Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai-2

Labai panasu bea pyragas buvo prie kalediniu kepiniu, bandziau kepti...... skirtumas tik tas, kad medaus ten trys saukstai, cukraus po 200 g tiek pagrindui tiek idarui ir grietineles tik 100 g.... kepiau praeita savaite gavosi fantastiskas, visi labai gyre, tiktai kita karta deciau maziau cukraus (visi tam pritare, buvo saldokas biggrin.gif )...... bandysiu kita karta cukraus kieki deti pagal tavo recepta
Atsakyti
merginos kepejos, noriu jusu paklausti patarimo ax.gif . vakar kepiau visu isgirta kavos zieda ir nelabai likau patenkinta (na aisku tai buvo pirmasis mano keptas pyragas rolleyes.gif ) . norejau pasitikslinti ar reikia nugesinti kepimo miltelius blush2.gif . as nenugesinau ir manau kad biski jautesi toks kaip sodos ar kazkas panasaus skonis g.gif . ir kokia turi gautis mase, mano buvo tokia gana tirstoka, pakankamai tirsta kad net nuo sauksto nekrito, reikejo naudotis keliais g.gif . labai nesijuokit jei kazka ne taip padariau ar pasakiau ax.gif blush2.gif
Atsakyti
jei jautėsi kepimo milteliai tai aišku galima gesint. šiaip soda jaučias labiau, o kep.milteliai mažiau. tu gal sodą naudojai? gesint galima grietinės šaukšte arba kefyre...

dėl masės... na nebūna ji tokia jau tiršta...kai kavos įpili, tai ruda dar ir skystesnė būna...gal tu miltų per daug įdėjai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo filifjonka: 01 sausio 2006 - 17:52
isbandziau ne viena jusu pateikta rcp. biggrin.gif seima ivertino thumbup.gif .noriu pasiulyti savo firmini,taryt tokio nemaciau. Puse stiklines cukraus 5 kiausiniai,puse stiklines aliejaus,1stikl.miltu,1pok.kisieliaus t.y.250gr.2arbat.š.kep.milt.Tesla gaunasi tiršta.Kepti175temper.40min.Mums skaniausias spanguolinis ir vyšninis-raudonos spalvos.kisieliaus dėti milt.fotkinom bet nuotr. schmoll.gif
Atsakyti
bea padek cry.gif as kepiau visu isgirta tavo kavini zieda, bet kadangi as neturiu kombaino tai viska sudejau ir isplakiau su mikseriu, bet su tais tokiais raitytais galais spec teslai, bet zinok man gavosi kazkokia nesamone apkepe virsus normaliai (o kadangi turiu sena rusine elektrine) tai virsu uzdengiau su folga kad nesudegtu, o kai praejo kepimo laikas ir folga nueiau tai zinok tas ziedas susprogo ir neiskepusi tesla islipo i virsu.
kodel taip gavosi as tik pradedancioji kepejele
HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Atsakyti
BET paragavus jis normaliai iskepes (palikau kepti dar 10 minuciu kad ta tesla iskeptu) ir labai skanus, na pakaolkas tik krastelius paragavau laukiu brangiojo tai tada ir parasysiu kaip viduj, bet man idomu kodel virsus sprogo ir tesla islipo lauk??????????? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2006 01 01, 14:57)
merginos kepejos, noriu jusu paklausti patarimo  ax.gif . vakar kepiau visu isgirta kavos zieda ir nelabai likau patenkinta (na aisku tai buvo pirmasis mano keptas pyragas  rolleyes.gif ) . norejau pasitikslinti ar reikia nugesinti kepimo miltelius  blush2.gif . as nenugesinau ir manau kad biski jautesi toks kaip sodos ar kazkas panasaus skonis  g.gif . ir kokia turi gautis mase, mano buvo tokia gana tirstoka, pakankamai tirsta kad net nuo sauksto nekrito, reikejo naudotis keliais  g.gif . labai nesijuokit jei kazka ne taip padariau ar pasakiau  ax.gif  blush2.gif

va va ir man gavosi tesla labai tirsta, as tai pagalvojau kaip kas ta 2050g supranta. as tai turiu tokia specialia matuokle kur pavyzdziui cukraus 250 g ir miltu 250g turis skiriasi, bet jei imtume stikline tai ji 250, tai ir cukraus ir miltu butu po lygiai, g.gif gal del to???
na skelbkit zinoves kodel mudviem su skarota Egle nesigauna tas skanumynas?????
Atsakyti
QUOTE(ringuciukas @ 2006 01 04, 16:26)
va va ir man gavosi tesla labai tirsta, as tai pagalvojau kaip kas ta 2050g supranta. as tai turiu tokia specialia matuokle kur pavyzdziui cukraus 250 g ir miltu 250g turis skiriasi, bet jei imtume stikline tai ji 250, tai ir cukraus ir miltu butu po lygiai, g.gif  gal del to???
na skelbkit zinoves kodel mudviem su skarota Egle nesigauna tas skanumynas?????

siaip 250g yra 250gramu ir nesvarbu ko - miltu, cukraus ar viniu cia juk svorio matas (ar mases g.gif ) bet kuriuo atveju tai gramai, o stiklineje yra 250 ml - mililitru - tai jau turio vienetas, ir jau i stikline gali tilpti skirtingas kiekis miltu ar cukraus... Tad pirmiausia reik pasiziuret ko reik gramu ar mililitru...
O tos matuokles tai gerai matuoja - ten ir ml ir gr yra tik skiringose skalese...

O Kavos zieda man gaunasi gerai... as irgi neturiu kombaino, plaku mikseriu... tik sviesta (margarina) prie stai istirpdau (nors nereiketu tikriausiai...) ir dedu viska gramais, matuoju su ta matuokle....
Atsakyti
na as isigijau savaitgali tirku tikraiusias virtuvines svarstykles, tai dabar zinau kad viskas turetu gautis tiksliai. kepiau sherimar kraiusiu ir riesutu pyraga, skanus, bet per saldus man vien del to kondencuoto pieno, na ir jis kakzodel stovi ilgia unei kavos ziedas kad stovejo ax.gif

bandysiu dar kada kepti ta kriausiu ir riesutu pyraga, bet ieskosiu kokios nors alternatyvos riesutams, nes man visiskai nevirskino skrandis ju kazkodel, todel reikes sumastyti kuo butu galima juos pakeisti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ringuciukas @ 2006 01 04, 18:09)
bea padek  cry.gif  as kepiau visu isgirta tavo kavini zieda, bet kadangi as neturiu kombaino tai viska sudejau ir isplakiau su mikseriu, bet su tais tokiais raitytais galais spec teslai, bet zinok man gavosi kazkokia nesamone apkepe virsus normaliai (o kadangi turiu sena rusine elektrine) tai virsu uzdengiau su folga kad nesudegtu, o kai praejo kepimo laikas ir folga nueiau tai zinok tas ziedas susprogo ir neiskepusi tesla islipo i virsu.
kodel taip gavosi as tik pradedancioji kepejele
HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Gal nesupyksi, jei tau atsakysiu aš? smile.gif taip dažnai nutinka, kai pyragą įkiši į per karštą orkaitę- tuomet viršus greitai apdega sudarydamas plutą, kurią paskui suplėšo iš vidaus kildamas pyragas. Todėl pasižiūrėk iki kiek įkaitusi orkaitė. smile.gif
Atsakyti
aciu labai kad paaiskinia, reiks atidziau karsti pasiziureti rolleyes.gif
Atsakyti
egle, to pyrago alternatyva yra irgi pirmam puslapyje varškės pyragas arba senuosiuose pyraguose bea "varškėtis".
Atsakyti