Aš tai pastebėjau, kad kol auginau vaikus, vyras į mane kiek kitaip žiūrėjo, kai išėjau dirbti-jis pradėjo manim labiau žavėtis, vertinti, man pačiai irgi svarbus bedravimas su žmonėm, ilgai namie neišbūčiau.O ir einant ieškot darbo, darbdavių nuomonė apie ilgai su vaikais sėdėjusias namie negatyvus...
Kokį požiūrį jums teko pastebėti į nedirbančias?
Gal pačioms teko išgyventi įvairių situacijų ir jas palyginti...
Kokių savybių ir ar daug stiprybės, išmonės reikia tokiam gyvenimo būdui?
Aišku, dar, ko gero skiriasi gyvenimas nedirbančios ir neturinčios vaikų ar šeimos, ir turinčios...
Aš tai kažkaip į ilgai nedirbančias žiūriu lyg su gailesčiu (manau, kad jos arba neranda gero darbo, neturi normalaus aukštojo išsilavinimo, arba tupi vyro kišenėje, yra nuo jo priklausoma ar pan... :

Man nedarbas būtų tragedija...pasijausčiau kažkokia nepilnavertė :

Va, vienoj temoj Norges rašė:
"Nedirbantis zmogus turi daug daugiau galimybiu tobuleti: skaityti knygas, lankytis kulturiniuose renginiuose, mokytis. Galu gale, daugiau laiko ne tik gilintis i pasaulio politinius, ekonominius ivykius, dalyvauti visuomenineje veikloje. Manau, darbaskaip nedegradavimo garantas butinas tiki tiem, kurie tingi ar neturi valios uziimti savisvieta, saves tobulinimu. Tada darbas tampa kaip botagu - virsininko prieziuroje ir kolegu akivaizdoje turi verstis per galva, kad pateisintum kiekviena uzdirbta lita".
Aš sutinku su tokia nuomone...
Bet manau, kad ilgas nedarbas vistiek daugiau ar mažiau slegia, idėjos anksčiau ar vėliau išsenka, knygų skaitymas, savišvieta, renginių lankymas, kelionės kažkada irgi pabosta, reikia pertraukų, viskas, kas per daug ar per ilgai tęsiasi-nesveika...dar kai matai, kaip visuomenė vistiek dėl to, kad nedirbi tave lyg nuvertina

Jei galėčiau sau leisti-tedirbčiau tik pusę dienos