Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Skvo @ 2006 04 18, 21:56)
Šiandien kepiau savo firminį pyragą:

user posted image

Tešlai:
75 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
4 tryniai
150 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
vanilinio cukraus

Apelsinų arba mandarinų, arba konservuotų persikų

Baltymų viršutiniam sluoksniui:
4 baltymai
200 g cukraus
pakelis migdolinių plokštelių

Paruošti tešlą: cukrų ištrinti su sviestu. Po vieną sudėti trynius ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, supilti pieną. Tešlą sukrėsti į folija išklotą kepimo skardą ir gražiai išlyginti. Kol plaku baltymus, tešlą įdedu trumpam į orkaitę. Išplakti baltymus iki standžių putų, suberti cukrų ir dar paplakti. Ištraukiu iš orkaitės tešlą ir ant jos dedu pjaustytas skilteles apelsinų arba mandarinų arba konservuotų persikų. Ant vaisių dedu išplaktus baltymus. Baltymų masę pašiaušti šakute, viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. Dabar reikia ne kepti, o džiovinti gan ilgai, apie 45 min ant labai silpnos ugnies, aš dar pradarau orkaitę. Kai su ranka palietus baltymus, jaučiasi, kad kietas viršus, tada jau galima traukti - pyragas gatavas. Man tai jis labai švetiškai atrodo ir skonis jo niam niam. Aš jį pati sugalvojau  blush2.gif




Atrodo tai tikrai labai idomiai graziai. Man jis toks kaledinis 4u.gif baltutelis
Atsakyti
Siūlau išsikepti braškinių keksiukų smile.gif Tikrai labai skanu 4u.gif

user posted image

Braškiniai keksiukai

1 1/2 st. supjaustytų braškių
1/2 st. cukraus + 1/4 st. cukraus
1/4 st. minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 3/4 st. miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. tarkuoto muskato

Nedideliame inde sumaišyti braškes ir ½ st. cukraus. Palaikyti 1 val. Sirupą nupilti (bet neišpilti).
Įkaitinti orkaitę iki 220C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių (patepti riebalais ar iškloti popieriumi).
Išplakti sviestą su ¼ st. cukraus. Po vieną įmaišyti kiaušinius, dėti vanilę.
Sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir muskatą.
Paeiliui į sviesto masę dėti sausus ingredientus ir sirupą, nepermaišyti.
Atsargiai įmaišyti braškes. Dėti tešlą į formeles ir kepti 18 – 20 min.

P. S. Stiklinė – 240 ml.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 20, 23:19)
Siūlau išsikepti braškinių keksiukų smile.gif  Tikrai labai skanu 4u.gif

user posted image

Braškiniai keksiukai

1 1/2 st. supjaustytų braškių
1/2 st. cukraus + 1/4 st. cukraus
1/4 st. minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės
1 3/4 st. miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. tarkuoto muskato

Nedideliame inde sumaišyti braškes ir ½ st. cukraus. Palaikyti 1 val. Sirupą nupilti (bet neišpilti).
Įkaitinti orkaitę iki 220C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių (patepti riebalais ar iškloti popieriumi).
Išplakti sviestą su ¼ st. cukraus. Po vieną įmaišyti kiaušinius, dėti vanilę.
Sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir muskatą.
Paeiliui į sviesto masę dėti sausus ingredientus ir sirupą, nepermaišyti.
Atsargiai įmaišyti braškes. Dėti tešlą į formeles ir kepti 18 – 20 min.

P. S. Stiklinė – 240 ml.

Kaip skanei atrodo, ir lyg nelabai sudetingas, butinai reiks pabandyt.
Atsakyti
Sakyk, kaip iškloti formelę sviestiniu popieriumi, nes kepant tiesiog formelėje, išteptoje riebalais, man jie vistiek prilipo, t. y. ne braškiniai, o kt. , mano formelė yra plati, bet žema. g.gif Gal ir kvailas mano klausimas, bet norisi mažiukųū keksiukų, o šiaip aš naudoju "Kaliošą" ir esu juo patenkinta. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 04 21, 18:08)
Sakyk, kaip iškloti formelę sviestiniu popieriumi, nes kepant tiesiog formelėje, išteptoje riebalais, man jie vistiek prilipo, t. y.  ne braškiniai, o kt. , mano formelė yra plati, bet žema. g.gif Gal ir kvailas mano klausimas, bet norisi mažiukųū keksiukų, o šiaip aš naudoju "Kaliošą" ir esu juo patenkinta. rolleyes.gif

Yra pirkti sviestinio popieriaus formelių keksiukams 4u.gif Jų būna visokio dydžio mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, tikrai yra specialūs popieriukai keksiukams. Štai tokie:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 21, 20:00)
Taip, tikrai yra specialūs popieriukai keksiukams. Štai tokie:

user posted image



O kokia ju kaina ir kur galima isigyti?
ir patarkit, ka daryti kad pyrago virsus butu minkstas? Kai kepu man virsus pasidaro toks kietas, o vidus minkstas. Patepu ir kiausinio baltymu, bet nieko.
Atsakyti
Yra Rimi, Thomas Philips, o geriausia - specializuotoje kepėjų parduotuvėje smile.gif
Atsakyti
Kepiau siandien tuos keksiukus tik vietoj braskiu dejau vysnias.Na gavosi tai labai skanus.
O reikia patepti kokiais riebalais tas keksiuku formeles popierines? Mano tai tos spalvotos kur cia nuotrauka ideta?
Atsakyti
Aš ketinu tuos keksiukus bandyt kepti, bet vietoj uogų dėt šokolado gabaliukus ax.gif Tik galvoju, gal mažiau cukraus tada reiktų dėt g.gif Kaip jūs manot?
Atsakyti
Popierinių formelių tepti riebalais nereikia smile.gif Jos tam ir dedamos, kad nereikėtų formų tepti riebalais. Šiaip jos nesunkiai turėtų nusiimti nuo kepinio, tik va neseniai Rimi nusipirkau spalvotų popierinių formelių mini keksiukams, tai visiškai nenorėjo atlipti. Manau, kad ne itin kokybiškos...

O jeigu dėsi vietoj uogų šokolado, tai iškur gausis skysčio? unsure.gif Nes čia esmė, kad nesipila joks kitas skystis, tik sirupas nuo uogų... Gal tada geriau daryti pagal kitą receptą, pavyzdžiui:

Šokoladiniai keksiukai

The Australian Women's Weekly Cookbooks

300 g miltų
35 g kakavos miltelių
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
75 g cukraus
60 g sviesto, ištirpinto
95 g šokolado gabaliukų
75 g smulkintų pistacijų (ar kitokių riešutų)
125 ml nutellos
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
180 ml pieno
125 ml grietinės

Pasiruošti 12 keksiukų formelių (ištepti riebalais ar įkloti popierines formeles). Dideliame inde sumaišyti visus sausus ingredientus. Kitame inde sumaišyti visus
šlapius ingredientus ir supilti į sausus. Atsargiai išmaišyti, tik kol neliks sausų miltų.
Sudėti tešlą į formeles ir kepti 20 min. iki 200 - 210C įkaitintoje orkaitėje.
Keksiukai bus nelabai saldūs. Jeigu mėgstate saldžiau, įdėkite daugiau cukraus.
Tiesa, aš jų nemėginau kepti, bet kadangi mėgstu visus keksiukus su grietine tešloje, tai manau turėtų būti skanūs 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 25 balandžio 2006 - 20:33
Sveikos,
per iseigines nupirkau maximoj melyniu pyraga.
Ir labai jis man patiko.
Gal kas ragavo ir zino, kaip ji iskepti namuose.
Atsakyti