QUOTE(Skvo @ 2006 04 18, 21:56)
Šiandien kepiau savo firminį pyragą:
Tešlai:
75 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
4 tryniai
150 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
vanilinio cukraus
Apelsinų arba mandarinų, arba konservuotų persikų
Baltymų viršutiniam sluoksniui:
4 baltymai
200 g cukraus
pakelis migdolinių plokštelių
Paruošti tešlą: cukrų ištrinti su sviestu. Po vieną sudėti trynius ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, supilti pieną. Tešlą sukrėsti į folija išklotą kepimo skardą ir gražiai išlyginti. Kol plaku baltymus, tešlą įdedu trumpam į orkaitę. Išplakti baltymus iki standžių putų, suberti cukrų ir dar paplakti. Ištraukiu iš orkaitės tešlą ir ant jos dedu pjaustytas skilteles apelsinų arba mandarinų arba konservuotų persikų. Ant vaisių dedu išplaktus baltymus. Baltymų masę pašiaušti šakute, viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. Dabar reikia ne kepti, o džiovinti gan ilgai, apie 45 min ant labai silpnos ugnies, aš dar pradarau orkaitę. Kai su ranka palietus baltymus, jaučiasi, kad kietas viršus, tada jau galima traukti - pyragas gatavas. Man tai jis labai švetiškai atrodo ir skonis jo niam niam. Aš jį pati sugalvojau
Tešlai:
75 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
4 tryniai
150 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
vanilinio cukraus
Apelsinų arba mandarinų, arba konservuotų persikų
Baltymų viršutiniam sluoksniui:
4 baltymai
200 g cukraus
pakelis migdolinių plokštelių
Paruošti tešlą: cukrų ištrinti su sviestu. Po vieną sudėti trynius ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, supilti pieną. Tešlą sukrėsti į folija išklotą kepimo skardą ir gražiai išlyginti. Kol plaku baltymus, tešlą įdedu trumpam į orkaitę. Išplakti baltymus iki standžių putų, suberti cukrų ir dar paplakti. Ištraukiu iš orkaitės tešlą ir ant jos dedu pjaustytas skilteles apelsinų arba mandarinų arba konservuotų persikų. Ant vaisių dedu išplaktus baltymus. Baltymų masę pašiaušti šakute, viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis. Dabar reikia ne kepti, o džiovinti gan ilgai, apie 45 min ant labai silpnos ugnies, aš dar pradarau orkaitę. Kai su ranka palietus baltymus, jaučiasi, kad kietas viršus, tada jau galima traukti - pyragas gatavas. Man tai jis labai švetiškai atrodo ir skonis jo niam niam. Aš jį pati sugalvojau
Atrodo tai tikrai labai idomiai graziai. Man jis toks kaledinis baltutelis