[quote=JurgaA,2005 01 28, 16:46]
[quote=Giedrutia,2005 01 28, 12:22]
Man labai patinka shitas greitas ir pigus pyragas, kuri galima iskepti, kai tik sugalvoji, nes daugumai pyragu reikia sviesto, kurio namie, kaip taisykle, buna tik
O skardą su kuom patepti.Ar sviestinį popierių įkloti
[/quote]
As tai truputi patepu aliejum. Galima ir popieriu ikloti
Ir as siandien kepiau kavos zieda. Kai tesla saukstu kabinau i skarda, tai nemaniau, kad kas gero gausis:unsure: . Atrode labai riebus. Bet kai iskepe.............
Labai skanu
Labai skanu
Na va, vakar issikepiau Beos varskes pyraga su bemiel sloksniuoa tesla ir persikais
Tikrai labai skaniai gavosi, man ir vyrui ypatingai skanus buvo, kai atsalo
Nes kol siltas, tai dar buna jis toks nesusitinges
Tikrai labai skaniai gavosi, man ir vyrui ypatingai skanus buvo, kai atsalo
Nes kol siltas, tai dar buna jis toks nesusitinges
QUOTE(Giedrutia @ 2005 01 28, 22:11)
Ir as siandien kepiau kavos zieda. Kai tesla saukstu kabinau i skarda, tai nemaniau, kad kas gero gausis:unsure: . Atrode labai riebus. Bet kai iskepe.............
Labai skanu
Labai skanu
LABAI skanus , bet kodel kai isemiau is orkaites jis sukrito .Liko puse ir atrodo , kaip neiskiles .bet buvo vistiek skanus .
QUOTE(*mamyte* @ 2005 01 31, 19:37)
LABAI skanus , bet kodel kai isemiau is orkaites jis sukrito .Liko puse ir atrodo , kaip neiskiles .bet buvo vistiek skanus .
matyt bloga temperatura nustatei
QUOTE(bea @ 2005 01 31, 23:12)
matyt bloga temperatura nustatei
Tikrai - mano mazylis buvo nustates vietoj 180 'C - 120'C , tai as pamaciau gal po 15 min .nepagalvojau , kad del to galetu .Aciu .
Noriu jums pasiulyti pabandyti nesudetinga,bet skanu pyraga.
TRUPININIS SU VARSKES IR AGUONU IDARU
Teslai: 200g sviesto ar margarino
200g cukraus
1 kiausinis
500g miltu
0.5 pak.kepimo milteliu
idaras1: 400g aguonu
5 saukstai cukraus
2 baltymai
idaras 2: 2tryniai
500g varskes
40g krakmolo
0.5 citrinos sulciu
3 saukstai cukraus
Teslai skirtus produktus sumaigyti pirstais.Gauta trapia tesla deti i saldytuva.Aguonas nuplikyti,nuvarvinti ir 2 kartus sumalti,po to sumaisyti su plaktais baltymais ir cukrumi.Trynius issukti su cukrumi,sumaisyti su varske,krakmolu,citrinos sultimis.I sviestu patepta skarda deti 2/3 teslos,pirstais suspausti,deti aguonu,varskes sluoksnius.Ant virsaus sutrupinti likusia tesla.
Skanaus! Musu seimynai labai patiko.
TRUPININIS SU VARSKES IR AGUONU IDARU
Teslai: 200g sviesto ar margarino
200g cukraus
1 kiausinis
500g miltu
0.5 pak.kepimo milteliu
idaras1: 400g aguonu
5 saukstai cukraus
2 baltymai
idaras 2: 2tryniai
500g varskes
40g krakmolo
0.5 citrinos sulciu
3 saukstai cukraus
Teslai skirtus produktus sumaigyti pirstais.Gauta trapia tesla deti i saldytuva.Aguonas nuplikyti,nuvarvinti ir 2 kartus sumalti,po to sumaisyti su plaktais baltymais ir cukrumi.Trynius issukti su cukrumi,sumaisyti su varske,krakmolu,citrinos sultimis.I sviestu patepta skarda deti 2/3 teslos,pirstais suspausti,deti aguonu,varskes sluoksnius.Ant virsaus sutrupinti likusia tesla.
Skanaus! Musu seimynai labai patiko.
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 10:50)
Kavinis žiedas
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros
Ar galima margarina pakeisti sviestu?
QUOTE(Ugne @ 2005 02 01, 16:41)
Ar galima margarina pakeisti sviestu?
galima jei tai tikrai sviestas, o ne tepus riebalų mišinys.
QUOTE(*mamyte* @ 2005 02 01, 13:03)
Tikrai - mano mazylis buvo nustates vietoj 180 'C - 120'C , tai as pamaciau gal po 15 min .nepagalvojau , kad del to galetu .Aciu .
O as viska turiu kepti 120* ,nes kitaip moment sudega .Ir jei rasot kad kepti 40 min,tai man iskepa per 20 min .Virykle elektrine,tai gal todel.
QUOTE(Nome @ 2004 12 07, 12:46)
Stai koki pyrago recepta radau omni.lt
Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).
Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).
Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.
Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes.
Skanus ir nesudėtingas pyragas su kakava ir varške
Pyrago tešlai reikia 200 sviesto (aišku, kad bent 82 proc.), 2-3 šaukštų kakavos miltelių (priklausomai nuo kakavos kokybės ir nuo kepėjo skonio), 2-3 šaukštų cukraus (vėlgi kiekis reguliuojamas pagal saldumo poreikį), 400 g (ar net truputį mažiau) miltų, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, sumaišytų su šaukšteliu grietinės. Viskas suminkoma ir padalijus į du rutulius, kurie apvoliojami miltais, atšaldoma šaldytuve (ne šaldiklyje!).
Viduriniam sluoksniui reikia 600 g varškės (aišku, ne liesos ir geriau mažiau grūdėtos), 4 kiaušinių, artipilnės stiklinės cukraus. Varškė mediniu šaukštu dubenyje ištrinama su cukrumi ir tryniais. Pabaigoje atsargiai įmaišomi išplakti baltymai. Galima pagardinti vaniliniu cukrumi ir smulkintais migdolais (luptais).
Orkaitė kaitinama iki 180-190 laipsnių. Per tą laiką į kepimo skardą įklojamas kepimo popieriaus lakštas ir ant jo per burokinę tarką (trintuvę) sutarkuojamas vienas tešlos rutulys. Rankomis suformuojamas lygus sluoksnis. Ant jo tepamas varškės kremas. Užtarkuojamas antrasis tešlos rutulys, vėl atsargiai paskirstomi tešlos gabalėliai.
Kepama, kol iškeps, - apie 40-45 minutes.
GHAAAAAAAM...šitą kepiau vakar. gavosi toks kaip maximoj yra viršus ir apačia tamsūs, o per vidurį storas baltas sluoksnis. kol šiltas, tai nevalgomas. bet kai atšalo, siūlau net šaldytuve šiek tiek pašaldyt, tai ghr.....visi kaip skėriai puolė ir suėdė aš tik paragavau.
buvo padaryta išvada, kad labai tinka su nesaldinta kava.
skonis labai specifinis, šiek tiek kartokas, ne per saldus, nu bet geras gavosi, esu nuostabi kepėja-virėja.
QUOTE(smike @ 2005 01 21, 12:56)
Na va, kepiau "ant smugio" dar viena pyraga. Kadangi norejau draugus nustebinti neiprastu skoniu pasirinkau morku pyraga. Sio pyrago recepta radau temoje naminiai pyragai. Kad nevargti recepta pakartosiu.
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
O atrode jis va taip
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
O atrode jis va taip
va sitam pyragui kokias proporcijas emei?juk ne po 1 stikline visko...
ir tos morkos...kokia tarka tarkuotos? ta prasme skystai, kaip bulviu tarke, ar stambiau? ir kiek ta vid.karstumo orkaite?pas mane elektrine