Sveikutės, nežinau ar pataikiau į temą ar ne, bet noriu paklausti. Gal galit kuri parašyt ar imesti nuorodą mielinio pyrago ar mielinių bandelių tešlos. Iš anksto dėkui.
QUOTE(Erdve @ 2005 02 17, 10:53)
pirkau konditerini sokolada ir ant jo radau pyrago recepta.vakar isbandziau tai labai liuxiskas gavosi:)
reikia:
3 kiausiniu
200 gr sviesto(as dejau margarina)
200gr cukraus
vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
200gr konditerinio sokolado
200gr migdolu(as dejau razinas, nes migdolu neturejau)
sviesta, cukru,druska, vanilini cukru ismaisyti iki purumo.sudeti kiausinius ir issukti.islydyti sokolada bliudelyje, kuris istatytas i karsta vandeni ir supilti i kiausiniu mase. sudeti miltus bei migdolus(razinas) ir ismaisyti.sudeti i kepimo forma ir kepti 180-200 laispniu temp 40 min. as kepiau 30 min ir buvo iskepes:)
tikrai labai labai skanus:)
reikia:
3 kiausiniu
200 gr sviesto(as dejau margarina)
200gr cukraus
vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
200gr konditerinio sokolado
200gr migdolu(as dejau razinas, nes migdolu neturejau)
sviesta, cukru,druska, vanilini cukru ismaisyti iki purumo.sudeti kiausinius ir issukti.islydyti sokolada bliudelyje, kuris istatytas i karsta vandeni ir supilti i kiausiniu mase. sudeti miltus bei migdolus(razinas) ir ismaisyti.sudeti i kepimo forma ir kepti 180-200 laispniu temp 40 min. as kepiau 30 min ir buvo iskepes:)
tikrai labai labai skanus:)
Vakar išbandžiau šį pyragą. Jau įpusėjus gamybą pamačiau, kad recepte taip ir nenurodyta, kiek miltų dėti. Tai iš akies maždaug 7 pilnus su kaupu šaukštus suverčiau į tešlą ir su baime laukiau, ar pataikiau. Iškepė visai skanus. Pusę kompanija dar karšto sušlamštė, likusią šiandien sudorojom Gal kas žinot, kiek iš tikrųjų čia miltų reikėtų dėti?
man rodos dar sekancioj zinutej buvo nurodyta, kad 125 g. o brownie skaniausias man 2 dienas pastovejes na butent sito nebandziau, bet amerikej viena teta kepe ir mano sesuo cia vis kepdavo, tai va ju ragauti skonio sodruma tikra igaudavo ant antros dienos nors as kaip smalize, tai karsto puse irgi sulapnoju iskart
QUOTE(vilke @ 2006 01 25, 20:20)
man rodos dar sekancioj zinutej buvo nurodyta, kad 125 g. o brownie skaniausias man 2 dienas pastovejes na butent sito nebandziau, bet amerikej viena teta kepe ir mano sesuo cia vis kepdavo, tai va ju ragauti skonio sodruma tikra igaudavo ant antros dienos nors as kaip smalize, tai karsto puse irgi sulapnoju iskart
jei tau patinka brownie- tai pats panasiaus i tikraji, koki lietuvoj esu valgius gavosi pagal bea's recepta "austriskas sokoladinis tortas" , tik dar idejau sauja smulkintu graikisku riesutu... kai bus upas-pabandyk
Dabar kai salta, daznai ka nors kepu, kad namai pasiltu Tai turiu viena toki paprastuti pyrago receptuka (greita ir skanu):
Teslai:
1 kiausinis
50 gr. margarino
2 saukstai grietines
trecdalis saukstelio uzgesintos sodos
miltu
Idarui:
uogienes arba varskes
Sumaisyti viska ir suminkyti, kad tesla neliptu prie ranku (bet miltu geriau nepadauginti, skanesne iseina), kepti kol svelniai parusves. Tada istraukti, ant virsaus uzdeti uogienes (kokios yra jusu podėliuose , as dedu juoduju serbentu) ir dar trumpai pakepti. Na ir viskas
Norint "pyragiskesnio" efekto, galima i dali teslos ideti daugiau miltu ir ja uztarkuoti per tarka ant uogienes. Tada uogiene iseina kaip idaras viduryje Arba deti ant virsaus ne uogiene, o pakeli varskes, sumaisyta su cukrum ir 1 kiausiniu. Skanaus jei kas bandysit
Teslai:
1 kiausinis
50 gr. margarino
2 saukstai grietines
trecdalis saukstelio uzgesintos sodos
miltu
Idarui:
uogienes arba varskes
Sumaisyti viska ir suminkyti, kad tesla neliptu prie ranku (bet miltu geriau nepadauginti, skanesne iseina), kepti kol svelniai parusves. Tada istraukti, ant virsaus uzdeti uogienes (kokios yra jusu podėliuose , as dedu juoduju serbentu) ir dar trumpai pakepti. Na ir viskas
Norint "pyragiskesnio" efekto, galima i dali teslos ideti daugiau miltu ir ja uztarkuoti per tarka ant uogienes. Tada uogiene iseina kaip idaras viduryje Arba deti ant virsaus ne uogiene, o pakeli varskes, sumaisyta su cukrum ir 1 kiausiniu. Skanaus jei kas bandysit
QUOTE(vilke @ 2006 01 25, 20:20)
man rodos dar sekancioj zinutej buvo nurodyta, kad 125 g. o brownie skaniausias man 2 dienas pastovejes na butent sito nebandziau, bet amerikej viena teta kepe ir mano sesuo cia vis kepdavo, tai va ju ragauti skonio sodruma tikra igaudavo ant antros dienos nors as kaip smalize, tai karsto puse irgi sulapnoju iskart
Ačiū. Keista, kad tiek mažai miltų. Reiškia, per daug pridėjau. Bet visai nieko ir toks išėjo.
QUOTE(Dunia @ 2006 01 29, 12:17)
Vakar kepiau BEA isgirtaji "Kavini zieda" ir SMIKES "Morku pyraga", tai vakarienes ir pusryciu daryti nereikejo
Tikrai skanu ir labai greiti receptai, kas kartais labai svarbu. Kas nebandet-pabandykit.
Tikrai skanu ir labai greiti receptai, kas kartais labai svarbu. Kas nebandet-pabandykit.
As irgi vakar kepiau kavos zieda Liuks labai, tik kava matyt nekokia nusipirkau, sekasnti karta reiks det gardesne kavyte
QUOTE(lia lia @ 2005 12 20, 17:28)
taip pat dar viena ypac skanu PYRAGA SU SOKOLADU.
TESLAI:
1.5 stiklines kvietiniu miltu, 1/2 stiklines cukraus, 170g sviesto, 2tryniai, pakelis vanilinio cukraus, 2 saukstai margarino.
VIRSUTINIAM SLUOKSNIUI:
70g pienisko sokolado(koks patinka, toki ir dekit), 100g smulkintu lazdynu riesutu,
1/3 stiklines cukraus, 2 baltymai, druskos.
sviesta trinkite su cukrumi, kol mase taps puri ir vientisa. Sudeliokite trynius, suberkite miltus ir vanilinio cukraus. Viska ismaisykite. Tesla sukreskite i margarinu istepta kepimo forma.
Paruoskite virsutini sluoksni: baltymus isplakite iki stangriu putu. Plakdama pamazu berkite cukru, ziupsneli druskos, veliau - riesutus, tarkuota sokolada ir atsargiai ismaisykite. Mase lygiai paskleiskite ant teslos.
Pyraga kepkite iki 165-180laipsniu ikaitintoj orkaitej apie 30min, kol graziai pagels. Iskepusi supjaustykite gabaleliais. Skanaus!!!
TESLAI:
1.5 stiklines kvietiniu miltu, 1/2 stiklines cukraus, 170g sviesto, 2tryniai, pakelis vanilinio cukraus, 2 saukstai margarino.
VIRSUTINIAM SLUOKSNIUI:
70g pienisko sokolado(koks patinka, toki ir dekit), 100g smulkintu lazdynu riesutu,
1/3 stiklines cukraus, 2 baltymai, druskos.
sviesta trinkite su cukrumi, kol mase taps puri ir vientisa. Sudeliokite trynius, suberkite miltus ir vanilinio cukraus. Viska ismaisykite. Tesla sukreskite i margarinu istepta kepimo forma.
Paruoskite virsutini sluoksni: baltymus isplakite iki stangriu putu. Plakdama pamazu berkite cukru, ziupsneli druskos, veliau - riesutus, tarkuota sokolada ir atsargiai ismaisykite. Mase lygiai paskleiskite ant teslos.
Pyraga kepkite iki 165-180laipsniu ikaitintoj orkaitej apie 30min, kol graziai pagels. Iskepusi supjaustykite gabaleliais. Skanaus!!!
Nu šis pyragiukas, tai pirštus galima nusilaižyt... Tik man per pusvalandį neiškepė, teko ilgiau nei valandą kepti, bet aš pradėjau valgyt dar neiškepusį... Super...
QUOTE(murrrka @ 2006 01 29, 22:31)
Nu šis pyragiukas, tai pirštus galima nusilaižyt... Tik man per pusvalandį neiškepė, teko ilgiau nei valandą kepti, bet aš pradėjau valgyt dar neiškepusį... Super...
O kokia tarka šokoladą tarkavai? Per burokinę ar smulkesnę? Jaučiu, tas antras sluoksnis pyrago ir ant kitokio pado tiktų?
Na ką gi,padariau tešlą ir bandysiu kepti Smikes morkų pyragą. Tikiuosi, kad bus labai skanu.