Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:50)
Kavinis žiedas

Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus

(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)

Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook


Bea kiek reikia deti kepimo milteliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina. @ 2005 01 23, 22:41)
Pasidalinsiu aš savo firminio receptu. Šiaip viską dedu iš akies, o dabar reikės susimąstyti...
Reikės geltonai masei:
7 kiaušinių trynių
200 g cukraus pudros
120 g sviesto arba margarino
200 g grietinės
0,5 šaukštelio sodos
400 g miltų - kad tešla būtų grietinės tirštumo
1 tarkuotos citrinos žievelės
Sviestą ištirpinti, sudėti cukraus pudrą, trynius, geria išsuskti mikseriu, po grietinėje nugesinti sodą, sumaišyti, supilti miltus. Vieną dalį turime,pasidedame į šoną.
Reikės baltai masei
7 baltymų
200 g cukraus pudros
80 g miltų
70 g krakmolo
120 g sviesto arba margarino
vanilinio cukraus
žiupsnelį kepimo miltelių (labai nedaug)
Baltymus išplakti mikseriu iki standžių putų, plakant supliti cukraus pudrą, miltus, vanilinį cukrų, sodą, krakmolą, pabaigoje - ištirpintą sviestą.
Aš naudoju nemažą, bet aukštoką skardą, tinka ir ta apvali, bet didesnė, ištepu sviestu, pabarstau kruopmilčiais.
Supilame geltoną tešlą, po to baltą ir kepame apie 40 min 180 orkaitėje. Iškeptą pabarstyti cukraus pudra.
Visi, kas ragavo - giria thumbup.gif
Aš visada naudoju naminius kiaušinius - tai labai skiriasi abiejų tešlų spalva. Pabandžiau pas draugę pirktinius - na vaizdelis ne toks ryškus...


Skamba visai neblogai, o jeigu ideti i kuria nors mase pvz kakavos arba tirpios kavos, tada irgi spalvinis skirtumas turetu buti ryskus
Atsakyti
Tai ar turit pyrago panasaus i ta kur kepa ,,Prie parlamento,, recepta ? Jei praleidau,gal patarsit kur surast ?
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2005 01 24, 10:36)
Bea kiek reikia deti kepimo milteliu  blush2.gif



arbatini sauksteli
Atsakyti
Nepastebėjau, kad turėčiau kada problemų su varškės pyragais. Pirmadienį kepiau paprastą tokį, sluoksniuota tešla + varškės įdaras. Kepiau lygiai valandą ir jokių problemų.
Žodžiu dariau taip:
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.


Mane sudomino si pyragas, taip nesunkiai pagaminamas atrodo ax.gif
Tik va, klausimelis dabar ar ta sloksniuota tesla turi buti bemiele? ar kaip? wink.gif
Kepsiu butinai artimiausiu metu clap.gif
Vakar kepiau negriuka, tai oj kaip skaniai suvalgem su pienu rolleyes.gif
Atsakyti
Didelis ačiū atrodo bea už nuostabų varškės pyrago su šaldyta tešla receptą 4u.gif . Vyras, skeptiškai žiūrėjęs į patį gaminimo procesą, valgydamas keliskart pagyrė ir liepė įtraukt į mėgiamų kepinių sąrašą biggrin.gif.

Pasidalinsiu savo mėgstamiausio pyrago receptu blush-anim-cl.gif (lyg nemačiau šito recepto)

Citrinų pyragas

Reikia: 3/4 st. pieno, 30 g mielių, 200 g sviesto, 3 st. miltų, 1-2 citrinų, 1-1,5 st. cukraus, 1 kiaušinio.

Mielės ištirpinamos piene. Sviestas išsukamas su miltais ir įmaišomos ištirpdytos mielės. Tešla išminkoma ir paliekama pakilti apie 1 val.
Citrina (citrinos) apiplikoma karštu vandeniu ir sutarkuojama smulkia tarka. Sumaišoma su cukrumi.
Iš tešlos iškočiojami du ploni lakštai. Ant vieno paskleidžiamas įdaras, uždengiama antruoju. Kraštus užspausti. Paviršių subadyti šakute ir aptepti suplaktu kiaušiniu.
Kepti, kol parus.

Aš paprastai kepu elektrinėj orkaitėj apie 180-200 laipsnių temperatūroj. Iškepa maždaug per 30-40 minučių.
Atsakyti
Idun, ačiū wub.gif
Ingute, aš kepu su bemiele wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 26, 17:22)
Idun, ačiū  wub.gif
Ingute, aš kepu su bemiele wink.gif


Aciu, bea wink.gif Butinai pabandysiu issikept clap.gif
Kai issikepsiu, parasysiu atsiliepimus wink.gif
Atsakyti
Man labai patinka shitas greitas ir pigus pyragas, kuri galima iskepti, kai tik sugalvoji, nes daugumai pyragu reikia sviesto, kurio namie, kaip taisykle, buna tik apie 100 g.

Reikia:
5 kiausiniu
1.5 stiklines cukraus
1 stiklines aliejaus
1 stiklines gazuoto mineralinio vandens
1-1.5 arbatinio saukstelio kepimo milteliu
3stikliniu miltu
2-3 saukstu kakavos

trynius isplakti su cukrumi, supilti alieju, mineralini vandeni, miltus sumaishytus su kepimo milteliais ir baltymus, isplaktus iki standzios putos. Puse teslos supilti i ziedo formos skarda, tada i likusia tesla ideti kakava ir supilti ant virsaus. Kepa apie 1 val.
Iskepta pyraga apibarstyti cukraus pudra.

Neperskaiciau visu puslapiu, sorry, jei pasikartojau.
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 01 21, 13:56)
Na va, kepiau "ant smugio" dar viena pyraga. Kadangi norejau draugus nustebinti neiprastu skoniu pasirinkau morku pyraga. Sio pyrago recepta radau temoje naminiai pyragai.


Smike, o koks ten ant jo glajus? Kaip ji daryti? Ar butu skanu ir be glajaus? unsure.gif
Atsakyti
[quote=Giedrutia,2005 01 28, 12:22]
Man labai patinka shitas greitas ir pigus pyragas, kuri galima iskepti, kai tik sugalvoji, nes daugumai pyragu reikia sviesto, kurio namie, kaip taisykle, buna tik


O skardą su kuom patepti.Ar sviestinį popierių įkloti
Atsakyti
QUOTE(Ugne @ 2005 01 28, 13:43)
Smike, o koks ten ant jo glajus? Kaip ji daryti? Ar butu skanu ir be glajaus?  unsure.gif


Butu skanus ir tik cukraus pudra pabarstytas! Bet man reikejo "vaizda islauzt" tai papuosiau glajumi padarytu is cukraus pudros ir vandens bei pabarsciau pirktomis cukrinemis gelytemis. Bet pyragas labai lengvas ir nekaloringas, nes riebalu nera! smile.gif
Atsakyti