QUOTE(Balta balta @ 2009 01 11, 23:11)
Indus plaunam tik rankutėmis, dėl kelių drabuželių tikrai nieko nejungiame, laukiame, kol bus pilna. Kojinių bei apatinių turim pakankamai kasdienai ir tikrai įmanoma savaitę palaukti, kol prisikaups daug skalbinių. Kur rankom skalbti tai drabužių mažai turim, juos, aišku skalbiam rankomis, nors daugumą galima skalbti specialiu rėžimu, kur šaltas vanduo, bandžiau ir nieko nenutiko
Šiandien kaip tik valėmės namus, abu su MB, jis grindis išsiurbė, aš šlapiu skuduru perbėgau, tada kambariuose dulkes pravalėm ir veidrodžius. Visda tai užtruko max dvi valandas. Ir karto per savaitę tikrai užtenka, ne paršiukai esam, tai neapsišiukšlinam
Maistą gaminam visada namie, nes mums patinka. Gaminam kartu, pasišnekėdami, labai ilgai gaminamų patiekalų dažniausiai nedarom, max keturiasdešimt minučių ir viskas. Pusryčiai tuo labiau užtrunka gal minutę pagaminti, kavos aparatą paruošiu iš vakaro, lygiai taip pat pietus į darbą nešamės savo - vakardienos likučius, sumuštinius, vaisius. Nematau reikalio visą dieną plušėti ir ruošti maisto, yra daug laaabai greit pagaminamų patiekalų, kaip pvz. salotos, sumuštiniai, kiaušinienės, paprasčiausia keptuvėj pakepta vištiena ar bulvės. Jau tikrai ne daugiau penkiolika minučių kiekvienam.
Dėl vaikų auginimo aš jau rašiau - tai yra darbas, kol vaikai paauga ir gali kuo puikiausiai netgi padėti tvarkytis. Tačiau būti tik namų šeimininke šiandien tikrai jokio vargo. Ir nematau, kur čia dirbti neatsisėdant, iš kur pas jus tiek purvo ,skalbinių ,nešvarių indų išvis atsiranda?
Pirmiausia, ne kiekviena šiema turi tiek drabužių, kad galėtų savaitėm neskalbt, kad prisikauptų. Šeimoje augom tryse, brolis dar ir dabar mokykloje, bet tekdavo drabužius skalbti rankomis, ne turėjom geriausiu atveju po dvi palaidines, vieną išskalbi, o kitą apsivelki, džinsus tik vienerius. Kojines, apatinius taip pat tik po kelias poras turėdavome, patys dažnai ir skalbdavomės. Skalbimo mašina tik patalynei ar tėčio darbo drabužiams... Beje, normalią skalbimo mašiną įsigijome tik man bebaigiant mokyklą...
Pusryčiams nebuvo visokių jogurtų ar dešrų (parduotuvėse, žinoma, buvo, bet pinigų jiems nebuvo), virdavo mama košę, kepdavo blynus, iš kaimo produktų atsiveždavome, nes nebuvo pinigų visokiems sūreliams ar panašiai... O penki žmonės ne du ar trys, dulkių tikrai daugiau prisikaupia, tad dažniau tenka ir valyt, žinau iš patirties, teta gyvena viena, tai ir tvarkymo mažai, nes tiesiog nėra judėjimo ir tiek dulkių neatsiranda. O penkių asmenų šiemai pagamint normalų sveiką maistą tikrai užtrunka daugiau nei penkiolika minučių. O kasdieną valgytum mišraines, kiaušinienę ar vaisiukus? Manau, ilgai netrauktum ir atsibostų, tad mama stengdavosi, kad turėtumėme nors kiek skanesnį meniu.. IR gaminant tą maistą tikrai prisikaupia daugiau, nei du bliudeliai ar trys lėkštutės.
Tėtis dirbdavo, po darbo dažnai tekdavo važiuoti į kaimą padėti seneliams, o pavasarį, vasarą ir rudenį - dirbdavome savame daržiuke (kad turėtumėme ką valgyti)...
NEsuminėsiu visko, žinoma, dabar labai daug kas pasikeitė, bet pažįstu labai nemažai žmonių, kurie gyvena panašiai taip, kaip mes gyvenome. Ir moterys irgi yra namų šeimininkės, bet dirba taip, kad vakare tik į lovą griūva...
Man namų šeimininkė yra ne tokia, kaip iš serialo (nors ir nusivylusios, bet į namų šeimininkes tikrai nepanašios)... Todėl tikrai pykstu, kai kas nors sako, kad tokios moterys, kaip mano mama, nieko namuose neveikia... Jei pačios nieko neveikiate, tikrai nereikėtų sakyti, kad namų šeimininkės nieko namuose neveikia...