Primenu, gal kas primiršote, bet turbūt visos močiutės kepė
200 g. sviesto arba kepinių margarino
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
miltų (kiekis priklauso nuo jų glitumo ir kiaušinių dydžio)
stiklainiukas uogienės
saujelė riešutų
riebalų ir džiūvėsėlių skardai
Sveistą ištirpiname, kiaušinius ištriname su cukrumi. Į kiaušinių masę po šaukštą dedame miltus ir po truputį tirpinto sviesto vis maišydami. Tuo pačiu įdedame ir kepimo miltelius. Miltų reikia tiek, kad sudėjus visą sveistą tešla būtų grietinės tirštumo. Išmaišytą tešlą sukrečiame į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Tešlos nuo indo sienelių nenugraibome - jos dar prireiks. Tada ant tešlos skardoje daugmaž tolygiai paskirstome uogienę (geriausia - braškių, slyvų ar bruknių, bet tiks ir kitokia). Į indą su tešlos likučiais įberiame dar miltų, užsiminkme gniužulą kietokos tešlos ir ją sutrupiname ar stambiai sutarkuojame ant uogienės. Pabarstome riešutais ir šauname į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepame, kol viršus gražiai paruduoja ir įsmeigus medinį pagaliuką ant jo nelieka žalios tešlos likučių.
Skanaus
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)