Kepiau Prancūzišką pyragą. Viršų karštą apibarsčiau šokoladu (jį kapojau kombaino peliuku), tai gražiai atrodė ir skanus buvo visiems, kas valgė.
QUOTE(Ieva S @ 2006 02 23, 16:02)
Vis tiek turėjo iškepti, tik gal riebesnis būtų buvęs. Gal uogienę į tešlą įmaišei? Ją reikia tik paskirstyti ant tešlos.
Pas mane kepa apie pusvalandį, o pas mamą apie valandą, nes ten dujinė orkaitė.
nu ne as ja tik paskirsciau ir tiek
o kieno gamybos buna tas kepiniu sviestas ir jo prie sviestu ieskoti
QUOTE(linaj @ 2006 02 24, 13:47)
nu ne as ja tik paskirsciau ir tiek
o kieno gamybos buna tas kepiniu sviestas ir jo prie sviestu ieskoti
o kieno gamybos buna tas kepiniu sviestas ir jo prie sviestu ieskoti
Paprasčiausias sviestas (paprastai naudoju "Smetonišką") arba kepinių margarinas ("Vilnius" ar koks nors kitas).
kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
QUOTE(seima @ 2006 02 25, 16:50)
kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
obuolių pyragas
4 puodeliai nuluptų supjaustytų obuolių
450gr balto cukraus (aš dėjau tik 200gr, bet pilnai užteko, nors gal nuo skonio receptorių dar priklauso)
450 gr miltų (dėjau 400 gr)
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
2 arb. šaukšt. cinamono
1 arb. šaukšt. druskos (realiai dėjau apie pusę šaukštelio, nes ir cukraus mažiau dėjau)
120ml aliejaus (pas mane kaip tik baigesi, tai pyliau tik pusę normos)
2 kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (pyliau tik ą šaukštelį, bet dar įbėriau vanilinio cukraus)
230 gr graikinių riešutų (į parduotuvę nebėgau, tai kepiau be riešutų)
obuolius sumaišyt su cukrum ir padėt į šoną. sumaišyt miltus, sodą, cinamoną ir druską ir taip pat padėt į šoną. tuomet atskiram dubenyje išmaišyt kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą, į masę supilt obuolius ir išmaišyt ir galiausiai subert sausą mišinį. (tai ne idealiai atrodanti tešla, o toks tešla aplipusių obuolių vaizdas turi gautis)
viską įdėt į riebalais patepta ir miltais pabarstytą blėtą ir dėt į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. kepti apie 45min(man užteko 30min)
skanaus!
sita butinai issikepsiu
QUOTE(Saga @ 2005 04 14, 10:14)
Citrininis pyragas
Nelly Rubinstein (pianisto Arturo Rubinsteino žmonos) receptas
Skanaus!
Nelly Rubinstein (pianisto Arturo Rubinsteino žmonos) receptas
Skanaus!
nu laaaaabai skanus o jau tie šulinukai aš jų daug pridariau ir tikrai nebuvo per daug su vyru dviese vėl per 15 min patvarkėm o jis dar pareiškė kad mažai buvo
Nelabai tinka prie saldžių patiekalų, bet daugiau niekur neradau , kur būtų galima paskelbti šitą receptą Labai greita ir skanu
Žūvies pyragas
Tešla: 1 stiklinė grietinės, 0,5 stiklinės majonezo, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 1 arb. šaukšt. sodos, gesintos actų.
Įdaras: lašišos dėžutę sutrinti šakute (aš ėmiau skumbrės konservus aliejuje), prieš tai nupylus sultinį ir sumaišyti su apkepintais svogūnais (pagal skonį).
Produktus tešlai sumaišyti mikseriu, išpilti pusę tešlos į formą (keptuvę), tolygiai paskirstyti įdara (rankomis) ir užpilti likusia tešla. Kepti 20 min. 200-250 laipsniu orkaitėje
Žūvies pyragas
Tešla: 1 stiklinė grietinės, 0,5 stiklinės majonezo, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 1 arb. šaukšt. sodos, gesintos actų.
Įdaras: lašišos dėžutę sutrinti šakute (aš ėmiau skumbrės konservus aliejuje), prieš tai nupylus sultinį ir sumaišyti su apkepintais svogūnais (pagal skonį).
Produktus tešlai sumaišyti mikseriu, išpilti pusę tešlos į formą (keptuvę), tolygiai paskirstyti įdara (rankomis) ir užpilti likusia tešla. Kepti 20 min. 200-250 laipsniu orkaitėje
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 02 28, 15:21)
Nelabai tinka prie saldžių patiekalų, bet daugiau niekur neradau , kur būtų galima paskelbti šitą receptą Labai greita ir skanu
Žūvies pyragas
Tešla: 1 stiklinė grietinės, 0,5 stiklinės majonezo, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 1 arb. šaukšt. sodos, gesintos actų.
Įdaras: lašišos dėžutę sutrinti šakute (aš ėmiau skumbrės konservus aliejuje), prieš tai nupylus sultinį ir sumaišyti su apkepintais svogūnais (pagal skonį).
Produktus tešlai sumaišyti mikseriu, išpilti pusę tešlos į formą (keptuvę), tolygiai paskirstyti įdara (rankomis) ir užpilti likusia tešla. Kepti 20 min. 200-250 laipsniu orkaitėje
Žūvies pyragas
Tešla: 1 stiklinė grietinės, 0,5 stiklinės majonezo, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 1 arb. šaukšt. sodos, gesintos actų.
Įdaras: lašišos dėžutę sutrinti šakute (aš ėmiau skumbrės konservus aliejuje), prieš tai nupylus sultinį ir sumaišyti su apkepintais svogūnais (pagal skonį).
Produktus tešlai sumaišyti mikseriu, išpilti pusę tešlos į formą (keptuvę), tolygiai paskirstyti įdara (rankomis) ir užpilti likusia tešla. Kepti 20 min. 200-250 laipsniu orkaitėje
vau, kaip idomiai skamba, būtinai bandysiu
[quote=seima,2006 02 25, 17:50]
kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
Vakar isbandziau.Tikrai labai skanus.Galima valgyt ir valgyt
kątik išsikepiau vieną obuolių pyragą, galvojau gausis ar ne, kepiau su variacijom, bet labai liuks išėjo, tad siūlau pabandyt, nes tikrai skanus ir greitas
obuolių pyragas
Vakar isbandziau.Tikrai labai skanus.Galima valgyt ir valgyt
QUOTE(bea @ 2004 10 27, 15:55)
Nepastebėjau, kad turėčiau kada problemų su varškės pyragais. Pirmadienį kepiau paprastą tokį, sluoksniuota tešla + varškės įdaras. Kepiau lygiai valandą ir jokių problemų.
Žodžiu dariau taip:
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
Žodžiu dariau taip:
išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.
sveikutės
nors prieš kepdama konsultavausi su bea, bet
tai, ką pakeičiau, nes dariau apvalioje torto formoje
dėjau du indelius Mūsų švelniosios liesos varškės, trynių neįdėjau, nes svarsčiau, ar čia dėt, ar ne, nes recepte nepaminėta, tai bijojau ką pridirbti, persikus pamiršau šaukšte miltų apvolioti cukraus dėjau mažiau, kepiau trumpiau įdaras gavosi visai kitoks, kokio tikėjausi ne kaip pyrago, bet kaip kokio apkepo, o Saulyce kaip tik perkant sakė, kam tau ta švelnioji bet bėda ne ta viršus iškepė ir nusileido, bet dugnas taip ir liko tešla, skysčiu apibėgusi, varvanti tai nulupau ir vežiau mamai žadėtą, tik be dugno
bea, gal reikėjo dugno tešlą pakepti kiek, prieš dedant įdarą? o gal neiškepė, nes naudojau šaldytą sluoksniuotą mielinę tešlą?
visgi nereikia eksperimentuoti tikriausiai geriausia kepti kepimo skardelėje
kregzduce, padarei kai ka ne taip, todel ir gavosi nelabai kaip : trynius reikejo deti, persikus pavolioti, o tesla - sluoksniuota, bemiele. O varskes pyrago idaras man visada siek tiek panasu i gera apkepa