QUOTE(Sonatina @ 2006 04 07, 08:37)
o jei su melyniu iskepciau irgi gal nieko?
Papildyta:
QUOTE(smike @ 2006 05 14, 20:02)
Sveikos, šiandien kepiau labai skanų pyragą. Turėjau spanguolių kameroje ir nežinojau kaip sunaudoti, tai pasiknisusi internete radau labai gerą receptuką. Taigi:
SPANGUOLIŲ PYRAGAS
Reikės:
200 g spanguolių,
1,5 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 stiklinių miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
0,5 stiklinės aliejaus,
0,5 stiklinės pieno,
vanilinio cukraus,
druskytės.
Spanguoles sutrinti šakute (nepadaryti tyrės, jei kas darys kombaine), sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų sultys. Tada išspaudas (ne visai sausas) sumaišyti su puse stiklinės cukraus.
Tešlai kiaušinius išsukti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Trečdalį masės supilti į paruoštą kekso formą, per vidurį sudėti pusę spanguolių masės (formos kraštų ji turi neliesti, nes kepimo metu pridegs), kitą trečdalį tešlos, vėl spanguoles ir likusią tešlą. Kepti apie 40-50 min. vidutinio karštumo orkaitėje. (Mielai parašyčiau kiek tiksliai laipsnių, bet orkaitė, kurioje kepiau, tragiška- nei laipsnių, nei padalos matosi, todėl reguliavau tik pagal liepnos dydį )
Beje, aš naudojau rupius kvietinius miltus, nes jie man žymiai skanesni, todėl pyragas tamsus! Bet laaaabai skanus ir neriebus.
Glaistą padariau iš cukraus pudros ir sulčių, išsiskyrusių varvinant uogas.
Skanaus bandysiančioms.
SPANGUOLIŲ PYRAGAS
Reikės:
200 g spanguolių,
1,5 stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 stiklinių miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
0,5 stiklinės aliejaus,
0,5 stiklinės pieno,
vanilinio cukraus,
druskytės.
Spanguoles sutrinti šakute (nepadaryti tyrės, jei kas darys kombaine), sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų sultys. Tada išspaudas (ne visai sausas) sumaišyti su puse stiklinės cukraus.
Tešlai kiaušinius išsukti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Trečdalį masės supilti į paruoštą kekso formą, per vidurį sudėti pusę spanguolių masės (formos kraštų ji turi neliesti, nes kepimo metu pridegs), kitą trečdalį tešlos, vėl spanguoles ir likusią tešlą. Kepti apie 40-50 min. vidutinio karštumo orkaitėje. (Mielai parašyčiau kiek tiksliai laipsnių, bet orkaitė, kurioje kepiau, tragiška- nei laipsnių, nei padalos matosi, todėl reguliavau tik pagal liepnos dydį )
Beje, aš naudojau rupius kvietinius miltus, nes jie man žymiai skanesni, todėl pyragas tamsus! Bet laaaabai skanus ir neriebus.
Glaistą padariau iš cukraus pudros ir sulčių, išsiskyrusių varvinant uogas.
Skanaus bandysiančioms.
nu dabar kepa sugalvojau kamera istustint, o ten gerio.... nu jei patiks, tai dabar visa seimyna valgys , kol kamera istustes