Smike, pyragas labai simpatiškas
O aš vakar kepiau keksiukus su persikais
KEKSIUKAI SU PERSIKAIS
12 keksiukų:
12 puselių konservuotų persikų
125 g minkšto sviesto
125 cukraus
3 kiaušiniai
150 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
25 g tarkuoto juodojo šokolado
Persikus sudėti į sietą ir nuvarvinti. Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo . Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Įmaišyti tarkuotą šokoladą.
Įkainti orkaitę iki 175C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių (patepti riebalais ar iškloti popierinėmis formelėmis). Išdėlioti tešlą į formeles. Per vidurį dėti po gabaliuką persiko, jį šiek tiek įspausti į tešlą.
Kepti 15 - 20 min.
Iškepusius išimti iš formelių ir ataušinti ant grotelių. Ataušusius pabarstyti cukraus pudra.
P. S. vietoj persikų įdėjau konservuotus mango, bet manau be reikalo, nebent dėti šviežius Jeigu persikai labai dideli, tai supjaustyti į ketvirčius...
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 07, 08:37)
nu gi turejau tokios tešlos recepta, bet niekaip nerandu Gal kuri galit mestelt jį čia? labi užsimaniau tokio pyrago šiandien
QUOTE(pienių jūra @ 2006 05 15, 12:58)
nu gi turejau tokios tešlos recepta, bet niekaip nerandu Gal kuri galit mestelt jį čia? labi užsimaniau tokio pyrago šiandien
Šio pyrago receptas yra čia
Ačiū
Kadangi turėjau niekieno nevalgomą pradėtą braškių uogienės stiklainį, vakar ieškojau recepto, ką su juo nuveikti ir štai
OBUOLIŲ PYRAGAS SU BRAŠKIŲ UOGIENE
Tešla
150 g šalto sviesto
300 g miltų
1 kiaušinio trynys
3 v. š. grietinėlės (arba grietinės)
vanilės
3 v. š. cukraus pudros
Įdaras
750 g obuolių (geriau rūgštesnių)
240 ml braškių uogienės
2 v. š. krakmolo
Iš visų tešlos produktų suminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val. (galima šaldiklyje 25 30 min.).
Išimti tešlą iš šaldytuvo. 2/3 tešlos iškočioti ir iškloti 28 cm apvalios pyrago formos, išteptos riebalais, dugną ir kraštus, Subadyti šakute, pridengti folija, kurią prispausti prie tešlos, ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 5 10 min.
Kol pagrindas kepa, iš likusios tešlos išpjauti įvairias figūrėles ar juosteles. Dėti ant kepimo popieriaus ir laikyti šaldytuve.
Paruošti įdarą: obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabaliukais ir dėti į blenderį kartu su uogiene ir krakmolu. Sutrinti iki vientisos masės.
Ant apkepusio pagrindo paskleisti įdarą, išlyginti paviršių ir ant viršaus išdėlioti išpjautas figūrėlės. Jas galima aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti 25 30 min.
Iškepusį pyragą būtina gerai ataušinti neišėmmus iš formos, galima ir šaldytuve.
P. S. Į tešlą dar įbėriau mažą žiupsnelį druskos. Niekaip nepavyko iškrapštyti iš formos, tad vaizdelis ne itin, bet skanu ... Teks pirkti dar vieną silikoninę formą
OBUOLIŲ PYRAGAS SU BRAŠKIŲ UOGIENE
Tešla
150 g šalto sviesto
300 g miltų
1 kiaušinio trynys
3 v. š. grietinėlės (arba grietinės)
vanilės
3 v. š. cukraus pudros
Įdaras
750 g obuolių (geriau rūgštesnių)
240 ml braškių uogienės
2 v. š. krakmolo
Iš visų tešlos produktų suminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val. (galima šaldiklyje 25 30 min.).
Išimti tešlą iš šaldytuvo. 2/3 tešlos iškočioti ir iškloti 28 cm apvalios pyrago formos, išteptos riebalais, dugną ir kraštus, Subadyti šakute, pridengti folija, kurią prispausti prie tešlos, ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 5 10 min.
Kol pagrindas kepa, iš likusios tešlos išpjauti įvairias figūrėles ar juosteles. Dėti ant kepimo popieriaus ir laikyti šaldytuve.
Paruošti įdarą: obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabaliukais ir dėti į blenderį kartu su uogiene ir krakmolu. Sutrinti iki vientisos masės.
Ant apkepusio pagrindo paskleisti įdarą, išlyginti paviršių ir ant viršaus išdėlioti išpjautas figūrėlės. Jas galima aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti 25 30 min.
Iškepusį pyragą būtina gerai ataušinti neišėmmus iš formos, galima ir šaldytuve.
P. S. Į tešlą dar įbėriau mažą žiupsnelį druskos. Niekaip nepavyko iškrapštyti iš formos, tad vaizdelis ne itin, bet skanu ... Teks pirkti dar vieną silikoninę formą
[quote=Sonatina,2006 05 18, 11:26]
Kadangi turėjau niekieno nevalgomą pradėtą braškių uogienės stiklainį, vakar ieškojau recepto, ką su juo nuveikti ir štai
OBUOLIŲ PYRAGAS SU BRAŠKIŲ UOGIENE
Vaje kaip parasta ir taip skaniai perskaičiau receptuka, kad mirtinai užsinirėjau tokio pyrago
Bet dar norėjau paklaust o tešlai nereikia nei sodos, nei kepimo milteliu?
Kadangi turėjau niekieno nevalgomą pradėtą braškių uogienės stiklainį, vakar ieškojau recepto, ką su juo nuveikti ir štai
OBUOLIŲ PYRAGAS SU BRAŠKIŲ UOGIENE
Vaje kaip parasta ir taip skaniai perskaičiau receptuka, kad mirtinai užsinirėjau tokio pyrago
Bet dar norėjau paklaust o tešlai nereikia nei sodos, nei kepimo milteliu?
taigiz, as cia skaitineju ir skaitineju, esu didele pyragu gaminimo myletoja Nutariau pasigaminti citrinine tarta (bea receptas), tik dejau ne 5, o 3 citrinas (pabijojau, kad bus per rugstu.. kita kart desiu 5, nes rugstumo truko) ir vietoj 9 kiausiniu dejau 7. tai zinokit, man to idaro pakako dviemspyragams! gal kad pyrago forma ne 28cm, o 25... o gal, kad kiausiniai didesni... zodziu, ir likau nesupratus. Bet galutiniam rezultate turiu ne viena, o du pyragus! dekui uz skanu recepta
Siaubas, parsivezem is sodo tiek daug rabarbaru, o recepto pyragui neturiu. Seimininkutes, gal pagelbesit?
QUOTE(snickers @ 2006 06 14, 17:12)
Siaubas, parsivezem is sodo tiek daug rabarbaru, o recepto pyragui neturiu. Seimininkutes, gal pagelbesit?
Na va, likimo draugė, ir aš grįžusi namo radau šaldytuve rabarbarų, kažkas pavaišino. Prisiminiau, kad jei neklystu, paskutiniame Moters savaitgalio numery būtent receptai su rabarbarais yra. jei bus laiko, vakare pažiūrėsiu
Rabarbarų receptai yra čia
QUOTE(vilke @ 2006 02 14, 19:46)
na va, bandziau siandien sita, bet nelabai suzavejo.. visu pirma, tai ziauuuuuriai saldu nuo to kondensuoto pieno. visu antra, lazdyno riesutai man ne ypac cia derejo bandyciau keisti i graikiskus.
ir itariu, kad pyraga reiktu valgyti TIK atsaldyta, nes karstas tai toks patizes biski, o salant sukieteja ten visi isbege skysciai.
ir kepe man daugiau nei valanda prie 200 C. tikriausiai ne visu rusiu kriauses geriau tinka, taip pat. as dejau kiniskas, tai jos labai daug skysciu paleido, ten visa tesla apacioj plauke kriausiu skystyje ir kondensuoto pieno skystime, uztat sunkiai labai iskepe.
na va, as cia tik savo patirtim pasidalinu
ir itariu, kad pyraga reiktu valgyti TIK atsaldyta, nes karstas tai toks patizes biski, o salant sukieteja ten visi isbege skysciai.
ir kepe man daugiau nei valanda prie 200 C. tikriausiai ne visu rusiu kriauses geriau tinka, taip pat. as dejau kiniskas, tai jos labai daug skysciu paleido, ten visa tesla apacioj plauke kriausiu skystyje ir kondensuoto pieno skystime, uztat sunkiai labai iskepe.
na va, as cia tik savo patirtim pasidalinu
Na va o as sita pyraga (1psl) uzvakar kepiau ir gavosi viskas tik dejau ne indeli kondensuoto o tik pora saukstus ismaisiau kriauses ir sudejau ant pyrago.To skystimo netgi liko. O ir kriauses mano buvo labai jau skystos
Riesut graikisku neturejau tai dejau migdolus nors man atrodo be riesutu butu irgi liuks
O man karstas kaip tik buvo laaabai skanus nors ir atsales labai jau
Tavo pyrage perdaug buvo turbut kondensuoto na suprantu kad darei pagal recepta
Rekomenduoju tikrai, laaabai skanus. Ir mb kaip isgyre