Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit
QUOTE(Marzde @ 2005 12 15, 23:08)
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit
malonu, kad patiko, man jis vienas megstamiausiu
O kokia tu greita Jaučia širdis kur bus išgirta
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 19:16)
TRUPINTAS PLOKŠTAINIS
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis
-0,5 kg miltų,
-250g cukraus,
-200g margarino,
-2 kiaušiniai,
-pak. kepimo miltelių,
-tirštos uogienės (aš dedu obuolių su bruknėmis).
Iš margarino, cukraus, kiaušinių, miltų,sumaišytų su kep. milteliais, minkyti tešlą, kol ši pasidarys akyta, ir padalyti ją pusiau.Vieno gabalo, iškočioto ir patiesto į riebalais išteptą skardą, paviršių aptepti uogiene ir apibarstyti smulkiai sutrinto antro gabalo trupiniais (prieš tai palaikau kameroje, kad lengviau būtų trupinti). Kepti karštoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai pagels.
Paprastutis pyragėlis
Pabandžiau. Labai skanu
Ačiū, Vita 333!
GALIU PASIŪLYTI LABAI SKANAUS PYRAGO RECEPTUKĄ .IŠBANDYTAS NEVIENĄ KARTĄ ,DAR MAN MAMA VAIKYSTĖJE KEPĖ.ŽINOMA ,JEIGU MĖGSTATE MORKAS.TAD REIKĖS:
4 KIAUŠINIAI,2 STIKLINĖS CUKRAUS [GALIMA IR MAŽIAU,JEIGU NEMĖGSTAT SALDŽIAI],4 STIKLINĖS MILTŲ,2 STIKLINĖS SUTARKUOTŲ MORKŲ [SMULKIAI],1 STIKLINĖ ALIEJAUS,2 ŠAUKŠTELIAI SODOS. KIAUŠINIUS SU CUKRUMI IŠSUKTI,PASKUI PILTI ALIEJŲ,IŠMAIŠYTI.DEDAMOS MORKOSIR VĖL IŠMAIŠYTI.IR GALIAUSIA MILTUS ,SODA EILINĮ KARTĄ IŠMAIŠOMA. Į SKARDĄ ĮTIESTI KEPIMO POPIERIŲ SUPILTI TEŠLĄ IR KEPTI.SKANAUS O KAI IŠKEP TAI MORKOS TIKRAI NESIJAUČIA.
4 KIAUŠINIAI,2 STIKLINĖS CUKRAUS [GALIMA IR MAŽIAU,JEIGU NEMĖGSTAT SALDŽIAI],4 STIKLINĖS MILTŲ,2 STIKLINĖS SUTARKUOTŲ MORKŲ [SMULKIAI],1 STIKLINĖ ALIEJAUS,2 ŠAUKŠTELIAI SODOS. KIAUŠINIUS SU CUKRUMI IŠSUKTI,PASKUI PILTI ALIEJŲ,IŠMAIŠYTI.DEDAMOS MORKOSIR VĖL IŠMAIŠYTI.IR GALIAUSIA MILTUS ,SODA EILINĮ KARTĄ IŠMAIŠOMA. Į SKARDĄ ĮTIESTI KEPIMO POPIERIŲ SUPILTI TEŠLĄ IR KEPTI.SKANAUS O KAI IŠKEP TAI MORKOS TIKRAI NESIJAUČIA.
QUOTE(Neeri @ 2005 11 18, 22:24)
Štai tas pyragas , kurį kepiau, na skonis tai Verta pabandyti Tiesiog ištirpsta burnoje
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h.
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h.
kepa dabar .. dar nepraejus 30min pradejo ruduot pavirsius , primazinau iki 140 ir laukiu kas iseis ..
jei bus skanus ir draugui patiks, kepsiu jam kuciom tevams vezti
QUOTE(Marzde @ 2005 12 15, 23:08)
Ką tik išsikepiau KRIAUŠIŲ PYRAGĄ,palaukiau kol atvės ir jau doroju antrą gabalą. Nu noriu padėkot Shalimar ir pagirti šį pyragą,nu man jis labai labai skanus ir greit pagaminamas.O jei norisi dar greičiau,galima naudoti pirktinę šaldytą tešlą. Kas dar nepabandėt,pasigaminkit
O koks čia tas pyragas, gal su kriaušėm , lazdynų riešutais ir kondensuotu
QUOTE(tyritityri @ 2005 12 19, 17:18)
kepa dabar .. dar nepraejus 30min pradejo ruduot pavirsius , primazinau iki 140 ir laukiu kas iseis ..
jei bus skanus ir draugui patiks, kepsiu jam kuciom tevams vezti
jei bus skanus ir draugui patiks, kepsiu jam kuciom tevams vezti
Ir kaip pavyko, a O man taip pat kažkaip greit pradeda ruduot, tai sumažinu temperatūrą ir tiek
Va koki greituka tortuka padariau siandien
Pokelis pirktinio biskvito
2 pak. grietineles
saldytu trintu braskiu
Sokoladinio glaisto.
Isplakiau grietinele su cukrumi ,imaiciau trintas braskes.
Biskvita pertepiau su su ta mase,ant virsaus uzpyliau sokoladini glaista ir prismeigiau Kalediniu saldainiu.
Tortukas pasidaro per 15min.
Kaip skubiai reikia,tai labai liuks ir ,labai skanu
Pabandykit
Pokelis pirktinio biskvito
2 pak. grietineles
saldytu trintu braskiu
Sokoladinio glaisto.
Isplakiau grietinele su cukrumi ,imaiciau trintas braskes.
Biskvita pertepiau su su ta mase,ant virsaus uzpyliau sokoladini glaista ir prismeigiau Kalediniu saldainiu.
Tortukas pasidaro per 15min.
Kaip skubiai reikia,tai labai liuks ir ,labai skanu
Pabandykit
niu ka pasiulysiu jums labai skanu ir paprasta meduoli su obuoliais ir uogiene.
reikes:
2 valg. saukstu medaus
2 kiausiniu
100g sviesto
3 valg. saukstu cukraus
pusantros stiklines miltu
ziupsnelio prieskoniu meduolinei teslai
pakelio kepimo milteliu
4 obuoliu
papuosimui - apelsinu zele ir uogienes (kokios turit)
Ant silpnos ugnies puodelyje istirpinti medu, cukru, sviesta, imusti kiaisinius, suberti prieskonius ir po truputi - su kepimo milteliais ismaisytus miltus. Maisydamos lengvai pakaitinkit, po to sudek tesla i istepta skarda, virsuje isdeliok griezineliais supjaustytus obuolius, o i viduriukus - po sauksteli uogienes. Kepti 175-200laipsniu temperaturoj apie 30min. Atvesus pyragui, uzpilk ant virsaus stingti pradedancios zele ir idek i saldytuva, kad sustingtu. skanaus!
reikes:
2 valg. saukstu medaus
2 kiausiniu
100g sviesto
3 valg. saukstu cukraus
pusantros stiklines miltu
ziupsnelio prieskoniu meduolinei teslai
pakelio kepimo milteliu
4 obuoliu
papuosimui - apelsinu zele ir uogienes (kokios turit)
Ant silpnos ugnies puodelyje istirpinti medu, cukru, sviesta, imusti kiaisinius, suberti prieskonius ir po truputi - su kepimo milteliais ismaisytus miltus. Maisydamos lengvai pakaitinkit, po to sudek tesla i istepta skarda, virsuje isdeliok griezineliais supjaustytus obuolius, o i viduriukus - po sauksteli uogienes. Kepti 175-200laipsniu temperaturoj apie 30min. Atvesus pyragui, uzpilk ant virsaus stingti pradedancios zele ir idek i saldytuva, kad sustingtu. skanaus!
QUOTE(Neeri @ 2005 12 20, 00:10)
O koks čia tas pyragas, gal su kriaušėm , lazdynų riešutais ir kondensuotu
Ir kaip pavyko, a O man taip pat kažkaip greit pradeda ruduot, tai sumažinu temperatūrą ir tiek
Ir kaip pavyko, a O man taip pat kažkaip greit pradeda ruduot, tai sumažinu temperatūrą ir tiek
atrodo viskas gerai skonis kaip ir kazkas minejo "burnoj tirpsta"
draugui labai patiko, brolis net neragavo, nes jam nepatiko kad jis tamsus o tai koks jis dar gali buti nuo tiek aguonu ir obuoliu ?
taip gavosi tamsus, bet skanus ir tikrai nesudege
bet kaledosm kepsiu bea varskes pyraga .. tas man neralus ir nebus prie ko prikibti
taip pat dar pasiulysiu puiku tortuka. Kokios gi sventes be namuose gaminto, burnoje tirpstancio torto? Jei pridesit vaisiu, bus dar skanesnis;)
REIKES:
1 biskvito, 1/2 stiklines apelsinu sulciu.
KREMUI:
85ml vandens; 2 saukstu krakmolo; 160ml apelsinu sulciu; 85g cukraus pudros;
tarkuotos apelsino ir citrinos zieveles; 2 tryniu; 20g sviesto.
PAPUOSIMUI:
200g grietineles; 1 sauksto cukraus pudros; balto sokolado; kokoso drozliu;
apelsino ir citrinos zieveliu.
Biskvita perpjauti i tris dalis, paslakstyti sultimis ir patepti kremu. Krema gaminkit taip: i puoda supilkit sultis, cukru ir zieveles, uzvirk. Krakmola sumaisyk su vandeniu ir supilk i uzvirusias sultis, greitai sumaisyk iki vientisos mases ir nukelk puoda nuo ugnies. I krema sudek trynius ir sviesta, gerai ismaisyk ir atsaldyk.
Sutepta torta palaikyk per nakti saldytuve. Papuosk plakta grietinele, baltu sokoladu ir is zieveles ispjaustytomis zvaigzdutemis(isvirtom vandeny su cukrumi). Skanaus!
REIKES:
1 biskvito, 1/2 stiklines apelsinu sulciu.
KREMUI:
85ml vandens; 2 saukstu krakmolo; 160ml apelsinu sulciu; 85g cukraus pudros;
tarkuotos apelsino ir citrinos zieveles; 2 tryniu; 20g sviesto.
PAPUOSIMUI:
200g grietineles; 1 sauksto cukraus pudros; balto sokolado; kokoso drozliu;
apelsino ir citrinos zieveliu.
Biskvita perpjauti i tris dalis, paslakstyti sultimis ir patepti kremu. Krema gaminkit taip: i puoda supilkit sultis, cukru ir zieveles, uzvirk. Krakmola sumaisyk su vandeniu ir supilk i uzvirusias sultis, greitai sumaisyk iki vientisos mases ir nukelk puoda nuo ugnies. I krema sudek trynius ir sviesta, gerai ismaisyk ir atsaldyk.
Sutepta torta palaikyk per nakti saldytuve. Papuosk plakta grietinele, baltu sokoladu ir is zieveles ispjaustytomis zvaigzdutemis(isvirtom vandeny su cukrumi). Skanaus!
Lazinkimes, kad niekas neatspes, is ko pagamintas sitas gardumynas!
JUODASIS NAKTIES PYRAGAS
REIKES:
5-6 virtu bulviu, 3-4 saukstu miltu, 1 sauksto kepimo milteliu, 200g cukraus,
2-3 sauksteliu vanilinio cukraus, 150g sviesto, 5 kiausiniu, 1 citrinos tarkuotos zieveles, 1/2 stiklines riesutu, saujos dziovintu vaisiu misinio.
PAPUOSIMUI:
1 sokolado plyteles.
Virtas bulves nulupti, 2 kartus sumalti mesmale ir pertrink per sieteli. Sviesta iki baltumo istrink su kiausiniu tryniais, cukrumi ir vanile, tada sudek bulves,miltus, kepimo miltelius, tarkuota citrinos zievele, pjaustytus vaisius, riesutus. Viska gerai ismaisyk. I gauta mase supilk iki standziu putu isplaktus baltymus, atsargiai sumaisyk. Tesla sukresk i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta forma. Kepti 180laipsniu temp. orkaitej apie 1val.
Atsalusi pyraga gali perpjauti i tris lakstus, juos pertepti juos uogiene ar kondensuotu pienu. Virsu apliek tirpintu sokoladu, papuosk riesutais. Skanaus!
JUODASIS NAKTIES PYRAGAS
REIKES:
5-6 virtu bulviu, 3-4 saukstu miltu, 1 sauksto kepimo milteliu, 200g cukraus,
2-3 sauksteliu vanilinio cukraus, 150g sviesto, 5 kiausiniu, 1 citrinos tarkuotos zieveles, 1/2 stiklines riesutu, saujos dziovintu vaisiu misinio.
PAPUOSIMUI:
1 sokolado plyteles.
Virtas bulves nulupti, 2 kartus sumalti mesmale ir pertrink per sieteli. Sviesta iki baltumo istrink su kiausiniu tryniais, cukrumi ir vanile, tada sudek bulves,miltus, kepimo miltelius, tarkuota citrinos zievele, pjaustytus vaisius, riesutus. Viska gerai ismaisyk. I gauta mase supilk iki standziu putu isplaktus baltymus, atsargiai sumaisyk. Tesla sukresk i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta forma. Kepti 180laipsniu temp. orkaitej apie 1val.
Atsalusi pyraga gali perpjauti i tris lakstus, juos pertepti juos uogiene ar kondensuotu pienu. Virsu apliek tirpintu sokoladu, papuosk riesutais. Skanaus!