taip pat dar viena ypac skanu PYRAGA SU SOKOLADU.
TESLAI:
1.5 stiklines kvietiniu miltu, 1/2 stiklines cukraus, 170g sviesto, 2tryniai, pakelis vanilinio cukraus, 2 saukstai margarino.
VIRSUTINIAM SLUOKSNIUI:
70g pienisko sokolado(koks patinka, toki ir dekit), 100g smulkintu lazdynu riesutu,
1/3 stiklines cukraus, 2 baltymai, druskos.
sviesta trinkite su cukrumi, kol mase taps puri ir vientisa. Sudeliokite trynius, suberkite miltus ir vanilinio cukraus. Viska ismaisykite. Tesla sukreskite i margarinu istepta kepimo forma.
Paruoskite virsutini sluoksni: baltymus isplakite iki stangriu putu. Plakdama pamazu berkite cukru, ziupsneli druskos, veliau - riesutus, tarkuota sokolada ir atsargiai ismaisykite. Mase lygiai paskleiskite ant teslos.
Pyraga kepkite iki 165-180laipsniu ikaitintoj orkaitej apie 30min, kol graziai pagels. Iskepusi supjaustykite gabaleliais. Skanaus!!!
QUOTE(Marzde @ 2005 12 15, 23:08)
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit
Kur man to pyrago recepta rast? Gal galit kas idet nuoroda Labai ir as noriu issikept
Turbut kalbi apie ta pyraga kuris yra pirmam psl.
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 20, 18:58)
Kur man to pyrago recepta rast? Gal galit kas idet nuoroda Labai ir as noriu issikept
Štai tas Shalimar receptas iš pirmo psl.
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
Va sugalvojau tokį kept užvakar, tačiau pagal namie turimus produktus teko pakoreguoti, ir išėjo pyragas su obuoliais , riešutais (iš studentų mišinio ) ir kondensuotu. skonis tikrai geras Tik tešlos iš pusantros porcijos dariau ir razinų dar pridėjau
QUOTE(lia lia @ 2005 12 20, 16:15)
Lazinkimes, kad niekas neatspes, is ko pagamintas sitas gardumynas!
JUODASIS NAKTIES PYRAGAS
REIKES:
5-6 virtu bulviu, 3-4 saukstu miltu, 1 sauksto kepimo milteliu, 200g cukraus,
2-3 sauksteliu vanilinio cukraus, 150g sviesto, 5 kiausiniu, 1 citrinos tarkuotos zieveles, 1/2 stiklines riesutu, saujos dziovintu vaisiu misinio.
PAPUOSIMUI:
1 sokolado plyteles.
Virtas bulves nulupti, 2 kartus sumalti mesmale ir pertrink per sieteli. Sviesta iki baltumo istrink su kiausiniu tryniais, cukrumi ir vanile, tada sudek bulves,miltus, kepimo miltelius, tarkuota citrinos zievele, pjaustytus vaisius, riesutus. Viska gerai ismaisyk. I gauta mase supilk iki standziu putu isplaktus baltymus, atsargiai sumaisyk. Tesla sukresk i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta forma. Kepti 180laipsniu temp. orkaitej apie 1val.
Atsalusi pyraga gali perpjauti i tris lakstus, juos pertepti juos uogiene ar kondensuotu pienu. Virsu apliek tirpintu sokoladu, papuosk riesutais. Skanaus!
JUODASIS NAKTIES PYRAGAS
REIKES:
5-6 virtu bulviu, 3-4 saukstu miltu, 1 sauksto kepimo milteliu, 200g cukraus,
2-3 sauksteliu vanilinio cukraus, 150g sviesto, 5 kiausiniu, 1 citrinos tarkuotos zieveles, 1/2 stiklines riesutu, saujos dziovintu vaisiu misinio.
PAPUOSIMUI:
1 sokolado plyteles.
Virtas bulves nulupti, 2 kartus sumalti mesmale ir pertrink per sieteli. Sviesta iki baltumo istrink su kiausiniu tryniais, cukrumi ir vanile, tada sudek bulves,miltus, kepimo miltelius, tarkuota citrinos zievele, pjaustytus vaisius, riesutus. Viska gerai ismaisyk. I gauta mase supilk iki standziu putu isplaktus baltymus, atsargiai sumaisyk. Tesla sukresk i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta forma. Kepti 180laipsniu temp. orkaitej apie 1val.
Atsalusi pyraga gali perpjauti i tris lakstus, juos pertepti juos uogiene ar kondensuotu pienu. Virsu apliek tirpintu sokoladu, papuosk riesutais. Skanaus!
Geras bandysiu po svenciu butinai,o bulviu nesijaucia skonio,kazkaip bulves ir uogiene ???
QUOTE(Neeri @ 2005 12 20, 20:38)
Štai tas Shalimar receptas iš pirmo psl.
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
As tai labai noreciau parekomenduoti viena pyraga, tikrai labai skanus, visada ji gaminu, ir visiems jis labai patinka
vat
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
o koks cia tas indelis kondensuoto? Gal ak szino kiek gr? NEs kaip tik dabar yra tokio pigaus kondenuoto pirkti, bet jis man atrodo nestandartinis - lyg ir 500 gr...
QUOTE(Tynka @ 2005 12 22, 10:10)
o koks cia tas indelis kondensuoto? Gal ak szino kiek gr? NEs kaip tik dabar yra tokio pigaus kondenuoto pirkti, bet jis man atrodo nestandartinis - lyg ir 500 gr...
Cia reikia standartinio, 250 g
Bandysiu isversti is savo vokiskos receptu knygos Jei kas gamins, butinai parasykit kaip gavosi
Sveicariskas riesutu tortas
Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto
Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)
Sviesta sukapojam smulkiais gabaliukais ir sumaisom su miltais, cukrum ir druska, uzdengiam folija ir statom i saldytuva porai valandu.
Idarui skirta cukru is leto pakaitinam ant keptuves, sudedam medu ir grietinele, letai paverdam, kol susikaramelizuos, beriam riesutus ir dar pakaitinam 8-10 minuciu iki tirstos, kremines mases.Atvesiname.
24 cm skersmens forma patepam sviestu, tarp dvieju folijos lapu iskociojam puse teslos iki 3 mm storio, dedam i forma ir statom i saldytuva pusvalandziui.
Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, dedam ant teslos riesutu mase, likusia tesla iskociojam ir uzdengiam viska, krastus lengvai uzspaudziam, virsu pabadom su sakute, patepam kiausiniu, kepam 10 min karstesnej orkaitej ir tada pusvalandi prie 160 laipsniu.
Isimam is formos, atvesinam.
Skaniausia, kai valgoma ne is kart, o poros dienu, arba net savaites, nes karamele tampa dar minkstesne, o riesutai prisigeria jos aromato.
Sveicariskas riesutu tortas
Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto
Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)
Sviesta sukapojam smulkiais gabaliukais ir sumaisom su miltais, cukrum ir druska, uzdengiam folija ir statom i saldytuva porai valandu.
Idarui skirta cukru is leto pakaitinam ant keptuves, sudedam medu ir grietinele, letai paverdam, kol susikaramelizuos, beriam riesutus ir dar pakaitinam 8-10 minuciu iki tirstos, kremines mases.Atvesiname.
24 cm skersmens forma patepam sviestu, tarp dvieju folijos lapu iskociojam puse teslos iki 3 mm storio, dedam i forma ir statom i saldytuva pusvalandziui.
Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, dedam ant teslos riesutu mase, likusia tesla iskociojam ir uzdengiam viska, krastus lengvai uzspaudziam, virsu pabadom su sakute, patepam kiausiniu, kepam 10 min karstesnej orkaitej ir tada pusvalandi prie 160 laipsniu.
Isimam is formos, atvesinam.
Skaniausia, kai valgoma ne is kart, o poros dienu, arba net savaites, nes karamele tampa dar minkstesne, o riesutai prisigeria jos aromato.
čia tas pats, kurį ar įdėjus anksčiau ir kurį gaminu ir aš, ir makarska ir dar kažkas.
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 23, 23:28)
Bandysiu isversti is savo vokiskos receptu knygos Jei kas gamins, butinai parasykit kaip gavosi
Sveicariskas riesutu tortas
Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto
Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)
Sviesta sukapojam smulkiais gabaliukais ir sumaisom su miltais, cukrum ir druska, uzdengiam folija ir statom i saldytuva porai valandu.
Idarui skirta cukru is leto pakaitinam ant keptuves, sudedam medu ir grietinele, letai paverdam, kol susikaramelizuos, beriam riesutus ir dar pakaitinam 8-10 minuciu iki tirstos, kremines mases.Atvesiname.
24 cm skersmens forma patepam sviestu, tarp dvieju folijos lapu iskociojam puse teslos iki 3 mm storio, dedam i forma ir statom i saldytuva pusvalandziui.
Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, dedam ant teslos riesutu mase, likusia tesla iskociojam ir uzdengiam viska, krastus lengvai uzspaudziam, virsu pabadom su sakute, patepam kiausiniu, kepam 10 min karstesnej orkaitej ir tada pusvalandi prie 160 laipsniu.
Isimam is formos, atvesinam.
Skaniausia, kai valgoma ne is kart, o poros dienu, arba net savaites, nes karamele tampa dar minkstesne, o riesutai prisigeria jos aromato.
Sveicariskas riesutu tortas
Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto
Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)
Sviesta sukapojam smulkiais gabaliukais ir sumaisom su miltais, cukrum ir druska, uzdengiam folija ir statom i saldytuva porai valandu.
Idarui skirta cukru is leto pakaitinam ant keptuves, sudedam medu ir grietinele, letai paverdam, kol susikaramelizuos, beriam riesutus ir dar pakaitinam 8-10 minuciu iki tirstos, kremines mases.Atvesiname.
24 cm skersmens forma patepam sviestu, tarp dvieju folijos lapu iskociojam puse teslos iki 3 mm storio, dedam i forma ir statom i saldytuva pusvalandziui.
Orkaite ikaitinam iki 200 laipsniu, dedam ant teslos riesutu mase, likusia tesla iskociojam ir uzdengiam viska, krastus lengvai uzspaudziam, virsu pabadom su sakute, patepam kiausiniu, kepam 10 min karstesnej orkaitej ir tada pusvalandi prie 160 laipsniu.
Isimam is formos, atvesinam.
Skaniausia, kai valgoma ne is kart, o poros dienu, arba net savaites, nes karamele tampa dar minkstesne, o riesutai prisigeria jos aromato.
QUOTE(bea @ 2005 12 23, 23:32)
čia tas pats, kurį ar įdėjus anksčiau ir kurį gaminu ir aš, ir makarska ir dar kažkas.
O as sitiek verciau
Bet tokio lyg ir nepastebejau
Aš esu kepusi "Šveicarišką riešutų pyragą" - labai labai panašus į taviškį, tik miltų, cukraus ir sviesto proporcijos truputį skiriasi:
http://www.delfi.lt/....php?id=3260418
Na žinokit siaubingai skanu! Visi, kas ragavo, pirštus laižėsi ir iki dabar su nostalgija prisimena Bet pyragui tikrai būtina pastovėti bent vieną dieną (o dar geriau ir kelias) - tada riešutų masė sustingsta, pati tešla prisigeria karamelės skonio ir pyragas tirpsta burnoje. Na, man jis tikrai vertas kiekvienos virtuvėje sugaištos minutės
http://www.delfi.lt/....php?id=3260418
Na žinokit siaubingai skanu! Visi, kas ragavo, pirštus laižėsi ir iki dabar su nostalgija prisimena Bet pyragui tikrai būtina pastovėti bent vieną dieną (o dar geriau ir kelias) - tada riešutų masė sustingsta, pati tešla prisigeria karamelės skonio ir pyragas tirpsta burnoje. Na, man jis tikrai vertas kiekvienos virtuvėje sugaištos minutės
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 23, 23:28)
Bandysiu isversti is savo vokiskos receptu knygos Jei kas gamins, butinai parasykit kaip gavosi
Sveicariskas riesutu tortas
Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto
Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)
Sveicariskas riesutu tortas
Teslai:
300 g miltu
120 g cukraus pudros
ziupsnelis druskos
170 g sviesto
Idarui:
150ml grietineles
150 g cukraus
1 saukstas medaus
300 g graikisku riesutu (nesmulikntu)