Esu kepusi šį pyragą ir net ne vieną kartą - jis tikrai nerealiai skanus
Aš pas save turiu tokį jo gamybos proceso aprašymą, galbūt pasitikrinkt ar viską tikrai taip darei:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
Šiaip jau folija uždengti likus pusvalandžiui jį tikrai reikia, nes kitaip apdegs... O galbūt skardą labai didelę naudojai ir jis gavosi plonas, tad daug greičiau iškepė? Kpant 26 cm apvalioj torto formoj pyragas tikrai kepamas 75 min, dauguma varškės pyragų kepa ilgai
Žinai, tu tiesiog nenusimink ir kada nors pabandyk šį pyragiuką dar kartelį, jo skonis tikrai to vertas
QUOTE(tyritityri @ 2005 12 12, 17:32)
mergaites turiu beda-sian sugalvojau iskepti obuoliu ir varskes pyraga(speju receptas is sio forumo, nes ji gavau is TOKOM
):
3kiausiniai
100g sviesto
200g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40mil romo
1-2 sauksteliai tarkuotos citrinos zieveles
75g miltu
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis vanilinio pudingo
750g liesos varskes
200g grietineles
druskos ir riebalu formai
4 obuoliai
4-5sauktais abrikosu uogienes
nu esme kad viskas maisosi i viena, o buoliai ant virsaus. po 45 min uzdengti kepimo popieriumi(va to nepadarau - nespejau buvau isbegus)iskepes aptepamas us uogeine ir apibarstyt cukrauspudra...
bet uzrasyta 175 laipsniu orkaitej 75min!
na as taip ir dariau, bet zinokit gavosi labai jau idomus.. toks idomus kad net ismeciau
.. jis gavos toks tamsus,nesakau kad sudeges, tikrai ne, bet skonis irgi nieko labai liuksisko, jautesi ir vanile ir pudingas, bet ko jis toks rudas? o varskes tai isvis atrodo nedejus buvau
.. zodiu nesigavo.
dabar paskaiciau tai ir galvoju gal velgi kalta temperatura - gal kaip elektrinei reikejo 150 laipsniu ar dar maziau
gal kas pamenat, sita ar bandet? pasakykit kodel nesigavo
?