Trupintukas
Primenu, gal kas primiršote, bet turbūt visos močiutės kepė
200 g. sviesto arba kepinių margarino
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
miltų (kiekis priklauso nuo jų glitumo ir kiaušinių dydžio)
stiklainiukas uogienės
saujelė riešutų
riebalų ir džiūvėsėlių skardai
Sveistą ištirpiname, kiaušinius ištriname su cukrumi. Į kiaušinių masę po šaukštą dedame miltus ir po truputį tirpinto sviesto vis maišydami. Tuo pačiu įdedame ir kepimo miltelius. Miltų reikia tiek, kad sudėjus visą sveistą tešla būtų grietinės tirštumo. Išmaišytą tešlą sukrečiame į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Tešlos nuo indo sienelių nenugraibome - jos dar prireiks. Tada ant tešlos skardoje daugmaž tolygiai paskirstome uogienę (geriausia - braškių, slyvų ar bruknių, bet tiks ir kitokia). Į indą su tešlos likučiais įberiame dar miltų, užsiminkme gniužulą kietokos tešlos ir ją sutrupiname ar stambiai sutarkuojame ant uogienės. Pabarstome riešutais ir šauname į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepame, kol viršus gražiai paruduoja ir įsmeigus medinį pagaliuką ant jo nelieka žalios tešlos likučių.
Skanaus
QUOTE(dekoratyvine @ 2006 02 17, 18:53)
Man taip pat šitas pyragas gaunasi visai nepurus, bet manau, kad jis toks ir turi būti. Kepiau jau kelis kartus ir dar kepsiu
jooo jis ir turi but nepurus. jo esmė tokia, kad jis drėgnas ir tirpsta burnoj. iš ko gi jis bus purus, jei miltų tik 30g
QUOTE(bea @ 2006 02 20, 20:12)
jooo jis ir turi but nepurus. jo esmė tokia, kad jis drėgnas ir tirpsta burnoj. iš ko gi jis bus purus, jei miltų tik 30g
butent - TIRPSTA burnoj, oi koks skanus, kaip tik gimtadeniai arteja, kepsiu
QUOTE(Tynka @ 2006 02 21, 08:05)
butent - TIRPSTA burnoj, oi koks skanus, kaip tik gimtadeniai arteja, kepsiu
pirmai progai pasitaikius ir as kepsiu.
o gal galit man paaiskinti kuo skiriasi kai dedi i kepini sodos ir kai kepimo milteliu
quote=Dacor,2005 11 15, 10:48]Prancuziskas pyragas (neriebus ir pigus)
1.5 stikline miltu
3 saukstai kakavos
1 saukstelis be kaupo nugesintos sodos (ar kepimo milteliu)
1 valgomas saukstas acto
1 stikline cukraus
apie 0.5-1 stiklne vandens ( su pienu skaniau)
riesutu,razinu pagal skoni
Viska ismaisyti.Mase turi buti tirstesne uz grietine.Virsu galima apipilti tirpdyty sokoladu.
Labai idomus skonis.Kas valge,labai patiko.
Nu meginau šita pyraga man skoni primine Čili picerijoje kažkada valgyto šokoladinio pyrago patiekiamu su karštu šokoladu ir ledais
1.5 stikline miltu
3 saukstai kakavos
1 saukstelis be kaupo nugesintos sodos (ar kepimo milteliu)
1 valgomas saukstas acto
1 stikline cukraus
apie 0.5-1 stiklne vandens ( su pienu skaniau)
riesutu,razinu pagal skoni
Viska ismaisyti.Mase turi buti tirstesne uz grietine.Virsu galima apipilti tirpdyty sokoladu.
Labai idomus skonis.Kas valge,labai patiko.
Nu meginau šita pyraga man skoni primine Čili picerijoje kažkada valgyto šokoladinio pyrago patiekiamu su karštu šokoladu ir ledais
QUOTE(Ieva S @ 2006 02 20, 13:41)
Trupintukas
Primenu, gal kas primiršote, bet turbūt visos močiutės kepė
200 g. sviesto arba kepinių margarino
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
miltų (kiekis priklauso nuo jų glitumo ir kiaušinių dydžio)
stiklainiukas uogienės
saujelė riešutų
riebalų ir džiūvėsėlių skardai
Sveistą ištirpiname, kiaušinius ištriname su cukrumi. Į kiaušinių masę po šaukštą dedame miltus ir po truputį tirpinto sviesto vis maišydami. Tuo pačiu įdedame ir kepimo miltelius. Miltų reikia tiek, kad sudėjus visą sveistą tešla būtų grietinės tirštumo. Išmaišytą tešlą sukrečiame į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Tešlos nuo indo sienelių nenugraibome - jos dar prireiks. Tada ant tešlos skardoje daugmaž tolygiai paskirstome uogienę (geriausia - braškių, slyvų ar bruknių, bet tiks ir kitokia). Į indą su tešlos likučiais įberiame dar miltų, užsiminkme gniužulą kietokos tešlos ir ją sutrupiname ar stambiai sutarkuojame ant uogienės. Pabarstome riešutais ir šauname į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepame, kol viršus gražiai paruduoja ir įsmeigus medinį pagaliuką ant jo nelieka žalios tešlos likučių.
Skanaus
Primenu, gal kas primiršote, bet turbūt visos močiutės kepė
200 g. sviesto arba kepinių margarino
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
miltų (kiekis priklauso nuo jų glitumo ir kiaušinių dydžio)
stiklainiukas uogienės
saujelė riešutų
riebalų ir džiūvėsėlių skardai
Sveistą ištirpiname, kiaušinius ištriname su cukrumi. Į kiaušinių masę po šaukštą dedame miltus ir po truputį tirpinto sviesto vis maišydami. Tuo pačiu įdedame ir kepimo miltelius. Miltų reikia tiek, kad sudėjus visą sveistą tešla būtų grietinės tirštumo. Išmaišytą tešlą sukrečiame į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Tešlos nuo indo sienelių nenugraibome - jos dar prireiks. Tada ant tešlos skardoje daugmaž tolygiai paskirstome uogienę (geriausia - braškių, slyvų ar bruknių, bet tiks ir kitokia). Į indą su tešlos likučiais įberiame dar miltų, užsiminkme gniužulą kietokos tešlos ir ją sutrupiname ar stambiai sutarkuojame ant uogienės. Pabarstome riešutais ir šauname į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepame, kol viršus gražiai paruduoja ir įsmeigus medinį pagaliuką ant jo nelieka žalios tešlos likučių.
Skanaus
Mano orkaitej kepa sis pyragelis Koks skonis, pasakysiu kai iskeps
QUOTE(linaj @ 2006 02 22, 14:45)
o gal galit man paaiskinti kuo skiriasi kai dedi i kepini sodos ir kai kepimo milteliu
Sodą prieš dedant į tešlą reikia nugesinti rūgščia grietine arba citrinos sultimis, kitaip pyragas turės nemalonų sodos prieskonį.
O tas pyragas, kurį kepi, tikrai skanus. Sekmadienį pas tėvus pietavome, buvau iškepusi ir nusinešusi, tai per 15 min. neliko.
nesigavo man tas sedevras
gal per riebus sviestas buvo, permazai miltu idejau
kiek mazdaug reikia miltu
Ar didelis skirtumas jei isplaki kiausinius su cukrum, o ne istrini kaip rasei
gal per riebus sviestas buvo, permazai miltu idejau
kiek mazdaug reikia miltu
Ar didelis skirtumas jei isplaki kiausinius su cukrum, o ne istrini kaip rasei
QUOTE(linaj @ 2006 02 22, 23:34)
nesigavo man tas sedevras
gal per riebus sviestas buvo, permazai miltu idejau
kiek mazdaug reikia miltu
Ar didelis skirtumas jei isplaki kiausinius su cukrum, o ne istrini kaip rasei
gal per riebus sviestas buvo, permazai miltu idejau
kiek mazdaug reikia miltu
Ar didelis skirtumas jei isplaki kiausinius su cukrum, o ne istrini kaip rasei
Keista
Man visada gaunasi.
Gal ir jokio skirtumo, ištrini tuos kiaušinius ar išplaki. Nežinau, kaip su sviestu, nemanau, kad jo riebumas gali kažką įtakoti. Miltų... na, bijau tiksliai sakyti, kiek jų reikia, nes niekada nematavau. Gal apie stiklinę, bet tai labai apytikslis kiekis.
O kas konkrečiai neišėjo? Neiškilo ar kaip?
na teslai lyg ir apie stikline miltu sudejau, bet kepant ji tokia skysta pasidare
as manau, kad perriebus sviestas buvo 82% ir perdaug uogienes sudejau
o per kiek mazdaug jis iskepa mano kepe ~ valanda
nieko, kita karta tikrai iseis
as manau, kad perriebus sviestas buvo 82% ir perdaug uogienes sudejau
o per kiek mazdaug jis iskepa mano kepe ~ valanda
nieko, kita karta tikrai iseis
QUOTE(linaj @ 2006 02 23, 16:54)
na teslai lyg ir apie stikline miltu sudejau, bet kepant ji tokia skysta pasidare
as manau, kad perriebus sviestas buvo 82% ir perdaug uogienes sudejau
o per kiek mazdaug jis iskepa mano kepe ~ valanda
nieko, kita karta tikrai iseis
as manau, kad perriebus sviestas buvo 82% ir perdaug uogienes sudejau
o per kiek mazdaug jis iskepa mano kepe ~ valanda
nieko, kita karta tikrai iseis
Vis tiek turėjo iškepti, tik gal riebesnis būtų buvęs. Gal uogienę į tešlą įmaišei? Ją reikia tik paskirstyti ant tešlos.
Pas mane kepa apie pusvalandį, o pas mamą apie valandą, nes ten dujinė orkaitė.