Sveikutės:) Parašysiu savo firminio pyrago receptą. Tai vienas iš nedaugelio skanumynų, kuris patinka be išimties viesiems, nesvarbu koks žmogaus skonis. Pamatysit, pabandžiusios pirštukus apsilaižysit!
SKANIAUSIAS PASAULYJE ŠOKOLADINIS PYRAGAS
150 g aviečių uogienės (jei pirksit, geriausia, kad sudėty būtų kuo didesnis vaisių kiekis šimtui gramų uogienės)
100 g juodo šokolado
140 sviesto
70 g lazdyno riešutų
200 g cukraus
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,25 arb. šaukštelio migdolų esencijos ar šaukštas amareto likerio
2 kiaušiniai
100 g miltų
0,5 arb. šauštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
Virš karšto vandens vonėlės arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Jei tirpinsite virš vandens, žiūrėkit, kad į šokoladą nepatektų vandens garų, nes sušoks į gumulą. Pamaišykite, leiskite truputį atvėsti. Tada įmaišykite midolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Riešutus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite. Suberkite į tešlą. Aš kepu šį pyragą 20x20 cm kvadratinėje skardoje, bet manau tiktų ir 26 cm skersmens apvali. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Šaukšu tešlą tolygiai paskleiskite skardoje. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių džemą. Tada supilkite likusią tešlą ir ją vėl lygiai paskleiskite. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min. Leiskite pyragui atvėsti skardoje.
Skaniausias šis pyragiukas pastovėjęs šaltai bent porą valandų. Tiekdamos į stalą supjaustykite mažais gabaliukais, nes jis gana saldus, bet tikrai vertas grieko
SKANIAUSIAS PASAULYJE ŠOKOLADINIS PYRAGAS
150 g aviečių uogienės (jei pirksit, geriausia, kad sudėty būtų kuo didesnis vaisių kiekis šimtui gramų uogienės)
100 g juodo šokolado
140 sviesto
70 g lazdyno riešutų
200 g cukraus
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
0,25 arb. šaukštelio migdolų esencijos ar šaukštas amareto likerio
2 kiaušiniai
100 g miltų
0,5 arb. šauštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
Virš karšto vandens vonėlės arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Jei tirpinsite virš vandens, žiūrėkit, kad į šokoladą nepatektų vandens garų, nes sušoks į gumulą. Pamaišykite, leiskite truputį atvėsti. Tada įmaišykite midolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Riešutus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite. Suberkite į tešlą. Aš kepu šį pyragą 20x20 cm kvadratinėje skardoje, bet manau tiktų ir 26 cm skersmens apvali. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Šaukšu tešlą tolygiai paskleiskite skardoje. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių džemą. Tada supilkite likusią tešlą ir ją vėl lygiai paskleiskite. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min. Leiskite pyragui atvėsti skardoje.
Skaniausias šis pyragiukas pastovėjęs šaltai bent porą valandų. Tiekdamos į stalą supjaustykite mažais gabaliukais, nes jis gana saldus, bet tikrai vertas grieko
QUOTE(gytenis @ 2006 03 28, 15:19)
mamytes,negaliu nepagyrus bea ,nes kaip tik "maumoju" pyraga.vakar vakare issikepiau varskes-persiku pyraga,na tirpsta burnoje,valgau ir negaliu sustoti.bea aciu
taip ir negaliu rasti šio recepto, būtų gerai, jei rašant atsiliepimus cituotumėt...
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 04, 14:57)
taip ir negaliu rasti šio recepto, būtų gerai, jei rašant atsiliepimus cituotumėt...
Kai šitaip "greitai" sukasi forumas, tai aš ieškoti irgi nepasirašau. Kartoju (jei šitas)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Kai šitaip "greitai" sukasi forumas, tai aš ieškoti irgi nepasirašau. Kartoju (jei šitas)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
Bea, ar galima sluoksniuota tešlą pakeisti kokią nors kitą (nemėgstu sluoksniuotos tešlos )
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 04, 17:04)
Bea, ar galima sluoksniuota tešlą pakeisti kokią nors kitą (nemėgstu sluoksniuotos tešlos )
Galima, kodėl gi ne . Nors man sluoksniuota laaaabai patinka
gali naudoti tešlą iš šito recepto
Mamos varškėtis
Tešla:
250 g. margarino
0,8 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
1 š. kepimo miltelių
Margariną ištrinti su cukrumi, po to ten dėti miltus ir kepimo miltelius, tada rankomis trupinti viską tarp pirštų kol išsimaišys. Įdėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Įdaras:
0,5 kg varškės (neriebios)
2-3 kiaušiniai
100 gr. cukraus
kvapai, citrinos sultys, pan.
Išsukti kiaušinius su cukrumi, tada pilti į varškę. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą trupinti į formą. Taip pat padaryti kraštelius, tada supilti įdarą ir ant viršaus trupinti likusią tešlą. Kepti 220C.
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 04 04, 04:57)
taip ir negaliu rasti šio recepto, būtų gerai, jei rašant atsiliepimus cituotumėt...
sis pyragas yra naminiai pyragai-1 32pus.nors bea parase per nauja recepta,bet ten gali pamatyti ir pati bea iskepta pyraga yra nuotrauka.
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 23:05)
Galima, kodėl gi ne . Nors man sluoksniuota laaaabai patinka
gali naudoti tešlą iš šito recepto
Mamos varškėtis
gali naudoti tešlą iš šito recepto
Mamos varškėtis
ačiū, dar karta, kaip tik šiandien pabandysiu iškepti
QUOTE(gytenis @ 2006 04 05, 02:48)
sis pyragas yra naminiai pyragai-1 32pus.nors bea parase per nauja recepta,bet ten gali pamatyti ir pati bea iskepta pyraga yra nuotrauka.
todėl ir neradau
Gal kas zinote kaip kepti "Negriuko" keksiukus? Arba kas nors panasaus, kad gautusi nesausas ir labai sokoladinis O kazin balta sokoladini vietoj tamsaus naudoti irgi galima?
cia vienas is megstamiausiu mano pyragu:250gr.sausainiu,1valg.saukstas medaus,60gr.sviesto,400gr.varskes,2 kiausiniai,vaniles,100gr cukraus,koncervuotu vaisiu persiku ar tai kriausiu cia jau pagal skoni. Sausainius sutrupinti (kaip tinginiui),sviesta istirpinti ir sumaisyti su medum ir atvesus sumaisyti su sausainiais.varske istrinti su tryniais ir cukrumi.isplaktus baltymus sudeti i varske.sausainiu mase sudeti i bleta, ant virsaus sudeti supjaustytus vaisius ir aplaistyti vaisiu sultymis.ir sudeti ant sausainiu ir vaisiu varske.kepti apie 40-50min.160-180C.
QUOTE(Shalimar @ 2006 04 06, 18:12)
Gal kas zinote kaip kepti "Negriuko" keksiukus? Arba kas nors panasaus, kad gautusi nesausas ir labai sokoladinis O kazin balta sokoladini vietoj tamsaus naudoti irgi galima?
Sveiki, mano kepinys vadinasi Robsonas:
Tesla:
4 kiausiniai, pora saukstu kakavos, stikline grietines i kuria imaisyti kepimo milteliu
(mazdaug nubrauktas arbatinis saukstelis), issijotu miltu iki 2-ju stikliniu, cukraus nepilna stikline.
Glazura : likusi kakava (pokelis 200 gr),graikisko riesuto dydzio sveisto gabaliukas,stikline cukraus.
Teslai kiausinius istrinti su cukrumi,deti grietine, ismaisyti, supilti miltus,ismaistyti.Tesla turi buti grietines tirstumo.Pilti i kekso ar kita pakankamai auksta forma kepti 200C temperaturoje apie 30 min.Pirmasias 15 min orkaites neatidaryneti, sukris kepinys.Iskepes kai degtukas bus sausas ismeigus i kepini.
Perpjauti i 2 ar 3 dalis, sulaistyti labai stipria juodaja arbata su konjaku ar romu.Glazurai:cukru sumaisyti su kakava ir kaitinti ant mazos ugnies maisant.kai istirps deti sviesta,ismaisyti,pertepti sluosnius, kiekviena palaistant arbata, likusia glazura pilti ant viso kepinio.Glazura pilti kol karsta, ji stingsta.