Austriškas šokolado tortas (ypatingai skanus ir paprastas)
8 asmenims
250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais
175 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (kadangi daugelis klausia ar nesumaišiau su 300 g, tai pabrėžiu, kad tikrai tik 30 (trisdešimt) gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas)
1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui
200 ml plakamos grietinėlės
1. Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais.
2. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
3. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros.
4. Kitame inde su elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
5. Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite.
6. Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu.
7. Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės).
8. Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti).
9. Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs).
10. Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, vidurėlį galima papuošti šokolado drožlėmis.
11. Patiekite tortą su plakta grietinėle (arba papuoškite torto kraštą plaktos grietinėlės kauburėliais, išspaustais konditeriniu švirkštu).
Vakar kepiau šita torčiuką pagal Bea receptą. Šeimyna įvertino labai teigiamai. O man iš pradžių atrodė kiek keistokas, bet kuo daugiau valgiau, tuo skanesnis darėsi
.
Bet visgi, Bea, norėčiau paklausti, ar jis toks ir turi būti šlapias ir sunkus (ta prasme nepurus), ar čia jis man per daug sukrito ?