Aš dažnai kepu pyragą su nesaldžiu įdaru, kuris labai tinka prie sriubikės, buljono, jeigu ką domina, parašysiu receptą
QUOTE(Varvara @ 2005 02 23, 19:15)
Labai skanus tas pyragas, kur su varske ir kakava , seniai tokio skanaus nevalgiau
varvara, parasyk nuoroda, jei nesunku, nes ir pati kazkada ieskojau, bet pritruko kantrybes....
adri, butinai parasyk
QUOTE(adri @ 2005 02 24, 07:32)
Aš dažnai kepu pyragą su nesaldžiu įdaru, kuris labai tinka prie sriubikės, buljono, jeigu ką domina, parašysiu receptą
Parašyk būtinai. Labai norėčiau pabandyt. Iš anksto dėkoju
Sekmadienį kepiau pyragą pagal Gustavo receptą. Labai paprastutis, bet visai skanus.
Reikia:
1 indelio saldaus kondensuoto pieno,
2 kiaušinių,
1,5 stiklinės miltų,
vanilinio cukraus,
kepimo miltelių,
3-4 obuolių.
Iš visų komponentų padarom tešlą (obuoliai nulupti ir supjaustyti) ir kepam apie 30 min.
Reikia:
1 indelio saldaus kondensuoto pieno,
2 kiaušinių,
1,5 stiklinės miltų,
vanilinio cukraus,
kepimo miltelių,
3-4 obuolių.
Iš visų komponentų padarom tešlą (obuoliai nulupti ir supjaustyti) ir kepam apie 30 min.
Tokių pyragų variantų yra labai daug, tiek tešlos, tiek įdaro.
SVOGŪNŲ PYRAGAS
tešla: 3 valg. šaukštai sviesto, 3 valg. šaukštai grietinės, 1 stiklinė miltų. Įdaras: 500 gr keptų svogūnų, Užpilimas: 2 šaukštai grietinės, 3 kiaušiniai, truputis tarkuoto fermentinio sūrio, druska. Tešlą paruošti iš nurodytų produktų, 1 valandą laikyti šaldytuve, po to įdėti į formą ir padaryti iš tešlos bortelius, tada dėti įdarą, užpilti grietinės, kiaušiniš, sūrio mišiniu. Kepama apie 30 min. įkaitusioje orkaitėje.
Greitas pyragas su grybais
tešla: 3 kiaušiniai, 250 ml grietinės, tiek pat majonezo, druskos, 6-8 šaukštai miltų, truputis kepimo miltelių, Įdaras: pakepinti vidutinio dydžio svogūną, dėti į juos grybus (tinka bet kokie ir šampinjonai, ir džiovinti-virti, ir marinuoti, bei sūdyti), dėti mėgstamų prieskonių. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepimo formą ištepti sviestu, įpilti pusę tešlos, sudėti įdarą, užpilti likusia tešla. Kepti 180 C apie 35 min., tikrinti ar iškepė dantų krapštuku - jeigu tešla prie jo nelimpa, vadinasi iškepė, jeigu ims degti pyrago viršus-uždenkite folija.
Aš dariau ir su tokiu įdaru - kepti porai, virtas kiaušinis, kumpis, marinuoti šampinjonai, paprika raudona, prieskoniai, fermentinis sūris. Kitas - virti ryžiai, virta vištiena, žalias kiaušinis, marinuota raudona paprika, kas mėgsta juodos alyvuogės, sūris, kad nebūtų sausas - truputis buljono ir prieskoniai.
SVOGŪNŲ PYRAGAS
tešla: 3 valg. šaukštai sviesto, 3 valg. šaukštai grietinės, 1 stiklinė miltų. Įdaras: 500 gr keptų svogūnų, Užpilimas: 2 šaukštai grietinės, 3 kiaušiniai, truputis tarkuoto fermentinio sūrio, druska. Tešlą paruošti iš nurodytų produktų, 1 valandą laikyti šaldytuve, po to įdėti į formą ir padaryti iš tešlos bortelius, tada dėti įdarą, užpilti grietinės, kiaušiniš, sūrio mišiniu. Kepama apie 30 min. įkaitusioje orkaitėje.
Greitas pyragas su grybais
tešla: 3 kiaušiniai, 250 ml grietinės, tiek pat majonezo, druskos, 6-8 šaukštai miltų, truputis kepimo miltelių, Įdaras: pakepinti vidutinio dydžio svogūną, dėti į juos grybus (tinka bet kokie ir šampinjonai, ir džiovinti-virti, ir marinuoti, bei sūdyti), dėti mėgstamų prieskonių. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepimo formą ištepti sviestu, įpilti pusę tešlos, sudėti įdarą, užpilti likusia tešla. Kepti 180 C apie 35 min., tikrinti ar iškepė dantų krapštuku - jeigu tešla prie jo nelimpa, vadinasi iškepė, jeigu ims degti pyrago viršus-uždenkite folija.
Aš dariau ir su tokiu įdaru - kepti porai, virtas kiaušinis, kumpis, marinuoti šampinjonai, paprika raudona, prieskoniai, fermentinis sūris. Kitas - virti ryžiai, virta vištiena, žalias kiaušinis, marinuota raudona paprika, kas mėgsta juodos alyvuogės, sūris, kad nebūtų sausas - truputis buljono ir prieskoniai.
QUOTE(adri @ 2005 02 24, 10:35)
Super! gerai kad is smalsumo nosi i saldumynu skyriu ikisau (as ju ne megeja).Sianden pat isbandysiu.
FERMERIO PYRAGAS Nr. 1
Tešla: 150 gr sviesto, 2 kiaušiniai, 50 gr grietinės, 1/2 šaukštelio gesintos sodos arba kepimo miltelių. Sviestą sukapoti su miltais, dėti likusius produktus.
Įdaras: ant pusės tešlos dėti sluoksniais-bulvių košę, po to keptus grybus su svogūnais, bulvių košę. Uždengti likusia tešla. Kepti nedidelėje formoje, įkaitusioje orkaitėje.
FERMERIO PYRAGAS NR 2
tešla kaip pirmo varianto, įdaras-ant tešlos dėti sluoksniais :bulvės supjaustytos plonais griežinėliais, juos pasūdyti, po to užpilti kiaušinio ir pieno plakiniu, uždengti likusia tešla, viršuje paliekant angą garams išeiti.
Galimi įdarų variantai:
- sūdyti (ne marinuoti) agurkai supjaustomi kubeliais, pakepinami, kad netektų skysčių, sumaišomi su kečupu, galima ir su virtais ryžiais.
- Lašiša+virti ryžiai+kepti svogūnai
- virtą kiaušinį sukapoti ir sumaišyti su svogūno laiškais, apkepti svieste
- kepti šampinjonai su svogūnais ir lydytais sūreliais
Tešla: 150 gr sviesto, 2 kiaušiniai, 50 gr grietinės, 1/2 šaukštelio gesintos sodos arba kepimo miltelių. Sviestą sukapoti su miltais, dėti likusius produktus.
Įdaras: ant pusės tešlos dėti sluoksniais-bulvių košę, po to keptus grybus su svogūnais, bulvių košę. Uždengti likusia tešla. Kepti nedidelėje formoje, įkaitusioje orkaitėje.
FERMERIO PYRAGAS NR 2
tešla kaip pirmo varianto, įdaras-ant tešlos dėti sluoksniais :bulvės supjaustytos plonais griežinėliais, juos pasūdyti, po to užpilti kiaušinio ir pieno plakiniu, uždengti likusia tešla, viršuje paliekant angą garams išeiti.
Galimi įdarų variantai:
- sūdyti (ne marinuoti) agurkai supjaustomi kubeliais, pakepinami, kad netektų skysčių, sumaišomi su kečupu, galima ir su virtais ryžiais.
- Lašiša+virti ryžiai+kepti svogūnai
- virtą kiaušinį sukapoti ir sumaišyti su svogūno laiškais, apkepti svieste
- kepti šampinjonai su svogūnais ir lydytais sūreliais
QUOTE(hobo @ 2005 02 24, 11:44)
une, tas pyragas šitos temos pirmam puslapyej, pats pirmas iš visų receptų. kepk būtinai, nerealus. ir labai paprasta iškept. mano jau visos drauges nusibeždžioniavo
aciu siandien pat pabandysiu. nors kepeja is manes nekokia.... gaunasi tik bea pyragai arba tiksliau Mary Berry
QUOTE(inga22 @ 2004 12 07, 18:05)
SVEIKUTES kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas
tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas
tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu
Labai idomus ir skanus pyragas. Dabar paragavau ir tuoj didzioji jo dalis keliaus rimtesnei kritiku grupei. Turetu patikt
Radau kelis receptukus, pati dar negaminau, bet ruosiuosi, skamba labai skaniai
Pyragas "Aguonėlė"
200 g sviesto tešlai
1 kiaušinis tešlai
100 g cukraus tešlai
300-350 g miltų tešlai
0,5 indelio kondensuoto pieno
7-8 šaukštai aguonų
1 stiklinė razinų
500 g varškės
1 citrina
2 kiaušiniai
200 g cukraus
2 šaukštai krakmolo
3 obuoliai
200 g grietinėlės papuošimui
2 šaukštai cukraus papuošimui
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 30 min. palaikome šaltai.
Varškę ir citriną sumalame mėsmale.
Į varškę įmušame kiaušinius, įmaišome cukrų, krakmolą ir razinas.
Aguonas sumaišome su kondensuotu pienu.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 7 mm storio lakštą ir įklojame į sviestu pateptą kepimo formą.
Supilame varškę.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolių skilteles žiedu sudedame ant varškės.
Pyragą papuošiame aguonų ir kondensuoto pieno mišiniu.
Kepame 170°C temperatūroje apie 45 min.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą papuošiame plakta pasaldinta grietinėle.
Pyragas "Aguonėlė"
200 g sviesto tešlai
1 kiaušinis tešlai
100 g cukraus tešlai
300-350 g miltų tešlai
0,5 indelio kondensuoto pieno
7-8 šaukštai aguonų
1 stiklinė razinų
500 g varškės
1 citrina
2 kiaušiniai
200 g cukraus
2 šaukštai krakmolo
3 obuoliai
200 g grietinėlės papuošimui
2 šaukštai cukraus papuošimui
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 30 min. palaikome šaltai.
Varškę ir citriną sumalame mėsmale.
Į varškę įmušame kiaušinius, įmaišome cukrų, krakmolą ir razinas.
Aguonas sumaišome su kondensuotu pienu.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 7 mm storio lakštą ir įklojame į sviestu pateptą kepimo formą.
Supilame varškę.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis.
Obuolių skilteles žiedu sudedame ant varškės.
Pyragą papuošiame aguonų ir kondensuoto pieno mišiniu.
Kepame 170°C temperatūroje apie 45 min.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą papuošiame plakta pasaldinta grietinėle.