Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

Aš nedirbu, ir esu labai tuo patenkinta. Nesu karjeristė, kuri norėtų kažkam kažką įrodyti, kad nėra niekas. Skaitau knygas, vaikštau į įvairius renginius, daug sportuoju, truputį užsiimu labdara( Tiesa, dabar truputį laiko tam trūkstam nes turiu mažą žmogiuką). O, kur dar įvairūs kursai.Nesijaučiu namų šeimininke, nes turiu pagalbininkę, be to namus tvarkyti reikia ir dirbančiom moterim cool.gif Dėl pinigų esu rami, nes mano vyras irgi nelabai dirba, gyvenam iš to, ką senai sukūrėm kartu, ir dabar mums tai neša pelną.
Atsakyti
QUOTE(rainie2636 @ 2009 02 24, 11:02)
Dabar man tokia situacija aš esu be darbo jau keturi m ir atsirado šansas jį gauti susitikau su darbdaviu pasikalbėjom,man pasiūlė pačias geriausias sąlygas (tame darbe) bet manau įvėliau klaidą, kad  nepapyraginau ir todėl kai susitarėm susiskambinti vėliau ,darbdavys numetinėja arba neatsako į mano skambučius... kaip galvojat jus ar dar nenuplaukė man šitas darbas?

4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kerija @ 2009 02 24, 23:00)
Aš nedirbu, ir esu labai tuo patenkinta. Nesu karjeristė, kuri norėtų kažkam kažką įrodyti, kad nėra niekas. Skaitau knygas, vaikštau į įvairius renginius, daug sportuoju, truputį užsiimu labdara( Tiesa, dabar truputį laiko tam trūkstam nes turiu mažą  žmogiuką). O, kur dar įvairūs kursai.Nesijaučiu namų šeimininke, nes turiu pagalbininkę, be to namus tvarkyti reikia ir dirbančiom moterim cool.gif  Dėl pinigų esu rami, nes mano vyras irgi nelabai dirba, gyvenam iš to, ką senai sukūrėm kartu, ir dabar mums tai neša pelną.

sutinku
Atsakyti
Neskaiciau visos temos, tik kelis puslapius atgal.. ir susidariau nuomone, kad vertinat neatsizvelgdamos i aplinkybes ax.gif
As nesu karjeriste, bet dirbu, nors simta kartu mieliau nedirbciau.. Nes man darbas - tai ne saves realizavimas schmoll.gif man darbas - galimybe uz atlyginima pirkti duona.. Nedirbi - neturi uz ka valgyti, viskas labai paprasta.
Ne visi darbai tokie, kad: ryte keliesi, dazaisi, dediesi dalykini kostiumeli ir aukstakulnius ir pradedi darbo diena nuo puodelio kavos jaukiame ofise su rytiniu laikrasciu (cia daugmaz atkartojau vienos mamos posta, ko ji pasiilgo sededama namie ir beaugindama vaikus) - i toki darba ir as su malonumu eiciau ir tikrai tokio pasiilgciau biggrin.gif deja, nepamastoma, kad dauguma dirba sunku, nekvalifikuota ar mazai kvalifikuota darba, kuriame tiesiogine ta zodzio prasme ari, o ne realizuoji save. Patikekit as daug labiau realizavau save augindama savo maziuka iki dvieju metu ir jei tik galeciau dar du metus auginciau wub.gif
Kitas aspektas - kaip as vertinu nedirbancias, sedincias namie moteris? Neigiamai ax.gif Is pavydo mirksiukas.gif Taip, pavydziu galimybes nedirbti ar bent jau rinktis tarp galimybes dirbti ar nedirbti, jau nekalbu apie galimybe rinktis pati darba. Pavydziu, kad vienas vyras gali pilnai ar bent didziaja dalimi islaikyti seima (pvz musu su vyru algos ir indelis i seimos finansus vienodas). Bet guodziu save tuom, kad jei kada vyras paskelbs paliekantis seima gyvenimas nesustos, neatsidursiu nuliniame taske viena su vaikais, finansinis pasaulis nesugrius, is dalies ir emocinis tuo paciu.
Taip kad deretu pripazinti, kad nera ko neigiamai ziureti i nedirbancia moteri, nebent jai pavydite tos galimybes mirksiukas.gif Kaip as pavyzdiui biggrin.gif Tik aisku as cia nepiktai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažoji saulė: 03 kovo 2009 - 22:43
Man kažkaip atrodo, kad moteriai darbas, šalia savirealizacijos, tai dar ir galimybė užtikrinti savo ir vaikų išgyvenimą, jeigu statistika apie skyrybas ir jai parodys savo dantis doh.gif arba jei vyras darbą praras.

Bet, kai žmonės ima smerkti moteris, kurios vaikus augina ir šeimą prižiūri:mmm .
Ir jaunoms mamoms tada sunku atskispirti nuolatiniam visuomenės spaudimui: "tu vertinga kaip žmogus tik tada, kai dirbi". verysad.gif
Manau vaikams tikrai yra gerai, kai gali gauti kokybišką bent vieno iš tėvų dėmesį. O svarbiausia - būti mama - tai ir yra darbas - pagarbos verta profesija! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažoji saulė @ 2009 03 03, 23:43)
Neskaiciau visos temos, tik kelis puslapius atgal.. ir susidariau nuomone, kad vertinat neatsizvelgdamos i aplinkybes  ax.gif
As nesu karjeriste, bet dirbu, nors simta kartu mieliau nedirbciau.. Nes man darbas - tai ne saves realizavimas  schmoll.gif man darbas - galimybe uz atlyginima pirkti duona.. Nedirbi - neturi uz ka valgyti, viskas labai paprasta.
Ne visi darbai tokie, kad: ryte keliesi, dazaisi, dediesi dalykini kostiumeli ir aukstakulnius ir pradedi darbo diena nuo puodelio kavos jaukiame ofise su rytiniu laikrasciu (cia daugmaz atkartojau vienos mamos posta, ko ji pasiilgo sededama namie ir beaugindama vaikus) - i toki darba ir as su malonumu eiciau ir tikrai tokio pasiilgciau  biggrin.gif deja, nepamastoma, kad dauguma dirba sunku, nekvalifikuota ar mazai kvalifikuota darba, kuriame tiesiogine ta zodzio prasme ari, o ne realizuoji save. Patikekit as daug labiau realizavau save augindama savo maziuka iki dvieju metu ir jei tik galeciau dar du metus auginciau  wub.gif
Kitas aspektas - kaip as vertinu nedirbancias, sedincias namie moteris? Neigiamai  ax.gif Is pavydo  mirksiukas.gif Taip, pavydziu galimybes nedirbti ar bent jau rinktis tarp galimybes dirbti ar nedirbti, jau nekalbu apie galimybe rinktis pati darba. Pavydziu, kad vienas vyras gali pilnai ar bent didziaja dalimi islaikyti seima (pvz musu su vyru algos ir indelis i seimos finansus vienodas). Bet guodziu save tuom, kad jei kada vyras paskelbs paliekantis seima gyvenimas nesustos, neatsidursiu nuliniame taske viena su vaikais, finansinis pasaulis nesugrius, is dalies ir emocinis tuo paciu.
Taip kad deretu pripazinti, kad nera ko neigiamai ziureti i nedirbancia moteri, nebent jai pavydite tos galimybes mirksiukas.gif Kaip as pavyzdiui  biggrin.gif Tik aisku as cia nepiktai  4u.gif

Lygiai taip paciai ir as galvoju 4u.gif Auginu mergyte antrus metus ir galeciau dar 5 sedeti namuose, taip kartais norisi kazkokios veiklos, kazkokio uzsiemimo, tai isvarai kur nors i parduotuves ar vyras duoda saskaitas sutvarkyti ir fsio vel laiminga biggrin.gif Man patinka buti mama ir gera zmona smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, pati esu dirbanti, bet nesmerkiu nedirbančių moterų 4u.gif jei leidžia galimybės nedirbti - kodėl gi ne smile.gif mes šeimoje dirbame abu, nes vargu ar pakaktų vieno atlyginimo viskam, ką kalbėti, kad norisi ir vasarą atostogauti..
ir negalėčiau sėdėti namuose - kad ir koks bebūtų darbas, manau trūktų kažkokio judesio 4u.gif
Atsakyti
buvau motinyst. atostogose kol dukrai suėjo 3 metukai. dabar nuolat ieškau darbo, truputų buvau įsidarbinusi, bet va krizė prasidėjo, vėl ieškau, tikrai nusibodo namie, bet, kad nėra to darbo doh.gif koks dar gali būti neigiamas požiūris...
Atsakyti
Tikriausiai busiu nepopuliari, bet as nedirbu ir bent kol kas esu labai patenkinta.Esame jauna seima, vaikelio dar neturime. Nepasakyciau, kad nedirbant tenka nuobodziauti-sportuoju, seimininkauju namuose, susitinku su draugem, bet kada galiu uzbegti pas mama puodelio kavos, skaitau knygas, rupinuosi savo isvaizda, tvarkau reikalus, susijusius su namais. Tiesiog nezinau, kodel turetu buti nuobodu. Siaip turiu universiteto diploma, bet pagal specialybe nesu dirbusi. Tiesiog dziaugiuosi,kad turiu tokia galimybe deliotis darbus, kaip man patinka. Del ateities nei vienas negalime buti tikras, kas bus po metu. Bet dabar esu labai laiminga wub.gif
Atsakyti
As esu dirbanti. Nediribti negaliu, nes vyro alga nera ant tiek dideli, o gyvent gerai NORISI tongue.gif . Savo darba labai myliu ir visai jo nedirbt nenoriu, bet noreciau dirbt pagal laisva grafika. Pasiimi 2 budejimus per savaite ir fsio! lotuliukas.gif
Tai tada bus ir savirealizacija ir laiko seimai uzteks.
Siekiu sio tikslo, nes visiskai nedirbt ir sedet namie negaleciau
Atsakyti
As siuo metu nedirbu, "sedziu" dekretinese! Kaip man gera, kaip as nuo to kaifuoju! Jeigu butu galimybe- dar kokius 3 kartus pabuciau nescia ir pasidziaugciau kiekviena nauja maziaus diena..... Ir tikrai neiciau i darba! As namie jau 7 menesius ir visiskai nepasiilgau darbo. Planuoju visus 2 metus praleisti su vaiku! Ir man patinka buti vista sedincia namuose. Buta speju sutvarkyti max per 1 val, pietus- 30 min (virimo proceso neskaiciuoju). Mokinuosi 2 uzsienio kalbas, ziuriu filmus, skaitau. Aisku, neturiu vyro, kuris priekaistautu, kad isstorejau, nieko neveikiu ar sedziu jam ant sprando (nesakau, kad vyro neturejimas gerai, bet mano gyvenimo situacija siuo metu tokia).
Aisku, pries tai buvo "raudonas" atestatas, prestiziniai moklai, gerai apmokamas darbas...
Atsakyti
QUOTE((ne)eiline @ 2009 01 28, 02:22)
Kiekvienoj šeimoj vis kitaip. Yra vyrų, kurie nori, kad jų moterys nedirbtų, yra moterų, nesutinkančių "sėdėti namuose" ir t..t..

Tokia jau "patiniška" prigimtis. Mano vyras irgi nuolat užsimena, kai pasikundžiu, kad nugarą skauda, kad kam man dirbti, užtenka mokslų kol kas, jis mielai mane išlaikys. bet man yra kažkoks vidinis nusistatymas, kad išlaikytine būti be rimtos priežasties (pvz. ieškai, bet nerandi darbo, prižiūri mažamečius vaikus, sergi rimta liga) yra tiesiog neteisinga. Morališkai nepateisinama.

QUOTE(Honey @ 2009 02 06, 02:08)
Mano draugė nedirba jau kelerius metus, vaikučių neturi, laiką leidžia tikrai ne tarp keturių sienų - dabar lanko kursus. Visad linksma, pasitempusi, viskuo domisi. Aš jau nebepamenu, kada turėjau laiko knygą paskaityt, vien savo popierius tematau, o ji tikrai nebunka nuo nedarbo, netgi atvirkščiai. Taigi, nematau čia nieko gėdingo, kaip kas nori, taip tas gyvena smile.gif

Visuomenė visad abuvo nusiteikusi prieš tokius atvejus. Nes realiai jeigu jai kas nors nutiktų, pagalbos ji ieškotų iš kitų, visus jos namie "sėdėjimo" metus pradirbusių. Darbštumas mūsų (ir kitose daugiau ar mažiau) kultūroje yra vertybė. Nieko keisto, kad į tokias moteris žiūrima geriausiu atveju kreivai...
Atsakyti