Nesipykit, nuomonių skirtumas. Nepamirškim kai yra vaikai tai tik sutvarkius ir vėl reikia tvarkyt, nors auklėji, pratini prie tvarkos, kad kiekvienas daiktas turi savo vietą, bet juk iškart to nepasieki reikia laiko, tai aišku ir tvarkymosi daugiau. Balta balta norėjau paklaust ar turi vaikų? Nes kai vaikai yra , nors pas mane tik vienas per dvi valandas niekaip neapsikuopiu.Na prasisiurbiu, išsiplaunu grindis, pavalau dulkes ir vsio, o kur dar virtuvė kasdien, o tokios vietelės kur ne kaskart įlendi, maistą stengiuos ruošti pati, na aišku kartais pasilepinam, bet gaminimui irgi reikia laiko. Matau tavo vyras geras, padeda, maniškis gryžta nusikalęs ir namie jam užtenka vyriškų darbų, tai apie man padėjimą kalba nei eina nei juda.
QUOTE(Meiles_naktys @ 2008 12 19, 20:22)
Į nedirbančią moterį žiūriu neigiamai. Man tai panašu į veltedžiavimą arba bandymą sugrįšti prie senovės laikų, kai visas moters darbas buvo auginti vaikus ir suktis namuose. Žmogus turi būti įdomus, socialus, produktyvus. Jeigu produktyvumas kaip vistai vaikus pereti kas 9 menesius, tai jau atleiskit ...viduramziai
iš dalies sutinku su šia nuomone, tik manoji nėra tokia labai kritiška, neigiama
aš pati negalėčiau sėdėti namie ištisas dienas ir nieko neveikti ar eiti apsipirkinėti, tai gal būtų smagu kelias savaites, bet paskui tikrai atsibostų net jei vyras turėtų pakankamai pinigų tikrai norėčiau ir pati dirbti ir turėti savo pinigų. kad kiekvieną kartą nereikėtų prašyti
QUOTE((ne)eiline @ 2009 01 28, 02:22)
Kiekvienoj šeimoj vis kitaip. Yra vyrų, kurie nori, kad jų moterys nedirbtų, yra moterų, nesutinkančių "sėdėti namuose" ir t..t..
Ir yra moterų krizės metu nerandančių darbo
Tai priklauso nuo daugelio aplinkybiu-seimos,vaiku,pacios moters.Jeigu ji pati gerai jauciasi buti namuose(nors uz visa namu ruosos darba jai nemokama,todel zodis"buti"nelabai ir tinka),tai kodel gi ne
Mano draugė nedirba jau kelerius metus, vaikučių neturi, laiką leidžia tikrai ne tarp keturių sienų - dabar lanko kursus. Visad linksma, pasitempusi, viskuo domisi. Aš jau nebepamenu, kada turėjau laiko knygą paskaityt, vien savo popierius tematau, o ji tikrai nebunka nuo nedarbo, netgi atvirkščiai. Taigi, nematau čia nieko gėdingo, kaip kas nori, taip tas gyvena
QUOTE(Honey @ 2009 02 06, 02:08)
Mano draugė nedirba jau kelerius metus, vaikučių neturi, laiką leidžia tikrai ne tarp keturių sienų - dabar lanko kursus. Visad linksma, pasitempusi, viskuo domisi. Aš jau nebepamenu, kada turėjau laiko knygą paskaityt, vien savo popierius tematau, o ji tikrai nebunka nuo nedarbo, netgi atvirkščiai. Taigi, nematau čia nieko gėdingo, kaip kas nori, taip tas gyvena
Visiskai sutinku, kaip kas nori, taip gyvena. BET...ar tavo drauge yra garantuota, kad tures galimybes, taip gyventi ilga laika? Nedirbus kelerius metus, darba susirasti tikrai bus sunku, darbdavys vis tiek pirmiausia ziuri i darbo patirti, ne kursus , o nedirbus daugiau nei pora metu (jau nekalbu apie kelerius ) kvalifikacija stipriai krenta.
QUOTE(LaVil @ 2009 02 08, 20:16)
Visiskai sutinku, kaip kas nori, taip gyvena. BET...ar tavo drauge yra garantuota, kad tures galimybes, taip gyventi ilga laika? Nedirbus kelerius metus, darba susirasti tikrai bus sunku, darbdavys vis tiek pirmiausia ziuri i darbo patirti, ne kursus , o nedirbus daugiau nei pora metu (jau nekalbu apie kelerius ) kvalifikacija stipriai krenta.
Pritariu LaVil tuo labiau dabar kada didžiulis nedarbas ,turint tik kažkokius kursus darbą gauti sunku ... nebent eitum dirbti bet kokį
Manau, kad tai priklauso nuo kiekvienos moters poreikiu ir noro. Jeigu moteriai gera "sedeti namuose" tai kodel gi ne? Nors tas sedejimas namuose nera tik "sedejimas", tada visi kampai ant moters peciu uzgriuna! Tik aisku mazai kas pastebi ir vertina jos "sedejimo namuose" darba!
Aš pati niekad net nepagalvojau, kad galima smerkti namuose nuo ryto iki vakaro dirbančias moteris. Tik va mūsų giminėje buvo toks atvejis, moteris niekada nieko nėra dirbusi, jai vyras nepriekaištauja (bent jau viešai ar ji nepasisako), tačiau giminės gal iš pavydo ,nežinau, pradėjo negražiai kalbėti, neva kaip ji taip gali...Manau jei tai šeimoje nėra problema ir nesijaučia pinigų stygiaus ir , aišku, dėl to gerai jaučiasi moteris- na ir puiku
Kitas atvejis - tetos, kuri kartais dirbadavo, kai tik užsimanydavo ar gyvenimas priversdavo, bet dažniausiai buvo namie, vaikai jau pakanakamai savarankiški, bet jai vyras vis priekaištaudavo, kad valgyt ji dažnai nepadaro ir net nemąsto apie darbą. Nuėjo dirbt moteriškė ir atrodo visai patenkinta Tokiu atveji, kai nesirūpinama šeima būnant namuose, manau nėra gerai...
Kitas atvejis - tetos, kuri kartais dirbadavo, kai tik užsimanydavo ar gyvenimas priversdavo, bet dažniausiai buvo namie, vaikai jau pakanakamai savarankiški, bet jai vyras vis priekaištaudavo, kad valgyt ji dažnai nepadaro ir net nemąsto apie darbą. Nuėjo dirbt moteriškė ir atrodo visai patenkinta Tokiu atveji, kai nesirūpinama šeima būnant namuose, manau nėra gerai...
Tarp musu kaimynu buvo tokia pora: vyras chirurgas, seima tikrai pasiturimai gyveno, turejo du vaikus, zmona, aisku, galejo nedirbti, ka ji ir dare, laike visus keturis namu kampus, dirbo namuose, vaikus augino. Per vienas Kaledas, grizo vyras ir pareiske,kad eina svesti su kita savo seima, ty. palieka zmona, vaikus ir kraustosi pas meiluze....zmonai 45 metai, darbo patirties nulis....Pacios spreskit
Dabar man tokia situacija aš esu be darbo jau keturi m ir atsirado šansas jį gauti susitikau su darbdaviu pasikalbėjom,man pasiūlė pačias geriausias sąlygas (tame darbe) bet manau įvėliau klaidą, kad nepapyraginau ir todėl kai susitarėm susiskambinti vėliau ,darbdavys numetinėja arba neatsako į mano skambučius... kaip galvojat jus ar dar nenuplaukė man šitas darbas?