Pyragas su kondensuoto pieno kremu
1 indelis kondensuoto pieno
1 kiaušinio trynys
200 g grietinėlės
2 šaukštai konjako
1 pakelis vanilės cukraus
2 šaukštai želatinos
kokoso drožlių
Tešlai: 1/2 stiklinės vandens
50 g sviesto
1/2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
sviestas formai patepti
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame plikytą tešlą ir konditeriniu švirkštu ant gausiai sviestu pateptos tortines formos dugno ratu formuojame pyrago pagrindą.
Ant kitos tortinės formos dugno krašto švirkštu išspaudžiame žiedą.
Viduryje galima formuoti bokštelius pyrago puošimui.
Kepame 200-220 ° C temperatūros orkaitėje.
Kremui išplakame grietinėlę ir po šaukštą ją sudedame į kondensuotą pieną išsuktą su tryniu. Po truputį supilame ištirpintą želatiną.
Ant pyrago pagrindo uždedame žiedą ir į vidurį supilame stingstantį kremą.
Puošiame tešlos bokšteliais ir kokoso drožlėmis.
Trupininis pyragas
3 kiaušiniai
200 g grietinės
200 g margarino
miltų (tiek, kad tešla būtų kieta)
2 indeliai kondensuoto saldaus pieno
Iš kiaušinių, grietinės, margarino ir miltų užminkyti kietą tešlą.
Kepimo skardą ištepti riebalais ir plonu sluoksniu stambia trintuve sutarkuoti tešlą (tešlos drožlės neturėtų sulipti).
Kepti karštoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Pieno skardinėles užpilti vandeniu ir 2 val. virti.
Tada ataušinti ir išmaišyti su iškeptais trupiniais.
Sudėti masę į formą, gerai suspausti, kad neliktų skylių ir palaikyti šaldytuve.
Trupinių pyragas
1 indelis kondensuoto pieno
1 stiklinė razinų
20 džiovintų abrikosų
aliejus formai aptepti
Tešlai: 200 g margarino
3 kiaušiniai
200 g grietinės
500 g miltų
Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir 5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę, laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje.
Iškeptus trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą.
Kondensuotą pieną (su indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome.
Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, apslegiame ir laikome per naktį.
Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.
1 indelis kondensuoto pieno
1 stiklinė razinų
20 džiovintų abrikosų
aliejus formai aptepti
Tešlai: 200 g margarino
3 kiaušiniai
200 g grietinės
500 g miltų
Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir 5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę, laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje.
Iškeptus trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą.
Kondensuotą pieną (su indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome.
Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, apslegiame ir laikome per naktį.
Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.
[B]Tėčio obuolių pyragas
Mamytės negadinkit pyragų kepimo milteliais, gal Jūs tingit baltymus išsiplakti (neįsižeiskit)
Tai va viskas labai greitai ir paprastai. Aš jį kepdavau su puseserėm tai labai greitai gaudavosi , nes visus įdarbindavau. Jei kepsit vienos svarbu eiliškumas.
Kiekis priklausys nuo norimo dydžio aš turėjau "čiuda piečka" tai nuo jos naudojau "bliūda" ir nežinau tokį kur į vidurį įsistato ir pyragas gaunasi kaip baranka , o svarbiausiai vidurys būna visada iškepęs.
Aš imu:
Obuolių 2kg. galima ir daugiau , nes nulupus jie greitai susivalgo dar nespėjus sudėt į pyragą
8 didelius kiaušinius
8 šaukštus cukraus
8 šaukštus miltų
Cinamono pagal skonį
Cukraus pudros pabarstymui ant viršaus.
Sviestinio popieriaus į blėkos dugną.
sviesto blėkai ištepti.
Kam patinka galit įdėt kakavos gausis rudas, bet man skaniau be kakavos.
Įdarbinkit šeimą bus smagiau ir linksmiau. Ir pyragas skanesnis.
Įjunkit orkaite, nes dirbant komanda ji nespės įkaisti.
Vaikui duokit ištepti blėką ir popierių sviestu, jam patiks pasiterlioti.
Močiutei ar vyrui duokit skusti obuolius ir juos supjaustyti griežinėliais bei apibarstyti cinamonu (man jo per daug niekada nebūna kaip ir į mėsą pipirų )
Pati atskirkit kiaušinių baltymus nuo trynio. Trynius užpilkite cukrumi ir plakite mikseriu kol nesijaus cukraus grūdelių (tai labai svarbu, ir labai skanu plakant vis ragauji) , tada vėlgi maišant mikseriu (maniškis galingas tai pasuka nepakeitus šluotelių) beriame miltus. Į šią masę galima įdėti nelabai gražiai supjaustytus obuolius , sakykim pusę jų. Plakame baltymus tol kol apvertus bliūdą nekris lauk(tai svarbiausia). Tada labai operatyviai juos verčiame į tešlą (įspėju pasiruoškite tešlą didesneme puode , kad tilptų baltymai) ir maišome šaukštu. Visą masę supilame į vaiko išteptą sviestu blėką, kaip jau sakiau geriau , kad į vidurį įstatytumėt tipo puodelį. Tada likusius obuolius susmaigstome į masę (kai iškeps bus gražesnis vaizdelis, jei tingit galit juos visus sumaišyti į tešlą) ir staigiai kišame į orkaitę. 30-45min kepame priklauso nuo orkaitės. Patikrinti ar iškepęs galima naudojant dektuką.
Enjoy
Mamytės negadinkit pyragų kepimo milteliais, gal Jūs tingit baltymus išsiplakti (neįsižeiskit)
Tai va viskas labai greitai ir paprastai. Aš jį kepdavau su puseserėm tai labai greitai gaudavosi , nes visus įdarbindavau. Jei kepsit vienos svarbu eiliškumas.
Kiekis priklausys nuo norimo dydžio aš turėjau "čiuda piečka" tai nuo jos naudojau "bliūda" ir nežinau tokį kur į vidurį įsistato ir pyragas gaunasi kaip baranka , o svarbiausiai vidurys būna visada iškepęs.
Aš imu:
Obuolių 2kg. galima ir daugiau , nes nulupus jie greitai susivalgo dar nespėjus sudėt į pyragą
8 didelius kiaušinius
8 šaukštus cukraus
8 šaukštus miltų
Cinamono pagal skonį
Cukraus pudros pabarstymui ant viršaus.
Sviestinio popieriaus į blėkos dugną.
sviesto blėkai ištepti.
Kam patinka galit įdėt kakavos gausis rudas, bet man skaniau be kakavos.
Įdarbinkit šeimą bus smagiau ir linksmiau. Ir pyragas skanesnis.
Įjunkit orkaite, nes dirbant komanda ji nespės įkaisti.
Vaikui duokit ištepti blėką ir popierių sviestu, jam patiks pasiterlioti.
Močiutei ar vyrui duokit skusti obuolius ir juos supjaustyti griežinėliais bei apibarstyti cinamonu (man jo per daug niekada nebūna kaip ir į mėsą pipirų )
Pati atskirkit kiaušinių baltymus nuo trynio. Trynius užpilkite cukrumi ir plakite mikseriu kol nesijaus cukraus grūdelių (tai labai svarbu, ir labai skanu plakant vis ragauji) , tada vėlgi maišant mikseriu (maniškis galingas tai pasuka nepakeitus šluotelių) beriame miltus. Į šią masę galima įdėti nelabai gražiai supjaustytus obuolius , sakykim pusę jų. Plakame baltymus tol kol apvertus bliūdą nekris lauk(tai svarbiausia). Tada labai operatyviai juos verčiame į tešlą (įspėju pasiruoškite tešlą didesneme puode , kad tilptų baltymai) ir maišome šaukštu. Visą masę supilame į vaiko išteptą sviestu blėką, kaip jau sakiau geriau , kad į vidurį įstatytumėt tipo puodelį. Tada likusius obuolius susmaigstome į masę (kai iškeps bus gražesnis vaizdelis, jei tingit galit juos visus sumaišyti į tešlą) ir staigiai kišame į orkaitę. 30-45min kepame priklauso nuo orkaitės. Patikrinti ar iškepęs galima naudojant dektuką.
Enjoy
QUOTE(hobo @ 2005 02 25, 09:06)
tai čia beveik kaip bea varškėtis tik, kad su kakava. o gal jau pabandei?
vat uztai turbut ir gavosi is tikruju super paprastas ,bet super skanus tiesa, kepiau su kakava... o mano vyras grizes is MAXIMOS pareiske, kad jie pardavineja "mano" pyraga , pavadinimu: "Karaliskas varskes pyragas" 19.90 lt/kg
jop jo aš irgi rašiau, kad tokį patį pardavinėja maxima. o aš savaitgaly kepiau irgi tokio tipo pyragą tik sukriaušėm lazdyno riešutais ir kondensuotu pienu yra receptas irgi pirmam puslapyje, super geras ir paprastas, tik riešutai žiauriai savikainą užkelia. man tik vienas minusas, kad aš nemėgstu keptų riešutų, o kas mėgsta tai times nerealus buvo. labai gaivus skonis, kriaušės labai
Gal turit kuri surio pyrago recepta?Toks purus gaunasi, kiek zinau su ricota arba Filadelfia suriu...
QUOTE(hobo @ 2005 03 01, 08:45)
jop jo aš irgi rašiau, kad tokį patį pardavinėja maxima. o aš savaitgaly kepiau irgi tokio tipo pyragą tik sukriaušėm lazdyno riešutais ir kondensuotu pienu yra receptas irgi pirmam puslapyje, super geras ir paprastas, tik riešutai žiauriai savikainą užkelia. man tik vienas minusas, kad aš nemėgstu keptų riešutų, o kas mėgsta tai times nerealus buvo. labai gaivus skonis, kriaušės labai
Pagal sita recepta as jau labai seniai kepu pyraga, vienas paciu megstamiausiu , dziaugiuosi, kad tau patiko Tik del riesutu kainos, tai jooo, paziurejau parduotuvej, kad lazdyno riesutai patys brangiausi Argi cia visada taip buvo?
Siandien dariau toki pyraga,receptas nukopijuotas is gan zymios tortus gaminancios firmeles,vyras buvo nupirkes,tai toks buvo skanus,kad pabandziau pasidaryt
Issikepiau biskvituka:
3 kiausiniai
4 saukstai cukraus
2 saukstai grietines
4 saukstai miltu
3 saukstai kakavos,
vanilinio cukrelio ir 1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
PERTEPIMUI:
1 didelis indelis konservuotu persiku
1pakiukas grietineles+dar dadejau standiklio,kad grietinele nesubegtu,yra pirkti prie visu vaniliniu cukreliu,kepimo milteliu ir t..t..
Ir svarbiausiai 2 pakiukai permatomo glajaus"Tortenguss" ju yra pirkti "Sauluteje' apie 0.50 centu,tokie mazi pakiukai,na ,kad aiskiau butu tai toks glajus,kaip buna ant pirktiniu tortu,panasus i zele,tik nesustengstantis pilnai.
Biskvita perpjoviau per puse ir uzpyliau puse glajaus su smulkiai pjaustytais persikais(ten ant pokelio parasyta,kaip ji paruost(as ji ruosiau su konservuotu persiku sultimis,dadejau cukraus,dapyliau vandens,ispaudziau citrinos ir uzviriau,visas paruosimas)).....ant to glajaus uztepiau plaktos grietineles su cukrumi ir vanilinu,uzdejau kita biskvito puse-patepiau likusia grietineles mase,virsu apdejau pjaustytais persikais,o i viduriuka pripyliau likusio glajaus-sumaisyto su pjaustytais persikais ir obuoliukais ir pabarsciau aguonomis,na pasidariau gal per nepilna valanda,pabandykit,tikrai patiks,labai skanu [attachmentid=13949]
O prapjautas atrodo va taip
Tik kazko nuotraukos jau labai dideles isidejo?
Issikepiau biskvituka:
3 kiausiniai
4 saukstai cukraus
2 saukstai grietines
4 saukstai miltu
3 saukstai kakavos,
vanilinio cukrelio ir 1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
PERTEPIMUI:
1 didelis indelis konservuotu persiku
1pakiukas grietineles+dar dadejau standiklio,kad grietinele nesubegtu,yra pirkti prie visu vaniliniu cukreliu,kepimo milteliu ir t..t..
Ir svarbiausiai 2 pakiukai permatomo glajaus"Tortenguss" ju yra pirkti "Sauluteje' apie 0.50 centu,tokie mazi pakiukai,na ,kad aiskiau butu tai toks glajus,kaip buna ant pirktiniu tortu,panasus i zele,tik nesustengstantis pilnai.
Biskvita perpjoviau per puse ir uzpyliau puse glajaus su smulkiai pjaustytais persikais(ten ant pokelio parasyta,kaip ji paruost(as ji ruosiau su konservuotu persiku sultimis,dadejau cukraus,dapyliau vandens,ispaudziau citrinos ir uzviriau,visas paruosimas)).....ant to glajaus uztepiau plaktos grietineles su cukrumi ir vanilinu,uzdejau kita biskvito puse-patepiau likusia grietineles mase,virsu apdejau pjaustytais persikais,o i viduriuka pripyliau likusio glajaus-sumaisyto su pjaustytais persikais ir obuoliukais ir pabarsciau aguonomis,na pasidariau gal per nepilna valanda,pabandykit,tikrai patiks,labai skanu [attachmentid=13949]
O prapjautas atrodo va taip
Tik kazko nuotraukos jau labai dideles isidejo?
QUOTE(snoopy @ 2005 03 01, 15:17)
Gal turit kuri surio pyrago recepta?Toks purus gaunasi, kiek zinau su ricota arba Filadelfia suriu...
apie cheesecake'a kalbi? mmmmmm esu darius keleta kartu su filadelfijos suriu. labai skanu (mums buvo net skanesnis ,nei cheesecake factory) .tiesa jis New York style, bet ant virsaus dar dejau misko uogu uzpila
jei domintu -galesiu surast recepta.
domina domina tik ieskok, labai jau norisi