QUOTE(Dacor @ 2005 11 10, 17:53)
Greitas ir skanus VARŠKĖS PYRAGAS
Trupininė tešla;
1-kiaušinio trynys,5šaukštai cukraus,10šaukštų miltų,
1šaukštelis sodos ,užgesintos actu.150 sviesto pašidyti
ir uzpilti ant produktų.
Įdaro tešla :
3pakeliai varskes,8-10šaukstų cukraus,1-2 šaukstai manų,
1stiklinė razinu,4 kiausinio tryniai išplakti ,ir visa masę gerai
išmaisyti ,po to išplakti 5 kiausinio baltymus užpilti ant įdaro,
lengvai permaisyti.
Trupininę tešlą padalijam į dvi dalis.Keptuvę ištepam sviestu
arba dedam kepimo popierių.1 trupinines tešlos dalį sudedam į
keptuvę uždedam įdaro masę,2 trupinines tešlos dalį uždedam
ant viršaus (uztarkuojam)kepti 30-40min. Išimti iš skardos
atšąldytą.
Paruošimas trunka apie 15-20 min.Trapus ir greitai suvalgomas pyragas:))
Skanaus
Kepiau pagal šį receptą
, šį tą pakeitus pagal save, vietoj razinų dėjau įvairių gabaliukais supjaustytų džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, melionų, kriaušių ir apie 2 stiklines) iš vakaro pamerktų ir ryte nusunktų, tešlai kiaušinių trynius iki purumo išsukau su cukrumi ir tada sudėjau visa kita (miltų pyliau kol pasidarė trupiniai) ir tešlą kol įdarą pasiruošiau įkišau į šaldymo kamerą. Po to daugiau nei puse tešlos sudėjau į tortinės apačią, o likusią ant viršaus
Na žodžiu interpretacijom fantazijai ribų nėra ir prigalvoti daug galima
Štai rezultatas
inga ir man taip būdavo, o pasirodo per mažoj temperatūroj kepdavau
Aš visada ant 150, o pasirodo reikia 180-200 laisniu dažniausiai