga veikla. Pvz. labdara, vaiku prieziuros organizavimas, menai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(vėja tėja @ 2009 07 29, 11:23)
Nesuprantu temos. Pervadint reiktų: "Nedirbantis žmogus. Požiūris į jį".

O požiūris mano radikaliai neigiamas.

Pritariu, kodėl požiūris į nedirbančią moterį turėtų būti kitoks? Moteris turi tokias pat teises ir pareigas kaip ir vyras.
Mano nuomonės jokie čia rašyti komentarai nepakeitė - mažamečių vaikų auginimas namie nėra "nedarbas". Juk tuo metu ji yra dirbanti, tik "atostogose". Jei moteris nedirba ir tuo metu neaugina mažamečių (tarkim iki trijų-keturių metų, plius minus priklausomai nuo vaiko) vaikų, neslaugo namie ligonių ar pan, ir neieško darbo (kas irgi yra darbas...) tai nuomonė griežtai neigiama. Nieko nedarantis, tik savus namus tavrkantis žmogus (arba prižiūrintis vaikus, kuriems jau priežiūros nereikia visą dieną) yra liaudiškai sakant "išpindėjęs" ir tinginys. Visada įmanoma rasti papildomos veiklos, kuri prisidėtų prie visuomenės gerovės, o ne tik iš jos imtų: sukurti mažą namų verslą, dirbti savanoršką darbą, dirbti dalį dienos, kurti kažkokias visuomenines iniciatyvas ir t.t. Bet nedirbanti, tik namuose sėdinti ir po grožio salonus lakstanti poniutė iš visuomenės tik ima, nieko jai neduodama. Todėl ir žiūrima į tokius neigiamai, nėra ko širsti. cool.gif
Atsakyti

QUOTE(_Foxy_ @ 2009 07 30, 19:42)
Žinau iš savo praktikos ką tai reiškia nedirbti. Kai iš Kauno persikraustėme į kitą Lietuvos galą, beje, kaimą, tai darbo ieškojau tikrai aktyviai ir ilgai, bet ... Viskas veltui. Džiaugiuosi, kad mano vyras iš karto gavo gana gerą darbą, o aš labai ilgai sėdėjau namie ... Niekam to nelinkiu. Savo noru niekada nesutikčiau ...

Zinau, ka tai reiskia, suprantu ir uzjauciu console.gif
As irgi is Kauno persikrausciau i beveik kaima. Darbo nulis. Ir nors esu su aukstuoju, ieskojau bet kokio darbo. Ir tikrai, susiduriau su zmoniu... panieka ir nesupratimu. Aisku, tik tu, is didesniu miestu, kur norint, imanoma darba, kad ir uz minimuma gaut. O cia jo tiesiog nebuvo! Bet kiti, is didesniu miestu, negali tuo patiketi. Dabar esu priimta laikinai dirbti (pavaduoju moteri dekretinese) ir mintyse meldziuosi, kad ji kur issikraustytu ir i darba negriztu blush2.gif
Ir as visiskai netiniu, kad yra moteru, kurios is tiesu nenori dirbti. Ne vien del pinigu, bet kaip tuomet su stazu? Juk jei neisdirbsim 30 metu, tai net pensijos neduos? Kaip bus tada? Kas islaikys? O jei vyras jau bus mires ar paliks?
Atsakyti
4u.gif dabar jau neaisku,ar ir 40 metu isdirbus pensija mokes biggrin.gif na nesvarbu... savo kailiu patyriau poziuri i nedirbancia ir namie sedincia moteri... turiu dvi dukrytes,tarp ju beveik 2metuku amziaus skirtumas.kartu jas augindama baigiau studijas,ir issilaikiau teises. dabar jau pusantru metu sedziu tik su jom ir darbo zvalgausi.pastebejau paradoksa - seniau,kai tik baigiau,ir mazajai buvo metukai,visi klausinedavo,kodelnedirbu? o dabar klausia,kur vaikus desiu,nors didziojijau suoliuoja i darza,o maze irgi priimta.
manau sedet namie del tam tikru priezasciu,nera blogai,jei tik priezastis nera tingejimas, nors pati jauciausi blogai iki dabar,kad nedirbu...
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(inius @ 2010 02 12, 00:09)
4u.gif  dabar jau neaisku,ar ir 40 metu isdirbus pensija mokes biggrin.gif na nesvarbu... savo kailiu patyriau poziuri i nedirbancia ir namie sedincia moteri... turiu dvi dukrytes,tarp ju beveik 2metuku amziaus skirtumas.kartu jas augindama baigiau studijas,ir issilaikiau teises. dabar jau pusantru metu sedziu tik su jom ir darbo zvalgausi.pastebejau paradoksa - seniau,kai tik baigiau,ir mazajai buvo metukai,visi klausinedavo,kodelnedirbu? o dabar klausia,kur vaikus desiu,nors didziojijau suoliuoja i darza,o maze irgi priimta.
manau sedet namie del tam tikru priezasciu,nera blogai,jei tik priezastis nera tingejimas, nors pati jauciausi blogai iki dabar,kad nedirbu...
doh.gif

butent drinks_cheers.gif ir kuo daugiau vaiku turi tai tuo sunkiau rasti saves verta darba verysad.gif ...kai turi viena vaika ir daug diplomu tai dar tave priims o jei turi du tris darbus ir diplomu tai net neziures nes paprasta priezastis kad daznai imsi biuleteni doh.gif Baisu ka reikes daryti neisivaizduoju doh.gif o dar ta krize nelemta unsure.gif
Atsakyti