Mielosios, as jau baigiu nupust Arba as nieko nebesuprantu, arba Jus kazko nedarasote... Gal Jus turite tu nepaminetu pagalbiniku kaip mamos, teveliai, mociutes ir seneliai?
Kaip imanoma auginant namuose vaikus suspeti mokytis, gal dar dirbti puse etato namie, skaityti mokslines ir kitas knygas, eiti i soliariumus, masazus, teatrus, kinus ir t.t., ir pan.????? Nieko panasaus nedarau. Nespeju ir vaiku nera kur palikti!!!! Dazniausiai esu ant tiek uz..., kad nieko nebenoriu... Labai bunu patenkinta, kai sugebu vaiku netrukdoma perversti koki bobiska zurnala ir jame perskaityti viena kita straipsni Kai vyras kartais isleidzia popietei iseiti is namu, nebezinau i katra puse eiti Ne, cia rimtai! Turiu pametinukus, vienam 2 m., kitam 1m. Nereikia rupintis finansais, nereikia eiti dirbti, bet ir namie pavargau...Papasakokit, prasau, apie kokius nerealiai neissemiamus namines veiklos klodus Jus kalbate? Kada randate laiko tuo uzsiimti? Pvz. as iki siu metu vasaros samdziausi aukle, nes reikejo pabaigti mokslus. Bet dabar, kai nebeturiu reikalu, tai ir nerandu pateisinamos priezasties jai samdyti..Visur tampausi vaikus, bet nugara ne gelezine
Patarkit ka daryti, o as savo ruoztu galesiu papasakoti kaip sekesi
Patiko vienos forumieties pasiulymas leisti metu vaika i lopseli, o paciai uzsiimti saviveikla Originalna
BUMBA tai kiek gi vaikuciu tu turi? skamba, kad daug...siais laikais viskas imanoma, net i sporto kluba gali nueiti su vaiku, nes ten yra jiems irengti kambariai, kur gali zaisti...o del teatri tai manau ir kokia tetule turi, jei tevai kur toliau gyvena...
as neturiu nieko pries ar moteris dirba ar ne, kiekvienos asmeninis reikalas...siaip pati esu sedejus namie, tai stogas vaziavo...visada jauciausi islaikoma...dabar dirbu ir esu patrnkinta,nors ir MB daugiau uzdirba, bet nesilygiuoju, dziaugiuosi turinti nuosavu pinigeliu, taip pat dar mokausi, lankau kursus, vaikuciu neturiu...bet manau kai turesiu, tai ir daug neatsisakysiu...dirbt nedirbsiu, nes mano vaikeliui reikia mamos, aisq nedirbsiu max 2m, o paskui bus matyt, nebent labai reikes mamytes...o siaip galima sportuoti, vakarais eit su vyru prasiblaskyt, tevai mano netoli manes gyvena, tai man problemu nebutu ir turiu gera tetule, kuri labai myli vaikus, o jei dar sumokeciau tai isviso no problem...
as neturiu nieko pries ar moteris dirba ar ne, kiekvienos asmeninis reikalas...siaip pati esu sedejus namie, tai stogas vaziavo...visada jauciausi islaikoma...dabar dirbu ir esu patrnkinta,nors ir MB daugiau uzdirba, bet nesilygiuoju, dziaugiuosi turinti nuosavu pinigeliu, taip pat dar mokausi, lankau kursus, vaikuciu neturiu...bet manau kai turesiu, tai ir daug neatsisakysiu...dirbt nedirbsiu, nes mano vaikeliui reikia mamos, aisq nedirbsiu max 2m, o paskui bus matyt, nebent labai reikes mamytes...o siaip galima sportuoti, vakarais eit su vyru prasiblaskyt, tevai mano netoli manes gyvena, tai man problemu nebutu ir turiu gera tetule, kuri labai myli vaikus, o jei dar sumokeciau tai isviso no problem...
Tai va aš oficialiai 4m nedirbu (neoficialiai dirbau dar aukle) ką galiu pasakyti, vaikų dar neauginu, tačiau tuos esu 3 kurso studentė. Dabar priklausau 100 proc nuo vyro (kas ta 312Lt stipendija, kai pagalvoji- centai)Negana to laukiuosi. O kaip norėčiau mesti mokslus ir 1m sėdėti su vaikeliu, bet... tokios galimybės nėra, tai kirstų mum per daug per kišenę. Tos kurios "viską suspėja" tai yra ir mokslus pabaigti, ir kartu puse etato dirbti ir mažą lelių auginti tikrai turi pagalbininkų- mano viena grupiokė taip spėdavo: bet ji ir aukle valandinę samdė, ir kai galėjo draugės prižiūrėjo, ir brolis, ir vyras ir mama, tai taip vaikelis ir auga žmonių apsuptas. Man bent jau vyras žadėjo padėti- jo darbas pamaininis tai sakė, kai bus laisvas pažiūrės.
O su nedirbančios moters statusu ir visuomenės požiūriu susidūriau iš karto- jis negatyvus. Mano prižiūrimo vaikelio mama buvo studentė- tai vasarą darbo neturėjau, sužinojus, kad įstojau iš karto pranešiau, kad negryšiu į darbą, man buvo 24m. Per pirmą pusmetį daugelis grupiokų negalėjo suprasti, kodėl aš nedirbu, juk man jau tiek metų, vaikų neturiu, kad priežastis galėtų būti mokslai- kad tai mudviejų su vyru reikalas,, mudviejų pasirinkimas niekam nerūpėjo. Tik tas paniekinamas žvilgsnis iš pusės grupės, kurie jau buvo dirbantys. Na ir iš tų dirbančių neliko nei vieno, likome mes 11 kuriems rūpėjo mokslai. Buvau suplanavusi, kad po 3 kurso pradėsiu dirbti- bet pastojau.
Matau tik vieną blogą "nedarbo" ypatybę. Aš dabar jau, kaip ir prisibijau eiti jo ieškoti. Nors neplanuoju dar bent 1,5m dirbti, bet jau dabar pergyvenu. Visiškai sėdėti namie su vaiku yra sunkus užsiėmimas. Na nebent vaikas auksinis.
O su nedirbančios moters statusu ir visuomenės požiūriu susidūriau iš karto- jis negatyvus. Mano prižiūrimo vaikelio mama buvo studentė- tai vasarą darbo neturėjau, sužinojus, kad įstojau iš karto pranešiau, kad negryšiu į darbą, man buvo 24m. Per pirmą pusmetį daugelis grupiokų negalėjo suprasti, kodėl aš nedirbu, juk man jau tiek metų, vaikų neturiu, kad priežastis galėtų būti mokslai- kad tai mudviejų su vyru reikalas,, mudviejų pasirinkimas niekam nerūpėjo. Tik tas paniekinamas žvilgsnis iš pusės grupės, kurie jau buvo dirbantys. Na ir iš tų dirbančių neliko nei vieno, likome mes 11 kuriems rūpėjo mokslai. Buvau suplanavusi, kad po 3 kurso pradėsiu dirbti- bet pastojau.
Matau tik vieną blogą "nedarbo" ypatybę. Aš dabar jau, kaip ir prisibijau eiti jo ieškoti. Nors neplanuoju dar bent 1,5m dirbti, bet jau dabar pergyvenu. Visiškai sėdėti namie su vaiku yra sunkus užsiėmimas. Na nebent vaikas auksinis.
QUOTE(bumba @ 2006 12 08, 19:17)
Mielosios, as jau baigiu nupust Arba as nieko nebesuprantu, arba Jus kazko nedarasote... Gal Jus turite tu nepaminetu pagalbiniku kaip mamos, teveliai, mociutes ir seneliai?
Kaip imanoma auginant namuose vaikus suspeti mokytis, gal dar dirbti puse etato namie, skaityti mokslines ir kitas knygas, eiti i soliariumus, masazus, teatrus, kinus ir t.t., ir pan.????? Nieko panasaus nedarau. Nespeju ir vaiku nera kur palikti!!!! Dazniausiai esu ant tiek uz..., kad nieko nebenoriu... Labai bunu patenkinta, kai sugebu vaiku netrukdoma perversti koki bobiska zurnala ir jame perskaityti viena kita straipsni Kai vyras kartais isleidzia popietei iseiti is namu, nebezinau i katra puse eiti Ne, cia rimtai! Turiu pametinukus, vienam 2 m., kitam 1m. Nereikia rupintis finansais, nereikia eiti dirbti, bet ir namie pavargau...Papasakokit, prasau, apie kokius nerealiai neissemiamus namines veiklos klodus Jus kalbate? Kada randate laiko tuo uzsiimti? Pvz. as iki siu metu vasaros samdziausi aukle, nes reikejo pabaigti mokslus. Bet dabar, kai nebeturiu reikalu, tai ir nerandu pateisinamos priezasties jai samdyti..Visur tampausi vaikus, bet nugara ne gelezine
Patiko vienos forumieties pasiulymas leisti metu vaika i lopseli, o paciai uzsiimti saviveikla Originalna
Sveika BUMBA! Patiko man tavo pasisakymas .Zinai,man siuo metu atrodo,kad irgi nupusiu tuoj, o auginu tik viena 1 m suneli, jei butu pametinukai tai ...Turiu pazystamu,kurios daugiau speja,negu as augindamos vaikus . Mes paprasciausiai uzsisedejusios namuose, bet kita puse ta,kad pvz. as neturiu kam palikti vaikelio,isskyrus vyrui,kuris grysta vakarais po darbo pavarges .Kitos turi,kam palikti vaikeli valandai ar dvejom, o tai juk taip daug,kai tu sedi istisai namie. O juk aukles nesamdysi tam,kad galetum islekti i parduotuve apsipirkti arba i sonke nulekti . Tai zinai ka as padariau...pradejau vel mokytis,nors LT jau baigiau univerke, ir ieskausi darbo, pagal spec, kuria siuo metu studijuoju. Iseinu i paskaitas tik viena diena per savaite, bet zinai lengviau...pailsiu nuo vaiko, nuo namu ruosos ir pan...
Jei moteris puikiai jauciasi namie tai kodel gi ne? Nemanau, kad cia minusas, cia tik visuomenes suformuota nuomone, pries 30metu keistai dirbanti ir i visas puses besiplesanti moteris, ne namu seimininke-labai keistai atrode O dabar namu seimininke-jau nebe sustra As tai maziau kreipciau demesi i visus ir daryciau, kaip man sviecias geriausia. Jeigu yra poreikis-prasom, jei ne-pati vaikus auginiesi, be aukliu. Visos asmenybes-negalima sukraut visu ant vienos lentynos
QUOTE(bumba @ 2006 12 08, 21:17)
Kaip imanoma auginant namuose vaikus suspeti mokytis, gal dar dirbti puse etato namie, skaityti mokslines ir kitas knygas, eiti i soliariumus, masazus, teatrus, kinus ir t.t., ir pan.?????
Kaip imanoma auginant namuose vaikus suspeti mokytis, gal dar dirbti puse etato namie, skaityti mokslines ir kitas knygas, eiti i soliariumus, masazus, teatrus, kinus ir t.t., ir pan.?????
Aš jau nedirbu 3 metai,ir net neplanuoju į jį gryžti .Man namuose smagu,į soliariumą,į kirpyklą,pasidaryti manikiūro išleidžia vyras .Savaitgaliais visada kažkur važiuojam.Nepadeda daugiau nei seneliai,nei tetos....Finansiškai išlaiko vyras ir nesuprantu pasakymo nenoriu būt priklausoma nuo vyro .O kad mes vaikučiais rūpinamės,namų švara,šiluma,kad gaminame valgį-mums niekas nepriklauso?...Galiausiai nežinau kaip spėčiau eit į darbą,nes tiek daug negalėčiau duoti savo perliukams
QUOTE(puciuko mamyte @ 2007 04 06, 02:04)
Sveika BUMBA! Patiko man tavo pasisakymas .Zinai,man siuo metu atrodo,kad irgi nupusiu tuoj, o auginu tik viena 1 m suneli. Iseinu i paskaitas tik viena diena per savaite, bet zinai lengviau...pailsiu nuo vaiko, nuo namu ruosos ir pan...
Bukit pasveikinta ir tu, Puciuko mamyte!! Dziaugiuosi, kad radai atgaiva moksluose As dar pirmu niekaip nepabaigiu.. Linkiu buti atsakingesnei, drausmingesnei uz mane ir neprarasti upo
QUOTE(supermamytukas @ 2007 04 22, 09:06)
Aš jau nedirbu 3 metai,ir net neplanuoju į jį gryžti .Man namuose smagu,į soliariumą,į kirpyklą,pasidaryti manikiūro išleidžia vyras .Savaitgaliais visada kažkur važiuojam.Nepadeda daugiau nei seneliai,nei tetos....Finansiškai išlaiko vyras ir nesuprantu pasakymo nenoriu būt priklausoma nuo vyro .O kad mes vaikučiais rūpinamės,namų švara,šiluma,kad gaminame valgį-mums niekas nepriklauso?...Galiausiai nežinau kaip spėčiau eit į darbą,nes tiek daug negalėčiau duoti savo perliukams
Smagu skaityt Supermamytuko posta. Iskart matyti, kad draugyste ir meile valdo sia seima Turi labai supratinga ir mylinti vyra
o man vistik reikia laisves ir kontakto su isoriniu pasauliu. Taip pat noreciau buti nepriklausoma nuo vyro, nes, rodos, kad tai musu seimoje butu tik i nauda
nu as tai jei tik galėsiu tai sėdėsiu namuose ir su dideliu džiaugsmu būsiu priklausoma nuo vyro pagimdžiusi bus man labai labai gerai.tiesa dabar yra taip irgi bet mes dar neturim vaiku, as mokaus dar.nu nezinau kaip ten ateity susiklostys, bet tiek daug aplink karjerisčiu pavyzdžių (ne tokiu kurios iš reikalo dirba), kad as tiesiog svajoju apie sedejima namie su vaiku minimum iki 3 metu.o labiausiai norėčiau iškart antro ir trečio
tik va jei neemigruosim tai man vyro gaila bus, nes jis irgi ne karjeristas taip kad gali neiseit.nu bet sugalvosim ka nors
o zinot as net per vasara tarp mokslo metu nedirbdama sulaukiau daug kritikos is kursiokiu
tik va jei neemigruosim tai man vyro gaila bus, nes jis irgi ne karjeristas taip kad gali neiseit.nu bet sugalvosim ka nors
o zinot as net per vasara tarp mokslo metu nedirbdama sulaukiau daug kritikos is kursiokiu
jeigu tik tureciau galimybe isgyventi be pajamu- neiciau i darba...moteris visad ras kuo uzsiimti namuose.As nuo buvimo namuose -kaifuoju
Manau tiek darbe, tiek namuose moteris dirba (nekalbu apie tas, kurios nedirbdamos ir kambarių pačios netvarko ). Čia kiekvienos šeimos pasirinkimas.
QUOTE(juperi @ 2008 07 14, 22:54)
jeigu tik tureciau galimybe isgyventi be pajamu- neiciau i darba...moteris visad ras kuo uzsiimti namuose.As nuo buvimo namuose -kaifuoju
Aš taip pat.
Perskaičiau vieną tyrimą.
Moterų teises diskriminuojantys vyrai uždirba daugiau?
Vyrai, linkę kad moterys turėtų likti namuose ir rūpintis šeima, daugelio yra vadinami senamadiškais.
Tačiau, pasirodo, jie dažnai uždirba daugiau nei šiuolaikiškai mąstantys vyriškos lyties atstovai.
Tad ar ne geriau su tokiais, nei su išlaikytiniais, kuriems dar dadėt reikia?
QUOTE(svaigi diena @ 2008 09 22, 18:03)
Tačiau, pasirodo, jie dažnai uždirba daugiau nei šiuolaikiškai mąstantys vyriškos lyties atstovai.
Viskas labai logiška - vyrai, kurie daugiau uždirba sutiks išlaikyti šeimą dažniau negu mažiau uždirbantys