Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

QUOTE(Neeri @ 2005 11 18, 23:16)
Taip būtent, 8 šaukšteliai virtos manų košės ir jokių miltų ar džiūvėsių ar kruopų  tongue.gif
Kai pabandysi, parašyk  biggrin.gif Štai man toks visas gavosi  ax.gif

o i kokia kepimo forma tu pylei tesla?I skarda paprasciausia ar kaip?
Atsakyti
nežinau ar jau toks tortas buvo, bet noriu įdėti ir savo indėlį smile.gif

Nekeptas varškės pyragas su sausainiais ir džiovintais vaisiais

2 pak. sviesto (~400 gr.) išsukti su cukrumi iki baltumo. Tada sudėti 2 pakelius varškės (~400 gr.) ir vėl išsukti. Į gautą masę galima pridėti visokiausių džiovintų vaisių, prilašinti kvapų, priberti vaniliniocukraus ir t.t. pagal skonį.
Tada į pasirinktą kepimo formą dėti eilę paprastų forminių sausainių (geriausi - patys prasčiausi), krėsti sluoksnį paruoštos masės, vėl kloti eilę sausainių ir.t.t
Tada įdėti į šaldytuvą kokiom 2- valandom. Bet skaniausia, kai leidžiama šiam torteliui "pabręsti" bent 12 val. - tada suminkštėja sausainiai.

Labai skanu. Tikrai. Mano prosenelės receptas. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princiupesa: 31 sausio 2006 - 13:16
Na va, o man pyragas vakar neperkepė gerai. sad.gif Kraštai ir viršus iškepė, o vidus - ne. cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lexana: 31 sausio 2006 - 13:19
QUOTE(Lexana @ 2006 01 31, 14:18)
Na va, o man pyragas vakar neperkepė gerai. sad.gif Kraštai ir viršus iškepė, o vidus - ne. cry.gif


Matai, reikia dažniau kepti, tada įgūdžiai ir nuojauta atsiranda ką ir kaip daryti, aš irgi po ilgesnės pertraukos pradėjau saldumynus kepti, vis laiko nebūdavo... Tai ir man taip: kartais gaunasi, kartais nelabai biggrin.gif .. Manau, kad svarbiausia pats procesas... Aišku, lengviausia nueiti i parduotuvę ir nusipirkti, bet sava visada Skaniau essen.gif
SĖKMĖS TAU..
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 01 19, 15:32)
Labukas!
Ne per seniausiai teko valgyti labai skanų varškės-kakavos pyragą (Urbelio įmonės kepimo), jo apatinis ir viršutinis sluoksnis kakaviniai, o per vidurį varškė. Kokie dar ingredientai įeina - neįsivaizduoju doh.gif Bet gal kas įsivaizduojat apie ką kalbu ir turite receptuką bigsmile.gif
Nežinau, gal kur ir buvo koks panašus pyragas, bet nelabai turiu laiko ieškot rolleyes.gif

Šito pyrago aš nežinau, bet kepdavau tokį:
200g sviesto
200g grietinės
1 arb. š. sodos
4 šaukštai kakavos
stiklinė cukraus
5 stiklinės miltų

Kremui: 1 kg varškės, 3 šaukštai krakmolo, 4 kiaušiniai, razinų, riešutų, vanilinio cukraus
Tešlos produktus sumaišyti, tešlą dalinti pusiau, dėti į šaldytuvą, sušalusią tarkuoti burokine tarka į popieriumi išklotą formą. Per vidurį dėti paruoštą varškę, ant viršaus tarkuoti likusią tešlą. Kepti 25 minutes. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2006 01 30, 17:55)
O kokia tarka šokoladą tarkavai? Per burokinę ar smulkesnę? Jaučiu, tas antras sluoksnis pyrago ir ant kitokio pado tiktų? g.gif

Šokoladą smulkinau su kombainu peiliukais, tai susismulkino gan smulkiai... O tas viršutinis sluoksnis, tai tikrai manau, kad tiktų ant bet kokio pagrindo, bet jis turėtų būti kietesnis (ne biskvitas)... Nes kai viršutinis sluoksnis yra kietas, tai po to nei šis nei tas gausis, kai pagrindas bus minkštas. Čia aš taip manau... blush2.gif
Atsakyti
ir aš pasigirsiu kokį tortą kartais darau biggrin.gif

ARACHISINIS TORTAS

250gr sviesto ( atitirpinu natūraliai, nekaitinu)
250gr arachisinės chalvos ( susmulkinu)
1 st.cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
viską sudedu ir gerai su mikseriu išsuku - čia bus pertepimui...

Imu torto lakštus (importinius), atskiriu juos..
Prieš dedant pertepimą sulaistau lakštus ( pvz. multikų sultys su trupučiu degtinės)...
Ant viršutinio lakšto taip pat dedu pertepimą ir apibarstau visą tortą smulkintais pakepintais žemės riešutais... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2006 01 30, 16:59)
Na ką gi,padariau tešlą ir bandysiu kepti Smikes morkų pyragą. smile.gif Tikiuosi, kad bus labai skanu. ax.gif

kepiau vakar ir as morku pyraga.. kai vaikai pamate,kad sudejau morkas,sake -ne,ne jau mes tokio nevalgysim lotuliukas.gif o kai iskepiau ,tai kirto kaip pasele thumbup.gif as tik i miltus dar iberiau sauksta krakmolo ir ipyliau slakeli aliejaus.tai gavosi thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mami-papi: 02 vasario 2006 - 19:53
Vakar kepiau išgirtąjį bea kavos žiedą - tiesa pas mane buvo keksinis variantas, bet tikrai skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dolile @ 2006 02 04, 16:09)
Vakar kepiau išgirtąjį bea kavos žiedą - tiesa pas mane buvo keksinis variantas, bet tikrai skanus thumbup.gif

ir man gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mami-papi @ 2006 02 09, 14:08)
ir man gavosi  thumbup.gif


Jus cia taip isgyret ta kavos zieda, kad jauciu, ryt ir as pabandysiu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 12 08, 09:49)
Kavinis žiedas

Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
250 g. cukraus
250 g. margarino kepiniams
4 kiaušinių
kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens

Aptepimui:
35 g sviesto ar margarino
1 šaukšto tirpios kavos
3 šaukštų pieno
150 g cukraus pudros

Tešlai miltus, margariną, cukrų ir kiaušinius sudedame į kombainą ir išsukame iki vientisos purios masės. Pusę masės dedame į žiedinią keksinę kepimo formą išteptą riebalais. Į likusią pusę įmaišome kavą ištirpinta tame šaukšte vandens. Dedam į formą. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 45 min, arba kol pagaliukas įkištas į tešlą išlįs sausas.
Kol pyragas kepa, pasidarome aptepą. Margariną tirpiname su kava ir pienu. Kai praauš, įmaišome cukraus pudrą. Pyragui iškepus, ji aptepame pagamintu aptepu.
Skanaus

(mums LABAI patiko..., tetis suvalge vienu prisedimu turbut ketvirtadali pyrago, draugas irgi kazi ar maziau...)

Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook


Na jus cia isgyret sita zieda tai as irgi pasisoviau savus pradziugint..ale kazko maniskis svieste paskendes kepe. Cia taip visom? Man kazkaip santykis tarp komponentu - tokiam miltu kiekiui margarino daugoka..paragavau gabaliuka bet abejoju ar jus toki pavadintumet be galo skaniu g.gif
Atsakyti