QUOTE(Shalimar @ 2006 04 06, 17:12)
Gal kas zinote kaip kepti "Negriuko" keksiukus? Arba kas nors panasaus, kad gautusi nesausas ir labai sokoladinis O kazin balta sokoladini vietoj tamsaus naudoti irgi galima?
Turiu vieną kelis kartus bandytą šokoladinių keksiukų recepta, gal patiks
Nutella keksiukai
375 g miltų
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
25 g kakavos miltelių
100 g rudojo cukraus
125 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai, lengvai išplakti
250 ml pasukų
250 ml Nutella kremo
Pasiruošti keksiukų formeles (ištepti riebalais ar įkloti popierines formeles).
Persijoti sausus ingredientus į didelį dubenį, dėti sviestą, kiaušinius, pasukas ir lengvai išmaišyti (maišyti tik tol, kol neliks sausų ingredientų, nepermaišyti!!!).
Dėti į formeles 1/3 tešlos, ant viršaus dėti po 1 v. š. Nutellos ir uždengti likusia tešla.
Kepti iki 210º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.